Just Cause 3 – Review

O Rico Rodriguez επιστρέφει για περισσότερες εκρήξεις στο Just Cause 3

Platforms
 

O Rico Rodriguez επιστρέφει για περισσότερες εκρήξεις στο Just Cause 3

just cause 3

Το Just Cause 3 είναι ένας open-world, action/adventure τίτλος, που αναπτύχθηκε από την Avalanche Studios και κυκλοφόρησε από τη Square Enix. Αποτελεί το τρίτο παιχνίδι της σειράς και κυκλοφορεί για Playstation 4, Xbox One και PC.

Πλοκή

Έξι χρόνια μετά τα γεγονότα του Just Cause 2, ο Rico Rodriguez επιστρέφει στην πατρίδα του, Medici, ένα νησί κάτω από τον έλεγχο του δικτάτορα Sebastiano Di Ravello. Απώτερος σκοπός του Di Ravello είναι η παγκόσμια κυριαρχία και o Rico βάζει στόχο να σταματήσει το σατανικό του σχέδιο.

Gameplay

Για το Just Cause 3 θα μπορούσαμε να πούμε εύκολα ότι πρόκειται για έναν εξομοιωτή καταστροφών, μιας και διαδραματίζεται σε ένα interactive περιβάλλον, όπου μπορείτε να διαλύσετε σχεδόν τα πάντα. Μπορείτε να ακολουθήσετε την κεντρική ιστορία και να ξεκλειδώσετε διάφορες λειτουργίες ή να καταστρέψετε ό,τι βρείτε μπροστά σας χωρίς λόγο. Το παιχνίδι δουλεύει με ένα regenerating health σύστημα, το οποίο το καθιστά αρκετά πιο εύκολο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είστε άτρωτοι από τις αμέτρητες εκρήξεις, που γίνονται στο παιχνίδι. Μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα του παιχνιδιού είναι τα τεράστια loading times, που στην ουσία σας τιμωρούν αν χάσετε ή θέλετε να ξεκινήσετε κάποια αποστολή.

just cause 3 7

Το μεγάλο χαρακτηριστικό της σειράς Just Cause, είναι το grappling hook. Έτσι λοιπόν, δεν λείπει και από το τρίτο μέρος της σειράς, επιτρέποντάς σας να μπορείτε να σκαρφαλώνετε γρήγορα σε κτήρια και βουνά. Αυτό που λείπει από όλη αυτήν τη λειτουργία είναι να μπορείτε να κρατηθείτε από την άκρη μιας επιφάνειας, μιας και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το grappling hook ακόμα και στην πιο μικρή απόσταση. Μαζί με αυτό, έχετε και ένα αλεξίπτωτο, αλλά και το νέο wing suit, που σας επιτρέπει να καλύψετε μεγάλες αποστάσεις πετώντας. H χρήση όλων αυτών σας επιτρέπει μια πολύ εύκολη περιήγηση στον κόσμο του παιχνιδιού, όμως ο συνδυασμός τους είναι κάτι που θα δυσκολέψει ακόμα και τους πιο έμπειρους παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί και η νέα δυνατότητα του grappling hook, που σας επιτρέπει να ενώσετε δύο πράγματα μεταξύ τους και να τα τραβήξετε. Αυτό με λίγη φαντασία θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε καταστροφές, χωρίς να ρίξετε ούτε μία σφαίρα.

Μένοντας λίγο στην περιήγηση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και διάφορα οχήματα που θα βρείτε. Υπάρχουν αυτοκίνητα, ελικόπτερα, αεροπλάνα, μηχανές, αλλά και καράβια, ενώ δεν λείπουν τα τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς και κάποια πιο… ιδιαίτερα, όπως φόρμουλες. Σε θέμα χειρισμού τώρα, δεν υπάρχει κάποια δυσκολία πέρα από τις μηχανές και την απογείωση των αεροπλάνων. Μπορείτε επίσης να ανεβείτε στην οροφή κάποιου οχήματος και να αρχίσετε να ρίχνετε βολές στους εχθρούς σας, ακόμα και αν βρίσκεστε μέσα σε αεροπλάνο. Τέλος, για ακόμα πιο γρήγορα μπορείτε να κάνετε fast travel σε διάφορες περιοχές του χάρτη, αλλά για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε flares. Flares μπορείτε να βρείτε σε διάφορα μέρη, τα οποία έχετε στην κατοχή σας.

