NA LCS Week 5 Day 1 Recap

Η πρώτη ημέρα της πέμπτης εβδομάδας τελείωσε χτες το βράδυ χωρίς πολλές εκπλήξεις αλλά με πολλές δυνατές μάχες στο φαράγγι

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η πρώτη ημέρα της πέμπτης εβδομάδας τελείωσε χτες το βράδυ χωρίς πολλές εκπλήξεις αλλά με πολλές δυνατές μάχες στο φαράγγι, με τους Immortals να διατηρούν για άλλη μία αγωνιστική το αήττητο σερί τους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε και στα πέντε παιχνίδια της χτεσινής ημέρας.

am-a.akamaihd.net

Game 1 Echo Fox Vs Renegades

Το πρώτο παιχνίδι της ημέρας είχε αρκετό ενδιαφέρον, μιας και ο Froggen ήταν και πάλι στη σύνθεση της FOX. Χωρίς πολύ δράση αλλά με αρκετή προσοχή κινήθηκαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά. Η συνέχεια ήταν αρκετά διαφορετική με τους Big και τον Froggen να οργώνουν το χάρτη καταστρέφοντας τις προσπάθειες της REN για οποιοδήποτε objective ή play. Η FOX φαινόταν εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτή που βλέπαμε τις τελευταίες εβδομάδες στο NA LCS. Όμορφα plays, pick up kills αλλά και πολύ το σωστό vision control ήταν μερικοί από τους παράγοντες που έδωσε στην ομάδα μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη. Έχοντας ήδη σπάσει το πρώτο inhibitor στο 27ο λεπτό, οι FOX πήρανε και το baron buff στο επόμενο λεπτό, κάτι που έκανε πιο εύκολη τη νίκη τους. Με αυτή τη νίκη η FOX έφτασε τις δύο νίκες και φαίνεται ικανή να αναστρέψει την κατάσταση.

Game 2 NRG Esports Vs Counter Logic Gaming

Στο δεύτερο παιχνίδι της χτεσινής βραδιάς η CLG έδωσε μαθήματα split push. Χωρίς πολλά πολλά να γίνονται στο παιχνίδι η CLG κατάφερε στο 26ο λεπτό να φτάσει στο πρώτο inhibitor του παιχνιδιού, έχοντας 4.000 gold προβάδισμα χωρίς να έχει γίνει ούτε ένα team fight. Παρά τις προσπάθειες των NRG, οι CLG πάντα έβρισκαν ένα μικρό παράθυρο για να πάρουν προβάδισμα. Όλα έδειχναν ήσυχα και ευνοϊκά για τους CLG μέχρι να έρθει ο Impact με ένα εκπληκτικό baron steal που ισορρόπησε το παιχνίδι και έφερε τους NRG σε τροχιά νίκης. Οι CLG δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και μέσω του split push κατάφεραν να ξαναπάρουν τη μοίρα του παιχνιδιού στα χέρια τους. Από εκεί και μετά με πολύ καλό συντονισμό, πιέζοντας και τα τρία lane ταυτόχρονα η CLG έφτασε στην έκτη της νίκη στο spring split.

Game 3 Cloud9 Vs Team Liquid

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τους C9, με το first blood να έρχεται στο 1ο λεπτό. Αυτό έδωσε μεγάλη ώθηση στην ομάδα που φαινόταν να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Το παιχνίδι κρίθηκε από πολύ νωρίς και ένα fight στο 19ο λεπτό, με τους C9 να κερδίζουν πανηγυρικά. Από εκεί και μετά η TL φαινόταν ανήμπορη να αντιδράσει σε ότι και να γινόταν στο χάρτη από πλευράς C9. Στο 26ο λεπτό η C9 έφτασε στο baron buff που αξιοποίησε πλήρως φτάνοντας σε μία αρκετά καθαρή νίκη. Να σταθούμε στο εκπληκτικό σήμερα Jensen που βρισκόταν σε κάθε καθοριστικό fight της ομάδας κάνοντας πάντα το μέγιστο damage.

Game 4 Team Impulse Vs Team SoloMid

Το τέταρτο παιχνίδι της ημέρας είχε αρκετή δράση, πολλά λάθη αλλά και πολύ σωστή διαχείριση σε πολλά σημεία από την TSM. Η TIP είχε τα πρώτα kill και κερδισμένα team fight του παιχνιδιού, αλλά λόγο του πολύ καλού farm και objective control, η TSM είχε προβάδισμα στο gold, χωρίς βέβαια να μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Αυτό βέβαια σταμάτησε στο 28ο λεπτό του παιχνιδιού, όταν και η TSM πήρε τον πρώτο και τελευταίο baron του παιχνιδιού. Αξιοποιώντας πλήρως το baron power play η TSM έφτασε στη νίκη διαλύοντας ολοσχερώς τη βάση της TIP. Παρά τη σημερινή της νίκη η TSM φαίνεται ακόμα αρκετά προβλήματα επικοινωνίας.

Game 5 Immortals Vs Team Dignitas

Στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της ημέρας είδαμε το ίδιο έργο με τα προηγούμενα παιχνίδια των IMT. Ο για ακόμα μία φορά εκπληκτικός Reignover έπαιξε καταλυτικό παράγοντα για τη νίκη της ομάδας του, όντας για άλλο ένα παιχνίδι παρόν στο first blood της ομάδας του. Η DIG προσπάθησε να βάλει αρκετά εμπόδια στους IMT χωρίς βέβαια να έχουν αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι στο 21ο λεπτό το score ήταν 7-7 οι IMT είχαν 4.000 gold προβάδισμα, λόγω των objective αλλά και του farm. Οι IMT στο 24ο λεπτό έφτασαν στον πρώτο και τελευταίο baron του παιχνιδιού. Το παιχνίδι τελείωσε μέσα στα επόμενα τρία λεπτά με τους IMT να στέφονται για άλλη μία φορά νικητές.

Με το τέλος της χτεσινής ημέρας το πρώτο μισό του NA spring split έφτασε στο τέλος του με τους Immortals να παραμένουν αήττητοι. Από εκεί και πέρα στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Cloud9, Team SoloMid και Counter Logic Gaming με έξι νίκες. Οι Eco Fox με την επιστροφή του Froggen φαίνονται έτοιμοι να αντιστρέψουν τα πάντα στην αγωνιστική τους κατάσταση και ανεβούν στην κατάταξη. Σήμερα περιμένουμε το παιχνίδι ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους του NA LCS, Counter Logic Gaming Vs Team SoloMid.

Περισσότερα νέα για το League of Legends