NBA 2K17 | Review

Ο βασιλιάς των sports παιχνιδιών, NBA 2K, επιστρέφει για το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του

Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ο βασιλιάς των sports παιχνιδιών, NBA 2K, επιστρέφει για το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του

nba-2k17-wallpapers-hd

Όταν μιλάμε για το καλύτερο αθλητικό παιχνίδι, πάντα στο μυαλό έρχεται το NBA από την 2K sports. Ο πιο ολοκληρωμένος εξομοιωτής μπάσκετ επιστρέφει κάθε φορά και καλύτερος, με τις προσθήκες να πηγαινοέρχονται. Εμείς θα δούμε αναλυτικά τους μηχανισμούς του παιχνιδιού και φυσικά τα game modes.

Όσο εύκολα και αν φαίνονται τα sports παιχνίδια, πάντα από πίσω θα κρύβουν και κάποιους μηχανισμούς λίγο πιο περίπλοκους. Μια προσθήκη στο NBA 2K17 είναι το 2ΚU, το οποίο λειτουργεί σαν ένα είδος tutorial. Εκεί μπορείτε να μάθετε τους μηχανισμούς που κρύβει το παιχνίδι σε ντρίπλες, πάσες και σουτ, ενώ ταυτόχρονα ο Coach K σας μιλάει για κάποια πιο θεωρητικά πράγματα, που αφορούν κυρίως τις βασικές αρχές του αθλήματος.

screenshot-original-17

Ξεκινώντας με τους μηχανισμούς, ας αναλύσουμε και το σημαντικότερο που είναι οι βολές. Κάτω από τον παίκτη που χειρίζεστε, υπάρχει ένας μετρητής που δηλώνει αν είναι σε καλή θέση και υπολογίζει την ευστοχία μιας βολής. Οι βολές μπορούν να εκτελεστούν με ένα κουμπί ή την κίνηση του αναλογικού μοχλού, κάτι που δίνει ποικιλία στο χειρισμό. Σε συνδυασμό με το μετρητή ευστοχίας, μπορείτε να ρίξετε όπως βολεύει εσάς, αλλά πρέπει να έχετε στο νου σας ότι μια τέλεια βολή δεν είναι απόλυτο ότι θα πετύχει τον στόχο.

Ακόμα και οι ντρίπλες έχουν διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, αφού θα πρέπει να αλλάζετε χέρι, ανάλογα με την πίεση που δέχεστε. Αυτό γίνεται με τη χρήση του αναλογικού και ανάλογα με την μεριά που θα τον κουνήσετε θα κάνει διαφορετική κίνηση. Ωστόσο, ίσως υπάρξουν κάποια ατυχήματα ρίχνοντας βολές με τον αναλογικό. Ταυτόχρονα, υπάρχουν τρεις κατηγορίες στις πάσες, η καθεμιά για ειδικές περιστάσεις και εκτελούνται με το πάτημα διαφορετικού κουμπιού. Πέρα από την κανονική, υπάρχει η χαμηλή και η ψηλή πάσα.

screenshot-original-18

Η άμυνα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο και δεν περιλαμβάνει μόνο κλεψίματα και ριμπάουντ. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην πίεση που ασκείτε. Αυτό όχι μόνο θα σας δώσει έλεγχο απέναντι στον αντίπαλό σας, αλλά θα περιορίσει την ευστοχία στις βολές του. Θα πρέπει επίσης να αλλάζετε παίκτες την κατάλληλη στιγμή, ώστε να μπορείτε να καλύπτετε τον κάθε αντίπαλο και να αντιμετωπίσετε σωστά το κάθε σκριν.

Οι τακτικές και οι αλλαγές, αποτελούν επίσης μέρος του gameplay. Όπως και στα περισσότερα παιχνίδια sports, οι αλλαγές μπορούν να γίνουν μέσα από το pause menu, όμως εδώ εμφανίζεται και μια νέα λειτουργία. Μπορείτε να αλλάξετε παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να σταματήσετε τη ροή του αγώνα. Επίσης, κατά τη διάρκεια των timeouts, μπορείτε να έρθετε στη θέση του coach, αλλάζοντας το σχηματισμό της ομάδας και οργανώνοντας στρατηγικές.

screenshot-original-19

Πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε αφού ξεκινήσετε το παιχνίδι, είναι να φτιάξετε το χαρακτήρα σας. Αυτός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα modes, όπως το MyCareer και το MyGM. Πολλοί θα θυμούνται τα απαίσια δημιουργήματα των παλαιοτέρων εκδόσεων που προέκυπταν με τη χρήση κάμερας. Η χρήση Playstation Camera και Kinect αποτελεί παρελθόν και η διαδικασία πλέον γίνεται μέσω Smartphone και ειδικής εφαρμογής. Σίγουρα το κινητό είναι πολύ βολικότερο από τις κάμερες, αλλά τα ποσοστά επιτυχίας του παραμένουν πολύ χαμηλά.

Στην επιλογή Play Now του κεντρικού μενού θα βρείτε όλες τις βασικές λειτουργίες, όπως φιλικούς αγώνες και το Blacktop. Το Blacktop είναι ένα είδος street basketball, όπου μπορείτε να επιλέξετε αριθμό παικτών και το μέρος του γηπέδου που θα χρησιμοποιηθεί, ενώ υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για πόντους και φάουλ. Ταυτόχρονα, υπάρχουν multiplayer game-modes με το All-Star Team Up να ξεχωρίζει. Εκεί κάθε παίκτης ελέγχει διαφορετικό αθλητή, αλλά δυστυχώς το mode πάσχει από κακό matchmaking.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το NBA 2K17

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.