Gravity Rush Remastered – Review

Κάνοντας τη βαρύτητα να μοιάζει παιχνίδι με το Gravity Rush Remastered

Κάνοντας τη βαρύτητα να μοιάζει παιχνίδι με το Gravity Rush Remastered

gravity rush remastered

Το Gravity Rush Remastered είναι ένας Action Adventure τίτλος, που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της βαρύτητας προς όφελός σας. Αναπτύχθηκε από την Project Sire (SCE Japan Studios) και εκδόθηκε από τη SONY. To remaster έγινε από την Bluepoint Games, όπως γίνεται και με τις περισσότερες αποκλειστικότητες του brand Playstation. Το παιχνίδι κυκλοφορεί αποκλειστικά για Playstation 4, ενώ η αρχική έκδοση για PS Vita έκανε την εμφάνισή της τον Ιούνιο του 2012.

Πλοκή

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην εναέρια πόλη Hekseville και έχετε τον έλεγχο ενός μικρού κοριτσιού, που φαίνεται να έχει χάσει τη μνήμη του. Μαζί της έχει μια περίεργη μαύρη γάτα με το όνομα Dusty και μέσω αυτής μπορεί να ελέγχει τη βαρύτητα. Όταν η πόλη απειλείται από gravity Storms, εκείνη σπεύδει να βοηθήσει, αλλά ο κόσμος την απωθεί, φορτώνοντας όλες τις καταστροφές πάνω της.

Αργότερα βρίσκει έναν αστυνομικό, που δέχεται επίθεση από κάποια μυστηριώδη πλάσματα με το όνομα Nevi. Εκείνος μετά την ευχαριστεί και της λέει ότι υπάρχει ακόμα ένα κορίτσι στην πόλη με τις ίδιες δυνάμεις με εκείνη. Μετά από αυτό της δίνει το όνομα Kat και εκείνη ξεκινάει να βρει το άλλο κορίτσι, με την ελπίδα ότι θα ξέρει κάποια πράγματα για το παρελθόν της.

Gravity Rush Remastered (5)

Gameplay

Η πόλη είναι χωρισμένη σε τέσσερις περιοχές, καθεμιά με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Η δυνάμεις της Kat σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τη βαρύτητα προς όφελός σας και να περιπλανηθείτε στην πόλη με μεγάλη άνεση. Βέβαια, υπάρχει ένας μετρητής, που σας λέει για πόση ώρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις δυνάμεις αυτές, αλλά σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι πάρα πολύ εύκολο. Μπορείτε να πετάξετε αντικείμενα προς τους εχθρούς σας, να ταξιδέψετε πετώντας σε υψηλές ταχύτητες και να παλέψετε χρησιμοποιώντας εντυπωσιακές κινήσεις.

Σε θέματα χειρισμού, το παιχνίδι έχει υιοθετήσει σε μεγάλο μέρος αυτόν του Vita. Μπορείτε να ελέγξετε την κάμερα με τη χρήση των αισθητήρων που διαθέτει το χειριστήριο ή με το δεξιό αναλογικό μοχλό. Ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το ένα από τα δύο, μειώνοντας το αντίστοιχο sensitivity. Από την άλλη, υπάρχει και ένα dodging σύστημα, που κατά τη διάρκεια αυτού είστε άτρωτοι, ακόμα και αν σας πετύχει κάποιο projectile. Η χρήση του γίνεται με το κουμπί R2 ή με το touch bar, αν σύρετε το δάκτυλό σας πάνω σε αυτό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσετε, οπότε θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί. Ανάλογα το μέρος που κοιτάτε, μπορείτε να ταξιδέψετε προς τα εκεί με τη χρήση της βαρύτητας, ενώ μπορείτε να ταξιδέψετε σε Falling Speed με το πάτημα ενός κουμπιού.

