Η Sony ετοιμάζει το επόμενο βήμα

«Πιστή» στο ραντεβού της με την εξέλιξη, επιβεβαιώνει τη νέα κονσόλα

«Πιστή» στο ραντεβού της με την εξέλιξη, επιβεβαιώνει τη νέα κονσόλα

playstation-4-sony

Όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαν ακουστεί αρκετές φήμες αναφορικά με το επόμενο «χτύπημα» της Sony Interactive Entertainment. Τις τελευταίες μέρες, η εταιρία αποφάσισε να προβεί σε δηλώσεις πάνω στο θέμα.

Ο Andrew House, Διευθύνων Σύμβουλος -σε παγκόσμια κλίμακα- και Πρόεδρος της Sony, τοποθετήθηκε εκτενώς επί του θέματος, επιβεβαιώνοντας τις φήμες, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Financial Times. Η καινούργια παιχνιδομηχανή, που τιτλοφορούνταν ανεπίσημα ως Playstation 4 Neo και Playstation 4K, βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Η επιβεβαίωση της, δεν συμπεριλαμβάνει και την επιβεβαίωση του ονόματος της, βέβαια.

Ο House αναφέρει χαρακτηριστικά, πως στόχος της κίνησης αυτής είναι το καινούργιο «high-end Playstation 4», να μην αποτελεί μετάβαση σε νέα γενιά Playstation, αλλά το επόμενο επίπεδο του ήδη υπάρχοντος Playstation 4. Αναφέρει δε χαρακτηριστικά, ότι στην αγορά «θα πουλάμε και τις δύο εκδόσεις (του Playstation 4) ταυτόχρονα». Η τιμή του δε, υπολογίζεται αισθητά υψηλότερη από εκείνη της standard έκδοσης.

Η νέα κονσόλα θα στοχεύει σε παιχνίδια με μεγαλύτερες απαιτήσεις, καθώς και σε πελάτες οι οποίοι έχουν προμηθευτεί 4K τηλεοράσεις. Μέσω του νέου επιτεύγματος της Sony, θα επιτυγχάνεται η πολυπόθητη υψηλή ανάλυση που μπορεί να προσφέρει μια τηλεόραση 4K γενιάς.

ps4.5-ps4k-sony

Όπως ήταν λογικό, η νέα αυτή έκδοση του Playstation 4, δεν θα παρουσιαστεί στο επερχόμενο E3 2016. Ο Andrew House, αναφερόμενος επί της παρουσίασης και κυκλοφορίας, υπογράμμισε πως πρέπει να εξασφαλιστεί πρώτα το μέγιστο της εμπειρίας πάνω στο νέο σύστημα, προτού κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση.

Όπως είναι λογικό, προκύπτουν ερωτήματα, γύρω από τα παιχνίδια που θα είναι συμβατά με την νέα κονσόλα, αλλά και το αναβαθμισμένο hardware υλικό, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Μιλώντας δίχως περιστροφές, ο Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε πως όλα τα παιχνίδια θα είναι συμβατά με την standard έκδοση του PS4 και ευελπιστούν ότι ένας μεγάλος αριθμός θα υποστηρίζεται και από την νέα high-end PS4 τεχνολογία.