just cause 3 1

Στο παιχνίδι υπάρχουν διάφορες περιοχές, όπως μικρές πόλεις ή εχθρικές βάσεις , τις οποίες μπορείτε να πάρετε στην κατοχή σας. Για τις πόλεις, στόχος είναι να εξαφανίσετε την προπαγάνδα που υπάρχει, καταστρέφοντας διάφορα ηχεία που υπάρχουν, προτζέκτορες αλλά και αγάλματα. Επιπλέον, ξεκινάτε πόλεμο στο αστυνομικό τμήμα, καθώς φωνάζετε ενισχύσεις, ενώ ταυτόχρονα ελευθερώνετε κρατούμενους. Από την άλλη, οι βάσεις είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση, μιας και ο κύριος στόχος σας είναι να την κάνετε σμπαράλια. Έχετε να καταστρέψετε δεξαμενές καυσίμων, κεραίες και άλλα πολλά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο τρόπος προσέγγισης εξαρτάται από εσάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιδιότητα του grappling hook, για να προκαλέσετε καταστροφές ή να τοποθετήσετε βόμβες, όπου ακριβώς θέλετε, δηλαδή με έναν πιο στρατηγικό τρόπο. Από την άλλη, μπορείτε να μπείτε πιο επιθετικά με κάποιο οπλισμένο όχημα ή ακόμα καλύτερα να επιτεθείτε από τον αέρα με ένα RPG στο χέρι.

Ξεφεύγοντας από τις κανονικές αποστολές, υπάρχουν διάφορα challenges διασκορπισμένα μέσα στο παιχνίδι, που ξεκλειδώνονται όταν παίρνετε περιοχές στην κατοχή σας. Στο τέλος κάθε challenge, βαθμολογήστε με gears και με αυτά ξεκλειδώνετε νέες ιδιότητες για κάθε τομέα ξεχωριστά. Ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς, βρίσκονται time trials για αυτοκίνητα, αεροπλάνα και βάρκες, score attack modes με διάφορα όπλα, καθώς και περιήγηση με τη wing suit. Το μόνο πρόβλημα σε αυτό, είναι ότι τα challenges αυτά, περιορίζονται σε ένα mode ανά κατηγορία.

just cause 3 6

Από όπλα υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία. Πάνω σας μπορείτε να κρατάτε δύο μικρά όπλα, ένα κανονικό και ένα σπέσιαλ. Τα σπέσιαλ όπλα είναι κυρίως εκρηκτικά, ενώ τα κανονικά κυμαίνονται σε πολυβόλα, μέχρι και καραμπίνες. Πηγαίνοντας στον τομέα των μαχών όμως, έχουμε αρκετούς περιορισμούς με πρώτο και καλύτερο το ότι δεν μπορείτε να στοχεύσετε παρά μόνο όταν ξεκλειδώσετε ένα συγκεκριμένο skill. Επίσης, δεν δίνει καθόλου την αίσθηση ότι πετυχαίνετε κάτι, πράγμα που θα σας μπερδέψει αρκετά. Άλλος ένας περιορισμός, είναι ότι δεν μπορείτε να σκύψετε, ενώ δεν υπάρχει και κάποιο mini-map για να βλέπετε τριγύρω σας.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, είναι ότι μπορείτε να καλέσετε ένα supply drop για να σας φέρει από όπλα μέχρι και οχήματα. Πολλά από αυτά ξεκλειδώνετε όσο κατακτάτε καινούργιες βάσεις, αλλά τα περισσότερα πρέπει να τα βρείτε μέσα στον κόσμο του παιχνιδιού και να τα πάτε σε ένα γκαράζ. Για να καλέσετε ένα supply drop πρέπει να έχετε ένα beacon, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε στα γκαράζ. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι πρέπει να περιμένετε κάποια ώρα πριν καλέσετε το ίδιο πράγμα ξανά.

just cause 3 5

Από ένα open-world παιχνίδι, δεν είναι δυνατόν να λείπουν collectibles. Με αυτά, ξεκλειδώνετε διάφορα πράγματα και δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα βρείτε. Το παιχνίδι από την αρχή σας λέει όταν βρίσκεστε κοντά σε ένα από αυτά, μέσω ενός σήματος στο κάτω μέρος της οθόνης. Βέβαια, όταν πάρετε όλες τις βάσεις σε μια περιοχή, τα collectibles εμφανίζονται και στον χάρτη.

