Έχασα την εμπιστοσύνη μου μετά τους On Top

 Σε ένα χρόνο κατάφερε αυτό που οι άλλοι δεν φαντάζονται  καν ότι μπορεί να γίνει. O Ερρίκος-Γεώργιος Μπεκ είναι εδώ και λίγους μήνες μέλος του πιο πετυχημένου οργανισμού στην Ελλάδα (Ad Finem).   Από την  competitive  σκηνή του Yu  Gi Oh ,μέσα σε ελάχιστους μήνες ,μεταπήδησε στην σκηνή του Hearthstone και χρειάστηκε λιγότερο από 6 μήνες  για να δείξει ότι αποτελεί κεφάλαιο για  αυτή, καθώς τερμάτισε στην 9η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης τον Φεβρουάριο. Πλέον ο παίκτης διαθέτει αρκετές διαπιστεύσεις ,με μεγαλύτερη την πρώτη θέση στην ΔΕΘ, στο μεγαλύτερο  Hearthstone  τουρνουά στην Ελλάδα. Γιατί άφησες το Yu  Gi Oh  για το […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

 Σε ένα χρόνο κατάφερε αυτό που οι άλλοι δεν φαντάζονται  καν ότι μπορεί να γίνει.

O Ερρίκος-Γεώργιος Μπεκ είναι εδώ και λίγους μήνες μέλος του πιο πετυχημένου οργανισμού στην Ελλάδα (Ad Finem).   Από την  competitive  σκηνή του Yu  Gi Oh ,μέσα σε ελάχιστους μήνες ,μεταπήδησε στην σκηνή του Hearthstone και χρειάστηκε λιγότερο από 6 μήνες  για να δείξει ότι αποτελεί κεφάλαιο για  αυτή, καθώς τερμάτισε στην 9η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης τον Φεβρουάριο. Πλέον ο παίκτης διαθέτει αρκετές διαπιστεύσεις ,με μεγαλύτερη την πρώτη θέση στην ΔΕΘ, στο μεγαλύτερο  Hearthstone  τουρνουά στην Ελλάδα.

michalopoulos_costas_900Γιατί άφησες το Yu  Gi Oh  για το Hearthstone;

“Ήτανε πέρσι τέτοια εποχή περίπου, είχα περάσει στην Κρήτη και έπρεπε να πάω εκεί να σπουδάσω. Ένας παράγοντας είναι ότι στην Κρήτη δεν υπήρχαν οι υποδομές για να παίζω το παιχνίδι στο επίπεδο που ήθελα. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση να φύγω από το παιχνίδι ήταν η ίδια η εταιρία που είχε το παιχνίδι. Δεν προσπαθούσε να το βελτιώσει ,τα τουρνουά δεν ήταν καλά και οι παίκτες δυσκολεύονταν αρκετά να παίξουν   σε competitive επίπεδο. Υπήρχαν προγραμματισμένα τουρνουά που ακυρώνονταν. Στο Hearthstone πήγα γιατί ήθελα να συνεχίσω τα παιχνίδια και έπαιζαν αρκετοί φίλοι μου το συγκεκριμένο παιχνίδι”.

Η On Top  ήταν μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Μπήκες στην ομάδα Hearthstone  και λίγο καιρό μετά ο οργανισμός κατέρρευσε.  Μάλιστα ακόμα και σήμερα δεν έχουν μιλήσει ανοιχτά. Εσείς από το HS πως αντιδράσετε εκείνη την περίοδο;

“Η On Top ήταν ένα μεγάλο λάθος για μένα και μου έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για  την ελληνική σκηνή. Όταν μπήκα στους On Top είχαμε συμφωνήσει κάποια πράγματα . Στην αρχή κυλούσαν όλα ομαλά. Όταν όμως πλησίαζε ο καιρός αυτά τα πράγματα να γίνουνε πράξη ,όλα άλλαξαν. Δεν μπορούσαμε καν να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους, τους ψάχναμε και δεν τους βρίσκαμε ,τους στέλναμε μνήματα και δεν απαντούσαν. Η απόφαση να διαλυθεί η ομάδα ήταν μονόδρομος”.

michalopoulos_costas_904-1

Με   αυτά  που έγιναν με τους  On Top, πόσο εύκολο ήταν για σένα να εμπιστευτείς κάποιο ελληνικό οργανισμό;

“Η αλήθεια είναι πως εκείνη την περίοδο ήμουν αρκετά επιφυλακτικός. Με πλησίασαν αρκετοί οργανισμοί ,αλλά δεν πίστευα πως κάλυπταν τις προσδοκίες μου και δεν ήθελα να ρισκάρω για μία νέα αποτυχία. Αργότερα ευτυχώς ήρθαν οι Ad Finem .’Όσα έχουμε συμφωνήσει γίνονται και υπάρχουν και οι προοπτικές για ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον”.

Η Βαλένθια αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη σου διάκριση σε Lan event του εξωτερικού. Παρόλα αυτά και οι παίκτες με τους οποίους έκανες προπόνηση είχαν καλά αποτελέσματα, αισθάνεστε δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα;

“Την προπόνηση για την Βαλένθια   την έκανα μαζί με το Fenomeno , τον Dethelor και  τον Cursed. Οι δύο από εμάς πήγαμε top16 και ο ένας top 8. Φυσικά και ήμαστε ικανοποιημένοι .Είναι μεγάλη επιτυχία, σημαίνει ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις. Γι αυτό εκτός από την ομάδα μου συνεχίζω να προπονούμαι και με τα παιδειά”.

Η ΔΕΘ δεν ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο για σένα ,αλλά σίγουρα  έκλεισε με τον ιδανικό. Τι ακριβώς έγινε και πόσες φορές χρειάστηκε να παίξεις για να φτάσει στην τελική φάση του τουρνουά;

“Πρώτη φορά έπαιξα στα προκριματικά με τους 32 πρώτους σε βαθμολογία από τα online τουρνουά του Cowboy. Εκεί αποκλείστηκα στον δεύτερο γύρο. Μετά ήρθα Θεσσαλονίκη για να παίξω στα ανοιχτά προκριματικά ,κάτι που δεν πήγε πολύ καλά καθώς αποκλείστηκα από το πρώτο παιχνίδι. Εγώ μπήκα στην τελική φάση επειδή ένα παιδί που είχε περάσει δεν κατάφερε να παραβρεθεί και επειδή ήμουνα ψηλά στην κατάταξη έπαιξα ένα παιχνίδι με το παιδί που είχα ισοβαθμία και κέρδισα. Από εκεί και πέρα με συνολικό score 5-0 κέρδισα τον τίτλο. Είναι μία μεγάλη επιτυχία για εμένα και θα δουλέψω όσο χρειαστεί για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες”.

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft