Dead Rising 4 | Review

Άλλο ένα εμπορικό κέντρο γεμίζει με ζόμπι στο Dead Rising 4 και ο Frank West ετοιμάζεται για σφαγή

Platforms
 

Άλλο ένα εμπορικό κέντρο γεμίζει με ζόμπι στο Dead Rising 4 και ο Frank West ετοιμάζεται για σφαγή

Το Dead Rising είναι μια από τις πιο γνωστές σειρές παιχνιδιών με ζόμπι, που ξεφεύγει τελείως από το horror ύφος, σε αντίθεση με τους περισσότερους τίτλους του είδους. Το τέταρτο installment παίρνει μια τελείως διαφορετική πορεία για τη σειρά, αφαιρώντας το χρονικό περιθώριο που είχαν τα υπόλοιπα. Πρωταγωνιστής για ακόμη μια φορά είναι ο Frank West, που τον είδαμε για πρώτη φορά στο πρώτο παιχνίδι, καθώς και το spin-off του sequel Dead Rising 2: Off the Record.

Η μαθητευόμενη του Frank, Vicky Chu, τον παίρνει να ερευνήσουν μια στρατιωτική βάση στο Willamette, το μέρος που είχε ξεσπάσει η πανδημία ζόμπι στο πρώτο παιχνίδι, με στόχο να βρουν στοιχεία για πειράματα που γίνονται σε ανθρώπους. Όμως, αυτό που ανακάλυψαν είναι ακόμα χειρότερο. Ένα νέο είδος ζόμπι αναπτύσσεται και προσπαθούν να το πολλαπλασιάσουν μέσω κλώνων. Η Vick αφήνει τον Frank πίσω, ο οποίος καταζητούμενος πλέον από την αστυνομία, αλλάζει το όνομα του και ζει μια νέα ζωή.

Δεν περνάει πολύς καιρός μέχρι ένας πράκτορας να βρει το Frank. Ολόκληρο το Willamette είναι γεμάτο ζωντανούς νεκρούς και είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει, καθαρίζοντας ταυτόχρονα το όνομά του. Επιστρέφοντας με ελικόπτερο στον τόπο του εγκλήματος, η προσγείωσή τους δεν ήταν και τόσο ομαλή, αφού οι στρατιωτικές δυνάμεις αρχίζουν αμέσως να τους ρίχνουν. Εγκλωβισμένος για ακόμη μια φορά σε ένα εμπορικό κέντρο γεμάτο ζόμπι, ο Frank μαθαίνει πως η Vick είναι εκεί για μέρες, προσπαθώντας να βρει την αλήθεια.

Στην ουσία πρόκειται για ένα beat ‘em up με πολύ βίαια υλοποίηση. Για κανένα λόγο το genre του δεν αγγίζει τους στυλοβάτες του horror, αλλά αυτό είναι που τον κάνει έναν fun to play τίτλο, όπου το μόνο που σας νοιάζει είναι να σφαγιάσετε τις ορδές από ζόμπι. Ωστόσο, αυτό αποτελεί και τη βασική δραστηριότητα του παιχνιδιού, που αργά ή γρήγορα γίνεται κουραστική. Ο μόνος τρόπος να επιβραδυνθεί αυτό, είναι με την τεράστια ποικιλία όπλων, που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Τα όπλα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Πρώτα και βασικά έχουμε τα melee, που μετά από κάποιες φορές χρήσης σπάνε, αφού έχουν το καθένα ξεχωριστό durability. Μπορείτε να οπλιστείτε με κανονικά όπλα, όπως μαχαίρια και ρόπαλα, αλλά και ό,τι άλλο βρείτε στο δρόμο σας, δηλαδή ταμειακές μηχανές, καρέκλες και άλλα. Στον τομέα της μάχης μπορείτε να κοπανάτε τους εχθρούς που βρίσκονται μπροστά σας ή να χρησιμοποιήσετε κάποιες πιο αδύναμες, αλλά τοπικές κινήσεις ώστε να απομακρύνετε αυτούς που σας έχουν περικυκλώσει. Ταυτόχρονα, υπάρχει και dodge σύστημα, που ωστόσο δε δουλεύει αν πέσετε πάνω σε κάποιον εχθρό.

Στα υπόλοιπα όπλα έχουμε throwables, όπως μολότοφ και χειροβομβίδες, ενώ δεν λείπουν και τα ranged weapons. Πιστόλια, βαλλίστρες και άλλα πολλά, είναι μόνο ένα μέρος των όπλων που έχετε στη διάθεσή σας. Όλα αυτά λειτουργούν σε ένα σύστημα third person shooter, ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι ανάλογη με τα πυρομαχικά που έχουν πάνω τους. Δεν υπάρχει καθόλου reload, ενώ το scoping κάνει το Frank να κινείται πιο αργά. Ωστόσο, σαν μέσο εκτέλεσης ζόμπι, αποτελεί το πιο αποτελεσματικό.

Δεν είναι όμως στα βασικά όπλα εκεί που βρίσκεται το ζουμί του παιχνιδιού, αλλά στα απίθανα combo weapons που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Ενώνοντας δύο πράγματα μεταξύ τους, μπορείτε να φτιάξετε τρελές εφευρέσεις που ξεπερνούν την πραγματικότητα και είναι έτοιμα να καταστρέψουν ό,τι βρεθεί στο δρόμο σας. Βέβαια, για να γίνει αυτό χρειάζεστε τα απαραίτητα blueprints που μπορείτε να βρείτε σκορπισμένα στο Willamette. Κάποια από αυτά μάλιστα, έχουν και elemental effects, όπως ηλεκτρισμό και φωτιά, που επηρεάζουν τα ζόμπι με διαφορετικό τρόπο.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Dead Rising 4

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.