7 οργανισμοί αιτήθηκαν τον αποκλεισμό της SK από την ELEAUGE

Οι TSM, C9 και CLG, ανάμεσα στους 7 Αμερικανικούς οργανισμούς που ζήτησαν από την ELEAUGE να αποκλείσει την SK Gaming

Platform
 
Publisher
 
Developer
 

Οι TSM, C9 και CLG, ανάμεσα στους 7 Αμερικανικούς οργανισμούς που ζήτησαν από την ELEAUGE να αποκλείσει την SK Gaming

sk

Η ELEAGUE επιβεβαίωσε ότι επτά αμερικανικοί οργανισμοί που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, έκαναν αίτηση στους υπευθύνους ώστε να εξασφαλιστεί ο αποκλεισμός της SK Gaming.

Τόσο η Luminosity όσο και η SK Gaming αποκλείστηκαν από την ELEAUGE την Τετάρτη, επειδή έκαναν μη εγκεκριμένες αλλαγές στα ρόστερ τους, δημιουργώντας διαμάχες στην κοινότητα του CS:GO. Αργότερα την ίδια μέρα, ο Jacob Wolf από το ESPN, υποστήριξε ότι είχε λάβει αίτηση υπογεγραμμένη από τους Team SoloMid, Cloud9, Team Liquid, Echo Fox, NRG Esports, OpTic Gaming και Counter Logic Gaming, η οποία είχε δημιουργηθεί για να ασκήσει πίεση στην ηγεσία της ELEAUGE ώστε να αποκλείσουν την SK.

Όταν ρωτήθηκε, η ELEAUGE, επιβεβαίωσε ότι έλαβαν την αίτηση, αλλά δε μπορούσαν να συζητήσουν λεπτομέρειες αυτής.

«Οι λεπτομέρειες του ESPN για την αίτηση είναι ακριβείς, αλλά η απόφαση πάρθηκε τελικά σύμφωνα με τους κανονισμούς του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι υπήρξε αλλαγή του ρόστερ στη μέση της σεζόν, ήταν κατά των κανονισμών και των συμφωνιών που κάναμε και με τις 24 ομάδες», δήλωσε η ELEAUGE.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η SK Gaming και η Luminosity Gaming καταστάλαξαν μετά από μήνες διαφορών, με το ρόστερ της LG να μετακινείται επίσημα στην SK, αφήνοντας έτσι τον οργανισμό χωρίς ομάδα για τα ELEAUGE playoffs. Σύμφωνα με το ESPN, οι ομάδες που έκαναν την αίτηση, πίστευαν ότι η ELEAUGE σχεδίαζε να αποκλείσει την LG για το ρόλο της στην όλη διαμάχη, αλλά θα επέτρεπε στην SK να αγωνιστεί στη θέση της LG στα playoffs με το πρώην ρόστερ της.

Οι ομάδες φέρεται να ισχυρίστηκαν στην αίτηση τους, ότι το να επιτραπεί στην SK να αγωνιστεί ενώ η LG θα αποκλειόταν θα αποτελούσε σαφή σύγκρουση συμφερόντων, αφού ο επίτροπος της ELEAUGE Min-Sik Ko δούλευε παλαιότερα για την SK. Οι ομάδες φέρεται επίσης, ότι απείλησαν να αποσυρθούν από το πρωτάθλημα, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε.

Ακόμη, οι ομάδες ισχυρίστηκαν πως τα συμφωνητικά που υπέγραψαν κατά την ένταξή τους στο πρωτάθλημα δήλωναν ότι οι θέσεις θα ανήκουν και θα διαχειρίζονται από τους οργανισμούς και όχι τους παίκτες. Επιτρέποντας λοιπόν η ELEAUGE στους παίκτες να αγωνιστούν με την SK στη θέση που κέρδισαν ενώ ακόμη αγωνίζονταν με την LG, θα καταπατούσε αυτόν τον όρο, καθώς θα φερόταν σαν η θέση να ανήκει στους παίκτες.

Ο αρχηγός της SK Gabriel «FalleN» Toledo απάντησε αργότερα την ίδια μέρα στο Twitter. Ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε κι εκείνος μία αίτηση, υπογεγραμμένη από παίκτες των Team EnVyUs, mousesports, Natus Vincere και Team Liquid (οργανισμού που υποτίθεται είχε υπογράψει την αρχική αίτηση), στην οποία ζητούσε από την ELEUAGE να επιτραπεί στους παίκτες της SK να αγωνιστούν. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν αυτό συνέβη πριν ή μετά την αναφορά του ESPN.

«Οι οργανισμοί θέλουν να έχουν τον έλεγχο των θέσεων», δήλωσε. «Με αυτόν τον τρόπο, οι παίκτες θα είναι αναγκασμένοι να συνδέονται με οργανισμούς για να παίξουν σε τουρνουά. Αυτό σημαίνει ότι θα σου προσφέρουν ότι θέλουν και θα πρέπει να το αποδεχθείς, αλλιώς δε θα μπορείς να παίξεις. Αυτό είναι που θέλουν οι παίκτες;»

Ο μάνατζερ της ομάδας CS:GO της SK Gaming, Ricardo «dead» Sinigaglia, που ήρθε μαζί με τους παίκτες από τη Luminosity Gaming, υποστήριξε σε δικό του tweet ότι τέσσερις από τις επτά ομάδες που φέρονται να υπέγραψαν την αρχική αίτηση, είχαν κάνει προσφορές για το ρόστερ, όταν ακόμα ήταν με την LG, τις οποίες οι παίκτες αρνήθηκαν.

Οι Cloud9, ένας από τους επτά οργανισμούς, ήρθαν 2οι στο Group A του πρωταθλήματος, μετά την LG. Παρόλο που το πρόγραμμα των playoffs δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, οι C9 φαίνεται να αφαιρέθηκαν από το Last Chance Qualifier bracket το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την ανακοίνωση της ELEAUGE για τον αποκλεισμό της SK. Όταν ρωτήθηκε αν η θέση της LG δόθηκε τελικά στους C9, η ELEUGE αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Με το αρχικό της ρόστερ, η SK ήρθε 2η στο Group C, κερδίζοντας έτσι μια θέση στο Last Chance Qualifier. Αντί να παραμείνει με το πλέον ανεξάρτητο ρόστερ, γνωστό ως Team X, η θέση θα δοθεί στους CLG που τερμάτισαν 3οι στο group.

Οι περισσότερες από τις ομάδες που εμπλέκονται στη διαμάχη, βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Γερμανία για το ESL One Cologne Major.