NA LCS Spring Week 3 Day 2 Recap

Η έκτη αγωνιστική έλαβε τέλος χτες και για το NA LCS Spring Split, χωρίς πολλές εκπλήξεις, αλλά με πέντε εκπληκτικά παιχνίδια

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η έκτη αγωνιστική έλαβε τέλος χτες και για το NA LCS Spring Split, χωρίς πολλές εκπλήξεις, αλλά με πέντε εκπληκτικά παιχνίδια. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τι έγινε χτες στο φαράγγι

Game 1 Liquid Vs Team Impulse

Και οι δύο ομάδες κατάφεραν να φτιάξουν αρκετά δυνατά compositions στο pick and ban phase του παιχνιδιού, έχοντας από νωρίς μεγάλη όρεξη. Η TIP πήρε από νωρίς κεφάλι στο παιχνίδι, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στο mid αλλά και στο top, πιάνοντας τον Lourlo πολλές φορές out of position. Με την TIP να έχει τον απόλυτο έλεγχο για τα πρώτα 20 λεπτά, φαινόταν πως το παιχνίδι θα κατέληγε στα χέρια της. Βέβαια, οι παίχτες της TL δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ενάντια στη ροή του παιχνιδιού, η TL κέρδισε ένα μεγάλο fight στο 21ο λεπτό και ξαναμπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι. Έχοντας εκπληκτικό map control, η TL έφτασε στον πρώτο baron του παιχνιδιού στο 24ο, κάτι που της έδωσε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Το καθοριστικό fight του παιχνιδιού έγινε στο 29ο λεπτό με τους TL να διαλύουν την TIP κερδίζοντας το παιχνίδι. Ένα αρκετά γρήγορο παιχνίδι αλλά με πάρα πολλά fights, trades αλλά και λάθη και από τις δύο ομάδες.

Game 2 NRG Esports Vs Team SoloMid

Παρά το γεγονός ότι οι παίχτες των TSM δεν κατάφερναν να μείνουν ζωντανοί μέχρι το 20ο λεπτό, κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα όσον αφορά τα gold. Από εκείνο το σημείο και μετά βέβαια, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ακριβώς περίμεναν. Με τον Doublelift αλλά και τον Bjergsen να μην μπορούν να μείνουν ζωντανοί, σε συνδυασμό με την εκπληκτική παρουσία του GMB, η NRG κέρδιζε το ένα fight μετά το άλλο. Το παιχνίδι τελείωσε στο 32ο λεπτό με τους παίχτες της NRG να δείχνουν πως δεν τους ενδιαφέρει το damage των αντιπάλων τους, εάν σκεφτεί κανείς τον αριθμό των φορών που κάναν dive. Πέρα από αυτό, το σκορ που διαμορφώθηκε 18-0, μας έδειξε πως η TSM ακόμα δεν έχει βρει τη χημεία της, καθώς ουσιαστικά ποτέ δεν απείλησε την κυριαρχία της NRG.

Game 3 Team Dignitas Vs Cloud9

Ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ήταν το τρίτο της χτεσινής βραδιάς. Είχαμε αρκετά fights, με την DIG να καταφέρνει να έχει τον έλεγχο στο παιχνίδι από νωρίς. Σε κανένα fight όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Οι παίχτες των C9, υπό την καθοδήγηση του Hai, κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο gold. Ένα call φάνηκε πως έκρινε το παιχνίδι και ήταν αυτό που έδωσε στην C9 το baron buff στο 28ο λεπτό. Το παιχνίδι δεν κράτησε πολύ μετά από αυτό. Οι παίχτες της C9 μαζεύτηκαν στο mid lane και μετά από ένα εκτεταμένο team fight έφτασαν στη νίκη. Το baron power play, όπως πολλές φορές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού.

Game 4 Echo Fox Vs Immortals

Το τέταρτο παιχνίδι της βραδιάς δεν είχε καθόλου εκπλήξεις με τους IMT να κάνουν κυριολεκτικά πάρτυ σε όλο το χάρτη. Ο Reignover βρισκόταν σε όλα τα fights παίζοντας εκπληκτικά. Το παιχνίδι έλαβε τέλος στο 20ο με τον μοναδικό θάνατο για τους IMT να έρχεται δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού. Η ομάδα των IMT φαντάζει να μην έχει αντίπαλο αυτή τη στιγμή στο NA Lcs, με κάθε ομάδα να προσπαθεί να δώσει τα μέγιστα για την κερδίσει, πέφτοντας κάθε φορά πάνω στους Huni και Reignover που κάνουν εκπληκτική σεζόν μέχρι στιγμής.

Game 5 Counter Logic Gaming Vs Renegades

Το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας κράτησε πολύ περισσότερο από όσο πολλοί θα περίμεναν. Μόνο μερικά pick up kills υπήρχαν μέχρι το 20ο λεπτό. Από εκεί και μετά, οι CLG μαζευτήκαν στο mid lane και τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους REN. Οι CLG κατάφεραν να χτίσουν μία μεγάλη διαφορά χωρίς να μπορούν να την αξιοποιήσουν καθώς, δεν είχαν dive composition. Αργά και μεθοδικά όμως οι CLG, παίρνοντας όλα τα objective στο χάρτη, κατάφεραν να φτάσουν σε μία σχετικά άνετη νίκη.

Με το τέλος της τρίτης εβδομάδας μία ομάδα παραμένει ακόμα αήττητη. Οι Immortals, έχοντας εκπληκτική παρουσία μέχρι στιγμής, όχι μόνο κατάφεραν να βρίσκονται πρώτοι και αήττητοι αλλά έχουν δημιουργήσει και ένα αίσθημα φόβου στις υπόλοιπες ομάδες στο NA. Για άλλη μία φορά η Team SoloMid απογοήτευσε, δείχνοντας πως δεν έχει βρει ακόμα τη χημεία που της χρειάζεται. Μεγάλες δυνατότητες δείχνουν οι Counter Logic Gaming που φαίνεται να είναι η μόνη ομάδα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους Immortals, με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Με το παιχνίδι των δύο ομάδων να έρχεται σε τέσσερις ημέρες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από υπομονή, για να δούμε εάν τελικά οι Immortals θα παραμείνουν Immortals.

Περισσότερα νέα για το League of Legends