Dead Rising 4 | Review

Άλλο ένα εμπορικό κέντρο γεμίζει με ζόμπι στο Dead Rising 4 και ο Frank West ετοιμάζεται για σφαγή

Platforms
 

Μαζί με όλα τα παραπάνω έχουμε και μια νέα προσθήκη. Τα Exo Suits λειτουργούν σαν πανοπλίες που ανεβάζουν κατά πολύ τις δυνάμεις του Frank. Διαρκούν μόνο για δύο λεπτά, αλλά υπάρχουν ορισμένα σημεία στις κεντρικές αποστολές που έχουν απεριόριστη χρήση. Με αυτά μπορείτε να σηκώσετε βαρύτερα όπλα, αν και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οχήματα. Τέλος, μπορείτε να τα αναβαθμίσετε για όση ώρα λειτουργούν, παίρνοντας έτσι και ξεχωριστές λειτουργίες.

Οχήματα υπάρχουν διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο του παιχνιδιού. Είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να περιπλανηθείτε στο Willamette και ο χειρισμός τους είναι σχετικά ικανοποιητικός. Το μόνο θέμα εκεί βρίσκεται στις στροφές, που σε κάποια οχήματα είναι λίγο πιο ευαίσθητες σε σχέση με άλλα. Θα δείτε επίσης πως υπάρχουν και εδώ κάποια combo vehicles, που είναι εξοπλισμένα με καταστροφικά όπλα και απλά θερίζουν τις ορδές που θα συναντήσετε.

Ποικιλία στα ζόμπι δε θα δείτε μεγάλη, αφού υπάρχουν μόλις δύο επιπλέον κατηγορίες, που απλά έχουν περισσότερη ζωή και είναι πιο επιθετικά. Παρόλα αυτά δε θα αντιμετωπίσετε μόνο αυτά, αφού θα βρείτε και στο δρόμο σας εχθρικούς επιζώντες και στρατιώτες. Όπως και εσείς διαθέτουν διάφορα όπλα, ενώ αργότερα στο παιχνίδι θα τους δείτε να βρίσκονται μέσα σε Exo-suits, πλησιάζοντας λίγο την έννοια του boss fight.

Δεν είναι όμως όλοι οι επιζώντες του παιχνιδιού εχθρικοί. Μέσα από ένα είδος side missions θα πρέπει να τους σώσετε από τα δόντια των τεράτων, ώστε να πάνε μετά στο καταφύγιο της περιοχής. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε όπλα, τρόφιμα, ακόμα και χάρτες για τα collectibles. Βέβαια, δεν είναι όλα διαθέσιμα εξαρχής, αφού το επίπεδο των καταφυγίων ανεβαίνει ανάλογα τους επιζώντες που έχει μέσα, ξεκλειδώνοντας κάθε φορά περισσότερα αντικείμενα.

Τα collectibles του παιχνιδιού είναι ένας εύκολος τρόπος να μαζέψετε xp και να μάθετε τις ιστορίες των ανθρώπων πριν ξεσπάσει η πανδημία. Έχουν τη μορφή υποθέσεων και άμα συμπληρώσετε μια συλλογή, παίρνετε μεγάλα boosts σε xp και χρήματα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και τα blueprints για τα combo weapons, ενώ μερικά collectibles είναι καλά κρυμμένα σε δωμάτια πανικού. Τα δωμάτια αυτά κρύβουν επίσης προμήθειες και όπλα, αλλά για να αποκτήσετε πρόσβαση, θα πρέπει πρώτα να βρείτε την κάρτα κλειδί για το καθένα.

Με τα xp παίρνετε επίπεδα και με αυτά skill points. Έχοντας τέσσερα διαφορετικά skill trees για να επιλέξετε, μπορείτε να τα ξοδέψετε σε ιδιότητες για τα όπλα, melee και ranged, ανεβάζοντας την πιθανότητα για critical hits, καθώς και τη διάρκεια ζωής τους. Από την άλλη έχουμε το fortify, που δίνει περισσότερο stamina και health στον Frank, ενώ υπάρχουν και μεγαλύτερες αντιστάσεις σε χτυπήματα. Τελευταία κατηγορία είναι αυτή του survival, όπου διαθέτει ιδιότητες για διάφορα πράγματα, όπως λειτουργίες της κάμερας.

Η κάμερα είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία που είχαν τα παιχνίδια Dead Rising. Μπορείτε να απαθανατίσετε διάφορες στιγμές, κερδίζοντας πόντους και xp. Έχουν προστεθεί λειτουργίες για νυχτερινή λήψη και ένα smart vision που δείχνει κρυφά πράγματα στο περιβάλλον. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τη λειτουργία selfie, που δίνει μια ακόμα μικρή πινελιά στο χιούμορ του παιχνιδιού.

Ένα επίσης πολύ ωραίο στοιχείο του παιχνιδιού, είναι ο φόρος τιμής που κάνει σε άλλα παιχνίδια της capcom. Στολές, όπλα και μαγαζιά με θεματολογία το Street Fighter και το Megaman βρίσκονται παντού στην πόλη. Ταυτόχρονα, δεν αφήνει στο περιθώριο παλαιότερους τίτλους όπως Darkstalkers, Ghosts and Goblins και άλλα.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Dead Rising 4

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.