EU LCS Week 7 Day 2 Recap

Η έβδομη εβδομάδα του EU spring split έκλεισε χωρίς πολλές εκπλήξεις αλλά με πολλές in game ανατροπές.

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η έβδομη εβδομάδα του EU spring split έκλεισε χωρίς πολλές εκπλήξεις αλλά με πολλές in game ανατροπές. H2K, G2 Esports και Vitality παραμένουν στο ρετιρέ του EU LCS χωρίς κάποια ομάδα να φαίνεται να μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε και στα πέντε παιχνίδια της χτεσινής ημέρας.

lcs-1

Origen Vs G2 Esports

Το πρώτο παιχνίδι της ημέρα έδειξε δυνατό από νωρίς με τους G2 να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού προσπαθώντας κυρίως να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τον Soaz. Οι OG από την πλευρά τους κερδίζοντας τα πρώτα fight στο παιχνίδι κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση. Οι G2, κερδίζοντας ένα μεγάλο team fight στο 20ο λεπτό, κατάφεραν να χτίσουν μία διαφορά της τάξεως των 5.000 gold. Από εκεί και μετά οι G2 πήραν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού κερδίζοντας όλα τα fight, κάτι που βασίστηκε στο εξαιρετικό vision control. Ο PowerOfEvil έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι παίρνοντας ένα εκπληκτικό Quadra-kill κάτι που έδωσε το baron buff στους OG. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να σταματήσει τους G2, οι οποίοι κερδίζοντας κάθε team fight, από την στιγμή που έληξε το baron buff, κατάφεραν να φτάσουν σε μία φαινομενικά δύσκολη νίκη.

Giants Vs H2K

Το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας φαινόταν σαν ένας απλός περίπατος για τους H2K. Από νωρίς πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, σκοτώνοντας τους GIA με κάθε ευκαιρία, φτάνοντας στο 26o λεπτό να έχουν προβάδισμα 6.000 gold. Εκεί όμως ήταν που οι GIA προσπάθησαν να πάρουν το παιχνίδι παίρνοντας το πρώτο baron buff του παιχνιδιού. Αυτό όχι μόνο τους έδωσε την ευκαιρία να καλύψουν το χαμένο έδαφος, αλλά βγήκαν και μπροστά παίρνοντας και το πρώτο inhibitor του παιχνιδιού. Οι GIA έδειχναν ασταμάτητοι και για επόμενα 23 λεπτά είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Οι H2K κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι κερδίζοντας το καθοριστικό team fight του 48ου λεπτού, φτάνοντας σε μία αγχωτική νίκη απέναντι στον ουραγό του EU LCS.

Unicorns of Love Vs Splyce

Στο τρίτο παιχνίδι οι UOL γύρισαν στα θετικά αποτελέσματα με εμφατικό τρόπο. Το παιχνίδι δεν είχε πολύ δράση αλλά οι UOL είχαν κερδίσει κατά κράτος τους SPY στα objective κάτι που τους έδωσε πολύ πίεση στο παιχνίδι. Να τονίσουμε πως οι UOL ακολούθησαν τη συνταγή των H2K για να φτάσουν στη νίκη: λίγα fights πολλά objectives. Σε εκπληκτική μέρα ήταν ο Hylissang που σε όλο το παιχνίδι πρέπει να έχασε δύο με τρία death sentence. Οι UOL δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο του παιχνιδιού και για πρώτη φορά φέτος ήταν σχεδόν αλάνθαστοι. Το baron buff στο 28ο λεπτό ήταν και η αρχή του τέλους του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα οι UOL κατέστρεψαν όλη τη βάση των SPY φτάνοντας σε μία άνετη και καθαρή νίκη.

Fnatic Vs Roccat

Το τέταρτο παιχνίδι της ημέρας ήταν πολύ πιο ήρεμο από όσο περιμέναμε κυρίως λόγω του composition που είχαν οι ROC. Οι FNC προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και το κατάφεραν λόγω του πολύ σωστού vision control. Οι FNC από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να κάνουν siege, έστρεψαν την προσοχή τους στο five dragon objective. Στήνοντας τέλεια το vision γύρω από το δράκο κάθε φορά που έβγαινε, οι FNC κατάφεραν να φτάσουν στον πέμπτο δράκο στο 35ο λεπτό. Από εκεί και μετά το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους FNC να φτάνουν στη νίκη δύο λεπτά αργότερα. Εκπληκτική στρατηγική από τους FNC που κατάφεραν να την εφαρμόσουν μέχρι το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού φτάνοντας σε μία καθαρή νίκη.

Vitality Vs Elements

Το τελευταίο παιχνίδι της χτεσινής ημέρας από νωρίς μας έδειξε την προσπάθεια και των δύο ομάδων, να πάρουν όσα μπορούν περισσότερα από την αντίπαλη ομάδα. Οι VIT ξεκίνησαν να παίρνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο 15ο λεπτό παίρνοντας πολλά pick up kills αλλά και αρκετά objective. Καταλυτικός παράγοντας για τους VIT ήταν ο Kasing που έκανε εκπληκτικό παιχνίδι σώζοντας τους συμπαίχτες τους κάθε φορά που ήταν κοντά στο θάνατο. Οι VIT αξιοποιώντας πλήρως το προβάδισμα που είχαν χτίσει έφτασαν σε μία εύκολη νίκη στο 41ο λεπτό του παιχνιδιού.

Η έβδομη εβδομάδα του spring split έλαβε χτες τέλος με το ενδιαφέρον να πηγαίνει στην ουρά και όχι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι Giants εάν δεν αλλάξουν κάτι δραστικά θα μπούνε σε μεγάλους μπελάδες και πιθανή έξοδο από το LCS ενώ οι Roccat είναι μόλις ένα παιχνίδι πίσω από Splyce και Elements. Οι δύο τελευταίες εβδομάδες θα είναι αρκετά σημαντικές για αυτές τις ομάδες που θα πρέπει να κερδίσουν όσο περισσότερα παιχνίδι ώστε να μην μπουν στη διαδικασία των play-out.

Περισσότερα νέα για το League of Legends