Συνέντευξη με τον Manager των compLexity

O Dota2 manager των compLexity μιλάει στο Gamespace

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

O Dota2 manager των compLexity μιλάει στο Gamespace για το The International, τις αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας καθώς και για το μέλλον της!

Με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές στο δυναμικό των compLexity, στο Gamespace επικοινωνήσαμε με τον Manager της ομάδας, Kyle «Beef» Bautista, προκειμένου να μας μιλήσει για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην ομάδα καθώς και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Β.Κ: Καλησπέρα ψολKyle και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου. Αρχικά θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο τη λογική της διοίκησης των compLexity τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος του TI5.

K.B: H πρόκριση της ομάδας στο The International θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «λύτρωση» για εμάς. Αυτός ήταν ο βασικός στόχος μας για το έτος, και σε μία περίοδο όπου δεν καταφέραμε να επιτύχουμε τους στόχους μας, η πρόκρισή μας στο TI μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι που θα εκπροσωπούσαμε τη Βόρεια Αμερική στο Παγκόσμιο.

Τα αποτελέσματα των scrim μας με τις άλλες ομάδας πριν το event μας ανησύχησαν λιγάκι, αλλά εν τέλει καταφέραμε να έχουμε μία δυνατή παρουσία στους ομίλους, γεγονός που μας γέμισε αυτοπεποίθηση ώστε να πάμε στο main event. Κάναμε αρκετά λάθη στα παιχνίδια μας και μαζί με κάποιες λάθος αποφάσεις χάσαμε το πρώτο παιχνίδι απέναντι στους EG και στη συνέχεια το παιχνίδι με τους VP.

Μετά τις ήττες μας η ψυχολογία της ομάδας είχε πέσει αρκετά, αλλά νιώθαμε έτοιμοι να προχωρήσουμε μιας και κανένας μας δεν ήθελε να τα παρατήσει. Νιώθαμε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε ένα νέο χρόνο, καθώς και να συνεχίσουμε το δρόμο μας ώστε να γίνουμε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Β.Κ: Επομένως σε γενικές γραμμές δε θα χαρακτήριζες την πορεία σας στο TI ως απογοητευτική, αλλά ως κίνητρο για να προχωρήσετε και να καταφέρετε περισσότερα. Τι ήταν αυτό όμως που σας οδήγησε στο να προχωρήσετε σε αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας αμέσως μετά το TI;

K.B: Η αλλαγή στο δυναμικό μας αμέσως μετά το TI δεν ήταν δική μου επιλογή ή της ομάδας. Ήταν καθαρά στα χέρια του Fly αν θα ήθελε να συνεχίσει με την ομάδα, ή όχι. Η συμπεριφορά τους μας έδειχνε πως ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να ηγείται, γεγονός που τον έφερνε σε σύγκρουση αρκετές φορές με τον αρχηγό της ομάδας, τον swindlezz. Τις περισσότερες φορές βρίσκαν τρόπο να μη δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά στο τέλος μόνο μία απόφαση μπορεί να παρθεί.

Επιπροσθέτως, kyleυπήρχε μία διαφωνία ως το πως θα προχωρούσαμε σχετικά με το Gaming House. Τους τελευταίους 3 μήνες πριν το TI5, ζούσαμε σε ένα καθώς ο swindlezz ήταν κάθετος στην άποψη του πως ένα Gaming House είναι απαραίτητο για το δέσιμο της ομάδας. Από την άλλη τόσο ο Fly όσο και Moon διαφωνούσαν μαζί του.

Τέλος, 4 ημέρες πριν την ανακοίνωση των OG, ενημερωθήκαμε πως ο Fly και o Moon δε θα συνεχίσουν με την ομάδα μας. Η αλήθεια είναι πως με τον Fly το περιμέναμε, αλλά δεν προβλέψαμε την αποχώρηση του Moon.

Β.Κ: Σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές σας;

Κ.Β: Μετά την αποχώρηση του MJW δεν είχαμε κάποιο σταθερό roster. Πειραματιζόμασταν με διάφορους παίκτες, κυρίως τους Chessie και Vlad, το roster δηλαδή με το οποίο προκριθήκαμε στο GameShow. Δυστυχώς, λόγω προβλημάτων με τη VISA του ο Vlad δεν μπόρεσε να συμμετάσχει επομένως αναγκαστήκαμε να βρούμε ένα support όσο πιο γρήγορα γινόταν.
chessielimmp

Είχαμε ενημερωθεί οι οι Handsken και Limmp θέλανε να παίξουνε για εμάς, και μετά από μερικές σύντομες συζητήσεις αποφασίσαμε να τους πάρουμε. Ο Limmp είναι πρώην συμπαίκτης τόσο στη Dota όσο και στο HoN και ο Handsken είναι φίλος εδώ και χρόνια. Επιπροσθέτως ο Chessie έμενε ήδη μαζί μας, γεγονός που έκανε την υπογραφή του συμβολαίου του ακόμη πιο εύκολη.

B.K: Πως αντιμετωπίσατε την απόφαση των Fly και Moon να σας αφήσουν «κρεμασμένους» λίγο πριν τη διορία για τα roster;

Κ.Β: Καταλαβαίνουμε τη θέση τους και σε κάθε περίπτωση δε δημιουργήθηκαν αντιπάθειες. Γνωρίζαμε πως θα κάνανε αυτό που θεωρούσαν αυτοί ως καλύτερο για τον εαυτό τους. Το μόνο πρόβλημα που είχαμε είναι ότι μας ενημέρωσαν μόλις 4 ημέρες πριν κλείσουν και επίσημα τα roster. Το μόνο που θέλαμε ήταν λίγο περισσότερος χρόνος για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε καλύτερα τις κινήσεις μας.

Β.Κ: Ποια θα είναι η επόμενη διοργάνωση που θα δούμε το νέο δυναμικό των compLexity εν δράσει; 

Κ.Β: Ήδη χρησιμοποιούμε το νέο δυναμικό μας στα Playoff του Starladder. Μέχρι τώρα έχουμε σημειώσει μία σημαντική νίκη απέναντι στους Digital Chaos, τους οποίους και θα συναντήσουμε ξανά στα Lower Brackets σε μερικές ώρες από τώρα. Επίσης, αύριο θα ταξιδέψουμε στη Λιθουανία για τους τελικούς του GameShow στις 30 Νοεμβρίου, όπου θα παρευρεθούν αρκετές ομάδες όπως οι Vega και οι Empire.

Β.Κ: Τελευταία ερώτηση από εμένα και θα σε αφήσω να επιστρέψεις στις προετοιμασίες για το ταξίδι! Που βλέπεις την ομάδα σε ένα χρόνο από τώρα.

K.B: Στην κορυφή του κόσμου! Η ομάδα έχει τις δυνατότητες που χρειάζονται για να φτάσει ψηλά, και ο κάθε παίκτης μας βελτιώνεται καθημερινά. Περιμένω τους compLexity να προκριθούν σε κάθε Major, ενώ όσον αφορά το TI, η 12η θέση δε μας είναι αρκετή.

Ως Gamespace θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Kyle για το χρόνο του και να του ευχηθούμε ο,τι καλύτερο για τους compLexity.

 

Περισσότερα νέα για το Dota 2