Συνέντευξη με την Infosuccess 3D

Η εταιρία ανάπτυξης πίσω από το Seed of the Arcane, Infosuccess 3D, μας μιλάει για το παιχνίδι της, καθώς και άλλα θέματα

Platform
 
Genre
 
Developer
 

Η εταιρία πίσω από το Seed of the Arcane, Infosuccess 3D, μας μιλάει για το παιχνίδι της, καθώς και για άλλα θέματα

infosuccess 3d

H Infosuccess 3D είναι μια ελληνική εταιρία, που δουλεύει πάνω στο Seed of the Arcane, ένα RPG που υποστηρίζει eye tracker και Oculus Rift. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της εταιρίας και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για το παιχνίδι, καθώς και την ίδια την εταιρία.

-Πώς ενωθήκατε σαν ομάδα για να δουλέψετε πάνω στο Game Development;

Το παιχνίδι αυτό είναι κάτι που ονειρευόμασταν να φτιάξουμε από πολύ μικρή ηλικία. Παίζοντας pen and paper μάθαμε να δημιουργούμε ιστορίες από το μηδέν και να βάζουμε τον παίκτη μέσα σε αυτές. Παρόλο όμως που πάντα είχαμε Full team στο pen and paper, δεν μπορούσαμε να μοιραστούμε τις ιστορίες αυτές με μεγάλο κοινό. Μεγαλώνοντας, μπήκαμε στον κόσμο των προγραμματιστών και σύντομα είχαμε την δυνατότητα να μεταφέρουμε τον κόσμο και το lore του pen and paper στον ψηφιακό κόσμο.

-Από ποια παιχνίδια αντλήσατε έμπνευση, για να δημιουργήσετε το δικό σας;

Το Dungeons and Dragons (pen and paper) ήταν η κύρια έμπνευσή μας για να δημιουργήσουμε το Seed of the Arcane, καθώς μας έδωσε τα εργαλεία όχι μονό για να φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες, άλλα και να τις δοκιμάσουμε. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να φτιάξουμε ακόμα πιο ρεαλιστικούς διαλόγους για το παιχνίδι, καθώς και πολλαπλά τέλη. Όσον άφορα το gameplay, έχουμε επηρεαστεί αρκετά από τα classes, τα skills, καθώς και άλλα game mechanics του D&D.

-Πιστεύετε πως το Oculus Rift θα προσελκύσει αρκετούς αγοραστές;

Στο Athens Con είχαμε στο τραπέζι μας τα Oculus και οι επισκέπτες μπορούσαν να περιπλανηθούν σε μια από τις πίστες μας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν καταπληκτική. Είναι σίγουρα κάτι πολύ εντυπωσιακό, που όλοι θέλουν να το δοκιμάσουν. Επίσης, υπολογίζουμε πως η τελική έκδοση του παιχνιδιού μας θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, δηλαδή μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του Oculus. Οπότε, νομίζουμε πως το timing μας είναι πολύ καλό, ώστε να προσελκύσουμε επιπλέον αγοραστές.

-Γιατί διαλέξατε να δουλέψετε σε ένα παιχνίδι VR, παρόλο που το VR δεν είναι ακόμα δοκιμασμένο και δεν προσφέρει βέβαιη επιτυχία;

