Το Dead by Daylight, κυκλοφορεί πλέον στο Steam

Όλοι έχουμε δει θρίλερ, σωστά;

Platform
 

Ένας τίτλος για γερά νεύρα

Dead by Daylight

Όλοι έχουμε δει θρίλερ, σωστά; Και όλοι έχουμε δει το κλισέ σενάριο με τους έφηβους που είναι σε ένα μέρος χιλιόμετρα μακριά από οποιοδήποτε ίχνος πολιτισμού, με ένα τέρας που έχει βαλθεί να τους στερήσει τις ζωές, σωστά; Το Dead by Daylight είναι ένα multiplayer, survival-horror παιχνίδι που υπόσχεται να σας προσφέρει την εμπειρία των εφήβων που παλεύουν απεγνωσμένα να επιβιώσουν. Όμως αυτό από μόνο του δεν φαίνεται να είναι αρκετό για την Behaviour Digital Inc., την δημιουργό του τίτλου, μιας και μαζί με τους τέσσερις παίκτες που έχουν τον ρόλο των θυμάτων, ένας πέμπτος παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του αιμοσταγή δολοφόνου, ο οποίος δεν μπορεί να σκοτωθεί με κανέναν τρόπο. Αν είχατε πάντα την απορία πως είναι να είσαι ένα τόσο βίαιο πλάσμα (το οποίο είναι λίγο ανησυχητικό), τώρα έχετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε. Το γεγονός ότι δεν σας κυνηγάει μια ΑΙ αλλά ένας πραγματικός άνθρωπος κάνει την όλη εμπειρία πιο τρομακτική.

Dead by Daylightc

Στόχος του παιχνιδιού για τους επιζώντες είναι να καταφέρουν να αποδράσουν από τα Killing Grounds, δηλαδή τον χώρο όπου λαμβάνει χώρα η κάθε παρτίδα, ανάβοντας ορισμένες γεννήτριες, οι οποίες με την σειρά τους θα ενεργοποιήσουν την έξοδο. Ο δολοφόνος με την σειρά του πρέπει να μεταφέρει τους επιζώντες σε ένα σημείο, όπου θα τους κρεμάσει σε τσιγκέλια και θα χρησιμοποιηθούν ως θυσίες για μια άγνωστη υπερφυσική δύναμη. Οι επιζώντες μπορεί να είναι νεκροί ή ζωντανοί ενώ είναι κρεμασμένοι, με αποτέλεσμα να μπορούν να σωθούν από τους υπόλοιπους, αν είναι αρκετά θαρραλέοι. Το Dead by Daylight κάνει καλή δουλειά στο να διαχωρίζει τους επιζώντες από τον δολοφόνο, δίνοντας στον καθένα διαφορετική προοπτική, τρίτου προσώπου για τους επιζώντες, ώστε να παρατηρούν πιο εύκολα το περιβάλλον, και πρώτου προσώπου για τον δολοφόνο, δίνοντας την αίσθηση του κυνηγού.

Dead by Daylightb

Ως επιπλέον δυσκολία, ο χώρος στον οποίο διαδραματίζεται το κυνηγητό είναι διαφορετικός ανά παρτίδα. Οι γεννήτριες βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία, ακόμα και οι κρυψώνες είναι διαφορετικές. Επίσης κάθε παίκτης, έχει ξεχωριστό skill tree από το οποίο μπορείτε να ξεκλειδώσετε ικανότητες ξοδεύοντας Blood Points, που αποκτάτε παίζοντας. Το Dead by Daylight κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στο Steam, οπότε αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το αγοράσετε από την σελίδα του.