Συνέντευξη με την ομάδα Hearthstone των Different Dimension

Different Dimension Hearthstone Team

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Οι DD μετά από 3 χρόνια σχεδόν απόλυτης κυριαρχίας στην εγχώρια σκηνή του League of Legends αποφάσισαν να ανοίξουν τα φτερά τους  και για άλλα eSports

φ1

Του Σωτήρη Δριμζάκα 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από το Hearthstone  με ένα ρόστερ έξι παικτών και μοναδικό σκοπό την απόλυτη κυριαρχία στην Ελλάδα αλλά και διακρίσεις στο εξωτερικό.

Ο μάνατζερ αλλά και οι παίκτες της ομάδας μιλάνε στην “Μ”  για το αύριο και για τους στόχους της ομάδας.

f2

Νέο ρόστερ  σε νέο eSports. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

“Οι στόχοι μας είναι να εξελίξουμε τους παίχτες και να πετύχουμε διακρίσεις σε ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Η επιλογή παικτών είναι δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι όλοι οι γνωστοί καλοί παίκτες  ήταν ήδη σε ομάδες. Δυσκολεύτηκες να βρεις παίκτες σε κορυφαίο επίπεδο  που να μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην ελληνική σκηνή ;

“Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να κάνουμε αυτό το ρόστερ, έγινε έρευνα και κάναμε τις καλύτερες επιλογές. Πολλοί παίχτες που είναι σε άλλες ομάδες μας βοήθησαν με τις γνώσεις τους και έτσι καταλήξαμε στο ρόστερ μας”.

Αν ήταν όλοι οι παίκτες ελεύθεροι, θα έκανες αλλαγές στην ομάδα ;

“Θα επέλεγα τους ίδιους παίχτες, καθώς είναι αρχή της ομάδας μου να δημιουργούμε κάτι νέο”.

Μετά από τόσα χρόνια που ο οργανισμός κινούνταν αποκλειστικά στο LOL, τι οδήγησε στην απόφαση να επεκταθεί και σε άλλα eSports;

“Οι DD είναι ένας οργανισμός που αναβαθμίζεται με σταθερά βήματα. Μετά από συζήτηση που έγινε με την διοίκηση , αποφασίσαμε πως είναι η καλύτερη στιγμή να επεκταθούμε”.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του οργανισμού, θα επεκταθεί και σε άλλα eSports(DOTA2, CS:GO κ.α) ;

“Υπάρχει η σκέψη και για άλλα παιχνίδια πάντα βάση πλάνου και στρατηγικής”.

Πρόσφατα ο πρώην παίκτης της ομάδα σου, WildPanda, μίλησε με σκληρά λόγια για το υπάρχον ρόστερ στο LOL. Πιστεύεις ότι η κριτική του ήταν άδικη;

“Άδικη ή όχι, είναι προσωπική γνώμη του κάθε παίχτη να κρίνει μια ομάδα. Με τον Δήμο περάσαμε πολύ καιρό και πολλές επιτυχίες μαζί, καθώς και πολλές δύσκολες στιγμές. Θεωρώ πως ως σε ένα σημείο ήταν άδικη ,αλλά είναι η προσωπική του άποψη και το σέβομαι”.

Ποιον οργανισμό- ομάδα θεωρείς τον κύριο ανταγωνιστή στο HS;

“Η Ελλάδα έχει τρομερές προοπτικές στο HS και πολλούς παίχτες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Η δουλειά που γίνεται στις ομάδες είναι πολύ καλή και σίγουρα με χαροποιεί που μια τόσο μικρή χώρα μπορεί να έχει διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η δουλειά των Ad Finem και των Void Gaming είναι αυτή που ξεχωρίζει”.

