Συνέντευξη με τον Σερεμετίδη «Spinalogaman» Παναγιώτη

Φωτεινό παράδειγμα

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Φωτεινό παράδειγμα

MICHALOPOULOS_COSTAS_900

Τα eSports στην Ελλάδα νοσούν βαθιά. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως δεν γίνονται event ή ότι δεν υπάρχουν ομάδες. Μεγάλο βαθμό ευθύνης για την παθογένεια που μαστίζει την ελληνική σκηνή είναι και οι ίδιοι οι παίκτες. Οι παίκτες που επαναπαύονται σε επιτυχίες του παρελθόντος, παίκτες που δεν έχουν μάθει να δουλεύουν για τους στόχους τους, παίκτες που ζητάνε τρελά ποσά από ομάδες για να συμμετέχουν σε λίγα και πολύ μικρά ελληνικά τουρνουά. Και όμως σε αυτή την χώρα υπάρχουν πετυχημένοι και αναγνωρίσιμοι παίκτες που κρατάνε το κεφάλι χαμηλά και με την δουλειά τους βελτιώνονται μέρα με την μέρα ,ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τους ρεαλιστικούς τους στόχους.

Ένας τέτοιος παίκτης είναι ο 25χρόνος ο Σερεμετίδης «Spinalogaman» Παναγιώτης , που μιλάει αποκλειστικά στην «Μ» για των τρόπο με τον οποίο δουλεύει και για τους στόχους του στο Hearthstone.

Εκτός από παίκτης ποια άλλη αρμοδιότητα έχεις στους REG;

Η αλήθεια είναι ότι έχω αναλάβει έναν ωραίο αλλά και περίεργο ρόλο. Ουσιαστικά είμαι ο «αναλυτής», ίσως και ο προπονητής της ομάδας.

Βγάζω το πρόγραμμα, αναλύω τα Deck που παίζουμε, κρατάω στατιστικά και μετά οργανώνω συζητήσεις με τους παίκτες για τυχόν λάθη που κάναμε, ώστε να βελτιωθούμε.

YP: Kατανοώ ότι ξεκινάω από το μηδέν. Δεν μπορώ να ζητήσω από κάποιον 200-300 ευρώ χωρίς να έχω πετύχει κάτι αξιόλογο

Ποιοι λόγοι θα σε οδηγούσαν να πάρεις την απόφαση να αφήσεις την ομάδα των REG.

Στην Ελλάδα του 2016 μία καλύτερη πρόταση με οικονομικές απολαβές και σωστή οργάνωση, θα με οδηγούσε σε αυτή την απόφαση.

Παρόλα αυτά κατανοώ ότι ξεκινάω από το μηδέν. Δεν μπορώ να ζητήσω από κάποιον 200-300 ευρώ χωρίς να έχω πετύχει κάτι αξιόλογο, ακόμα και αν η δουλειά μου τα δικαιολογεί αυτά τα λεφτά.

Γενικά δεν πιστεύω στο μοτίβο του Έλληνα παίκτη που προσφέρει δεν προσφέρει, έχει ένα « όνομα « και πρέπει να πληρώνεται

Ποιοι οι στόχοι της ομάδα αλλά και οι προσωπικοί για το μέλλον.

Γενικά στην ζωή μου είμαι ένας άνθρωπος που κρατάω μικρό καλάθι. Το να πω ότι ο στόχος μας είναι η blizzcon είναι υπερβολικό για μία νεοσύστατη ομάδα. Ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί είναι να καταφέρουμε να στείλουμε τον έναν γιατί όχι και δύο από τους τέσσερις στο summer preliminaries. Αν το καταφέρουμε αυτό, μετά μπορούμε να συζητήσουμε και για το κάτι παραπάνω.

