God Eater Resurrection | Review

Το πρώτο God Eater επιστρέφει

Platforms
 
Genres
,  

Το πρώτο God Eater επιστρέφει

god-3

Στα χρονικά έχουμε δει πολλά παιχνίδια να βασίζονται στο επιτυχημένο Monster Hunter. Το God Eater είναι ένα από αυτά και πολλοί θα πουν πως η ιστορία του θυμίζει κατά πολύ το Attack on Titan. Το αρχικό God Eater κυκλοφόρησε το 2010 μόνο στην Ιαπωνία, αλλά ένα χρόνο μετά το είδαμε και στη δύση, ως God Eater Burst. Και οι δύο εκδόσεις κυκλοφόρησαν για PSP, με το Burst να έχει περισσότερο υλικό. Το God Eater Resurrection είναι ένα remake των δύο παιχνιδιών, με πολλές προσθήκες που προέρχονται από το God Eater 2.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 2071, μερικά χρόνια μετά την εμφάνιση των άγριων πλασμάτων Aragami. Τα πλάσματα αυτά μπορούν να καταναλώσουν οποιοδήποτε είδος ζωντανού οργανισμού και να πάρουν τις ιδιότητές του, πηγαίνοντας την ανθρωπότητα προς την εξαφάνιση. Για να αντιμετωπίσουν τα Aragami, μια φιλανδική εταιρία με το όνομα Fenrir, δημιούργησε μια σειρά όπλων με όνομα God Arcs. Τα God Arcs διαλέγουν από μόνα τους το χειριστή τους, ο οποίος ονομάζεται God Eater.

god-5

Όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, το παιχνίδι είναι άλλος ένας κλώνος της σειράς Monster Hunter. Μέσα από το κεντρικό κτήριο, παίρνετε μέρος σε αποστολές, που ζητούν από εσάς να κυνηγήσετε Aragami. Οι αποστολές αυτές διαδραματίζονται σε μικρές περιοχές και έχουν συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Χωρίζονται σε δυσκολίες, κάτι που θα ανεβαίνει όσο περνάτε story missions, με πολλές νέες λειτουργίες να ξεκλειδώνονται στην πορεία. Ταυτόχρονα, όπως είναι λογικό, θα εμφανίζονται και νέα, πιο δυνατά τέρατα.

Κάθε Aragami έχει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης, έχοντας τα δικά του ευάλωτα σημεία και αδυναμίες σε elements. Αν θέλετε να καθαρίσετε γρήγορα μία αποστολή, θα πρέπει να μελετήσετε τον εχθρό σας και να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγίδες και flashbangs, ώστε να τον ακινητοποιήσετε. Δεν τελειώνουν όμως εκεί τα αναλώσιμα, αφού θα πρέπει να προμηθευτείτε με πολλά αντικείμενα αναπλήρωσης ζωής, αν θέλετε να έχετε κάποια ελπίδα. Η ζωή σας είναι κάτι που πέφτει πάρα πολύ γρήγορα και όταν εξαντληθεί εντελώς, χάνετε μερικούς από τους endurance points σας. Όταν τα endurance points φτάσουν στο μηδέν ή όταν τελειώσει το χρονικό περιθώριο, τότε χάνετε την αποστολή.

god-9

Φυσικά δεν γίνεται να μπείτε στη μάχη χωρίς όπλα και εδώ είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι τα God Arcs. Τα God Arcs έχουν τρεις μορφές, εκ των οποίων η πρώτη αφορά τα melee weapons. Πολλά είδη σπαθιών, σφυριά, αλλά και δρεπάνια, βρίσκονται στη διάθεσή σας, ώστε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Κάθε όπλο έχει δικά του combos, ταχύτητα και attributes. Εκεί όμως που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, είναι στα hit boxes. Πολλές φορές που θα θέλετε να χτυπήσετε ένα σημείο ενός εχθρού, θα χτυπάτε κάποιο άλλο, που είναι περισσότερο ανθεκτικό, χωρίς να το θέλετε. Αυτό δεν αποφεύγεται εύκολα και τα διάφορα ranges των όπλων, το κάνουν πιο εκνευριστικό. Για παράδειγμα, το δρεπάνι είναι μακρινό όπλο και δεν χτυπάει κάτι που έχετε ακριβώς μπροστά σας.

Δεν τελειώνουν όμως εκεί οι λειτουργίες ενός melee όπλου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα με ασπίδες, οι οποίες αποτελούν επίσης μια μορφή του God Arc. Αυτό όμως που αξίζει να αναφερθεί περισσότερο, είναι τα Predator Styles. Με χρήση ενός Predator Style, το όπλο σας τρέφεται στην κυριολεξία με ένα Aragami, παίρνοντας μια ζωντανή μορφή. Είναι ο μοναδικός τρόπος να πάρετε τα αντικείμενα ενός εχθρού που έχετε ήδη σκοτώσει, αλλά και να μπείτε σε Burst mode. Το Burst mode σας δίνει περισσότερη ισχύ για κάποια ώρα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Η προσθήκη περισσότερων Predator Styles προέρχεται από το God Eater 2, με πολλές νέες κινήσεις να ξεκλειδώνονται μετά από συγκεκριμένα story missions.

god-8

Δυστυχώς, ένα μειονέκτημα των predator style, είναι ότι τονίζουν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα της κάμερας. Η ευκινησία των Aragami και τα περίεργα hit boxes, κάνουν τη χρήση της κάμερας εκνευριστική ορισμένες στιγμές. Πολλές φορές οι εχθροί βγαίνουν από πίσω σας, αναγκάζοντάς σας να επικεντρώνεστε στην κάμερα. Μπορείτε να το αποφύγετε αυτό χρησιμοποιώντας το Lock On σύστημα, αλλά κι εκεί θα συναντήσετε ένα διαφορετικό πρόβλημα. Με το Lock On να εστιάζει σε ένα μόνο σημείο του Aragami, καθίσταται δύσκολο να στοχεύσετε στα αδύνατα σημεία των τεράστιων αυτών εχθρών.

Φεύγοντας τελείως από τα melee weapons, βλέπουμε ότι υπάρχει και μια πληθώρα από ranged. Καταρχάς, τα ranged όπλα δεν διαθέτουν lock-on system και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν Predator Styles. Ωστόσο, μπορείτε να τα δουλέψετε σε ένα third-person-shooter στυλ, ώστε να πετύχετε τον στόχο σας. Χρησιμοποιούν μια δική τους μπάρα και για να την αναπληρώσετε θα πρέπει να κάνετε κοντινά χτυπήματα. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη όπλων, το καθένα με τις δικές του ιδιότητες και τέσσερα διαφορετικά elements στις σφαίρες. Μετά από χρήση ενός Predator Style σε ζωντανό εχθρό, παίρνετε μια ειδική βολή για το όπλο σας, η οποία βασίζεται στις επιθέσεις των Aragami.

god-6

Στο παιχνίδι δεν υπάρχει κάποιο leveling system. Ο μόνος τρόπος να κάνετε το χαρακτήρα σας πιο δυνατό, είναι μέσω καλύτερου εξοπλισμού. Περνώντας σε αποστολές με μεγαλύτερη δυσκολία, ξεκλειδώνετε περισσότερα πράγματα για crafting, ενώ μπορείτε να κάνετε και περισσότερες αναβαθμίσεις. Τα συστατικά για κάτι τέτοιο προέρχονται από τα Aragami απευθείας ή από τα rewards μιας αποστολής. Σε θέμα grinding θα προσέξετε ότι το παιχνίδι κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Ειδικά αν προσπαθείτε να περάσετε όλες τις Side αποστολές, θα βρεθείτε ελάχιστες φορές να σας λείπει κάποιο αντικείμενο.