Παίκτες

Ξενοφών Χαρίσης – XennFoo

f3

Είσαι σε μία ομάδα με τεράστιο βάρος . Οι απαιτήσεις είναι να είστε πρωταγωνιστές στην Ελλάδα ,αλλά να κάνετε και το μεγάλο βήμα του εξωτερικού. Ποια είναι η ψυχολογία των παικτών όταν φοράνε την φανέλα της πιο πετυχημένης ομάδας  στην Ελλάδα;

“Σίγουρα οι Different Dimension είχαν και θα έχουν ένα πολύ δυνατό όνομα στα eSports της χώρας. Τώρα εμείς σαν DD Ηearthstone team θα βάλουμε τα δυνατά μας να πρωταγωνιστήσουμε και εκεί. Το να ανήκεις σε μια τέτοια ομάδα σίγουρα διαφέρει πολύ από το να είσαι free agent. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες και το game πλέον έχει άλλο νόημα. Πλέον οφείλω να παίζω με το μεγαλύτερο των δυνατοτήτων μου”.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τους συμπαίκτες σου;

“Θα ξεκινήσω με τον Xmaze. Θα του έδινα τον τίτλο του lan king, αφού καταφέρνει πολύ συχνά top finishes σε lan τουρνουά. Ο coreboy απ’ την άλλη μου κάνει για τον τύπο που αν βάλει ένα σκοπό, θα το καταφέρει. To ατού του criduchat είναι ότι δεν σταματά να αναπτύσσεται σαν παίκτης Δείχνει ολοένα και καλύτερος. Τον nibreh τον ξέρω λιγότερο απ’ όλους αφού είναι η τελευταία προσθήκη του team. Παρά την μικρή του ηλικία, έχει τεράστια εμπειρία στο game και αυτό φάνηκε από την αρχή. Τελειώνω με τον elegar γιατί είναι ο μοναδικός στα Γιάννενα μαζί μου από το team (όλοι οι άλλοι είναι Θεσσαλονικείς). Έχει πάρα πολύ καλή γνώση του Ελληνικού community και  πολύ καλό decisionmaking. Ταιριάζει τέλεια στο ροστερ”.

Νίκος Μπρέζας – Nibreh

f4

Είσαι σε μία ομάδα με τεράστιο βάρος . Οι απαιτήσεις είναι να είστε πρωταγωνιστές στην Ελλάδα ,αλλά να κάνετε και το μεγάλο βήμα του εξωτερικού. Ποια είναι η ψυχολογία των παικτών όταν φοράνε την φανέλα της πιο πετυχημένης ομάδας  στην Ελλάδα;

“Το ότι βρισκόμαστε στους Different Dimensions είναι ένα στοιχείο ελαφρυντικό και όχι επιβαρυντικό για την ψυχολογία της ομάδας. Υπάρχει οργάνωση και ενημέρωση για τουρνουά/ημερομηνίες  και οργάνωση στον τρόπο που γίνεται η προετοιμασία, έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε πιο εύκολα τους στόχους μας”.

Κάνετε πρακτική μόνο με παίκτες της ομάδας ή συνεργάζεστε και με παίκτες εκτός αυτής;

“Εκτός από μεταξύ μας practice tours αλλά και συζητήσεις για decklists , meta κ.α, εγώ προσωπικά δεν περιορίζομαι σε αυτό. Κυρίως κάνω practice και με τον Sidi, πρώην συμπαίκτη μου και παλιό παίκτη, άλλα γενικότερα στην Ελλάδα γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας σε ικανοποιητικό βαθμό . Έτσι είναι εύκολο και συμβαίνει συχνά να στείλεις σε κάποιον απλά ένα μήνυμα και να δοκιμάσεις match-ups ή να παίξεις ένα practice match.

Τι είναι το Hearthstone για εσένα ;

“Ξεκίνησε απλά σαν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, στην συνέχεια έγινε πάθος και κατέληξε να είναι πάθος για ανταγωνισμό. Το παιχνίδι χωρίς το ανταγωνιστικό του κομμάτι γίνεται μονότονο,  ο ανταγωνισμός σε κρατάει ενεργό. Πέραν αυτών όμως, ήταν ένα μέσο από το όποιο γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα και έκανα ταξίδια (έστω και μέχρι την Αθήνα), που αποτελούν ευχάριστες αναμνήσεις”.

Γιάννης Λάμπρου – CriDuChat

f5

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι, συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας ;

“Να προοδεύω στην ελληνική Hearthstone σκηνή, έτσι ώστε να φανώ αντάξιος της προϊστορίας της ομάδας μου, αλλά κυνηγώ επίσης και μια μεγάλη διάκριση στο εξωτερικό. Οι στόχοι μου φυσικά συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας, που είναι να καταφέρουμε να διακριθούμε στο μεγαλύτερο διαγωνισμό του Hearthstone, το Blizzcon”.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τους συμπαίκτες σου;

“Ο κάθε παίχτης είναι ξεχωριστός, με μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το σίγουρο είναι ότι μέσω αυτών των διαφορών  μεταξύ μας, έχουμε δεθεί σαν ομάδα”.