Gravity Rush Remastered (8)

Από επιθέσεις έχετε ένα απλό combo όταν βρίσκεστε πάνω σε μια επιφάνεια, ενώ όταν είστε στον αέρα, έχετε το Gravity Kick, που κλειδώνει πάνω σε έναν εχθρό και πηγαίνει προς το μέρος του σε μεγάλη ταχύτητα. Επιπλέον, στις κινήσεις της Kat περιλαμβάνονται το Gravity Slide, που με αυτό μπορείτε να ταξιδεύετε γρήγορα πάνω σε επιφάνειες, αλλά και το Gravity Stasis, που μπορείτε να σηκώσετε αντικείμενα και να τα πάρετε μαζί σας ή να τα πετάξετε σε εχθρούς. Τέλος, έχετε στη διάθεσή σας και κάποιες ειδικές επιθέσεις, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετά από συγκεκριμένη ώρα.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει 21 κεντρικές αποστολές, με την καθεμιά να σας ζητάει και κάτι διαφορετικό. Σε άλλες, πρέπει να αντιμετωπίσετε εχθρούς ενώ ταξιδεύετε στην πόλη, ενώ υπάρχουν και μερικές που πρέπει να περάσετε κρυφά μέσα από εχθρούς. Οι αποστολές αυτές έχουν συγκεκριμένες διαδρομές και δεν απαιτούν ιδιαίτερη διαχείριση, για να μπορέσετε να τις ξεπεράσετε. Επιπλέον, σε κάθε μέρος της πόλης, θα παρατηρήσετε ότι λείπουν κάποια κομμάτια. Για να τα επαναφέρετε, θα πρέπει να μπείτε σε Dimesional Rifts. Αυτά είναι κάποιες linear περιοχές, που στο τέλος έχουν κάποιο boss. Επίσης, μέσα σε αυτά θα βρείτε κάποια δέντρα, που μέσω αυτών θα ξεκλειδώσετε τις ειδικές επιθέσεις της Kat, αλλά και κάποια Rare Boss, που είναι αρκετά δύσκολα να τα νικήσετε και θα ήταν καλύτερο να επιστρέψετε αργότερα γι’ αυτά, όταν θα είστε κι εσείς πιο δυνατοί.

Gravity Rush Remastered (3)

Πέρα όμως από τις κεντρικές αποστολές, έχουμε και κάποια challenges. Για να τα ξεκλειδώσετε, απαιτείται να δώσετε μερικά Precious Gems, τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα σε διάφορα μέρη, ώστε να επισκευάσετε κάποιο σημείο της πόλης. Μέσα από αυτά τα challenges, μπορείτε να αποκτήσετε μεγάλες ποσότητες από Precious Gems ανάλογα την απόδοσή σας, καθώς στο τέλος βραβεύεστε με ένα μετάλλιο. Οι δοκιμασίες που θα πάρετε μέρος περιλαμβάνουν αγώνες τριών ειδών: κανονικούς, χωρίς να γεμίζετε ενέργεια βαρύτητας αυτόματα και να χρησιμοποιείτε μόνο Gravity Slide. Από ‘κει και πέρα υπάρχουν δοκιμασίες για να σκοτώσετε όσους πιο πολλούς εχθρούς μπορείτε χωρίς κάποιον περιορισμό ή αποκλειστικά με το Gravity Stasis, πετώντας αντικείμενα πάνω τους. Με όλα αυτά τα Precious Gems, μπορείτε να αναβαθμίσετε τις δυνάμεις της Kat, ώστε να έχετε καλύτερη απόδοση και να μπορέσετε να ξεπεράσετε κάποια Challenges, που είναι πιο απαιτητικά.

Στην έκδοση για PS Vita, υπήρχαν τρία DLC, τα οποία συμπεριλαμβάνονται ήδη μέσα στην Remastered έκδοση. Αυτά ήταν τα Maid pack, Spy pack και Military pack. Το καθένα από αυτά περιέχει δύο αποστολές, μία νέα αμφίεση για την Kat και δυο Challenges. Οι αποστολές είναι μικρές ιστοριούλες, με χαρακτήρες που έχετε συναντήσει στο παιχνίδι και ξεκλειδώνονται αφού φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο της κεντρικής ιστορίας. Τα Challenges ωστόσο, είναι αρκετά πιο δύσκολα από αυτά που συμπεριλαμβάνονται στο κεντρικό παιχνίδι και χρειάζονται υπομονή για να μπορέσετε να τα ξεπεράσετε.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα σας δημιουργηθούν πάρα πολλά ερωτήματα, για τα οποία δε θα πάρετε κάποια απάντηση. Αυτό έρχεται να το ενισχύσει ένα ζευγάρι, που βρίσκεται σε διάφορα μέρη του παιχνιδιού και σας μιλάει για κάποια περίεργα πράγματα, που στην αρχή δεν βγάζουν νόημα. Με λίγα λόγια, σας προετοιμάζει για το Gravity Rush 2 που περιμένουμε σε λίγο καιρό.

Gravity Rush Remastered (2)

Γραφικά/Ήχος

Ο κόσμος του παιχνιδιού απεικονίζεται σε ένα πανέμορφο cel-shaded περιβάλλον, με κάθε περιοχή να έχει τη δικιά της παλέτα, πάνω σε μια συγκεκριμένη απόχρωση. Το βάθος απεικονίζεται ομοιόμορφα, με τις σιλουέτες των κτηρίων να εμφανίζονται σταδιακά, με λεπτές μαύρες γραμμές. Το μόνο αρνητικό είναι ότι οι NPCs είναι αρκετά επαναλαμβανόμενοι, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ίδια πρόσωπα ξανά και ξανά.Επίσης, τα περισσότερα cutscenes του παιχνιδιού, παίρνουν τη μορφή κόμικ με τους διαλόγους να εμφανίζονται τμηματικά.

Ωστόσο, σε σχέση με την έκδοση για το PS Vita, βλέπουμε τεράστιες αλλαγές στον τεχνικό τομέα, τόσο στα γραφικά, όσο και στο framerate. Παρατηρείται εμφανή χρήση περισσότερων πολυγώνων, έχοντας ως αποτέλεσμα πολύ πιο ομοιόμορφα πρόσωπα, αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες. Μάλιστα, το παιχνίδι τρέχει σε 60 frames στο PS4 αντίθετα με τα 30 του PS Vita, κάνοντας το ακόμα πιο ευχάριστο.

Gravity Rush Remastered (6)

Με ένα υπέροχο soundtrack, που είναι λες και έχει βγει από J-RPG, δίνεται μια γαλήνια αίσθηση κατά τη διάρκεια του free roaming και μια πιο περιπετειώδη στις μάχες. Για το Voice Acting δεν μπορούμε να πούμε πολλά, μιας και οι χαρακτήρες μιλούν μια άγνωστη γλώσσα, βασισμένη στα Ιαπωνικά και με μια γαλλική προφορά. Τέλος, τα ηχητικά εφέ είναι πολύ καλά και μάλιστα ο ήχος που ακούγεται όταν πραγματοποιείτε κάποιο Gravity Shift είναι εκπληκτικός.

Overview

Η μεταφορά του Gravity Rush σε σταθερή κονσόλα, ήταν αρκετά πετυχημένη τόσο στον τεχνικό τομέα όσο και στο gameplay. Επιπλέον, η προσθήκη όλων των DLC θα προσφέρει κάποιες έξτρα ώρες παιχνιδιού, αλλά και πάλι η διάρκεια του παραμένει αρκετά μικρή. Δυστυχώς, σε θέμα πλοκής δεν είναι κάτι ιδιαίτερο μιας και αφήνει πολλά κενά, τα οποία ελπίζουμε να συμπληρωθούν στο sequel.

Θετικά

  • Μεγάλη αναβάθμιση στα γραφικά και το framerate
  • Ελευθερία στη χρήση βαρύτητας