Γραφικά/Ήχος

Ξεκινώντας από το περιβάλλον του παιχνιδιού, έχουμε μια πολύ ανοιχτή παλέτα χρωμάτων, που δίνει στον τίτλο ζωντάνια. Γενικά παρατηρούνται αρκετές λεπτομέρειες σε μικρά πράγματα, όπως λουλούδια και δέντρα, ενώ έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στα collisions και το πώς καταστρέφονται διάφορα αντικείμενα, όπως αγάλματα. Στο θέμα του φωτισμού έχουμε αρκετά λεπτομερείς σκιές, αλλά το παιχνίδι είναι ίσως υπερβολικά φωτεινό κατά τη διάρκεια της νύκτας. Το καλύτερο όμως θα το βρείτε μέσα στη θάλασσα. Εκεί ο φωτισμός, τα χρώματα αλλά και οι λεπτομέρειες του υδάτινου κόσμου, είναι πραγματικά ένα χάρμα οφθαλμών. Όσο για τους χαρακτήρες, είναι φανερό ότι έγινε πολύ περισσότερη δουλειά στους βασικούς, μιας και ο υπόλοιπος κόσμος είναι αρκετά μουντός.

just cause 3 2

Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα συναντάμε στον τεχνικό τομέα. Πέρα από τα μεγάλα loading times που αναφέρθηκαν και πριν, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με frame drops. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός εκρήξεων στην οθόνη, αλλά και σε άλλα σημεία, όπου απλά υπάρχουν πολλοί εχθροί κοντά σας.

Με την ισπανική προφορά του Rico, αλλά και τη μουσική που ακούγεται, το παιχνίδι καταφέρνει να μπει στο κλίμα με μεγάλη επιτυχία. Γενικά μάλιστα, οι φωνές είναι πάρα πολύ καλές και ο Rico μέσα από τους διαλόγους, καταφέρνει να αποδείξει ότι είναι ένας ατρόμητος στρατιώτης, που δεν υπάρχει τίποτα το αδύνατο για εκείνον. Φυσικά, το μεγάλο ατού του παιχνιδιού, δηλαδή οι εκρήξεις, αποδίδονται με πολύ δυνατό τρόπο. Επιπρόσθετα, μπορείτε να ακούσετε και τους ήχους του περιβάλλοντος και κυριότερα τους γρύλους, όταν βρίσκεστε μέσα σε ένα χωράφι. Τέλος, κάθε όχημα μπορεί να βγάζει διαφορετικό ήχο, κάτι που μπορείτε να διακρίνετε πολύ εύκολα, όταν περνάτε μέσα από κάποιο τούνελ.

just cause 3 4

Overview

Συνοψίζοντας, το Just Cause 3 αποτελεί έναν πάρα πολύ διασκεδαστικό τίτλο, που επικεντρώνεται περισσότερο στο free roaming. Οι πολλές επαναλαμβανόμενες αποστολές θα σας κουράσουν, ενώ ο δύσκολος χειρισμός αποτελεί ένα ακόμα μειονέκτημα. Δυστυχώς, τα τεχνικά προβλήματα κυριαρχούν στο παιχνίδι, με πρώτα και καλύτερα τα frame drops και τα τεράστια loading times.

Θετικά

  • Πολλές εκρήξεις
  • Διασκεδαστικό free roaming

Αρνητικά

  • Μεγάλα loading times
  • Πολλά frame drops
  • Δύσκολο σε θέμα χειρισμού

O Rico Rodriguez επιστρέφει για περισσότερες εκρήξεις στο Just Cause 3 Το Just Cause 3 είναι ένας open-world, action/adventure τίτλος, που αναπτύχθηκε από την Avalanche Studios και κυκλοφόρησε από τη Square Enix. Αποτελεί το τρίτο παιχνίδι της σειράς και κυκλοφορεί για Playstation 4, Xbox One και PC. Πλοκή Έξι χρόνια μετά τα γεγονότα του Just Cause 2, ο Rico Rodriguez επιστρέφει στην πατρίδα του, Medici, ένα νησί κάτω από τον έλεγχο του δικτάτορα Sebastiano Di Ravello. Απώτερος σκοπός του Di Ravello είναι η παγκόσμια κυριαρχία και o Rico βάζει στόχο να σταματήσει το σατανικό του σχέδιο. Gameplay Για το Just Cause 3 θα μπορούσαμε να πούμε εύκολα ότι πρόκειται για έναν εξομοιωτή καταστροφών, μιας και διαδραματίζεται σε ένα interactive περιβάλλον, όπου μπορείτε να διαλύσετε σχεδόν τα πάντα. Μπορείτε να ακολουθήσετε την κεντρική ιστορία και να ξεκλειδώσετε διάφορες λειτουργίες ή να καταστρέψετε ό,τι βρείτε μπροστά σας χωρίς λόγο. Το παιχνίδι δουλεύει με ένα regenerating health σύστημα, το οποίο το καθιστά αρκετά πιο εύκολο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είστε άτρωτοι από τις αμέτρητες εκρήξεις, που γίνονται στο παιχνίδι. Μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα του παιχνιδιού είναι τα τεράστια loading times, που στην ουσία σας τιμωρούν αν χάσετε ή θέλετε να ξεκινήσετε κάποια αποστολή. Το μεγάλο χαρακτηριστικό της σειράς Just Cause, είναι το grappling hook. Έτσι λοιπόν, δεν λείπει και από το τρίτο μέρος της σειράς, επιτρέποντάς σας να μπορείτε να σκαρφαλώνετε γρήγορα σε κτήρια και βουνά. Αυτό που λείπει από όλη αυτήν τη λειτουργία είναι να μπορείτε να κρατηθείτε από την άκρη μιας επιφάνειας, μιας και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το grappling hook ακόμα και στην πιο μικρή απόσταση. Μαζί με αυτό, έχετε και ένα αλεξίπτωτο, αλλά και το νέο wing suit, που σας επιτρέπει να καλύψετε μεγάλες αποστάσεις πετώντας. H χρήση όλων αυτών σας επιτρέπει μια πολύ εύκολη περιήγηση στον κόσμο του παιχνιδιού, όμως ο συνδυασμός τους είναι κάτι που θα δυσκολέψει ακόμα και τους πιο έμπειρους παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί και η νέα δυνατότητα του grappling hook, που σας επιτρέπει να ενώσετε δύο πράγματα μεταξύ τους και να τα τραβήξετε. Αυτό με λίγη φαντασία θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε καταστροφές, χωρίς να ρίξετε ούτε μία σφαίρα. Μένοντας λίγο στην περιήγηση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και διάφορα οχήματα που θα βρείτε. Υπάρχουν αυτοκίνητα, ελικόπτερα, αεροπλάνα, μηχανές, αλλά και καράβια, ενώ δεν λείπουν τα τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς και κάποια πιο... ιδιαίτερα, όπως φόρμουλες. Σε θέμα χειρισμού τώρα, δεν υπάρχει κάποια δυσκολία πέρα από τις μηχανές και την απογείωση των αεροπλάνων. Μπορείτε επίσης να ανεβείτε στην οροφή κάποιου οχήματος και να αρχίσετε να ρίχνετε βολές στους εχθρούς σας, ακόμα και αν βρίσκεστε μέσα σε αεροπλάνο. Τέλος, για ακόμα πιο γρήγορα μπορείτε να κάνετε fast travel σε διάφορες περιοχές του χάρτη, αλλά για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε flares. Flares μπορείτε να βρείτε σε διάφορα μέρη, τα οποία έχετε στην κατοχή σας. Στο παιχνίδι υπάρχουν διάφορες περιοχές, όπως μικρές πόλεις ή εχθρικές βάσεις , τις οποίες μπορείτε να πάρετε στην κατοχή σας. Για τις πόλεις, στόχος είναι να εξαφανίσετε την προπαγάνδα που υπάρχει, καταστρέφοντας διάφορα ηχεία…

7.6

Αρκετά Καλό!

Cool guys don’t look at explosions

Το Just Cause 3 μπορεί να είναι ένα πάρα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά δυστυχώς τα αμέτρητα προβλήματα που έχει θα σας χαλάσουν την όλη εμπειρία.

Διάρκεια

8.5

Gameplay

6.5

Γραφικά

7.5

Ήχος

8

User Rating : 2.73 ( 2 votes)
8

Περισσότερα νέα για το Just Cause 3

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.