Συνέντευξη με τους Insane eSports

Μιλήσαμε με την αναδυόμενη ομάδα LOL, COD, και CS:GO

Μιλήσαμε με την αναδυόμενη ομάδα LOL, COD, και CS:GO

12319559_759387847539121_302978448_n

Ο Ματθαίος, leader της ομάδας Attackers Gaming μιλάει στο Gamespace.gr για την ομάδα και τα σχέδιά της.

Καλησπέρα, θα ήθελα για αρχή να συστηθείς στον κόσμο και να πεις δύο λόγια για την ομάδα και τα μέλη της.

Ωραία, λοιπόν, πριν από δύο μήνες πήρα την απόφαση να ξεκινήσω τη δική μου gaming ομάδα και ξεκίνησα με το League of Legends, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι είναι δημοφιλές παιχνίδι για το οποίο γίνονται πολλές διοργανώσεις. Έψαξα για παίκτες σε αρκετά καλό επίπεδο και έτσι δημιουργήθηκε η ομάδα League of Legends. Πλέον λαμβάνουμε μέρος σε διάφορες διοργανώσεις και έχουμε τη δική μας σελίδα στο Facebook, την οποία έφτιαξα με καλή διάθεση και μεράκι. Ωστόσο, δε μένουμε μόνο στο League of Legends, αφού θα επεκταθούμε και στο Counter-Strike: Global Offensive, καθώς και στο Call of Duty. Θέλουμε να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να βελτιώσουμε την απόδοση και τη δημοτικότητα της ομάδας μας.

Μιας και ανέφερες Counter-Strike και Call of Duty, ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό community αυτών των παιχνιδιών;

Αρχικά, με μεγάλη προσωπική εμπειρία στο Call of Duty, μπορώ να πω ότι είναι ένα παρεξηγημένο παιχνίδι στην Ελλάδα, για το οποίο δεν υπάρχουν πολλές διοργανώσεις ή είναι χαμηλού επιπέδου. Έτσι, αν και ελκυστικό παιχνίδι, οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες Call of Duty δεν έχουν μείνει ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις διοργανώσεις και καταβάλλουν πολλές προσπάθειες για την ενίσχυση του παιχνιδιού.
Το CS:GO δεν το γνωρίζω ιδιαίτερα καλά προσωπικά, αλλά υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα κατα τη γνώμη μου, καθώς και αρκετές διοργανώσεις. Πιστεύω πως το ελληνικό community είναι ικανοποιημένο από το CS:GO και πως με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο.

Τι ακριβώς θα περίμενες δηλαδή σε επίπεδο διοργανωσεων από το Call of Duty στην Ελλάδα;

Θα περίμενα πιο συχνά τουρνουά και αυτά να γίνονται σε competitive μορφή, δηλαδή σε 4vs4 με τους competitive κανόνες που ισχύουν παγκοσμίως.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος της ομάδας σας, πέρα από τη δημοτικότητα;

Ο βασικός μας στόχος είναι να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς, να βελτιστοποιήσουμε δηλαδή το προσωπικό μας επίπεδο μέσα στο game. Επίσης, στοχεύουμε σε καλές θέσεις σε ανερχόμενα τουρνουά για κάθε παιχνίδι, κυρίως σε τουρνουά League of Legends.

Γιατί περισσότερη έμφαση στο League of Legends; Και γιατί πιστεύεις πως γενικά το League of Legends τραβάει περισσότερο από αλλά Moba τα βλέμματα;

Κατ’ αρχάς έδωσα έμφαση στο LOL, γιατί δεν έχουμε ολοκληρωμένες ομάδες για τα υπόλοιπα παιχνίδια. Στις επόμενες εβδομάδες θα έχουν δημιουργηθεί ομάδες και για CS:GO και Call of Duty.
Όσον αφορά στο δεύτερο ερώτημα, πιστεύω πως το LOL τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει όλα τα παιχνίδια,έχει τραβήξει πάρα πολύ κόσμο και κάνει τις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως. Θεωρώ πως το LOL έχει κάτι παραπάνω από τα άλλα Moba, είναι αρκετά δύσκολο και ανταγωνιστικό παιχνίδι, και αυτό κατα τη γνώμη μου είναι που κάνει τη διαφορά, σε συνδυασμό με το σχεδιασμό και τα γραφικά. Είναι το απόλυτο Moba αυτή τη στιγμή, κατα τη γνώμη μου.

Συμφωνείς με όσους υποστηρίζουν ότι το ελληνικό community του LOL δε δίνει το καλό παράδειγμα;

Υπάρχουν παίκτες που δίνουν το καλό παράδειγμα και άλλοι που δείχνουν λάθος συμπεριφορά στο παιχνίδι. Υπάρχουν ομάδες σωστές που υποστηρίζουν τους πιο αδύναμους παίκτες και αποφεύγουν το flaming, κάνοντας σωστά τη δουλειά τους, υπάρχουν και gamers που καταστρέφουν το παιχνίδι και δε δείχνουν σωστή διαγωγή. Σε γενικές γραμμές όμως στην competitive σκηνή πιστεύω ότι οι περισσότεροι δίνουν το καλό παράδειγμα. Αυτή είναι τουλάχιστον η γνώμη μου, χωρίς να είμαι απόλυτος.

Για να επιστρέψουμε λίγο σε όσα έχει κάνει η ομάδα σας, πριν κλείσουμε, τι έχετε πετύχει ως τώρα στην ανταγωνιστικη σκηνή;

Ως καινούρια ομάδα δεν έχουμε πάρει ακόμα μέρος σε πολλά τουρνουά, όπως είναι λογικό, αλλά έχουμε βρεθεί στην τρίτη και τέταρτη θέση σε τουρνουά που διοργανώνει το ESL κάθε Σαββατοκύριακο. Επίσης, έχουμε πάρει μέρος στο τρίτο τουρνουά Battlegrounds του LOL. Τα μέλη της ομάδας κάνουν πολύ practice και διορθώνονται μέρα με τη μέρα. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα συμμετέχουμε σε πολύ περισσότερες διοργανώσει, όχι μόνο για LOL, αλλά και COD και CS:GO.

Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στο ελληνικό Gaming Community;

Θα ήθελα να πω πως πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του gaming στην Ελλάδα: οι καλοί παίκτες να προσπαθήσουν να γίνουν ακόμα καλύτεροι, να φτιαχθούν πολλές ομάδες και να οργανωθούν όμορφα events. Ελπίζω επίσης οι διοργανωτές των μεγάλων events Call of Duty να λαμβάνουν πάνω απ’όλα υπ’ όψιν τα θέλω των gamers. Τέλος, να στείλω ένα μήνυμα προς όλους, gamers ή μη: ετοιμάζουμε με την ομάδα μας ένα μεγάλο event για Call of Duty. Λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα.

Ωραία, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και εύχομαι ο, τι καλύτερο στην ομάδα σας!

12309225_759387844205788_970766033_n

Επισκεφθείτε τη σελίδα της ομάδας Insane eSports στο Facebook

Beep Bloop Blop Bleep Bloop.