Οι Codemasters σώζουν τα Evolution Studios

Το Codemasters studio σώζει το Evolution Studios, δημιουργώντας έναν κολοσσό στον χώρο του Racing

Το Codemasters studio σώζει το Evolution Studios, δημιουργώντας έναν κολοσσό στον χώρο του Racing

3025565-screen+shot+2016-03-22+at+3.39.53+pm

Μέτα από την τεράστια επιτυχία της σειράς World Rally Championship, η Sony Computer Entertainment αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του game studio πίσω από αυτό. Το Evolution Studios λοιπόν, αγοράστηκε από την Sony τον Σεπτέμβριο του 2007, προσπαθώντας, με την χρηματοδότηση μιας τόσο μεγάλης εταιρίας, να εξασφαλιστεί η συνέχεια των επιτυχιών του Studio στον χώρο των Racing Games. Το Evolution Studios συνέχιζε να εργάζεται σε αυτήν την κατεύθυνση για τα επόμενα χρόνια, οι τίτλοι όμως ακολούθησαν μια γενική καθοδική πορεία σε θέμα δημοτικότητας, με αποκορύφωμα το Driveclub  που έγινε το παιχνίδι με τις χειρότερες κριτικές και βαθμολογήσεις. Λίγο καιρό αργότερα, η Sony απέλυσε ένα μεγάλο μέρος του Evolution Studios και τελικά στις 22 Μαρτίου 2016 δήλωσε πως το μέλλον του είναι να κλείσει για πάντα.

Η Codemasters όμως, ένας άλλος ηγέτης στον χώρο των Racing Games, αποφάσισε πως δεν μπορούσε να επιτρέψει κάτι τέτοιο να συμβεί. Με την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του Dirt Rally, η Codemasters, λίγες μέρες πριν από τα τριακοστά της γενέθλια, πήρε την απόφαση να επιστρέψει πίσω στην ρίζες της και να ξεκινήσει να ασχολείται κατά κύριο λόγο με τα Racing Games. Την απόφαση αυτή κατοχύρωσε η εταιρεία αγοράζοντας τα Evolution Studios. Με την σωτηρία του studio, η Codemasters, όχι μόνο δημιούργησε έναν κολοσσό που μπορεί να ηγηθεί στον χώρο των Racing Games, αλλά πλέον έχει υπό την αιγίδα της το μεγαλύτερο κομμάτι των πιο ταλαντούχων Developers του Ηνωμένου Βασιλείου, στον χώρο αυτό.

Ελπίζουμε λοιπόν όλοι εμείς οι fan των Racing Games να δούμε λαμπρά πράγματα από αυτόν τον νέο συνδυασμό, και μέχρι να μπορέσουμε να τα απολαύσουμε, Game On!