Μετά το Difficulty 4 μπαίνουν στο παιχνίδι περισσότερες επιλογές στο crafting, ενώ μετά από κάθε αποστολή εκεί, παίρνετε God Arc Parts. Το κάθε ένα από αυτά έχει μια ιδιότητα, την οποία μπορείτε να μεταδώσετε στα όπλα που χρησιμοποιείτε. Μάλιστα, μερικά God Arc Parts έχουν την ένδειξη +1, τα οποία πέρα από μια νέα ιδιότητα, ανεβάζουν και τα στατιστικά του όπλου που χρησιμοποιείτε.

god-7

Από ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι συνεργάτες στη μάχη. Μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλους παίκτες μέσω διαδικτύου ή να πάρετε μαζί σας AI χαρακτήρες. Κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του συμπεριφορά, ενώ χρησιμοποιεί συγκεκριμένα όπλα και επιθέσεις. Εσείς το μόνο που μπορείτε να κάνετε για αυτούς, είναι να τους αλλάξετε ιδιότητες για τη μάχη και τα bonus που δίνουν μετά από μια αποστολή. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε και το Link Aid, μια ιδιότητα με την οποία ένας χαρακτήρας μπορεί να μεταφέρει τη μισή ζωή που του απομένει, σε κάποιον που έχει βγει τελείως εκτός.

Με το God Eater να προέρχεται από το PSP, η μεταφορά του σε νεότερες πλατφόρμες είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Οι χαρακτήρες είναι περισσότερο καλοδουλεμένοι, με ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά στα πρόσωπα, αλλά και τα ρούχα τους. Δεν θα δείτε ποτέ χαρακτήρες να έχουν ανακυκλωθεί, αφού όλοι είναι ξεχωριστοί. Ακόμα και τα Aragami έχουν και αυτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Με μια πρώτη ματιά βέβαια, θα λέγαμε ότι υπάρχουν ανακυκλωμένα τέρατα με διαφορετική παλέτα χρωμάτων, αλλά οι διαφορές τους κρύβονται στις λεπτομέρειες. Το μόνο κακό που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα, είναι το background και οι περιοχές, που μαρτυρούν την προέλευση του τίτλου από το PSP.

god-1

Οι ήχοι του παιχνιδιού βρίσκονται και αυτοί σε υψηλό επίπεδο. Από την εισαγωγή του παιχνιδιού και τη μουσική των τίτλων, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα στοιχεία του παιχνιδιού. Ακόμα και μέσα στις μάχες, η μουσική αλλάζει ανάλογα τον εχθρό. Το voice acting είναι πολύ δυνατό, με κάθε φωνή να ταιριάζει απόλυτα στον κάθε χαρακτήρα, ανεξαρτήτως αν μιλάμε για ένα αγγλικό dub. Αν λέγαμε ότι υπάρχει κάτι ενοχλητικό σε αυτόν τον τομέα, θα ήταν οι κραυγές του κεντρικού χαρακτήρα, όταν τον χτυπάει συνεχώς ένας εχθρός.

To God Eater Resurrection, είναι ένα αρκετά επιτυχημένο remake. Τα στοιχεία που έχει πάρει από το God Eater 2 κάνουν το gameplay του πιο πλούσιο, αν και βλέπουμε αρκετά προβλήματα του melee combat να έχουν διατηρηθεί. Ακόμα και στον τεχνικό τομέα, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, με ελάχιστα θέματα. Μπορεί να μην έχει το βάθος που έχουν τα παιχνίδια Monster Hunter, αλλά σίγουρα θα προσφέρει μια ευχάριστη και γεμάτη εμπειρία.

Θετικά

  • Προσθήκες από το God Eater 2.
  • Φοβερή μουσική.
  • Μεγάλη ποικιλία από όπλα, που λειτουργούν διαφορετικά μεταξύ τους.

Αρνητικά

  • Προβλήματα στην κάμερα και τα hit boxes.
  • Τα γραφικά στις περιοχές αποκαλύπτουν την προέλευση του τίτλου.

