Λύσεις για το camping σαν Solo Laners!

Δείτε τρόπους αντιμετώπισεις του camping σαν solo laner!

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ήρθε η στιγμή να δούμε τρόπους αποφυγής του ενοχλητικού camping. Βοήθησε την ομάδα σου να κερδίσει με μερικές απλές συμβουλές.Rengar_HeadhunterSkin

Ο jungler είναι γνωστό ότι έχει ως δουλειά να φαρμάρει την ζούγκλα αλλά και να βοηθάει τα lanes που χρειάζονται βοήθεια. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ο jungler αποφασίζει να πηγαίνει συνεχώς σε ένα lane σκοτώνοντας τον αντίπαλο solo laner ή απλώς χαλώντας του το παιχνίδι. Αυτό είναι το λεγόμενο camping και ναι υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσεις!

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Summoner spells

Το βασικό σου όπλο όταν είσαι solo laner είναι τα summoner spells σου. Ειδικότερα το flash. Πρέπει να καταλάβεις την χρησιμότητά του και πότε αξίζει να το χρησιμοποιήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις σαν solo laner,προκαλείς μόνος σου το camping. Ας σκεφτούμε τον Viktor για παράδειγμα.

Ένας champion ο οποίος το μόνο που διαθέτει για escape είναι το flash καθώς δεν έχει μόνος του κάποιο spell για να ξεφύγει. Άρα εάν ο Viktor κάψει το flash του με λάθος τρόπο, είναι πολύ εύκολο για τους αντιπάλους του να τον σκοτώσουν οπότε και θα δεχτεί camping.

Το σημείο κλειδί είναι το πότε ακριβώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε, και αν φυσικά η ανάγκη το προστάζει, για παράδειγμα για κάποιο kill ή για να ξεφύγετε με ασφάλεια. Χρησιμοποιήστε το για να κάνετε outplay τους αντιπάλους σας.

Φυσικά αν δεν έχετε flash τότε πρέπει να μην παίξετε πολύ aggresive και να φαρμάρετε με ασφάλεια κοντά στο turret.

Αυτά βέβαια εξαρτώνται και από το τι jungler αντιμετωπίζετε. Για παράδειγμα χωρίς flash είστε εύκολος στόχος για junglers με cc,όπως Rengar ή Elise, οπότε και πρέπει να προσέξετε πολύ το map awareness σας για να αντιμετωπίσετε κάποιο ενδεχόμενο camping από τους αντιπάλους σας. Και εδώ έρχεται το vision.

Vision Control

Το πιο σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι γενικά είναι το vision control. Και όταν μιλάμε για solo laners που θέλουν να αποφύγουν το camping,τότε γίνεται το σημαντικότερο όλων!

Στο 5.24 patch η Riot μας έδωσε την δυνατότητα για 2 trinket wards που φορτώνουν με την ώρα. Αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν με έξυπνο τρόπο ώστε να παρέχουν το απαραίτητο vision control για να κάνεις outplay τον αντίπαλό σου ή να αποφύγεις κάποιο gank. Επίσης με το κόστος του vision ward μειωμένο, καλό θα ήταν να αγοράζετε πάντα ένα όταν πάτε στην πηγή ώστε να έχετε καλύτερο vision control.

Top Lane solo laner

Η πιο συχνή περίπτωση camping είναι αυτή του top laner, καθώς υπάρχουν πολλαπλές επιλογές να πραγματοποιηθεί gank σε αυτό το lane. Και εννοείται πως αν ο jungler σας βρίσκεται μακριά και τον βλέπουν οι αντίπαλοι, τότε προσέξτε ιδιαίτερα για κάποιο gank.

image1455211105

Μπορείτε στην φωτογραφία να δείτε όλους τους τρόπος όπου ένας jungler μπορεί να gankάρει το top lane. Το πιο συνηθισμένο όμως είναι το river gank. Τοποθετείστε ένα trinket ward στο ποτάμι ώστε να ξέρετε αν πλησιάζει ο αντίπαλος jungler και σε συνδυασμό με ένα vision ward στο tri-bush θα είστε ασφαλείς και από tower dive.

Προσωπική μου γνώμη σαν jungler είναι πως το δεύτερο trinket καλό είναι να το βάζετε σε κάποιο bush του top side γιατί πολλές φορές σώζει από lane ganks!

Mid lane solo laner

image1455213573

Το mid lane είναι ένα πολύ δυναμικό lane που μπορεί ο jungler να gankάρει από παντού. Είτε από τα bush, είτε δίπλα από τα bush, είτε lane gank κτλ όπως βλέπετε στην εικόνα από πάνω.

Σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο να προβλέψεις από που θα σου έρθει ο jungler και για αυτό καλό θα ήταν να βάλεις τα 2 trinket wards στα 2 bush για να ελέγχεις και τις 2 πλευρές. Έτσι ίσως μπορέσεις να προστατευτείς από το camping. Τώρα αν ο jungler είναι άφαντος και θέλεις να τοποθετήσεις το vision ward για επιπλέον ασφάλεια, τα bush στο ποτάμι μπορούν να γίνουν ένα καλό σημείο που θα σε βοηθήσει αρκετά!

Χρήσιμες συμβουλές:

  1. Κοιτάτε πάντα το lane. Αν pushάρετε, προσέξτε πίσω σας για gank. Αν σας pushάρουν, προσέξτε το tower dive.
  2. Αν δέχεστε σκληρό camping, πείτε στο jungler σας να snowballάρει τα υπόλοιπα lanes.
  3. Αν είστε δυνατότερο 2v2 combo από τους αντιπάλους με τον jungler σας, πείτε του να βρίσκεται κοντά στο lane σας για counter ganks.

Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμα και…καλή τύχη στις αρένες τις δικαιοσύνης!

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Αρθρογράφος, αγάπη μεγάλη το WWE και τα esports. 24 ετών και πολιτικός μηχανικός!!