Συνέντευξη με τους BitBite

Είχαμε την τιμή να μιλήσουμε με τους BitBite

Κατά την διάρκεια του Digital Culture Festival είχαμε την τιμή να μιλήσουμε με τους BitBite, που αποτελούν ενεργά μέλη του ελληνικού gaming community 

Bit Bite 2

Ποιοι είναι οι BitBite και ποιος ο ρόλος τους; 

Οι BitBite αποτελούνται από τον Νίκο και τον Πέτρο, όπου είναι δυο γνωστά πρόσωπα στην ελληνική gaming κοινότητα και όχι μόνο και αν μην τι άλλο είναι φανατικοί gamers και από τους πιο παλιούς gamers στην Ελλάδα. Ανεβάζουν καθημερινά βίντεο στο κανάλι τους στο Youtube με gameplays και vlogs αλλά κάνουν και livestreams στο Twitch.

Σας ακολουθεί και σας θαυμάζει αρκετός κόσμος. Πως νιώσατε σήμερα και πως νιώθετε γενικά όταν έχετε την δυνατότητα να έρχεστε κοντά με τους viewers σας σε events;

Νίκος:

Είναι σαν να ανταμειβόμαστε υλικά για αυτό που κάνουμε, γιατί όταν παίρνεις τα σχόλια στο Youtube, τα email ή οτιδήποτε, όσο να ‘ναι, είναι μέσα από το ψηφιακό κομμάτι, το απρόσωπο. Όταν έχεις μπροστά σου τον άλλον και σε γνωρίζει είναι αλλιώς. Την πρώτη φορά εγώ είχα πάθει σοκ γιατί δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση. Βλέπεις νέους ανθρώπους να έρχονται και να ξέρουν πράγματα που δεν θυμάσαι από τα βίντεο σου πολλές φορές. Όσο να είναι, είναι πολύ ευχάριστο.

Πέτρος:

Και στα δύο event που ήμουν, ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος και ήταν μια τέλεια εμπειρία. Πρώτη φορά το ένιωσα και δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση και ήταν ωραίο συναίσθημα. Είναι ωραίο να έρχεσαι σε επαφή με την αγάπη του κόσμου που σε παρακολουθεί και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

BB

Ποιο πιστεύετε πως είναι το κλειδί της επιτυχίας σας; 

Είμαστε αυτό που είμαστε. Προσπαθούμε να είμαστε, όπως θα ήμασταν με την παρέα και σίγουρα κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνεις διαφορετικά όταν είσαι απέναντι από μια κάμερα. Επιπλέον, έχει να κάνει και με το πρόγραμμα και να το τηρείς.

Πιστεύεται πως το rage και το να είσαι «αρχάριος ή νουμπάς» πουλάει; 

Πέτρος:

Έμενα προσωπικά δεν με απασχολεί και πάρα πολύ. Μπορεί να παίζω κάτι και να χάνω συνέχεια αλλά όταν παίζω ένα παιχνίδι θέλω να το ευχαριστηθώ.

Νίκος:

Είναι αναλόγως το τι παιχνίδι παίζουμε. Δεν έχει σημασία το πόσο καλοί είμαστε. Το πιο σημαντικό είναι, το πόσο ενδιαφέρον είναι για αυτούς που βλέπουνε. Γι’αυτό προσπαθούμε να μιλάμε όσο πιο πολύ γίνεται, για να μην βαριέται ο κόσμος και να παραλείπει το gameplay. Και όπως και να έχει, όλοι έχουμε μέρες που παίζουμε πάρα πολύ καλά και άλλες μέρες όχι και τόσο.

Τι περιμένουμε να δούμε από εσάς στο κοντινό μέλλον; 

Δεν βλέπουμε τώρα στα κοντά κάποιο event να γίνεται οπότε προς στιγμή θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Αλλά γενικότερα δεν υπάρχει κάποιο event που δεν θα θέλαμε να παραβρεθούμε.

 

Μπορείτε να βρείτε τους BitBite:

Facebook Page

Youtube κανάλι

Γνωστός στον ελληνικό χώρο του Gaming και κυρίως στο Streaming. Είναι 17 χρονών και του αρέσει να προγραμματίζει ιστοσελίδες, να παίζει video games ανεξαρτήτου τύπου εκτός από MMORPG όπως το World of Warcraft. Προσπαθεί να κάνει τα streams του ποιο interactive καθώς δεν δίνει σημασία στο gameplay αλλά στην επικοινωνία του με τους viewer του.