Συνέντευξη «I Look Pretty» σε Metrosport

Ο Πρόδρομος Κεβεζιτίδης, γνωστός σε όλους ως «I Look Pretty» έδωσε συνέντευξη στο Metrosport.

Ο Πρόδρομος Κεβεζιτίδης, γνωστός σε όλους ως «I Look Pretty» έδωσε συνέντευξη στο Metrosport.

Πάμε να δούμε τι απάντησε στον Σωτήρη Δριμζάκα:

Πριν 5 μήνες ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικό με το LOL πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά σου;

Όσο ήμουνα στους DD δεν άλλαξαν πολλά πράματα απλά έπαιζα περισσότερο για την ομάδα, δεν άλλαξε η καθημερινότητα μου, απλά ο τρόπος που αντιμετωπίζω το παιχνίδι.

Από όταν έφυγα από την Ελλάδα άλλαξαν πολλά. Πλέον είμαι στο Chalenger series, οι προπονήσεις είναι πιο απαιτητικές και χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Εδώ υπάρχει ένα πρόγραμμα που πρέπει να τηρήσουμε (ύπνος, προπόνησης, φαγητό, ώρες ξεκούρασης).

Τα πράματα είναι δύσκολα γιατί δεν ξέρω την πόλη και δεν έχω γνωστούς εκτός ομάδας. Ευτυχώς όμως με τα παιδιά από την ομάδα τα πηγαίνουμε πολύ καλά και περνάνε ευχάριστα οι ώρες ξεκούρασης.

f2

Ποιες οι διαφορές Ελλάδας και εξωτερικού σε μία ομάδα;

Διαφορές υπάρχουν σε όλους τους τομείς. Από το οργανωτικό κομμάτι μέχρι τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης του παιχνιδιού.

Αρχικά οι παίκτες είναι προσηλωμένοι στους στόχους της ομάδας έχουν καταλάβει ότι είναι επαγγελματικές. Εργάζονται για να διατηρούν ένα κλίμα ευφορίας χωρίς όμως να αφήνουν πίσω το αγωνιστικό κομμάτι.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν για την ομάδα (μάνατζερ, προπονητές, τμηματάρχες), προστατεύουν τους παίκτες  από προβλήματα που τυχόν επηρεάζουν τον οργανισμό και βρίσκονται δίπλα στους παίκτες και για οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα που τυχών θα προκύψει.

 

Τι έχει αλλάξει από όταν έφυγες από την Ελλάδα;

Η απόφαση να αφήσω τους DD ήτα το εύκολο κομμάτι, όταν έρχεται μία πρόταση από το εξωτερικό δεν το σκέφτεσαι και πολύ. Το πρόβλημα ήτανε ότι έπρεπε να αφήσω την Ελλάδα. Το μεγάλο δίλημμα ήταν αν θα αφήσω της σπουδές μου για να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Ευτυχώς οι γονείς μου όταν κατάλαβαν την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε, ήταν δίπλα μου και με βοήθησαν.
f4

Πια είναι η άποψή σου για την ελληνική σκηνή των eSports;

Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Όσο περνάει ο καιρός τα τουρνουά γίνονται όλο και χειρότερα. Τα έπαθλα αργούν υπερβολικά να δοθούν στους νικητές.

Η οργάνωση είναι υπερβολικά μέτρια, δεν υπάρχουν υποδομές για να ξεκουραστούν οι παίκτες κατά την διάρκεια των τουρνουά. Μέχρι και οι υπολογιστές έχουνε θέματα για παράδειγμα στην Δ.Ε.Θ υπήρξε τεράστιο πρόβλημα με τους υπολογιστές και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε 2 φορές ένα κουτί ενώ κάποιες οθόνες ήταν μικρές με αποτέλεσμα να δημιουργείτε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς  όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Το ίδιο ισχύει και για της ομάδες. Η οργάνωση είναι άθλια και οι παίκτες δεν είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν. Ο συνδυασμός αυτών των δύο, έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τις επιδόσεις της ομάδας στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι πραγματικά άδικο να υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν, να βρίσκουν κλειστές πόρτες.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι  για το μέλλον.

 

Κοινός στόχος, δικός μου και της ομάδας, είναι να μπούμε στο LCS.

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να καθιερωθώ στην ευρωπαϊκή σκηνή.

 

Πλέον αγωνίζεσαι στο challenger series. Για πιο λόγο θα άλλαζες ομάδα;

 

Θα άλλαζα ομάδα για  καλύτερες υποδομές . Αν ο  καθένας έχει το δικό του δωμάτιο, προσωπικό χώρο.  Αν  υπήρχε ένα γυμναστήριο με γυμναστή ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και ένας ψυχολόγος θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια απόφαση. Αλλά νομίζω το βασικό είναι η προοπτικές που έχει η ομάδα και οι απολαβές που θα είχα.

 

Πώς περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο τόσο στο σπίτι όσο και στον χώρο προπόνησης;

 

Στον χώρο που κάνουμε προπόνηση δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο. Στο σπίτι είναι κυρίως ώρες ξεκούρασης (ύπνου). Τώρα τα βράδια πάμε για ποτό,  καμία βόλτα, πάμε για φαγητό και κάποιες φορές  καθόμαστε σπίτι και συζητάμε για διάφορα θέματα

 

Δύο συμβουλές που θα έδινες σε παιδιά που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες παίκτες;

 

Αρχικά θα πρέπει αν φτάσουν Chalenger μόνο τότε μπορούνε πραγματικά να κάνουν το επόμενο βήμα. Είναι βασικό να  παραμείνουν εκεί για καιρό. Είναι ο μόνος τρόπος να προωθήσουν τον εαυτό τους.

Από εκεί και πέρα να σκέφτονται το εξωτερικό, η Ελλάδα βρίσκετε σε τραγική κατάσταση και είναι πολλά χρόνια πίσω. Δεν πρέπει να μείνουν ικανοποιημένοι με κάποιες καλές πορείες σε εγχώρια τουρνουά.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Gamer since: 1983