Ακυρώθηκε η δημιουργία του ReRoll

Η έλλειψη χρηματοδότησης καθιστά αδύνατη την περαιτέρω ανάπτυξή του

Platform
 
Genre
 

Η έλλειψη χρηματοδότησης καθιστά αδύνατη την περαιτέρω ανάπτυξή του

reroll

Ήρθε δυστυχώς το τέλος για το ReRoll, το μεγαλεπήβολο παιχνίδι της Pixiul από το Μόντρεαλ του Καναδά. Επρόκειτο για έναν post-apocalyptic RPG τίτλο, το οποίο από μόνο του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σήμερα. Αυτό όμως άλλαξε από το γεγονός πως οι δημιουργοί του είχαν σκοπό να χρησιμοποιήσουν ως πεδίο του παιχνιδιού την ίδια την Γη σε κλίμακα 1:1, χαρτογραφώντας ολόκληρη την επιφάνειά της με drones σε συνδυασμό με δημογραφικά δεδομένα. Αυτό και μόνο, κατέστησε το ReRoll πολύ ακριβό ως προς την δημιουργία του, οπότε η εταιρία έπρεπε να ψάξει για επενδυτές που θα τους παρείχαν τους απαραίτητους πόρους, γιατί η υποστήριξη του κοινού δεν ήταν αρκετή. Από το 2014 που ανακοινώθηκε, οι δημιουργοί ξεκίνησαν την αναζήτηση τέτοιων επενδυτών.

reroll2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Pixiul στο Reddit, είχαν έρθει αρκετά κοντά σε συμφωνία με δυο διαφορετικές εταιρίες (τις οποίες δεν αποκάλυψαν, λόγω υπογραφής συμφωνίας τήρησης απορρήτου), με την μια μάλιστα να μπορεί να χρηματοδοτήσει το ReRoll τόσο, ώστε να το μετατρέψει σε τίτλο κατηγορίας ΑΑΑ. Δυστυχώς και οι δύο εταιρίες ακύρωσαν τις προσφορές τους με την μεγάλη να θέλει να συγκεντρωθεί στους δικούς της τίτλους και την άλλη σε πιο μικρούς προϋπολογισμούς. Μετά από μια ακόμα αποτυχημένη συμφωνία, προσπάθησαν να βρουν χρηματοδότηση στην φετινή Ε3. Όμως η αναζήτηση ήταν ανεπιτυχής και τελικώς, θεώρησαν πως ήρθε η ώρα να ακυρώσουν το παιχνίδι.

Αν και ήταν μια πρωτότυπη ιδέα, από μόνη της  δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει το ReRoll στο προσκήνιο. Ίσως την επόμενη φορά η Pixiul σταθεί πιο τυχερή.