Αρνητικά

  • Πολύ μικρό σε διάρκεια
  • Αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Κάνοντας τη βαρύτητα να μοιάζει παιχνίδι με το Gravity Rush Remastered Το Gravity Rush Remastered είναι ένας Action Adventure τίτλος, που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της βαρύτητας προς όφελός σας. Αναπτύχθηκε από την Project Sire (SCE Japan Studios) και εκδόθηκε από τη SONY. To remaster έγινε από την Bluepoint Games, όπως γίνεται και με τις περισσότερες αποκλειστικότητες του brand Playstation. Το παιχνίδι κυκλοφορεί αποκλειστικά για Playstation 4, ενώ η αρχική έκδοση για PS Vita έκανε την εμφάνισή της τον Ιούνιο του 2012. Πλοκή Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην εναέρια πόλη Hekseville και έχετε τον έλεγχο ενός μικρού κοριτσιού, που φαίνεται να έχει χάσει τη μνήμη του. Μαζί της έχει μια περίεργη μαύρη γάτα με το όνομα Dusty και μέσω αυτής μπορεί να ελέγχει τη βαρύτητα. Όταν η πόλη απειλείται από gravity Storms, εκείνη σπεύδει να βοηθήσει, αλλά ο κόσμος την απωθεί, φορτώνοντας όλες τις καταστροφές πάνω της. Αργότερα βρίσκει έναν αστυνομικό, που δέχεται επίθεση από κάποια μυστηριώδη πλάσματα με το όνομα Nevi. Εκείνος μετά την ευχαριστεί και της λέει ότι υπάρχει ακόμα ένα κορίτσι στην πόλη με τις ίδιες δυνάμεις με εκείνη. Μετά από αυτό της δίνει το όνομα Kat και εκείνη ξεκινάει να βρει το άλλο κορίτσι, με την ελπίδα ότι θα ξέρει κάποια πράγματα για το παρελθόν της. Gameplay Η πόλη είναι χωρισμένη σε τέσσερις περιοχές, καθεμιά με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Η δυνάμεις της Kat σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τη βαρύτητα προς όφελός σας και να περιπλανηθείτε στην πόλη με μεγάλη άνεση. Βέβαια, υπάρχει ένας μετρητής, που σας λέει για πόση ώρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις δυνάμεις αυτές, αλλά σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι πάρα πολύ εύκολο. Μπορείτε να πετάξετε αντικείμενα προς τους εχθρούς σας, να ταξιδέψετε πετώντας σε υψηλές ταχύτητες και να παλέψετε χρησιμοποιώντας εντυπωσιακές κινήσεις. Σε θέματα χειρισμού, το παιχνίδι έχει υιοθετήσει σε μεγάλο μέρος αυτόν του Vita. Μπορείτε να ελέγξετε την κάμερα με τη χρήση των αισθητήρων που διαθέτει το χειριστήριο ή με το δεξιό αναλογικό μοχλό. Ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το ένα από τα δύο, μειώνοντας το αντίστοιχο sensitivity. Από την άλλη, υπάρχει και ένα dodging σύστημα, που κατά τη διάρκεια αυτού είστε άτρωτοι, ακόμα και αν σας πετύχει κάποιο projectile. Η χρήση του γίνεται με το κουμπί R2 ή με το touch bar, αν σύρετε το δάκτυλό σας πάνω σε αυτό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσετε, οπότε θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί. Ανάλογα το μέρος που κοιτάτε, μπορείτε να ταξιδέψετε προς τα εκεί με τη χρήση της βαρύτητας, ενώ μπορείτε να ταξιδέψετε σε Falling Speed με το πάτημα ενός κουμπιού. Από επιθέσεις έχετε ένα απλό combo όταν βρίσκεστε πάνω σε μια επιφάνεια, ενώ όταν είστε στον αέρα, έχετε το Gravity Kick, που κλειδώνει πάνω σε έναν εχθρό και πηγαίνει προς το μέρος του σε μεγάλη ταχύτητα. Επιπλέον, στις κινήσεις της Kat περιλαμβάνονται το Gravity Slide, που με αυτό μπορείτε να ταξιδεύετε γρήγορα πάνω σε επιφάνειες, αλλά και το Gravity Stasis, που μπορείτε να σηκώσετε αντικείμενα και να τα πάρετε μαζί σας ή να τα πετάξετε σε εχθρούς.…

7.6

Αρκετά Καλό!

Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα

Αν και μικρό, το Gravity Rush Remasted είναι μια πολύ καλή επανέκδοση και μας προετοιμάζει για το Gravity Rush 2, που έρχεται σε μερικούς μήνες.

Διάρκεια

7

Gameplay

7.5

Γραφικά

8

Ήχος

8

User Rating : Be the first one !
8

Περισσότερα νέα για το Gravity Rush Remastered

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.