Ένας από τους βασικούς μας στόχους με την δημιουργία του Seed of the Arcane, είναι να προικίσουμε το Role Playing στοιχειό του παιχνιδιού. Δηλαδή να κάνουμε τον παίκτη να μπει στο ρολό του χαρακτήρα που χειρίζεται. Αρχίσαμε έτσι να σχεδιάζουμε ολόκληρο το παιχνίδι με αυτή τη λογική, ενσωματώνοντας καινοτομίες στο Gameplay, που θα κάνουν τον παίκτη να μπει στο ρόλο του κεντρικού ήρωα. Για παράδειγμα έχουμε βάλει ένα σύστημα στην Knight class, που ελέγχει εάν ο παίκτης ακολουθεί το Code Of Coduct του ή εάν είναι μάγος, να μπορεί να κάνει ερεύνα. Όλοι οι NPCs γνωρίζουν και συμπεριφέρονται στον παίκτη ανάλογα με την κλάση του, καθώς ο καθένας από αυτούς έχει μια κριμένη Influence and reputation μπάρα. Όλα αυτά όμως δεν μας φαινόντουσαν αρκετά, οπότε θέλαμε να προσθέσουμε και άλλο ρεαλισμό στο παιχνίδι. Έτσι αρχίσαμε να εξερευνούμε περιφερειακά μέσα, τα οποία θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Το Oculus είναι ένας τρόπος για βάλουμε τον παίκτη μέσα στο παιχνίδι, κάνοντας τον να βλέπει τον κόσμο μας μέσα από τα δικά του μάτια, ενώ με την βοήθεια του 3D Walker επιτρέπουμε στον παίκτη να κινεί το avatar του με τα δικά του πόδια. Συνδυάζοντας τα περιφερικά με το παιχνίδι, πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία, όχι μονό στην Ελληνική αγορά, άλλα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Γνωρίζουμε ότι το Oculus είναι ακόμα ακριβό, για αυτό το λόγο παροτρύνουμε τους testers να κάνουν sign up, ώστε να τους φωνάξουμε στο χορό μας για να κάνουν το testing. Επίσης, ακόμα και μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, μπορεί να δημιουργήσουμε έναν χορό στην εταιρία, όπου θα μπορούν να παίζουν με το Oculus και τα υπόλοιπα περιφερειακά.

-Ποιος είναι ο κύριος στόχος του παιχνιδιού που δημιουργήσατε;

Κύριος στόχος μας είναι να κάνουμε τον παίκτη να μπει πλήρως στον ρολό του χαρακτήρα που χειρίζεται και να τον μεταφέρουμε σε μια από τις ιστορίες μας.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια ως ομάδα development;

Έχουμε έτοιμα storylines για δύο ακόμα RPG. Ελπίζουμε πως το Seed of the Arcane θα έχει αρκετή ανταπόκριση, έτσι ώστε από του χρόνου να μπορέσουμε να αφοσιωθούμε αποκλειστικά στο game development. Επίσης, θα θέλαμε να μεγαλώσουμε την ομάδα μας και να απασχολούμε μονίμως άτομα σε όλα τα στάδια του development.

-Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους developers που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο;

Να ενημερώνονται συνεχώς για τις τάσεις της αγοράς, τεχνολογικές και εμπορικές, έτσι ώστε να σχεδιάζουν και να προσαρμόζουν τη δουλεία τους ανάλογα. Να λαμβάνουν υπόψιν τους πως το παιχνίδι θα πρέπει να είναι καινοτόμο και ενδιαφέρον την περίοδο που θα κυκλοφορήσει, όχι την περίοδο που το σχεδιάζουν, οπότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν και τις απαραίτητες αλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης του παιχνιδιού. Επίσης, θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να πειραματίζονται και με αντικείμενα πέρα από τις γνώσεις τους, καθώς είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις από την αρχή ολοκληρωμένη ομάδα, που θα καλύψει όλα τα στάδια του development. Ελπίζουμε πάντως η δική μας προσπάθειά να παροτρύνει και άλλες ομάδες να ασχοληθούν πιο επαγγελματικά με το game development, που είναι ένας σχετικά ανώριμος κλάδος στην Ελλάδα ακόμα.

-Θεωρείτε πως το ελληνικό community μπορεί να στηρίξει προσπάθειες όπως η δική σας;

Μέχρι στιγμής έχουμε δει μεγάλη θετική ανταπόκριση από Έλληνες gamers, παρότι το παιχνίδι είναι ακόμα σε στάδιο pre-alpha. Στο AthensCon, που κάναμε την πρώτη εμφάνιση του παιχνιδιού, δεχτήκαμε πολλά θετικά σχόλια και είδαμε πως ο κόσμος ενθουσιάζεται με το γεγονός πως θα κυκλοφορήσει ελληνικό RPG. Πιστεύουμε πως μόλις κυκλοφορήσει το παιχνίδι πολλοί θα είναι αυτοί που θα μας στηρίξουν.

-Που μπορούν να σας βρουν;

Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί να το κάνει μέσω των σελίδων μας στο facebook και στο Twitter, καθώς και μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας.

https://www.facebook.com/infosuccess3D/

https://twitter.com/seed_arcane

http://www.infosuccess3d.com/sota/

Περισσότερα νέα για το Seed of the Arcane

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.