Αποτυχία των Ελλήνων παικτών για την Blizzcon 2016

Παρόλο που η Ελληνική παρουσία στα Spring Prelimineries ήταν σαφέστατα πιο έντονη σε σύγκριση με τα Winter Prelimineries, δυστυχώς οι Έλληνες παίκτες δεν τα κατάφεραν

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Παρόλο που η Ελληνική παρουσία στα Spring Prelimineries ήταν σαφέστατα πιο έντονη σε σύγκριση με τα Winter Prelimineries, δυστυχώς οι Έλληνες παίκτες δεν τα κατάφεραν

Με εξαιρετικές εμφανίσεις Ελλήνων παικτών, έκλεισε το Σάββατο του HCT Europe Spring Prelimineries, παρόλα αυτά κανένας Έλληνας δεν τα κατάφερε. Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή όπου ο Poulmaniac έδειξε τον δυνατό του εαυτό και πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά λίγο πριν φτάσει στην πηγή να πιει νερό δεν τα κατάφερε ώστε να συνεχίσει στο προκριματικά του Σαββάτου. Καλύτερη τύχη είχαν οι Trimmortal και Lazer οι οποίοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση.

20160513-IMG_3509

Το εισιτήριο για εκείνη την ημέρα το είχαν εξασφαλίσει αρκετά δημοφιλείς προσωπικότητες της Ελληνικής Hearthstone σκηνής. Το πρωί του Σαββάτου ήρθε με τα ονόματα Cursed, Dethelor, Somitequila, Erik Beck, Kalhspera, Trimmortal και Lazer να ανοίγουν την αυλαία, φέροντας όλες τις Ελληνικές ελπίδες στην πλάτη τους.

IMG_3711

Το άγχος, η πίεση και η κούραση ήταν κάτι που μπορούσε πολύ εύκολα να δει κάποιος στο πρόσωπο των παικτών από πολύ νωρίς. Δεκάδες άτομα παραβρέθηκαν και τις δύο ημέρες, από ολόκληρη την ελληνική Hearthstone και όχι μόνο σκηνή, για να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια των παικτών.

Τα παιχνίδια ήταν αρκετά δύσκολα, αυτό που ξεχώρισε από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν η εμφάνιση του Erik Beck, ο οποίος έπρεπε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι να αναμετρηθεί με τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή Ostkaka, από τον οποίο και έχασε με σκορ 1-3. Παρόλο που το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε μερικά καλά top decks του Ostkaka, ο οποίος είχε και το RNG με το μέρος του. Ο Erik Beck βρέθηκε στο losers bracket όπου και συνέχισε για δύο γύρους για να φτάσει να αποκλειστεί από τον GameKing με σκορ 2-3.

20160514-IMG_3761

Την ίδια τύχη είχαν Kalhspera και Somitequila οι οποίοι αποκλείστηκαν νωρίς από την διοργάνωση. Ο Kalhspera αγωνίστηκε ενάντια στον Dizdemon στο Winners Bracket όπου και έχασε με σκορ 1-3 και στο Loser Bracket αντιμετώπισε τον Evil όπου και έχασε με σκορ 1-3. Αντίστοιχα και ο Somiteuila έχασε από τον Lolopass με σκορ 1-3, για να φτάσει να αποκλειστεί από τον Greensheep με σκορ 2-3. Ο Cursed  βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Loser’s Bracket, αντιμετώπισε τον Cipher από τον οποίο και αποκλείστηκε με σκορ 1-3.

IMG_3713

Οι Ελληνικές ελπίδες είχαν απομείνει στους Cursed, Dethelor και Trimmortal οι οποίοι συνέχισαν έως αργά το βράδυ του Σαββάτου. Είχε προέλθει η ήττα του Trimmortal ενάντια στον PTDLelouch με σκορ 2-3, o οποίος συνέχιζε στο Losers Bracket και με εκπληκτικά plays έφτασε στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας το οποίο έπρεπε να κερδίσει για να περάσει στην επόμενη φάση. Εμπόδιο του στάθηκε η κούραση και η πίεση της ημέρας αλλά και ο Odemian, ο οποίος επικράτησε με το απόλυτο 0-3.

IMG_3722

Για αρκετή ώρα συνέχισαν οι Dethelor και Cursed στο Winners, όταν και χάσανε από τους Loyan και YouknowWP με σκορ 2-3 και 0-3 αντίστοιχα. Όμως δεν το βάλανε κάτω. Θέλησαν να αγωνιστούν μέχρι τέλους και έδωσαν το 100% του εαυτού τους. Όμως δεν ήταν αρκετό για τον Dethelor o οποίος στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας αποκλείστηκε από τον iThomas με σκορ 2-3.

IMG_3597

Εξαιρετική ατμόσφαιρα, ένταση , χαρά και λύπη, είναι λίγες από τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν αυτό που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Insport Panormou. Η ομάδα του ESL Greece ήταν εκεί για τους παίκτες αλλά και τον κόσμο, όπου και με πολλά side Tournaments και αρκετά δώρα επιβράβευσε πολλάκις τους παρευρισκόμενους.

Η Ελλάδα αν και δεν τα κατάφερε έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και έκλεισε το μάτι στην Ευρώπη. Η σκηνή του  Hearthstone στη χώρα μας βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο, ίσως και στο αποκορύφωμα της. Θα προκύψουν πολλά τουρνουά στο μέλλον όπου θα φανεί το ελληνικό ταλέντο, κάτι που οι ξένοι παίκτες αλλά και οργανισμοί πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπ όψιν τους.

Οι Έλληνες παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στην Blizzcon 2016 στα Summer Prelimineries!

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και βίντεο, απ’όσα συνέβησαν στα Inspot Πανόρμου της 3 αυτές ημέρες στην επίσημη σελίδα της Esl Greece

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft