Anarcute | Preview

Όταν το σοβαρό θέμα των διαδηλώσεων παρουσιάζεται με τον πιο χαρούμενο τρόπο μέσα από το Anarcute

Platforms
 
Genres
,  
Developer
 

Όταν το σοβαρό θέμα των διαδηλώσεων παρουσιάζεται με τον πιο χαρούμενο τρόπο μέσα από το Anarcute

anarcute_screenshot1

Με τόσους simulators να κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό για διάφορες θεματολογίες, ήταν θέμα χρόνου μέχρι να δούμε έναν, που να αναφέρεται σε διαδηλώσεις. Η Anarteam έφτιαξε ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Το Anarcute είναι ένας εξομοιωτής διαδηλώσεων, όπου όλα είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να δείχνουν χαριτωμένα.

Ξεκινώντας με μια μικρή ομάδα, περιπλανιέστε σε διάφορες γνωστές πόλεις, μαζεύοντας και άλλους διαδηλωτές, ενώ έρχεστε αντιμέτωποι με το σατανικό Brainwash Squad. Στόχος σας είναι να καταλάβετε σημεία, που έχουν στην κατοχή τους οι εχθροί, αλλά και να καταστρέψετε τις βάσεις τους. Στην πορεία θα συναντήσετε και μεγαλύτερους εχθρούς, που ωστόσο έχουν ένα συγκεκριμένο pattern στις επιθέσεις τους. Εκμεταλλευόμενοι  αυτό, μπορείτε να αποφύγετε τις επιθέσεις αυτές εύκολα. Αν όμως δεχτείτε ζημιά, τότε μειώνεται ο αριθμός των διαδηλωτών που έχετε μαζί σας και όταν εξαντληθεί, χάνετε το παιχνίδι.

anarcute_screenshot3

Ανεβάζοντας τον αριθμό των διαδηλωτών, ξεκλειδώνετε κάποιες νέες κινήσεις, όπως μια φορτωμένη επίθεση, ενώ όταν φτιάξετε μια αρκετά μεγάλη ομάδα, μπορείτε ακόμα και να γκρεμίσετε κτήρια. Ταυτόχρονα, μαζεύετε αντικείμενα από τους δρόμους και τα εκτοξεύετε στους εχθρούς, με κάποια από αυτά να προκαλούν ακόμα και εκρήξεις. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες πιο ξεχωριστές ιδιότητες, που χρειάζονται coins για να μπορέσετε να τις αγοράσετε και να τις χρησιμοποιήσετε. Ανάλογα την ιδιότητα, θα χρειαστείτε μεγαλύτερο όχλο και μάλιστα μερικές από αυτές είναι απλά εντυπωσιακές.

Στην πορεία του παιχνιδιού, οι πίστες γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκες, ενώ όπως ειπώθηκε προηγουμένως, εμφανίζονται δυνατότεροι εχθροί. Μάλιστα, δε λείπουν τα επίπεδα με bosses, τα οποία απαιτούν παρατηρητικότητα, ώστε να βρείτε τις αδυναμίες τους. Μόλις βρείτε τον τρόπο να τα νικήσετε, τότε είναι απλά θέμα χρόνου να τα κατατροπώσετε, αφού οι επιθέσεις τους αποφεύγονται εύκολα. Ταυτόχρονα, υπάρχει και ένα προαιρετικό επίπεδο stealth, όπου χειρίζεστε μόνο έναν διαδηλωτή και θα πρέπει να απενεργοποιήσετε κάποια σημεία-κλειδιά, χωρίς να σας δουν οι εχθροί. Στο τέλος κάθε πίστας, παίρνετε μια βαθμολογία, η οποία είναι ανάλογη με το μέγεθος του όχλου,  τους εχθρούς που κατατροπώσατε και τον χρόνο που σας πήρε να περάσετε την πίστα.

anarcute_screenshot2

Το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι γεμάτο ζωηρά χρώματα και δίνει μια άλλη αίσθηση στο θέμα των διαδηλώσεων. Μάλιστα, οι διαδηλωτές έχουν την μορφή μικρών ζώων, κάτι που κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο χαριτωμένο. Ακόμα και τα εφέ έχουν γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμα και το γκρέμισμα ενός κτηρίου, να μοιάζει αστείο.

Σε γενικές γραμμές έχουμε ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι, το οποίο συνδυάζει μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα και ένα ευχάριστο και εύκολο σύστημα gameplay. Το πάντρεμα του χαριτωμένου περιβάλλοντος, με το πολύ σοβαρό θέμα των διαδηλώσεων, φαίνεται να αποδίδει καρπούς και εμείς ανυπομονούμε να δούμε το ολοκληρωμένο παιχνίδι αυτό το καλοκαίρι.

Περισσότερα νέα για το Anarcute

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.