Πιστεύεις ότι στο HS στην Ελλάδα υπάρχουν παίκτες που υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους;

Η κοινότητα των παικτών στην Ελλάδα έχει μεγαλώσει αρκετά τον τελευταίο καιρό. Πλέον ειναι δύσκολο να αναπτυχθούν τέτοια φαινόμενα ,γιατί όλοι παρακολουθούμε μέσα από τα τουρνουά τις ικανότητες των άλλων παικτών. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν παίκτες με τρομερές δυνατότητες που επαναπαύονται στις επιτυχίες του παρελθόντος και δεν δουλεύουν όσο χρειάζεται, ώστε να παραμείνουν σε ένα ανταγωνιστικό. επίπεδο.

YP: Τα κριτήριά μου δεν θα ήταν μόνο οι ικανότητες των παικτών

Αν είχες την δυνατότητα να φτιάξεις μία δικιά σου ομάδα με απεριόριστος πόρους ,από όλη την ελληνική αγορά ποιους 4 παίκτες θα επέλεγες και γιατί;

Τα κριτήριά μου δεν θα ήταν μόνο οι ικανότητες των παικτών, αλλά και ο επαγγελματισμός που θα έδειχναν στο συγκριμένο εγχείρημα.

Ο πρώτος παίκτης που θα διάλεγα θα ήταν ο Tholomeno από τους Ad Finem. Παρόλο που έχει λίγο καιρό στην ελληνική σκηνή, δείχνει ότι ενδιαφέρεται. Έχει πρόγραμμα, παίζει τουρνουά, ώστε να μαζέψει πόντους για να μπορεί να συμμετέχει στα μεγάλα τουρνουά της Blizzard. Κάνει την προπόνηση που χρειάζεται κάθε μέρα και γενικά έχει συνειδητοποιήσει ότι για να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο πρέπει να δουλέψει. Αν και πολλοί τον κατηγορούμε ότι παίζει συντηρητικά κάνοντας λίγες επιλογές, θα θυμίσω σε όλους μια μεγάλη ατάκα του Βruce Lee : «Δεν φοβάμαι αυτόν που εκπαιδεύτηκε σε 10 χιλιάδες κλοτσιές ,φοβάμαι αυτόν που εκπαιδεύτηκε σε μία κλοτσιά 10 χιλιάδες φορές».

Ο δεύτερος παίκτης θα ήταν ο Dethelor. Τον θεωρώ εκπληκτικό παίκτη. Ο τρόπος που παίζει είναι μοναδικός. Πάντα σκέφτεται όχι μία, αλλά 3 γύρες μπροστά το παιχνίδι. Εκτός αυτού είναι και εκπληκτικός streamer, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση της ομάδας μέσα από αυτό. Γενικά είναι ένας παίκτης που απολαμβάνω να τον βλέπω να παίζει, έχω μάθει αρκετά από αυτόν και συνεχίζω να μαθαίνω.

Ο Curesd θα ήταν σίγουρα ο τρίτος παίκτης της ομάδα. Ξέρει το παιχνίδι πολύ καλά και λόγο της ενασχόλησής του με το σκάκι, έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται σε μικρό χρονικό διάστημα τις «δύσκολες» καταστάσεις που προκύπτουν στο παιχνίδι. Επίσης παίζει ,κατά κύριο λόγο ,διαφορετικά Deck από αυτά που έχει τοmeta και παρόλα αυτά βρίσκεται μονίμως σε υψηλό επίπεδο.

Τέταρτο θα επέλεγα έναν παίκτη που εδώ και λίγο καιρό έχει αποσυρθεί από την ελληνική σκηνή για προσωπικούς λόγους. Αυτός δεν είναι άλλος από τον indigo. Έχει δύο χαρακτηριστικά που δεν τα έχω ξαναδεί σε Έλληνα παίκτη. Έχει απίστευτη ψυχραιμία και μεγάλη υπομονή. Μπορεί να χάσει με τον πιο εξωπραγματικό τρόπο και παρόλα αυτά να παραμείνει συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του. Μπορεί επίσηςς να παίζει για ώρες ένα δύσκολο deck και παρόλα αυτά να μην κάνει λάθος. Πραγματικά πιστεύω πως η αποχώρησή του είναι πλήγμα για την ελληνική σκηνή.

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft