Broken Isles: Vrykul Stoy, Bro a Stormheim review

Βίκινγκς, ομιλούντα δέντρα, Sylvanas σε θέση μάχης, trials by combat, διάσημες θεότητες. Velkommen til Stormheim.

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Βίκινγκς, δέντρα που μιλούν, η Sylvanas σε θέση μάχης, trials by combat, γνωστές θεότητες από το παρελθόν, υπέροχη μουσική και τοπία: Velkommen til Stormheim

blizzcon-2015-world-of-warcraft-world-content-panel-transcript-00078

Η Blizzard είχε πάντα μια συμπάθεια  στο κεφάλαιο Vyrkul. Το είδαμε και στο Wrath Of the Lich King. Οι εκεί περιοχές τους και τα dungeon ήταν τα πλέον αγαπημένα των παικτών. Το Stormheim είναι μία από τις περιοχές των Broken Isles, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά. Το dungeon Halls of Valor βρίσκεται επίσης εδώ. Είναι η κατοικία σε δύο αντιμαχόμενους Τιτάνες φύλακες. Σε αυτήν την περιοχή οι παίκτες θα μάθουν για την τύχη των Vrykul που αναχώρησαν από την Northrend πριν από χιλιάδες χρόνια προς αναζήτηση των Αγίων Τόπων τους, και τους Kvaldir.

Οι Vrykul (προφέρεται [ ‘vraɪ.kʊl]) είναι μια φυλή με έντονο Νορβηγικό θεματικό υπόβαθρο, κατα το ήμισι γίγαντες, πολεμιστές με την περιοχή τους να είναι στο Howling Fjord, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Northrend. Ξαφνικά μια μέρα, χωρίς προειδοποίηση ή εξήγηση, η φυλή των Vrykul εξαφανίστηκε, αφήνοντας πίσω μόνο έρημα χωριά και ναούς. Λόγω της καταπάτησης του οικισμό της Alliance στο Valgarde στην περιοχή τους, οι Vrykul επέστρεψαν.

Στο Stormheim οι παίκτες θα ψάξουν βαθιά μέσα στις απαρχές των Kvaldir και των Valkyr, και θα έρθουν αντιμέτωποι με τον Θεό Βασιλιά (Odyn) μέσα στις Αίθουσες του Halls of Valor. Οι Kvaldir ή tuk-hadiqa (δηλαδή περιπατητές της ομίχλης / γιοι της ομίχλης), είναι τρομακτικοί επιδρομείς  που περιπλανώνται στις θάλασσιες οδούς κάνοντας επιδρομές σε πλοία και σε παράκτιους οικισμούς. Πολύ παρόμοιοι με τους Vrykul, αυτά τα πλάσματα, καλύπτονται με πράσινες φολίδες, πεταλίδες, και φύκια. Όταν πεθαίνουν στην γη, εξατμίζονται, αφήνοντας πίσω μόνο τα όπλα τους και τα τυχόν φύκια ή αντικείμενα που βρίσκονταν επάνω στο σώμα τους. Όταν σκοτώνονται στο νερό, αφήνουν πίσω τους άθικτα τα πτωματά τους. Εμφανίζονται μόνο στην ακτή.

Οι Val’kyr είναι ένα είδος undead Vrykul, και φαίνεται να είναι μια πρόσφατη προσθήκη στις στρατιές της Scourge. Ενεργούν ως πράκτορες του Lich King στον κόσμο των πνευμάτων, που περιγράφονται από τον Thoralius the Wise ως «τρομακτικά πλάσματα καμωμένα από καθαρό εφιάλτη» που «τώρα είναι φρουροί στο βασίλειο των στοιχείων». Οι Val’kyr χρησιμεύουν ως δικαστές για τους μαχητές Vrykul ώστε να αποφασίσουν ποιοί θα γίνονται Vargul ή Ymirjar, καθώς και θα κρίνουν τους νεκρούς. Φέρνουν τις ψυχές των άξιων Vrykul από τα Shadowlands στο Halls of Valor.

Το σχέδιο του Odyn ήταν να δημιουργήσει έναν στρατό, τους Valajar, με σκοπό την προστασία του Azeroth, γιατί δεν εμπιστεύονταν τα Dragon Aspects. Οι Valajar ήταν εκπεσόντες Vrykul, των οποίων οι ψυχές μεταφέρονταν από τις Val’kyr και η Helya ήταν η πρώτη Valk’kyr, αλλά παρά τη θέλησή της από τον Odyn. Παραπλανημένος από τον Παλαιό Θεό Yogg-Saron, ο Τιτάνας παρατηρητής Loken ήθελε να σκοτώσει τους αδελφούς του, τους άλλους Titanic Watchers. Ο Loken έπεισε την Helya να σταθεί στο πλευρό του για να νικήσουν τον Odyn, και εκείνη δέχτηκε με χαρά την προτασή του, θέλοντας εκδίκηση για όλα τα φοβερά πράγματα που ο Odyn είχε κάνει σε αυτήν. Από τότε, παγίδευσε τον Odyn στο Halls of Valor, και δημιούργησε ένα στρατό στο βασίλειο της, το Helheim, όπου ο πεσόντες, ανάξιοι Vrykul καταλήγουν.

Το Stormheim είναι μια περιοχή γεμάτη ιστορίες γεμάτες αλμύρα, αίμα και ηρωισμό. Ο καθένας μπορεί να βρει τον δικό του ήρωα. Δεν βαρεθήκαμε ούτε μια στιγμή, και κάποια μέρη τα ξαναεπισκεφτόμαστε έστω και αν δεν έχουμε κάτι να κάνουμε εκεί. Ο συνδιασμός των Vrykul μαζι με Dragons και όλοι μαζί ενάντια στην Legion υπό τις διαταγές της Sylvanas που λύνει τις διαφορές της με την Alliance υπόσχεται αρκετές ώρες ευχάριστου gaming. Τα λέμε στην Azsuna.

 

 

Περισσότερα νέα για το World of Warcraft: Legion
Tags

Xαμένη στην εφηβεία μου, gamer, βιβλιοφάγος, Πρωτάρης παίκτης σε role playing games καθώς μου αρέσει να διηγούμαι ιστορίες.Ταξιδιάρικο μυαλό γεμάτο μουσική, ταινίες και anime. Φωτογράφος ανάλογα με τη διάθεση και τα καιρικά φαινόμενα.Ίσως είμαι ονειροπόλα..... Συγκεντρώνω ήχους και εικόνες από παντού και τα μοιράζομαι με τους γύρω μου. Τρελή Υδροχόος με ζωηρή φαντασία, γεννήθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (ίσως). Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, όπου κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία για έκφραση.Been geek 40 years now and loved it all the way.