Attack on Titan: Wings of Freedom | Review

Το Attack on Titan γίνεται για μια ακόμη φορά παιχνίδι, φέροντας την υπογραφή της Tecmo Koei

Publisher
 
Developer
 

Το Attack on Titan γίνεται για μια ακόμη φορά παιχνίδι, φέροντας την υπογραφή της Tecmo Koei

attack-1

Η σειρά Attack on Titan έπεσε σαν βόμβα στον κόσμο των anime, γνωρίζοντας τεράστιο αριθμό από fans. Όπως θα ήταν λογικό, πολλοί λαχταρούσαν ένα παιχνίδι βασισμένο σε αυτό και η Tecmo Koei ανέλαβε το έργο. Το Attack on Titan: Wings of Freedom καλύπτει όλη την ιστορία που είδαμε στο anime, με μερικές επιπλέον προσθήκες για να αποδώσει ένα πιο ικανοποιητικό κλείσιμο.

Η ανθρωπότητα ζει μέσα σε τρία τεράστια τοίχοι, με σκοπό να προστατευτεί από τους τιτάνες. Οι τιτάνες είναι τεράστια όντα, που έχουν ανθρώπινη μορφή και καταβροχθίζουν τους ανθρώπους χωρίς λόγο και χωρίς δισταγμό. Φτάνοντας προς τον αφανισμό, η ανθρωπότητα ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να αμυνθεί. Με τη χρήση του μηχανισμού 3d gear, το μόνο που μπορούν να κάνουν για να εξολοθρεύσουν ένα τιτάνα είναι να του κόψουν ένα κομμάτι από το σβέρκο.

attack-5

Η ιστορία ακολουθεί τον μικρό Eren Yeagar, ο οποίος ζει με την οικογένεια και τους φίλους του μέσα στο πρώτο τοίχος. Μια μέρα, ένας τεράστιος τιτάνας εμφανίζεται και ανοίγει μια τρύπα στο τοίχος, σπέρνοντας τον πανικό. Ο Eren καταφέρνει να ξεφύγει, αλλά μπροστά στα μάτια του, βλέπει τη μητέρα του να καταβροχθίζεται από ένα τιτάνα. Ορκισμένος να πάρει εκδίκηση, o Eren εντάσσεται στο στρατό με απώτερο σκοπό να εξαφανίσει τους τιτάνες από τον κόσμο.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ξεφεύγει αρκετά από το κλασσικό μοτίβο των τίτλων της Tecmo Koei, δηλαδή τα Warriors. Ωστόσο, το μεγαλύτερο αρνητικό τους, έχει μεταφερθεί και εδώ. Μιλάμε φυσικά για την επανάληψη, που στην αρχή δεν είναι τόσο ευδιάκριτη, αλλά στην πορεία θα κάνει την εμφάνισή της σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού είναι να πηγαίνετε από το ένα μέρος στο άλλο και να σκοτώνετε τιτάνες. Οπότε, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι μιλάμε για κάτι, που αργά ή γρήγορα γίνεται επαναλαμβανόμενο.

attack-13

Η χρήση του 3D gear είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία του παιχνιδιού. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να ταξιδέψετε μέσα στις περιοχές του παιχνιδιού σαν τον Spider-Man. Η μόνη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν σημεία που μπορείτε να πιαστείτε. Ο χειρισμός του είναι πάρα πολύ εύκολος, ενώ μπορείτε να κάνετε boost με το πάτημα ενός κουμπιού όταν βρίσκεστε στον αέρα. Ωστόσο, υπάρχουν ανοιχτές περιοχές, στις οποίες σπάνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 3D Gear. Εκεί μπορείτε να καβαλήσετε άλογο για να περιηγηθείτε γρηγορότερα, αλλά η ταχύτητα του είναι πολύ μικρότερη από αυτή του 3D gear.

Οι μάχες με τους τιτάνες είναι εξίσου εύκολες, αφού μπορείτε να στοχεύσετε ένα άκρο τους και να επιτεθείτε. Όπως αναφέρθηκε και πριν, για να σκοτώσετε έναν τιτάνα πρέπει να τον χτυπήσετε στον σβέρκο, αλλά κόβοντας τα χέρια και τα πόδια του, το κάνετε ακόμα πιο εύκολο. Βέβαια, για κάποιους τιτάνες είστε υποχρεωμένοι να τους κόψετε τα άλλα άκρα, αφού με αυτά μπορούν να προστατευτούν. Η ταχύτητα που αναπτύσσεται όταν επιτίθεστε, σχετίζεται άμεσα με τη ζημιά που θα προκαλέσετε, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το boost με σωστό τρόπο.

attack-9

Στο παιχνίδι έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε το squad σας προς όφελός σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη συμπεριφορά τους, ενώ υπάρχουν και χαρακτήρες, με τους οποίους μπορείτε να δώσετε εντολές και να χτυπήσουν όποτε θέλετε εσείς. Το θέμα με τους διάφορους χαρακτήρες του παιχνιδιού, είναι πως ειδικεύονται σε συγκεκριμένες καταστάσεις, με τον καθένα να έχει τις δικές του ιδιότητες. Όσο περνάτε πίστες με κάποιον, το επίπεδό του ανεβαίνει και αποκτά ακόμα περισσότερες. Για παράδειγμα, χαρακτήρες όπως ο Levi είναι φουλ επιθετικοί, ενώ χαρακτήρες όπως ο Armin, βασίζονται περισσότερο στη στρατηγική.

Φυσικά, βλέπουμε την ύπαρξη διαφόρων αναλώσιμων, όπως potions για αναπλήρωση ενέργειας, αλλά και βόμβες, που μπορούν να ακινητοποιήσουν έναν εχθρό για λίγη ώρα. Όμως, εκεί που πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, είναι στις λεπίδες και στο γκάζι που καταναλώνει το 3D gear. Με φθαρμένες λεπίδες, δεν θα μπορείτε να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά, ενώ χωρίς γκάζι δεν θα μπορείτε να κάνετε boost. Στις περιοχές υπάρχουν σκορπισμένα διάφορα αναλώσιμα από πεσόντες συμμάχους, αλλά και άτομα που σας προμηθεύουν με αυτά. Θα ήταν καλό πριν ξεκινήσετε μια μεγάλη μάχη, να σιγουρευτείτε ότι είστε έτοιμοι.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Attack on Titan

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.