Total War: Warhammer Launch Event

Το Total War: Warhammer κατέφθασε και το Gamespace.gr ήταν εκεί

Το Total War: Warhammer κατέφθασε και το Gamespace.gr ήταν εκεί

totalwarwarhammer

Το Total War: Warhammer θεωρείται και επίσημα ο πιο επιτυχημένος – εμπορικά – τίτλος της σειράς. Στις πρώτες κιόλας ημέρες κυκλοφορίας του, έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων στο Steam και όπως ήταν φυσικό, οι λάτρεις του είδους δεν θα μπορούσαν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Μια όμορφη σκέψη, πήρε σάρκα και οστά, το Σάββατο 28/5 στο No Label X, στα Εξάρχεια. Ένα event που είχε ως στόχο «να φέρει τον πόλεμο στην Αθήνα», μέσα από δραστηριότητες, happenings και εκπλήξεις. Πριν όμως πάρουμε μια γεύση αναφορικά με το τι και το πώς αυτής της γιορτής, έχει σημασία να αφουγκραστούμε τη σκέψη που κρύβεται πίσω από αυτή την κίνηση.

Μιλώντας με τα παιδιά στο No Label X, καταλάβαμε πως η παρουσίαση του παιχνιδιού δεν ήταν αυτοσκοπός. Το βασικότερο για εκείνους είναι κάθε τέτοια κυκλοφορία να μην αποτελεί αποκλειστικά υπόθεση των gamers, αλλά πολλών κοινοτήτων. Το ζήτημα, σημειώνουν, είναι πως η εμπειρία δημιουργείται και από την φαντασία του κάθε παίκτη. Πιο συγκεκριμένα, ένας gamer, που παίζει στην οθόνη του ένα παιχνίδι, με μια τέτοια ιστορία, θα μπορέσει να την πάει ένα βήμα παραπέρα, μέσα από τις δικές του μινιατούρες πάνω στο board. Να βαδίσει, δηλαδή, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός κόσμου διαρκούς μάχης, ενός κόσμου όπου η ιστορία θα εξελίσσεται πέρα από τα όρια του κάθε τίτλου που παίζει στον υπολογιστή ή την κονσόλα του. Εν κατακλείδι, οι κοινότητες θα πρέπει να ενωθούν και θα καταλάβουν πως αν τα συνδυάσεις όλα μαζί, η εμπειρία προχωράει προς τα μπρος.

IMG_20160528_143459

Επιστρέφοντας σε όλα αυτά που είδαμε και ακούσαμε, το event προσέφερε αρκετές εκπλήξεις.

Μπαίνοντας στο μαγαζί, οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει ένα πεδίο μάχης με καταπληκτική λεπτομέρεια από άκρη σε άκρη. Στρατιώτες, ιππείς, goblins, δράκοι και άλλα μυθικά πλάσματα ήταν παραταγμένα και έτοιμα να πολεμήσουν για κάθε κομμάτι γης στο χάρτη. Ξεπερνώντας το πρώτο «σάστισμα», η ερώτηση έρχεται αυτόματα στο μυαλό: Ποιος βρίσκεται πίσω από την κατασκευή;

IMG_20160528_122512

Η απάντηση «κρυβόταν» στο υπόγειο. Κατεβαίνοντας τις σκάλες, βρεθήκαμε στο εργαστήρι. Εκεί, όποιος ήθελε μπορούσε να βάψει – έστω και για πρώτη φορά – την δική του φιγούρα και φυσικά, να την πάρει μαζί του φεύγοντας.

IMG_20160528_123732

Ανεβαίνοντας πάλι πάνω, δεν μπορούσαμε να μην μπούμε στην κλήρωση. Τα δώρα πλούσια και πολλών ειδών, περιελάμβαναν μπλουζάκια, αντίτυπα του παιχνιδιού αλλά και επιτραπέζια, όλα στο πνεύμα του Total War.

Η τύχη μας «εγκατέλειψε» κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, γι’ αυτό είπαμε να την δοκιμάσουμε αλλού. Καθίσαμε αναπαυτικά, ετοιμάσαμε τον στρατό και πέσαμε στη μάχη. Αξιοποιήσαμε την ευκαιρία που έδιναν τα Gnet στους παρευρισκόμενους, να παίξουν το Total War: Warhammer, στους υπολογιστές που είχαν στηθεί.

IMG_20160528_132527

Η «αποφασιστική μας νίκη» απέναντι στις εχθρικές ορδές, συμπληρώθηκε με την άφιξη ενός «απρόσμενου επισκέπτη». Ένας witch hunter κατέφθασε για την «προστασία μας» και όπως ήταν αναμενόμενο, καθ’ ότι η μεταμφίεση ήταν εξαιρετική, τα φλας άστραψαν. Όλοι έβγαλαν από μια φωτογραφία, ενώ άλλοι προτίμησαν να σταθούν δίπλα στον κυνηγό και να αποθανατίσουν την στιγμή.

witch-hunter

Τίποτα από αυτά βέβαια δεν θα είχε γίνει πράξη, αν δεν ήταν όλοι εκείνοι που σήκωσαν το βάρος της διοργάνωσης. Total War Greece – Hellas, No Label X και Zagnaphein από το Lama Games TV τα είχαν όλα έτοιμα για εμάς. Τα Gnet Internet Station έστησαν τα pc για να παίξουμε και η Zegetron μας έδωσε μια ευκαιρία – μέσω κλήρωσης – να διεκδικήσουμε το παιχνίδι.