History in the Making – SKT vs SSG Finals Recap | World Championship |

Οι – σχεδόν – αυτόχειρες Παγκόσμιοι Πρωταθλητές «ξιφομάχησαν» με τους εξαιρετικούς αλλά και «σκληροτράχηλους» διεκδικητές, με φόντο το τρόπαιο

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Οι – σχεδόν – αυτόχειρες Παγκόσμιοι Πρωταθλητές «ξιφομάχησαν» με τους εξαιρετικούς αλλά και «σκληροτράχηλους» διεκδικητές, με φόντο το τρόπαιοskt-champions

Οι SK Telecom T1 και οι Samsung Galaxy διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους, σε έναν από τους πιο θεαματικούς τελικούς που έχουν διαδραματιστεί στην πρόσφατη ιστορία του League of Legends World Championship. Χρειάστηκαν πέντε games, και κάτι παραπάνω από 253 λεπτά παιχνιδιού, για να κριθεί ποιος θα είναι ο νικητής αυτού του Best of 5, προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη του το βαρύτιμο τρόπαιο.

predictions

Οι SKT βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, όμως οι SSG βελτίωσαν τις αδυναμίες τους και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2, δείχνοντας πως έχουν όλα τα «φόντα» αλλά και τα ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσουν, επί ίσοις όροις, τον τίτλο του πρωταθλητή. Όμως, ο βετεράνος jungler των Defending Champions δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η εμπειρία του στο shot-calling, η πίεση που κατόρθωσε να ασκήσει στο χάρτη αλλά και το «διάβασμα» του αντίπαλου jungle path, έδωσαν ότι έλειπε από τους SKT για να φύγουν θριαμβευτές από το Stables Center του Los Angeles.

GGWP SKTelecom T1, 3rd Time World Champions!

skt-champions

GAME 1: Wave Manipulation Strategy

pickandbangame1

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς, ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερο draft από την πλευρά των SKT. Αυτό το pick and ban phase, επρόκειτο να καθορίσει και την ίδια την ουσία της στρατηγικής των Πρωταθλητών, οι οποίοι θα εστιάσουν στο να ελέγξουν τα creep waves, σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού, από κοινού με το vision.

Από τα πρώτα μόλις λεπτά, φάνηκε, πως αυτός ο τελικός δεν θα έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους. Ένας από τους πιο βελτιωμένους mid laner, ο Crown, θα βρει μπροστά του, έναν ζωντανό θρύλο πλέον, τον Faker. Θα τον σεβαστεί αλλά δεν θα διστάσει να κερδίσει την 1v1 μονομαχία τους, μόλις στο 10ο λεπτό.

Τέσσερα μόλις λεπτά αργότερα, ο κορυφαίος Κορεάτης mid laner, θα δείξει για άλλη μια φορά την ποιότητα του. Αρκεί μονάχα μια ultimate ability της Orianna, για να «σκορπίσει» mid laner & jungler. Στο 16ο λεπτό, οι SKT θα προηγούνται με 4,5k gold, έχοντας – φανερά – τον έλεγχο στον επόμενο χάρτη.

Ξεπερνώντας το όριο των 20 λεπτών, οι SKT φαίνεται να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. Έχουν το πάνω χέρι σε όλα τα match-ups, με διαφορά στο creep score, αλλά και στην pushing δυνατότητα. Θέτοντας ως πρώτο και κύριο στόχο, να μην κάνουν λάθη, επιλέγουν να παίξουν ένα slow pace game, με έμφαση στο vision denay, ειδικότερα στο baron pit. Θα εξασφαλίσουν το baron buff στο 32ο λεπτό, ενώ θα αναγκάσουν τους Samsung Galaxy, να ανταλλάξουν το επόμενο baron buff για δύο πύργους. Αμέσως μετά θα κάνουν secure τον Elder Drake και θα ξεκινήσουν ένα push 2-2-1.

Οι SSG θα εκμεταλλευτούν την μοναδική ευκαιρία που θα τους δοθεί, επιλέγοντας ένα εξαιρετικό fight. Ωστόσο, οι SKT βρίσκονται πάρα πολύ μπροστά και η μοίρα, του πρώτου παιχνιδιού, έχει προδιαγεγραφεί.

post-game-stats-game-1

GAME 2: Championship… Ryze

pickandbangame2

Και οι δύο ομάδες φαινόταν από την πρώτη στιγμή, πως θα ακολουθήσουν μια υπομονετική αλλά και εξίσου μεθοδική στρατηγική. Το πρώιμο early game, θα σημαδευτεί από counter-jungling δράση και από τις δύο πλευρές. Στο 7ο λεπτό, ο Bengi, θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με το Faker, σε μια «alley-oop πάσα», όμως τα αντανακλαστικά των SSG, θα τους εξασφαλίσουν το First Blood. Πέντε λεπτά αργότερα, οι SSG θα «στήσουν» ένα 4 man dive στο bottom turret. Ο Faker όμως θα εμφανιστεί για να «χαλάσει» το πάρτυ και να ισορροπήσει το kill trade σε 2 προς 2.

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, θα τιμωρήσουν ένα ένα τα λάθη των Galaxy, σε ολόκληρο το map, έχοντας – εξ’ ολοκλήρου – τον έλεγχο του παιχνιδιού. Εδραιώνοντας το επιθετικό vision, στην πλευρά των SSG, κερδίσουν το ένα objective μετά το άλλο, θέτοντας στέρεες βάσεις για το 2-0. Θα φτάσουν δε, εκμεταλλευόμενοι το πλεονέκτημα που έχουν αποσπάσει, στο σημείο να κυνηγούν τους αντιπάλους τους, στην βάση, δίχως να έχουν σπάσει ακόμα τα inhibitor turrets!

20min-game2

ACE και οι SK Telecom T1 βρίσκονται μια ανάσα από το τρόπαιο.

post-game-stats-game-2

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το League of Legends