Η Βαλένθια επεκτείνεται στα Esports

Η Valencia CF θα ανακοινώσει σήμερα την είσοδό της στην Esports σκηνή

Η Valencia CF θα ανακοινώσει σήμερα την είσοδό της στην Esports σκηνή

cc0c3732716927af7269e4fad1af3df5

Η κίνηση αυτή αποτελεί την δεύτερη προσπάθεια ένταξης ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού αθλητικού συλλόγου στα esports τους τελευταίους μήνες, καθώς η Γερμανική ομάδα Schalke έχει αποκτήσει ήδη την δική της ομάδα και αγωνίζεται στο LCS.

Σύμφωνα με μια αναφορά, η ομάδα θα εξετάσει για αρχή το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ομάδες για τα Hearthstone, Fifa και Rocket League καθώς η ομάδα για το League of Legends έχει προγραμματιστεί για αργότερα εντός του χρόνου. Μετά την νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα του 2004, η Βαλένθια υπέστη σημαντικά οικονομικά προβλήματα κατά την τελευταία δεκαετία και τα σχέδια σχετικά με την αναβάθμιση του γηπέδου της έχουν μείνει στάσιμα από το 2009. Τελικά, η λέσχη εξαγοράστηκε από τον επιχειρηματία Peter Lim το 2014.

Η Βαλένθια είναι η τέταρτη ποδοσφαιρική ομάδα που επενδύει στα ευρωπαϊκά esports. H West Ham United υπέγραψε με τον Fifa παίκτη Sean «Dragonn» Allen τον Μάιο, που τερμάτισε δεύτερος στο Fifa Interactive World Cup 2016. Παρόμοια κίνηση ακολούθησε και από την FC Schalke, η οποία αγόρασε την θέση που άνηκε προηγουμένως στους Elements, στο ευρωπαϊκό LCS. Τέλος, τον περασμένο Μάιο, η VFL Wolfsburg έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που εισήχθη στα esports.

Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει το απόγευμα.

Γνωστός στον ελληνικό χώρο του Gaming και κυρίως στο Streaming. Είναι 17 χρονών και του αρέσει να προγραμματίζει ιστοσελίδες, να παίζει video games ανεξαρτήτου τύπου εκτός από MMORPG όπως το World of Warcraft. Προσπαθεί να κάνει τα streams του ποιο interactive καθώς δεν δίνει σημασία στο gameplay αλλά στην επικοινωνία του με τους viewer του.