EU LCS: Πρώτο death και πρώτη ήττα για Forg1ven

EU LCS, Spring Split, Εβδομάδα 2η, Ημέρα 1η: Πρώτη ήττα για τους H2K του Forg1ven

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

EU LCS, Spring Split, Εβδομάδα 2η, Ημέρα 1η: Πρώτη ήττα για τους H2K του Forg1ven

αρχείο λήψης

Σημαντική νίκη για τους Fnatic που ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και βελτιωμένοι σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Πρώτο death για τον Κωνσταντίνο «Forg1venGRE» Τζωρτζίου που δεν ήταν αρκετός για να έρθει η ανατροπή.

Giants vs. G2 Esports

Το νωχελικό ξεκίνημα των G2 έδωσε στους Giant την ευκαιρία που χρειάζονταν να πάρουν τα «ηνία» του παιχνιδιού και να δείξουν διαφορετικό πρόσωπο, από εκείνο το οποίο μας είχαν παρουσιάσει μια εβδομάδα νωρίτερα. Στο 20′ εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία των αντιπάλων τους και ολοκλήρωσαν ένα invade στο jungle τους παίρνοντας 4 kills και εκεί που λες πως το προβάδισμα τους είναι ξεκάθαρο, το game ήρθε «τούμπα»! Οι G2 αποφασίζουν να πάνε για baron, πιάνουν στον «ύπνο» τους Giants που έχασαν το buff και δύο μέλη τους. Αυτό ήταν το σημείο κλειδί για την ανατροπή και το 3-0 της νέας ομάδας του EU LCS που ειδικά στο early game έκανε σημαντικά λάθη.

Roccat vs. Elements

Οι Elements πήραν απέναντι στους Roccat τη δεύτερη τους νίκη στο split ύστερα από ένα αρκετό μεγάλο game (48:48). Επί 30 λεπτά οι δύο ομάδες μάχονταν για το προβάδισμα όμως, το γεγονός πως ο baron του 31ου λεπτού πήγε στους Elements, ουσιαστικά έκρινε το game, καθώς τους έβαλε σε θέση «οδηγού». Από εκείνο το σημείο και μετά έχτισαν ένα (μικρό αλλά σημαντικό) προβάδισμα που τους έφερε τη νίκη. Εντυπωσιακός ο MrRallez που είχε 10/2/5 με Kalista, ενώ 100% συμμετοχή στα kills για τον εξίσου καλό sprattel (1/3/18 με Alistar).

Origen vs. Unicorns of Love

Απέναντι στους UoL, οι OG έψαχναν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση και μάλλον ήρθε ευκολότερα από ότι περίμεναν. Το εντυπωσιακό ξεκίνημα με τα 2 γρήγορα kills για τους Unicorns (αμφότερα πήγαν στον Diamondprox) δεν τάραξε την ηρεμία των Origen που stompαραν τους αντιπάλους τους. Ελάχιστα μπορούμε να πούμε για το συγκεκριμένο game καθώς όλα κύλησαν ακριβώς όπως ήθελαν οι OG που το τελείωσαν στο 26ο λεπτό. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του xPeke μέσα στο 2016, την ώρα που οι UoL γνώριζαν την παρθενική τους ήττα στο Spring Split.

Splyce vs. Team Vitality

Η Team Vitality δεν αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στην SPL την οποία και νίκησε μετά από 41:10 λεπτά στο Rift. O Cabochard έκλεψε την παράσταση με Graves στο top lane (2/0/9), σε ένα ματς που εκείνος και οι συμπαίκτες του κυριάρχησαν απόλυτα. Θέλει δουλειά ακόμα η νεοσύστατη Splyce που δεν δείχνει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις υπόλοιπες ομάδες.

Fnatic vs. H2K

Ήταν ξεκάθαρο από το τέλος του pick and ban phase: οι H2K έπρεπε να αποφύγουν τα 5 vs 5 πάση θυσία. Αυτή τη μικρή λεπτομέρεια ωστόσο την ξέχασαν στο 20ο λεπτό, όταν οι Fnatic τους «στρίμωξαν» στο mid lane. Το ace ήρθε, το ακολούθησε ένας baron (ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το spawn του) και ξαφνικά η ομάδα του Forg1ven βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Οι H2K κατάφεραν να «παγώσουν» το παιχνίδι και να μην επιτρέψουν στους FNC να το «snowballάρουν». Στο 33′ οι Fnatic επέμειναν πιο πολύ από όσο θα έπρεπε στο baron, με 4 μέλη των H2K να τους pokάρουν και τον Odoamne να σπάει ένα inhibitor turret και να γυρίζει (με teleport) την κατάλληλη στιγμή για να δει τον Forg1ven να παίρνει triple kill. Και εκεί που όλα έμοιαζαν πως η ανατροπή θα έρθει, ο Οdoamne κάνει ένα πολύ κακό teleport πίσω από τους Fnatic και η ομάδα του κάνει overcommit σε ένα fight που δεν θα μπορούσε να κερδίσει. Δευτερόλεπτα αργότερα θα πλήρωναν την επιλογή τους αυτή με την πρώτη τους ήττα.

Τα αποτελέσματα της 3ης ημέρας (με έντονα γράμματα οι νικητές)

Το πρόγραμμα της 4ης ημέρας

  • Team Vitality vs. Origen
  • Elements vs. Giants
  • Fnatic vs. Unicorns of Love
  • Splyce vs. Roccat
  • G2 Esports vs. H2K

Η βαθμολογία

1. G2 Esports 3-0
2. Fnatic 2-1
-. H2K 2-1
-. Unicorns of Love 2-1
-. Team Vitality 2-1
-. Elements 2-1
7. Roccat 1-2
-. Origen 1-2
9. Giants Gaming 0-3
-. Splyce 0-3

Περισσότερα νέα για το League of Legends