Δικαιολογημένα τα nerfs στο Hearthstone;

Τα nerfs ανακοινώθηκαν από την Blizzard ας τα δούμε μαζί

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

H Blizzard ανακοίνωσε μια σειρά από nerfs σε μερικές κάρτες του Hearthstone
φον

Το deck που κυριαρχεί στο ladder ως ένα από τα πιο δυνατά, είναι αυτό του Druid που έχει το combo Force of Nature και Savage roar, το οποίο σε συνδυασμό με τον Emperor Thaurissan μπορεί να κάνει το combo πιο φθηνό σε mana, έχοντας ως αποτέλεσμα πολλές φορές κάποιοι να καταφέρνουν να παίζουν και τα δύο τους combo σε ένα game. Αυτή η κίνηση δεν έχει κανένα counterplay, εκτός από τον Loatheb, που δίνει περιθώριο ένα γύρο να αντιδράσει κάποιος. Πολλοί παίκτες έκαναν παράπονα στα social media και η Blizzard κατάλαβε πως αυτό το combo ήταν υπερβολικά δυνατό για να υπάρχει στο παιχνίδι, έτσι το έκανε nerf. Τώρα όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα, το Force of Nature αντί να δίνει charge στα Treants απλά θα τα κάνει summon. Το πρόβλημα δεν ήταν το Force of Nature αλλά το Savage Roar, το οποίο πολλές φορές δίνει lethal αν κάποιος έχει δύο minion στο board. Επίσης, nerf έπρεπε να δεχτεί και το Innervate, που μαζί με coin δίνει Dr.Boom στον δεύτερο γύρο.

λορε

Επόμενο nerf έχουμε στον Ancient of Lore. Όπως βλέπουμε αντί για δύο κάρτες, πλέον θα δίνει μία. Η κύρια λειτουργία αυτής της κάρτας ήταν το card draw, γιατί σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιούσε το heal που δίνει. Άδικο αυτό το nerf, καθώς το Azure Drake είναι ένα five drop με 4/4 stats, που σας δίνει μια κάρτα άρα «πληρώνετε» δύο mana παραπάνω για +1/1 στα stats. Κατά κανόνα, τα class cards πρέπει να είναι πιο δυνατά από τα neutral, οπότε αυτό το nerf είναι κάπως άστοχο.

grove

Στον Keeper of the Grove βλέπουμε αλλαγή στα stats, ενώ του κατεβάζουν το health στο δύο, από τέσσερα που ήταν πριν. Ένα κακό nerf και αυτό, καθώς κάνει το minion λιγότερο sticky στο board. Η κάρτα αυτή μάλλον θα είναι unplayable, όπως και ο Ancient of Lore.

οςλ

Περνάμε στο Ironbeak Owl, μια neutral κάρτα. Το πιο φτηνό silence του παιχνιδιού δέχτηκε δικαιολογημένα nerf και η φήμη για την αλλαγή της υπήρχε καιρό τώρα. Η Blizzard προσπαθεί να κάνει τα silences πιο ακριβά και έτσι αύξησε στα τρία mana το κόστος της κάρτας.

bgh

Ένα από τα πιο δίκαια nerf είναι αυτό στον Big Game Hunter, που αύξησαν το κόστος του κατά δύο mana. Η κάρτα αυτή ήταν το άμεσο counter για κάθε μεγάλο minion και κυρίως για τον Dr.Boom. Ωστόσο, ήταν κάπως anti-fun κάτι που κοστίζει μόλις τρία mana, να σκοτώνει κάτι που κοστίζει εφτά και παραπάνω. Απόλυτα δικαιολογημένο nerf, αν και πιστεύουμε πως ο Big Game Hunter θα συνεχίσει να παίζεται.

flury

Μεγάλο αυτό το nerf για την Rogue, καθώς το Blade Flurry είναι από τα λίγα AoE που διαθέτει αυτό το class. Συγκεκριμένα η αλλαγή αυτή καταστρέφει τα deck με Malygos και το Oil Rogue. Η Blizzard το δικαιολόγησε, λέγοντας πως η κάρτα διαθέτει μεγάλο clear, αλλά και burst damage, πράγμα που την κάνει πολύ δυνατή.

juggler

Θέλοντας να κάνουν λίγο πιο αδύναμα τα aggro decks, άλλαξαν το attack από τρία σε δύο στον Knife juggler, ο οποίος δεν θα μπορεί να κάνει trade με πολλά άλλα drops, αλλά παραμένει δυνατός λόγω του effect που διαθέτει. Σίγουρα θα δει play σε decks που χρησιμοποιούν tokens, όπως ο Hunter με το Unleash the Hounds.

lepros

Συνεχίζοντας άλλαξαν το attack value του Leper Gnome από δύο σε ένα. Μια staple κάρτα σε όλα τα aggro decks, όπως στον Face Hunter, στον Face Shaman, αλλά και στον Aggro Paladin. Αυτή η κάρτα μπορούσε να κάνει trade με τα περισσότερα one drops, αλλά και να περάσει δύο direct damage λόγω του deathrattle.

Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά κατά τη γνώμη μας nerfs. Επιπλέον, θα σας δοθούν 10 Whispers of the Old Gods packs μέσα από δύο quest όταν το patch είναι live.

 

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft