The Ambassadors – Quarterfinals: H2K vs ANX Recap | World Championship |

Το H2K «τρένο» πάτησε γκάζι και οι Ρώσοι βρέθηκαν δεμένοι στις ράγες

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Το H2K «τρένο» πάτησε γκάζι και οι Ρώσοι βρέθηκαν δεμένοι στις ράγεςcoverh2k

Οι H2K ήταν διαβασμένοι, συγκεντρωμένοι και άψογα προετοιμασμένοι για αυτή τη σειρά. Έκαναν ελάχιστα λάθη και δεν επέτρεψαν στιγμή στους Albus Nox Luna να επιστρέψουν και να διεκδικήσουν την πρόκριση. Η αδυναμία των Ρώσων να ανταποκριθούν πλήρως στα picks and bans αλλά και το εξαιρετικό early game των Ευρωπαίων μπορούν να οριστούν ως οι καθοριστικοί παράγοντες. Οι H2K – ειδικότερα στα δύο πρώτα παιχνίδια – είχαν επιβλητική απόδοση, φτάνοντας στο σημείο να σπάσουν το ρεκόρ των μελλοντικών αντιπάλων τους, όσων αφορά το πιο γρήγορο game του World Championship.

brackets

Μετρώντας σερί 4 νικών από τη δεύτερη φάση των ομίλων, προσέθεσαν ακόμα 3 στη συλλογή τους, κλείνοντας τη σειρά 3-0.

championship

GAME 1: The Odo show

Ο top laner των H2K βρέθηκε – με τη βοήθεια του jungler του – πολύ μπροστά από νωρίς και αυτό δεν εξελίχθηκε διόλου καλά για τους ANX.

pickandbangame1

Εκ πρώτης όψεως, η διαδικασία των picks and bans δεν έδειχνε ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τους Ευρωπαίους. Γνωρίζοντας τη δυνατότητα που είχαν επιδείξει οι ANX στο να εκτελούν το macro πολύ σωστά, θα υπολόγιζε κανείς πως μια πιθανή νίκη για την Ρώσικη πλευρά θα ήταν το πιο άμεσο ενδεχόμενο.

Αρκούσε όμως ένα εξαιρετικό 2v2 – από πλευράς H2K – για να δείξει από νωρίς τις ορέξεις τους. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Odoamne θα αντλήσει το First Blood από τον Olaf και κάνοντας χρήση των double buffs, θα βασιστεί στο εξαιρετικό kiting του Jankos, θα κυνηγήσει τον Gnar, διπλασιάζοντας τα kills του. Ένα ακόμα solo kill θα αποτελειώσει το laning phase στο top lane, με τον Jayce να προηγείται με 20 creeps αλλά και 3 kills. Το εξαιρετικό communication των H2K, τους επιτρέπει να ελέγξουν το χάρτη. Στο 15ο λεπτό η διαφορά έχει διαμορφωθεί στα 5k gold.

gold-difference-kills-game-1

Ξεπερνώντας το 20ο λεπτό, ο Vladimir, έχει μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη απειλή για το backline των ANX. Ο Ryu ενσαρκώνει τον φόβο στα επόμενα fights ανάμεσα στις 2 ομάδες. Με τον Forg1ven, να έχει στα χέρια του μια Sivir δίχως kills, το βάρος πέφτει σε top & mid lane, αναφορικά με το damage output. Και οι H2K τα καταφέρνουν περίφημα. Jayce & Vladimir στα επόμενα fights, εξαϋλώνουν την πίσω ζώνη των ANX, με τον Ryu, να φτάνει σχεδόν μέχρι το Pentakill(!).

Η ευρωπαϊκή ομάδα χρειάζεται το baron buff, για να εξασφαλίσει το απαιτούμενο pushing power, προκειμένου να κλείσει το παιχνίδι. Όμως ο mid laner των Ρώσων έχει διαφορετική άποψη.

Αυτό το εξαιρετικό steal όμως, δεν θα κατορθώσει παρά να καθυστερήσει για λίγο το παιχνίδι. Οι H2K θα βρουν το fight που έψαχναν. Σκοτώνοντας 3 μέλη των ANX, βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα nexus turrets, με τον Bard και τον Gnar να προσπαθούν να αμυνθούν, δίχως αποτέλεσμα. 1-0.

end-game-stats-game1

GAME 2: RUN FOREST, RUN!

Έχοντας το momentum από την πρώτη νίκη, οι H2K μπήκαν εξίσου δυνατά στο δεύτερο παιχνίδι.

pickandbangame2

Το map management των H2K δείχνει να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μέχρι το 8ο λεπτό τα πράγματα κυλούσαν ομαλά για τις 2 ομάδες, έως τη στιγμή που οι Ρώσοι αποφάσισαν να πατήσουν την σκανδάλη. Οι Ευρωπαίοι – μέσω του management που αναφέραμε νωρίτερα – ήταν σε θέση να ανταποκριθούν και να μετατρέψουν το θύτη σε θύμα.

Το spotlight ανήκει στον Έλληνα παίκτη, στο FORG1VEN. Αρχικά η θέση είναι εξαιρετική και στη συνέχεια, παρά το crowd control που δέχεται – από κοινού με το exhaust – κάνει όμορφο kiting, αναγκάζοντας του ANX να κυνηγήσουν. Οι κινήσεις αυτές, δίνουν τον χρόνο που χρειάζεται η ομάδα του για να κάνει collapse. Με το adc των Albus zoned, το fight εξελίσσεται κατά πολύ υπέρ των H2K. Ο Vladimir θα καταφθάσει πάνω στην ώρα για το cleap up, με το exchange να διαμορφώνεται στο 4 προς 1.

Με το προβάδισμα που κέρδισαν οι H2K στο bot lane fight, ελέγχουν πλήρως την εξέλιξη του παιχνιδιού. Με τα rotations που πραγματοποιούν, βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους τους, ανοίγοντας περαιτέρω την ψαλίδα: 4k gold στο 11ο λεπτό. Ο – σιωπηλός – παράγοντας της επιτυχίας σε αυτό το παιχνίδι είναι ο Jankos. Ο Πολωνός jungler βρίσκεται από πολύ νωρίς μπροστά από την Elise, σε ένα match up που – κανονικά – ισχύει το αντίθετο. Αυτό το προβάδισμα μεταφράζεται σε level advantage, σε vision control, αλλά και σε shot-calling ανωτερότητα.

Στο 21ο λεπτό οι H2K χρησιμοποιούν τα «όπλα» των Ρώσων εναντίον τους. Κλέβουν, κάτω από τη μύτη των Albus Nox, το baron! Όταν οι ANX καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί είναι πολύ αργά. Με τη διαφορά να βρίσκεται στα ύψη, ξεπερνώντας τα 11k gold, η ευρωπαϊκή ομάδα χτυπά την πόρτα των Ρώσων. Αρκεί ένα fight, που κάνουν force(;) οι αντίπαλοι, και η ομάδα του FORG1VEN βρίσκεται να κατεδαφίζει τους πύργους που προφυλάττουν το nexus.

end-game-stats-game2

Με χρόνο 23:34, οι H2K θέτουν νέο ρεκόρ πιο γρήγορου παιχνιδιού και δίνοντας το δεύτερο χτύπημα, οι ANX βρίσκονται «στριμωγμένοι στα σχοινιά».

h2k-2-0

GAME 3: Step by step 

Το πραγματικά δυσάρεστο σε ένα game vs Syndra είναι να την αφήσεις να «ξεφύγει». Σε αυτό το λάθος υπέπεσαν από νωρίς οι ANX.

pickandbangame3

Ένα over-step του Kira, προσπαθώντας να αποσπάσει last hits, ήταν αρκετό για τον Ryu. Ο mid laner των H2K θα αντλήσει First Blood από τον αντίπαλο του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 6ο λεπτό, θα κατορθώσει να πάρει δεύτερο solo kill, βάζοντας το Zilean, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Και σε αυτό το game, οι ANX, βρίσκονταν ένα βήμα πίσω, αναφορικά με κάθε rotation που πραγματοποιούσαν οι Ευρωπαίοι. Turret First Blood και ένα kill στο top lane, θέτουν την διαφορά στα 3k gold από πολύ νωρίς. Μόλις στο 10ο λεπτό mid & top lane απολαμβάνουν πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους, αρχικά σε creep score.

Χαρακτηριστικό του early αλλά και του mid game αποτελούν τα H2K αντανακλαστικά. Κάθε φορά που η ρώσικη ομάδα προσπαθούσε – μέσω skirmishes – να αποσπάσει κάποιο kill, δεχόταν πλήγμα από cross map play ή από objective. Με αυτό τον τρόπο η διαφορά συνέχιζε να διατηρείται – παρά τη δράση σε όλο το χάρτη – στα 4k gold, με τάση να αυξηθεί περαιτέρω. Οι H2K, αποδεικνύοντας πόσο καλοί είναι στο να διαβάζουν το map, βρίσκονταν 9k gold μπροστά στο 21ο λεπτό.

live-damage

Οι Albus Nox Luna προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να «παγώσουν» το παιχνίδι προς όφελος τους. Στο 30ο λεπτό βρίσκονται σε θέση να προκαλέσουν το πρώτο ρήγμα στην επικοινωνία των H2K. Αποσπούν 2 πύργους στο bot lane, με τους Ευρωπαίους να βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα να αμυνθούν στο inhibitor ή να πάρουν το baron σε αντάλλαγμα, επιλέγοντας το δεύτερο. Καθώς οι ANX κατεδαφίζουν το inhibitor, προσπαθούν να σταματήσουν το baron. Τα καταφέρνουν προς στιγμήν, όμως η διαφορά στο gold είναι τόσο μεγάλη που δεν τους επιτρέπει ιδιαίτερους χειρισμούς.

game-3-end-stats

Η ευρωπαϊκή ομάδα θα αποσπάσει το buff, θα σπρώξει το bot lane και στο 33ο λεπτό θα βρει το fight που χρειαζόταν για να διαλύσει την βάση των Ρώσων. Από αυτό το σημείο και έπειτα, τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία, με τη σειρά να λήγει 3-0.

ggwp

PLAYER OF THE SERIES: ODOAMNE

player-of-the-series

Ο top laner των H2K δεν βρισκόταν στο «πικ» της απόδοσης του την πρώτη εβδομάδα του Group Stage. Με την είσοδο της δεύτερη εβδομάδας, τα πράγματα είχαν αλλάξει άρδην για τον Odoamne, ανεβάζοντας αισθητά την απόδοση του. Φτάνοντας δε στη φάση των προημιτελικών το step-up του αυτού του παίκτη είναι αδιαμφισβήτητο.

Έχοντας ένα ευρύ champion pool, μπορεί να ανταποκριθεί σε όλων των ειδών τις προκλήσεις. Το Jayce pick φαίνεται να του ταιριάζει και αυτό το σχολιάζουν και οι αντίπαλοι top laners κατά καιρούς. Η επιβλητική του απόδοση στη σειρά των προημιτελικών του εξασφάλισε τον τίτλο του «Player of the series». Αναμένεται δε ένα πολύ δυνατό match up στο top lane, καθώς απέναντι του στην επόμενη φάση, θα βρεθεί ο εξίσου εξαιρετικός Cuvee των Samsung Galaxy.

Περισσότερα νέα για το League of Legends