Το πρώτο God Eater επιστρέφει Στα χρονικά έχουμε δει πολλά παιχνίδια να βασίζονται στο επιτυχημένο Monster Hunter. Το God Eater είναι ένα από αυτά και πολλοί θα πουν πως η ιστορία του θυμίζει κατά πολύ το Attack on Titan. Το αρχικό God Eater κυκλοφόρησε το 2010 μόνο στην Ιαπωνία, αλλά ένα χρόνο μετά το είδαμε και στη δύση, ως God Eater Burst. Και οι δύο εκδόσεις κυκλοφόρησαν για PSP, με το Burst να έχει περισσότερο υλικό. Το God Eater Resurrection είναι ένα remake των δύο παιχνιδιών, με πολλές προσθήκες που προέρχονται από το God Eater 2. Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 2071, μερικά χρόνια μετά την εμφάνιση των άγριων πλασμάτων Aragami. Τα πλάσματα αυτά μπορούν να καταναλώσουν οποιοδήποτε είδος ζωντανού οργανισμού και να πάρουν τις ιδιότητές του, πηγαίνοντας την ανθρωπότητα προς την εξαφάνιση. Για να αντιμετωπίσουν τα Aragami, μια φιλανδική εταιρία με το όνομα Fenrir, δημιούργησε μια σειρά όπλων με όνομα God Arcs. Τα God Arcs διαλέγουν από μόνα τους το χειριστή τους, ο οποίος ονομάζεται God Eater. Όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, το παιχνίδι είναι άλλος ένας κλώνος της σειράς Monster Hunter. Μέσα από το κεντρικό κτήριο, παίρνετε μέρος σε αποστολές, που ζητούν από εσάς να κυνηγήσετε Aragami. Οι αποστολές αυτές διαδραματίζονται σε μικρές περιοχές και έχουν συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Χωρίζονται σε δυσκολίες, κάτι που θα ανεβαίνει όσο περνάτε story missions, με πολλές νέες λειτουργίες να ξεκλειδώνονται στην πορεία. Ταυτόχρονα, όπως είναι λογικό, θα εμφανίζονται και νέα, πιο δυνατά τέρατα. Κάθε Aragami έχει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης, έχοντας τα δικά του ευάλωτα σημεία και αδυναμίες σε elements. Αν θέλετε να καθαρίσετε γρήγορα μία αποστολή, θα πρέπει να μελετήσετε τον εχθρό σας και να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγίδες και flashbangs, ώστε να τον ακινητοποιήσετε. Δεν τελειώνουν όμως εκεί τα αναλώσιμα, αφού θα πρέπει να προμηθευτείτε με πολλά αντικείμενα αναπλήρωσης ζωής, αν θέλετε να έχετε κάποια ελπίδα. Η ζωή σας είναι κάτι που πέφτει πάρα πολύ γρήγορα και όταν εξαντληθεί εντελώς, χάνετε μερικούς από τους endurance points σας. Όταν τα endurance points φτάσουν στο μηδέν ή όταν τελειώσει το χρονικό περιθώριο, τότε χάνετε την αποστολή. Φυσικά δεν γίνεται να μπείτε στη μάχη χωρίς όπλα και εδώ είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι τα God Arcs. Τα God Arcs έχουν τρεις μορφές, εκ των οποίων η πρώτη αφορά τα melee weapons. Πολλά είδη σπαθιών, σφυριά, αλλά και δρεπάνια, βρίσκονται στη διάθεσή σας, ώστε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Κάθε όπλο έχει δικά του combos, ταχύτητα και attributes. Εκεί όμως που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, είναι στα hit boxes. Πολλές φορές που θα θέλετε να χτυπήσετε ένα σημείο ενός εχθρού, θα χτυπάτε κάποιο άλλο, που είναι περισσότερο ανθεκτικό, χωρίς να το θέλετε. Αυτό δεν αποφεύγεται εύκολα και τα διάφορα ranges των όπλων, το κάνουν πιο εκνευριστικό. Για παράδειγμα, το δρεπάνι είναι μακρινό όπλο και δεν χτυπάει κάτι που έχετε ακριβώς μπροστά σας. Δεν τελειώνουν όμως εκεί οι λειτουργίες ενός melee όπλου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα με ασπίδες, οι οποίες αποτελούν επίσης μια μορφή του God Arc. Αυτό όμως που…

8

Πολύ Καλό!

God Eater Resurrection

Ένας πλούσιος τίτλος, με πολλά πράγματα να κάνετε και μια τέλεια μεταφορά από παιχνίδι του PSP.

Score!
8

Περισσότερα νέα για το God Eater Resurrection

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.