Legion Alpha: Εμπειρίες από τις δοκιμές των δύο raid bosses

Tην Παρασκευή το βράδυ δύο raid bosses, η Nythendra και ο Scorpyron, ήταν διαθέσιμα για testing. Μπήκαμε και τα δοκιμάσαμε

01/02/2016
Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Την Παρασκευή το βράδυ δύο raid bosses, η Nythendra και ο Scorpyron, ήταν διαθέσιμα για testing. Μπήκαμε και τα δοκιμάσαμε!

skorpyron-legion

Αργά την Παρασκευή το βράδυ (βασικά, Σάββατο ξημερώματα ήταν!) η Blizzard έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες που έχουν πρόσβαση στην Alpha του Legion να δοκιμάσουν δύο μελλοντικά raid bosses: τη Nythendra και τον Scorpyron. Η Βlizzard ετοιμάζεται για το νέο expansion του WoW, οπότε tests σαν και αυτά τους βοηθούν ώστε το τελικό αποτέλεσμα – όταν βγει με το καλό το expansion – να είναι άψογο, δηλαδή χωρίς bugs ή άλλα προβλήματα.

Σε αυτό το σημείο, θα παραδεχτώ ότι ξεχάστηκα λίγο και έτσι δεν μπήκα στον server της Alpha στην ώρα μου για να προλάβω το πρώτο boss, τη Nythendra. Συγκέντρωσα, όμως, πληροφορίες από άλλα sites και από γνωστούς μου στην Alpha (βλ. παρακάτω) και έμαθα κάποια πράγματα. Η Νythendra, λοιπόν, θα βρίσκεται στο raid Emerald Nightmare και είναι το πρώτο boss που είναι δράκος (dragon) έπειτα από… σχεδόν τρία χρόνια! Ω, ναι, μιας και από άποψη lore δεν υπήρχαν δράκοι στο Draenor, είχαμε να πολεμήσουμε με δράκο από τις αρχές του Mists of Pandaria. Αν δεν θυμάστε, λοιπόν, όλα τα bosses που είναι δράκοι έχουν δύο κοινά στοιχεία: από μπροστά έχουν breath attack και από πίσω βαράνε με την ουρά τους (tail lash), οπότε καθόμαστε στο πλάι.

Κατά τ’άλλα, η Nythendra ήταν υπερβολικά εύκολο boss για δεδομένα Alpha. Συνήθως στην Alpha τα περισσότερα bosses είναι αδύνατον να σκοτωθούν, είτε λόγω bugs είτε επειδή η ομάδα δεν είχε υπολογίσει καλά τους αριθμούς οπότε το boss κάνει υπερβολικά πολύ damage. Ωστόσο, πολλοί κατάφεραν να σκοτώσουν τη Nythendra, όπως θα δείτε και στο video παρακάτω. Πέρα από τα κλασικά dragon abilities, που αναφέραμε παραπάνω, η Nythendra έβαζε ένα debuff στα tanks και δημιουργούσε λίμνες από poison. Τίποτα σπουδαίο και είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα των developers της Blizzard θα κάνει αυτό το fight λίγο πιο δύσκολο.

Από την άλλη, ο Scorpyron ήταν κλασικό παράδειγμα του γιατί είναι σπαστικό να τεστάρεις τέτοια bosses κατά την Alpha περίοδο: υπερβολικά πολύ damage και διάφορα «άκυρα» bugs από το πουθενά. Ήμουν και εγώ εκεί αυτήν τη φορά με τη Μαγισσούλα μου και μπορώ να πώ ότι βαρέθηκα μετά από δύο ώρες wipe, με καλύτερη προσπάθεια γύρω στο 93%.

Ο Scorpyron θα είναι boss στο raid με όνομα Suramar. Κάνει δύο abilities ακριβώς μπροστά του, το Nether Discharge και το Arcanoslash, που πρέπει να τα αποφύγουν όλοι οπωσδήποτε. Δυστυχώς, το Arcanoslash ήταν τελείως bugged: ακόμα και μόνιμα πίσω από το boss να ήσουν, μπορεί και να σε έπιανε. Επίσης, κατά καιρούς ο Scorpyron καλεί adds, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Στον εξωτερικό κύκλο του δωματίου έχει κάτι κόκκινα συννεφάκια που άμα τα αγγίξεις, καλούν περισσότερα adds. Μιας και όλο αυτό δεν είναι αρκετά δύσκολο ήδη, ο Scorpyron κάνει κάθε ένα λεπτό περίπου το Shockwave, που είναι ένα μαζικό knockback. Αν γίνεις όμως knockback, τότε πέφτεις πάνω στα κόκκινα συννεφάκια και γεμίζει όλος ο κόσμος με adds. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί το Shockwave είναι να κρυφτείτε πίσω από τις πέτρες που εμφανίζονται όσο πέφτει το health του boss.

WoWScrnShot_013016_020306

Nα ‘μαι και εγώ! Στο βάθος αριστερά, φαίνονται τα κόκκινα σύννεφα που κάνουν spawn adds, αν τα αγγίξεις.

Oπότε, και πολλή κίνηση και dps race, ένας χαμός. Μαζί με τα bugs και διάφορα προβλήματα με το FPS, αυτό το fight ήταν πραγματικά αδύνατο. Πιστεύω πάντως ότι όταν τα φτιάξουν όλα αυτά, θα είναι ένα καλό fight. Με πολύ καλό συντονισμό, αυτό το fight γίνεται αρκετά εύκολο (κι ας ακούγεται πολύπλοκο). Δυστυχώς, δεν έχω δυνατότητα για fraps με το σαράβαλο με το οποίο παίζω, οπότε δανείστηκα το video από έναν γνωστό μου, τον Blainie. Όπως βλέπετε, η καλύτερή τους προσπάθεια ήταν στο 81%.

Aυτά τα νέα από την Alpha του Legion προς το παρόν. Aγκομαχώντας και προσπαθώντας να ξεπεράσω τα διάφορα bugs και crashes, θα ανεβάσω τη Mage μου (σιγά-σιγά και άλλα classes) και θα σας κρατάω ενήμερους για ότι νεότερο για το νέο expansion του World of Warcraft. Τα λέμε!

Περισσότερα νέα για το World of Warcraft: Legion