Deus Ex: Mankind Divided | Review

Αν υπάρχει ένα franchise που ειδικεύεται στις θεωρίες συνωμοσίας, τότε αυτό είναι σίγουρα το Deus Ex

Platforms
 

Αν υπάρχει ένα franchise που ειδικεύεται στις θεωρίες συνωμοσίας, τότε αυτό είναι σίγουρα το Deus Ex

Πολλοί σίγουρα θα γνωρίζουν τη σειρά Deus Ex από το Human Revolution, το οποίο κυκλοφόρησε το 2011. Ωστόσο, η αρχή του franchise έγινε το 2000 με το αρχικό Deus Ex και αργότερα είδαμε το sequel,  Deus Ex: The Invisible War το 2003. Τα δύο παιχνίδια είχαν αναπτυχθεί από την Ion Storm και διαδραματίζονται μετά την ιστορία του Adam Jensen. Το Mankind Divided αποτελεί συνέχεια του Human Revolution και ακολουθεί για ακόμα μια φορά τον Jensen. Είναι επίσης το δεύτερο παιχνίδι, που φέρει την υπογραφή της Eidos Montreal.

Η ανθρωπότητα έχει διχαστεί ανάμεσα στους φυσιολογικούς ανθρώπους και σε αυτούς που έχουν πάνω τους ρομποτικά χαρακτηριστικά (augmentations). Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μετά το μεγάλο δυστύχημα στο Human Revolution, όπου οι άνθρωποι με augmentations, έχασαν τον έλεγχο και άρχισαν να επιτίθενται σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Τρία χρόνια πέρασαν από αυτό το τραγικό γεγονός και έχουν κυριαρχήσει στον κόσμο ο ρατσισμός και ο φόβος, με κάθε πλευρά να έχει διάφορες οργανώσεις εξτρεμιστών. Ο Adam Jensen, πλέον πράκτορας της Interpol, θα βρεθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές και είναι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Deus Ex: Mankind Divided™_20160830022302

Το παιχνίδι ξεκινάει σε μια αποστολή στο Ντουμπάι, όπου ο Jensen και η ομάδα του προσπαθούν να συλλάβουν έναν επικίνδυνο έμπορο όπλων. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν τόσο καλά, αφού augmented μισθοφόροι με χρυσές μάσκες τους έχουν στήσει ενέδρα. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Jensen επιστρέφει στο σπίτι του στην Πράγα. Φτάνοντας μόνος του με τρένο, συναντάει στα κρυφά ένα μέλος μια ομάδας ακτιβιστών με το όνομα Juggernaut Collective. Η γυναίκα τον πληροφορεί ότι η ομάδα του χειραγωγούταν και του δίνει ένα κοριό να τοποθετήσει στη συσκευή τηλεδιάσκεψης της Interpol. Πάνω στην ώρα, ένα τρομοκρατικό χτύπημα πραγματοποιείται, σκορπίζοντας τον πανικό και το θάνατο.

Συγκριτικά με το Human Revolution, το Mankind Divided φαίνεται πως δεν έχει πολλές διαφορές με μια πρώτη ματιά. Ωστόσο, προσθήκες σε διάφορους τομείς, το κάνουν λίγο πιο πλούσιο από τον προκάτοχό του. Βέβαια, υπάρχουν και στοιχεία που έχουν αφαιρεθεί τελείως, με τρανταχτό παράδειγμα να είναι η έλλειψη boss fights. Αυτό όμως δεν περιορίζει τα δύο ειδών playstyles, δηλαδή τα “guns blazing” και “stealth”, μαζί με τους υποκλάδους τους. Πριν όμως περάσουμε σε αυτά, ας δούμε αναλυτικά τις αλλαγές σε τομείς όπως χειρισμό, augmentations και όπλα.

Deus Ex: Mankind Divided™_20161004013731

Ως προς τον χειρισμό, το παιχνίδι δίνει αρκετά controls για κάθε είδος παίκτη. Ένα τελείως καινούργιο σύστημα για το Mankind Divided, καθώς και αυτό του Human Revolution, αποτελούν τα δύο βασικά. Βέβαια, και τα δύο είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που έχει συνηθίσει ένας παίκτης FPS. Για αυτό το λόγο υπάρχει και αυτή η κλασσική επιλογή, η οποία είναι και η ιδανικότερη. Η κυριότερη διαφορά στον χειρισμό είναι μια επιπλέον λειτουργία κίνησης στο cover system. Η μετακίνηση από cover σε cover, με τη δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης και το πάτημα μόνο ενός κουμπιού, είναι μια σημαντική προσθήκη, κυρίως για τους stealth users και όχι μόνο.

Τα augmentations του Adam έπαιζαν σημαντικό ρόλο από το προηγούμενο παιχνίδι. Έτσι και στο Mankind Divided, αποτελούν το βασικότερο τρόπο για να προχωρήσετε. Βλέπουμε ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες, που ειδικεύονται στη ανάπτυξη στρατηγικής, στο stealth και φυσικά στις μάχες, που με κάθε level up μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε. Μαζί με αυτές έχουν προστεθεί και κάποιες καινούργιες, πιο ιδιαίτερες, που μπορούν να αλλάξουν κατά πολύ τον τρόπο παιχνιδιού σας. Παρόλα αυτά, υπάρχει και ένας μικρός περιορισμός. Ενεργοποιώντας μια από αυτές τις νέες δυνάμεις, το σύστημα του Adam υπερθερμαίνεται και σταματάει να λειτουργεί σωστά. Για να το καταπολεμήσετε αυτό, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε μόνιμα ένα από τα αρχικά augmentations, αλλά θα πρέπει να αναλογιστείτε τι χρειάζεστε και τι όχι.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Deus Ex: Mankind Divided

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.