The Kings back to the Throne

«Welcome to the G2 Esports era», καθώς οι «θύτες» επέστρεψαν επιβλητικά στον «τόπο του εγκλήματος»

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

«Welcome to the G2 Esports era», καθώς οι «θύτες» επέστρεψαν επιβλητικά στον «τόπο του εγκλήματος»thechampions

Οι Splyce σχεδόν άγγιξαν το όνειρο, καθώς βρέθηκαν από τα promotion series, στον μεγάλο τελικό του EU LCS Summer Split. Εκεί όμως, βρήκαν μπροστά τους την «καλογυαλισμένη macro-gaming μηχανή» των G2 Esports, που έστησαν ένα απροσπέλαστο εμπόδιο για τους διεκδικητές του θρόνου.

Οι G2 Esports είναι ξανά πρωταθλητές, για δεύτερο συνεχόμενο Split, με σκορ 3-1. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το γεγονός πως τα «φίδια» δεν έπεσαν αμαχητί, καθώς πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με όλα τα μέσα που είχαν στην διάθεσή τους.

Αυτό το Bo5 (best of five) δεν ήταν τόσο εύκολο για τους πρωταθλητές, όσο φαίνεται.

Ξεκινώντας από το πρώτο παιχνίδι της σειράς, οι G2 είχαν τον έλεγχο σε ολόκληρο το early game. Ωστόσο, οι Splyce ήταν εκείνοι που ήρθαν – ακόμη και 10k gold πίσω – να τιμωρήσουν το κακό positioning των G2 μπροστά σε επικείμενα objectives, δηλώνοντας μεγαλόφωνα, πώς για να στεφθούν πρωταθλητές, θα πρέπει κοπιάσουν.

Τα πράγματα ξεκαθάρισαν μόνο όταν οι G2 «έπαιξαν» σωστά το baron bait, αναγκάζοντας τους Splyce, να αναμειχθούν σε ένα επιπόλαιο teamfight, στο οποίο ο Ekko του Perkz, κατάφερε να χωρίσει τα carry των «φιδιών» από το frontline. Το fight απέφερε 3 kills για τους πρωταθλητές και ένα baron που τους επέτρεψε λίγο αργότερα να «κατεδαφίσουν» τη βάση των διεκδικητών.

pickbangame1

Στο δεύτερο παιχνίδι, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά. H υπεροψία – αν μας επιτραπεί να το χαρακτηρίσουμε έτσι – των G2, έδωσε το δικαίωμα στους Splyce να ανταποδώσουν το χτύπημα και να επιστρέψουν, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1.

Το first blood που πήραν από τον top laner των G2, τους έδωσε το δικαίωμα να εκτελέσουν άψογα το rotation, που εξαργύρωσαν με το first turret gold bonus. Ένα ακόμα λάθος των G2, με τον Zhen να βρίσκεται εκτεθειμένος, έδωσε επιπλέον προβάδισμα στους Splyce.

Αξιοποιώντας αυτό το προβάδισμα, κατάφεραν να έχουν σταθερό έλεγχο των objectives. Το στοιχείο αυτό, από κοινού με το composition που είχαν επιλέξει, τους επέτρεπε να διαλέγουν το στόχο τους, που ήταν κυρίως η Soraka του Mithy. Οι G2 προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, μα η ζημιά ήταν τελικά ανεπανόρθωτη με τα επόμενα 3 fights, να περιέχουν τα «κομμάτια» που έλειπαν από το «παζλ» των Splyce, για να κατακτήσουν την πρώτη νίκη τους σε μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό.

pickbangame2

Από τα πρώτα λεπτά του τρίτου παιχνιδιού, φάνηκε πως οι Splyce είχαν επιλέξει να επικεντρωθούν στο top lane, κάνοντας πραγματικά δύσκολη τη ζωή του Expect. Στο 15ο λεπτό, βρέθηκαν μπροστά σε kills, μα οι G2 κατόρθωσαν να έχουν την υπεροχή στο gold, καθώς τα υπόλοιπα lanes προηγούνταν σε farm. Στα πρώτα μεγάλα teamfights, οι ομάδες αντάλλαξαν δυνατά χτυπήματα, με τους G2 να επωφελούνται από την έκβαση τους και με μια εξαιρετικά σταθερή απόδοση, να φτάνουν μέχρι την νίκη, δίχως να χάσουν λεπτό τη διαφορά που είχαν χτίσει σε gold.

pickbangame3

Highlight του τρίτου game, αποτελεί η απίστευτη διαφυγή του Mithy. Αυτό που πολλοί προσπάθησαν, μα μόνο εκείνος κατάφερε. «Unbench the Kench»!

 

Ο Jungler των H2K, που βρισκόταν στο analyst desk, φαίνεται να έχει την ίδια άποψη με όλους εμάς του υπόλοιπους, καθώς πόσταρε στο twitter του:

.@G2mithy is a God. Best support EU

 

Τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ για τους διεκδικητές. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός, πως επέλεξαν ένα composition, που χρειάζεται ένα εξαιρετικό early game, για να φέρει την τελική νίκη. Ωστόσο, ένα dive, που κατέληξε σε κυνηγητό του top laner των G2, χάλασε το στρατηγικό τους σχέδιο μια και καλή. Οι G2 κατάφεραν να στρέψουν το fight προς το μέρος τους και να βγουν κερδισμένοι κατά 4 kills!

Μόλις στο 13ο λεπτό, οι Splyce έπαιξαν όλα τα χαρτιά τους. Προσπαθώντας να σκοτώσουν το αντίπαλο bot lane, βρέθηκαν να χάνουν τον έλεγχο του top lane, με το support τους να θυσιάζεται για να σώσει το adc της ομάδας και με τους ίδιους να φεύγουν με «άδεια χέρια» από το bot lane. Η αντίδραση των G2 ήταν καίρια, με εξαιρετικό cross-map play, που οφείλεται στο macro-gaming, για το οποίο ξεχωρίζουν.

Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τα «φίδια». Οι πρωταθλητές κατάφεραν να κάνουν snowball όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, κερδίζοντας τα πάντα. Χαρακτηριστικά, το πρώτο inhibitor του παιχνιδιού καταστράφηκε μόλις στο 20ο λεπτό. Από αυτό το σημείο και μετά, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό bloodbath, με τους G2 να φθάνουν μέχρι και να κάνουν dive στην πηγή των Splyce, για το unofficial pentakill του mid laner τους.

pickbangame4

Οι G2 εκτός από back-to-back πρωταθλητές, έκαναν «δώρο» εισιτήριο για τα Worlds, στους H2K, του «δικού» μας FORG1VEN. Καθώς οι championship points τους είναι περισσότεροι από των Splyce στα δύο τελευταία split, αυτό τους δίνει το δικαίωμα για απευθείας πρόκριση στο World Championship. Οι Splyce, παρ’ ότι δεύτεροι, θα πρέπει να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στα Worlds, μέσω του επικείμενου τουρνουά.

 

Περισσότερα νέα για το League of Legends