ReCore | Review

Εξερευνήστε τον πλανήτη Far Eden παρέα με τους ρομποτικούς σας συντρόφους

Εξερευνήστε τον πλανήτη Far Eden παρέα με τους ρομποτικούς σας συντρόφους

recore1

To ReCore είναι ένα action-adventure platform παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από Armature Studio και Comcept. Εκδόθηκε από Microsoft Studios και κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου για Xbox One/Microsoft Windows.  Αξίζει να αναφερθεί πως στην ανάπτυξη του ReCore, βοήθησε και το γαλλικό Asobo Studio.

Πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού είναι η Joule Adams, άποικος στον πλανήτη Far Eden. H Joule στάλθηκε μαζί με άλλους αποίκους/ ερευνητές στον πλανήτη αυτό, με σκοπό να δημιουργήσουν τις κατάλληλες ‘συνθήκες’ για να σωθεί η ανθρωπότητα. Πριν από περίπου 200 χρόνια ξέσπασε λοιμός στην Γη και εξαιτίας αυτού, με τον καιρό γινόταν μη κατοικήσιμη. Οι άνθρωποι αποφάσισαν να στείλουν χιλιάδες corebots και μερικούς αποίκους στον Far Eden, ώστε να ξεκινήσουν την προεργασία. Το αρχικό πλάνο ήταν πως τα corebots θα συνέχιζαν το terraforming και οι άποικοι θα ‘κοιμόντουσαν’ για όσα χρόνια απαιτούταν, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία (cryo-sleep).  Παρόλα αυτά οι περισσότεροι άποικοι δεν ξύπνησαν ποτέ, καθώς τα corebots έγιναν corrupted με τον καιρό. Στόχος σας είναι να ανακαλύψετε τον λόγο που τα corebots έγιναν corrupted και τι μεσολάβησε όλα αυτά τα χρόνια.

recore2

Όπως προαναφέραμε το ReCore είναι ένα action-adventure platform παιχνίδι,  που χρησιμοποιεί κάμερα τρίτου προσώπου. Στο μοναχικό αυτό ταξίδι, σας συντροφεύει ο πιστός ρομποτικός σας σκύλος, Mack.O Mack έχει την ικανότητα να εντοπίζει εχθρούς, αντικείμενα και Prismatic Cores, που είναι θαμμένα κάτω απ’ το έδαφος. Η εμβέλεια που μπορεί να καλύψει παρόλα αυτά είναι μικρή, ενώ πρέπει να δώσετε ο ίδιος την εντολή για να αρχίσει την αναζήτηση. Στην πορεία θα ενταχθούν 2 ακόμη Corebots στην ομάδα σας: Ο Seth και ο Duncan. Ο Seth έχει την ικανότητα να ανεβαίνει στα Transport Rails και να σας εκτοξεύει ψηλά στην συνέχεια. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορα σημεία στον χάρτη, που είναι προσβάσιμα μόνο εάν έχετε τον Seth στην ομάδα σας. Αντίστοιχα, ο Duncan σχεδιάστηκε ειδικά για ανασκαφές και κατεδαφίσεις. Το συγκεκριμένο corebot, μπορεί να καταστρέφει βράχους και αλλά εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν.

Παρόλο που στο παιχνίδι ακολουθείτε το storyline, υπάρχουν side quests και items που μπορείτε να ανακαλύψετε. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα ‘semi’ open-world παιχνίδι, καθώς υπάρχει το open-world στοιχείο αλλά δεν είναι ιδιαίτερο αισθητό. Ο χάρτης και οι τοποθεσίες γενικότερα είναι σχετικά μεγάλες, αλλά είναι κατά κύριο λόγο, κενές. Μπορείτε να εξερευνήσετε dungeons και να βρείτε blueprints, items ή Prismatic Cores, αλλά το περιβάλλον δείχνει άδειο. Υπάρχει μια ατελείωτη έρημος όπου κάνουν spawn συνεχώς εχθροί και δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να αλληλεπιδράσει ο παίχτης. Επίσης, οι τοποθεσίες των προαιρετικών αποστολών/dungeons βρίσκονται κατά κύριο λόγο στα ίδια σημεία με τις κύριες αποστολές. Εκτός αυτού, από ένα σημείο και μετά γίνονται επαναλαμβανόμενες και ο μοναδικός λόγος που αξίζει να τις ολοκληρώσετε, είναι για να συλλέξετε Prismatic Cores.

recore3

Tα Prismatic Cores σας δίνουν πρόσβαση σε νέες πίστες και dungeons. Για να εισέλθετε σε κάποια πίστα, πρέπει να τηρείτε τις απαραίτητες προϋποθέσεις που αναγράφονται. Οι 2 βασικές προϋποθέσεις, είναι να έχετε τον απαιτούμενο αριθμό από Prismatic Cores και να βρίσκεται στο κατάλληλο level.  Πολλές φορές θα χρειαστεί να συλλέξετε Prismatic Cores, ώστε να έχετε πρόσβαση σε πίστες του κύριου storyline. O χειρισμός είναι αρκετά βολικός και δεν υπάρχουν περίπλοκοι μηχανισμοί. Το κύριο όπλο σας είναι το Energy Rifle, που το χρησιμοποιείτε για να σκοτώσετε τα επιθετικά corebots. Για την χρήση του όπλου δεν απαιτούνται σφαίρες ή κάτι παρεμφερές, καθώς κάνει recharge αυτόματα. Στην πορεία, το energy rifle θα έχει 4 διαφορετικά χρώματα lazer:  άσπρο, κόκκινο, μπλε και κίτρινο. Υπάρχουν πολλών ειδών corebots, με το καθένα να έχει διαφορετικό core type. Εάν χρησιμοποιήσετε το laser που έχει ίδιο χρώμα με το core type του αντιπάλου, κάνετε περισσότερη ζημιά. Για να εξοντώνετε γρήγορα τους αντιπάλους σας, υπάρχει το charge shot που προκαλεί μεγάλη ζημία στον αντίπαλο. Το μόνο αρνητικό είναι πως δεν μπορείτε να πυροβολήσετε, ενώ κάνετε charge ταυτόχρονα.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Recore