Τα «τρελά» έσοδα του League of Legends

Όταν κλείνεις τη χρονιά με έσοδα ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι κάνεις σωστά

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

League of Legends: Όταν κλείνεις τη χρονιά με έσοδα ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι κάνεις σωστά

riot-games-teases-new-league-of-legends-champion-g_x3cs.1920
Το League of Legends κυριάρχησε το 2015 στην αγορά των eSports, καθώς έφερε στην Tencent (εταιρία στην οποία ανήκει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών) έσοδα που ξεπέρασαν τα 1.600.000.000. Όπως τονίζεται και στο ρεπορτάζ της Dailydot, το ποσό αυτό προκύπτει από τις αγορές champions, skins, icons κτλ μέσα από το κατάστημα του παιχνιδιού κάτι που το κάνει το επίτευγμα αυτό ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Αν δεν το θεωρείτε και τόσο σπουδαίο κατόρθωμα, σκεφτείτε πως το ποσό αυτό είναι περίπου επτά φορές μεγαλύτερο από εκείνο που εισέπραξε η Valve για το Dota 2 τη χρονιά που μας πέρασε (238 εκατομμύρια δολάρια, ενώ 221 εκατομμύρια φέρνει το CS:GO)! Μην ξεχνάμε βέβαια πως το παιχνίδι είναι free to play, καθώς όσα αγοράζεις είναι είτε cosmetics είτε boosts για να κερδίσεις χρόνο.

Τα eSports μπορεί να γεμίζουν στάδια, αλλά καθώς φαίνεται αυξάνουν και το κοινό που τα υποστηρίζει από το… σπίτι, γεγονός που επιβεβαιώνει αυτό που λέμε όλοι τον τελευταίο καιρό: τα ηλεκτρονικά αθλήματα είναι το μέλλον. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το World of Warcraft απέφερε 814 εκατομμύρια δολάρια στη Blizzard, παρά τις φήμες για πτωτική πορεία όσον αφορά τον αριθμό χρηστών.

H γνώμη του συντάκτη

Κακά τα ψέμματα, πρόκειται για αριθμό που ζαλίζει! 53-54 φορές περισσότερα από τα έσοδα του Ολυμπιακού από το Champions League. Στο περίπου (200 εκ. λιγότερα) έβγαλε όσα εισέπραξαν οι τρεις πλουσιότερες ομάδες (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν) του πλανήτη τη σεζόν 2013-2014 μαζί! Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το LoL αποτελεί αυτή τη στιγμή το καλύτερο eSport όμως είναι με διαφορά το πιο επικερδές. Να θυμίσω πως έκλεισε το 2014 με έσοδα λίγο περισσότερα τους ενός δις (60% αύξηση). Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι σαν παιχνίδι είναι «ευκολότερο» από το Dota 2, το CS:GO κτλ αλλά και το ότι μπορεί να τρέξει σε φθηνότερα PC. Περιμένω μεγάλη άνοδο στα έσοδα από το Counter Strike μέσα στο 2016 καθώς έβαλε τις βάσεις για μεγάλα πράγματα τους προηγούμενους μήνες.

Περισσότερα νέα για το League of Legends