Θοδωρής Φοντουνάσιος – Elegar 

f6

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι, συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας ;

“Σαν άνθρωπος μου αρέσει να θέτω τον πήχη ψηλά. Σαν παίχτης ακόμα περισσότερο. Γιαυτό δεν μένω μονάχα στους στόχους που θέτει η ομάδα αλλά βάζω και αντικειμενικά υψηλότερους. Ένας απ αυτούς είναι η διαρκής απασχόληση με άλλους servers (Αμερική, Ασία), έτσι ώστε να μάθω πιο πολλά για το playstyle ή και να συμμετάσχω σε κάποιο τουρνουά απ’ αυτές τις περιοχές”.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει την ομάδα από τις υπόλοιπες ομάδες και οργανισμούς  της Ελλάδας;

“Οι Different Dimension ποτέ δεν χρειάστηκε να ενσωματώσουν τα δυνατότερα ονόματα της ελληνικής σκηνής. Πολύ απλά τα δημιουργούσαν. Η πειθαρχία και η οργάνωση που υπάρχει αποτελεί κύριο παράγοντα στην βελτίωση του παίχτη όχι μόνο στο παιχνίδι αλλά και στον τρόπο σκέψης του γύρω απ αυτό. Είμαστε δεμένοι και αυτό είναι που μας κάνει ομάδα. Δεν σκεφτόμαστε ως παίχτες αλλά ως οργανισμός.

Στέργιος Νικητίδης – CoreBoy

f7

Κάνετε πρακτική μόνο με παίκτες της ομάδας ή συνεργάζεστε και με παίκτες εκτός αυτής;

“Οι προπονήσεις που κάνουμε είναι κυρίως με άτομα της ομάδας,, αλλά πολλές φορές παίζουνε και με άλλους παίκτες από άλλες ομάδες”.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει την ομάδα από τις υπόλοιπες ομάδες και οργανισμούς  της Ελλάδας;

“To γνώρισμα που μας διακατέχει είναι ότι έχουμε τρομερή υποστήριξη από την inSpot και τον μάνατζερ της ομάδας. Πράγμα που μας κάνει να είμαστε πρώτα φίλοι και μετά συμπαίκτες. Σκεφτόμαστε σαν ένας πάντα προς όφελος της ομάδας. Έτσι προχωράμε μπροστά”.

Σωτήρης Γρηγορούδης – xMaze

f8

Τι είναι το Hearthstone για εσένα ;

“Είναι ένα παιχνίδι που μπορείς απλά να δημιουργήσεις φιλίες να κάνεις συζητήσεις, αναλύσεις και πάντα  εξελίσσει το ατομικό σου επίπεδο στη σκέψη και στα ενδεχόμενα”.

Ποιον οργανισμό- ομάδα θεωρείς τον κύριο ανταγωνιστή στο HS;

“Οι Ad Finem όπως και οι Void Gaming είναι οι οργανισμοί που κάνουν μεγάλα βήματα μπροστά και σίγουρα με τις καλές σχέσεις που έχουμε μπορούμε να τους βοηθήσουμε και να μας βοηθήσουν. Mε την υποστήριξη από τους fans της ομάδας και με την βοήθεια του μεγάλου μας χορηγού που βρίσκεται από πίσω μας σε όλα τα βήματα της inSpot ,θα καταφέρουμε να φέρουμε στην Ελλάδα διακρίσεις”.

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft

Γνωστός στον ελληνικό χώρο του Gaming και κυρίως στο Streaming. Είναι 17 χρονών και του αρέσει να προγραμματίζει ιστοσελίδες, να παίζει video games ανεξαρτήτου τύπου εκτός από MMORPG όπως το World of Warcraft. Προσπαθεί να κάνει τα streams του ποιο interactive καθώς δεν δίνει σημασία στο gameplay αλλά στην επικοινωνία του με τους viewer του.