Γιατί η Κορέα είναι η κορυφή των esports;

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος θα έρθει αντιμέτωπος με την άποψη ότι η Κορέα είναι κορυφή στα esports!

Platform
 
Publisher
 
Developer
 

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος θα έρθει αντιμέτωπος με την άποψη ότι η Κορέα είναι κορυφή στα esports!

2_1-e1413910573389

Η πιο σωστή λέξη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει την επιτυχία της Κορέας, είναι οι υποδομές! Και είναι λογικό να υπάρχουν, όταν τα esports αποτελούν συχνή ή και μόνιμη παρουσία με διάρκεια πάνω από 10 χρόνια στο σκηνικό. Δεν είναι λοιπόν τυχαία οι καλύτεροι σε παιχνίδια όπως το League of Legends ή το Starcraft II.

Τα πάντα είναι θέμα υποδομών, καθώς από την παιδική ηλικία τα παιδιά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους μυούνται στα esports. Τα παιδιά από το 2000 μεγαλώνουν βλέποντας πολύ φυσιολογικά και καθημερινά ανθρώπους να παίζουν video games σε γεμάτα γήπεδα. Οι καλύτεροι παίκτες του Starcraft είναι sex symbols και διαφημίζουν την μόδα, με τις νεαρές κοπέλες να τρέχουν για να τους δούνε!

Τα λεγόμενα ίντερνετ καφέ της Κορέας ή αλλιώς PC bangs είναι παντού και είναι στέκια νέων παιδιών που μαζεύονται και παίζουν. Έτσι θέλοντας και μη είναι αδύνατον να τα αποφύγουν. Όμως, δεν είναι όλοι οι γονείς χαρούμενοι στην ιδέα του professional gamer για το παιδί τους, αλλά σίγουρα το αποδέχονται πιο εύκολα στην Κορέα από ότι στον υπόλοιπο κόσμο. Άλλωστε, οι παλαίμαχοι pro gamers συνεχίζουν να εμφανίζονται στις τηλεοράσεις, δίνοντας έτσι θάρρος!

Βέβαια ο υπόλοιπος πλανήτης προσπαθεί ακόμα να τους φτάσει στις υποδομές καθώς όταν τα esports για εμάς αποτελούν το μέλλον, για την Κορέα είναι το παρόν που ζουν.

Αρθρογράφος, αγάπη μεγάλη το WWE και τα esports. 24 ετών και πολιτικός μηχανικός!!