Girls in Technology από την Microsoft Ελλάς

Μια εκδήλωση με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της νέας γενιάς γυναικών

Μια εκδήλωση με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της νέας γενιάς γυναικών και την ενημέρωσή τους, γύρω από τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας

dc2630e2-d5ec-4f89-911e-0396a5356eee

Η Microsoft Ελλάς διοργάνωσε τη Δευτέρα, 9 Μαΐου, την ετήσια ημερίδα “Girls in Technology {g} Tech”, η οποία ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες της νέας γενιάς και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει περισσότερες από 100 μαθήτριες ηλικίας 12- 16 ετών να αποκτήσουν ποιο δυναμικό και ηγετικό ρόλο στον κλάδο της τεχνολογίας, μέσα από παρουσιάσεις γυναικών στελεχών που διαπρέπουν στο χώρο, καθώς και μέσα από μια σειρά διαδραστικών εργαστηρίων, τα οποία είχαν ως στόχο να τις ενημερώσουν σχετικά με τις νέες τάσεις αλλά και εργαλεία τεχνολογίας και καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές από επιτυχημένες γυναίκες- στελέχη της Microsoft, καθώς και επιχειρηματίες και φοιτήτριες που έχουν ξεχωρίσει στον κλάδο της πληροφορικής με σημαντικές διακρίσεις. Επίσης, μέσα από τα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια “ Digi- Girls Workshops”, οι συμμετέχουσες είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με σύγχρονες έννοιες και εργαλεία τεχνολογίας και καινοτομίας τα οποία θα τους χρησιμεύσουν στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

13d3df8f-1a8a-4354-9444-e003b91dc2b8

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθήτριες που παρακολούθησαν το εργαστήριο “Explore IoT opportunities” , ενημερώθηκαν για τη νέα μεγάλη τάση στο χώρο της τεχνολογίας, Internet of Things, ενώ μέσα από το εργαστήριο “Be a Digital Storyteller” , εκπαιδεύτηκαν στο πώς να παρουσιάζουν εργασίες με τη βοήθεια του νέου εργαλείου του PowerPoint της Microsoft, Sway. Επιπλέον, εκπρόσωποι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, SciCo, στόχος του οποίου είναι να επικοινωνεί επιστημονικά θέματα στο κοινό μέσω καινοτόμων και διασκεδαστικών τρόπων, πραγματοποίησαν το σεμινάριο “Make your MOVie” προσφέροντας ενημέρωση στο πώς μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία, με τη βοήθεια του εργαλείου της Microsoft, Windows Movie Maker. Τέλος, οι συμμετέχουσες, μέσα από το σεμινάριο “Design Digitally Your Product” , παρακολούθησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να σχεδιάσουν ρούχα σε ψηφιακή μορφή με τη βοήθεια των εργαλείων OneNote και Fresh Paint.

2753fd80-6368-4325-af98-7a5e55d8dfcf

Η δράση της Microsoft Ελλάς πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας της Microsoft, «<G> | TECH: Μειώνοντας το Χάσμα, Γεφυρώνοντας την Αλλαγή» , στόχος της οποίας είναι να συμβάλλει στη μείωση του χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά την ενασχόληση στα πεδία STEM (Science, Technology, Engineering, Math). Στο πλαίσιο της καμπάνιας έχει προγραμματιστεί και μια σειρά από webinars, στόχος των οποίων είναι κάθε μαθήτρια, από κάθε περιοχή της Ελλάδας να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε νέα εργαλεία τεχνολογίας και να ενισχύσει τις ψηφιακές της δεξιότητες, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

4355ce8f-7351-44cd-b5c8-c941e35aa0a2

Η Ματίνα Χατζηπαύλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Microsoft Ελλάς δήλωσε: «Στόχος μας μέσα από δράσεις όπως η ημερίδα “Girls in Technology {g} Tech” είναι να φέρουμε τη νέα γενιά γυναικών πιο κοντά στο χώρο της τεχνολογίας και να τις εμπνεύσουμε με απώτερο σκοπό να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο χώρο της τεχνολογίας στο μέλλον. H Microsoft δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο και ενθαρρύνει τις γυναίκες να εξελιχθούν σε όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να κάνουν τα επαγγελματικά βήματα που ονειρεύονται».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Γνωστός στον ελληνικό χώρο του Gaming και κυρίως στο Streaming. Είναι 17 χρονών και του αρέσει να προγραμματίζει ιστοσελίδες, να παίζει video games ανεξαρτήτου τύπου εκτός από MMORPG όπως το World of Warcraft. Προσπαθεί να κάνει τα streams του ποιο interactive καθώς δεν δίνει σημασία στο gameplay αλλά στην επικοινωνία του με τους viewer του.