Dota 2 Frankfurt Major: Νικητές οι OG

Οι OG, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις κατάφεραν να κερδίσουν το Frankfurt Major τουρνουά με έπαθλο τα $1,110,000

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Οι OG, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις κατάφεραν να κερδίσουν το Frankfurt Major τουρνουά με έπαθλο τα $1,110,000

frankfurt_major_og_2015

Το «underdog team» του tournament μετά από μία καταπληκτική πορεία μέσω του Losers Bracket, απέκλεισε πολύ δυνατές ομάδες (τα λεγόμενα φαβορί για την πρώτη θέση). Κάποιες από αυτές ήταν οι Virtus Pro, οι CDEC Gaming, οι EHOME, αλλά και τους νικητές του International 2015, Evil Genuises. Έτσι λοιπόν, κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό ενάντια στους Team Secret. Μετά από τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα, αλλά και πολύ aggressive (και από τις δύο ομάδες), games οι OG κέρδισαν το Frankfurt Major.

Game #1

OG : Winter Wyvern, Tusk, Dazzle, Phantom Lancer, Invoker

Team Secret : Slardar, Tiny, Shadow Shaman, Queen of Pain, Anti-Mage

Ήταν ξεκάθαρο, πριν καν αρχίσει το game, πως οι OG θα παίξουν aggressive με picks όπως Tusk για τον moonmeander, Phantom Lancer για τον Big daddy n0tail αλλά και Invoker για τον Miracle. Δεν ήταν τυχαίο εξάλλου το ότι έγιναν 5 kills (first blood για τους OG) πριν καν εμφανιστούν τα runes! Σκοπός των Team Secret φυσικά ήταν να κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται το game ώστε να μπορέσει να σηκώσει το hard carry τους (eternal envy με antimage) τα απαραίτητα items, κάτι που κατάλαβαν οι OG για αυτό και όταν ο Miracle άρχισε να κάνει Roaming με τον Invoker του, (αφού είχε αποκτήσει και μερικά early kills στο mid), υπήρχε πάντα κάποιο kill σε κάθε gank. Με σαφές προβάδισμα σε XP αλλά και Gold, οι OG ξεκίνησαν να ρίχνουν τα towers των Team Secret το ένα μετά το άλλο. Ο eternal envy (antimage) επιχείρησε να κάνει split-push καθώς οι OG πλησίαζαν όλο και πιο κοντά στα barracks των Secret, κάτι το οποίο τους άφησε ακόμα πιο πίσω διότι όχι μόνο έχασαν τα barracks τους, αλλά και τα Teleports των OG έγιναν πριν καν προλάβει ο antimage να ρίξει το tier 3 tower. Με τα bottom barracks πλέον εκτός, οι OG απλά συνέχισαν το Push με αποτέλεσμα οι Secret να γράψουν «GG» δίνοντας λήξη στο πρώτο game στο 33ο λεπτό.

Game #2 

OG: Winter Wyvern, Dazzle, Gyrocopter, Clockwerk, Alchemist

Team Secret: Slardar, Bane, Queen of Pain, Rubick, Slark

Μετά από ένα aggressive game για τους OG, πίστευε κάποιος ότι στο δεύτερο round θα πέσουν κάπως οι ρυθμοί και θα έχουμε πιο farm-based game (με off-hype pick τον slark από τους Secret ως hard carry) κάτι το οποίο αποδείχθηκε λάθος καθώς το δεύτερο game ήταν ακόμα πιο ηχηρό με τις δύο ομάδες να κυνηγάνε η μία την άλλη σε κάθε ευκαιρία μαζεύοντας συνολικά 13 kills πριν το 13 λεπτό του game. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με ganks και από τις δύο μεριές με σημαντικό Highlight το ShadowBlade που έκρυψε ο EternalEnvy (slark) στο courier αιφνιδιάζοντας τους OG σε ένα fight στο 15ο λεπτό στο top lane όπου οι OG έκαναν Focus τον Bane των Secret καθώς δεν γνώριζαν την θέση του slark (λόγω shadowblade) χάνοντας έτσι ένα trade (3-1) clockwerk,wyvern και gyrocopter για τον Bane των Secret.

Μετά από αυτό το Fight ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο και οι δύο ομάδες στράφηκαν στο farming με τους OG να παίρνουν τον Roshan. Φυσικά η στροφή στο farming «έσπρωξε» τον Alchemist πιο ψηλά σε net worth λόγω του passive Greevil’s Greed. Έπειτα το επόμενο μεγάλο fight έγινε στο bot lane στο tier 2 tower των Secret με τους OG να σκοτώνουν όλους τους Secret εκτός του Slark παίρνοντας με ευκολία το tower και συνεχίζοντας στο tier 3. Με το μισό team των Secret να κάνει respawn από το προηγούμενο fight οι OG κατάφεραν να ρίξουν και το tier 3 tower στο bot lane όμως με την έλλιψη του winters curse της winter wyvern (λόγω cooldown) η Queen of Pain έκανε burst τον Alchemist με αποτέλεσμα να χάσουν 3 heroes οι OG αλλά και να πάρουν με ευκολία οι Secret τον Roshan δίνοντας το immortal στον slark. Μετά τον Roshan ακολούθησαν μια σειρά από fights που έκαναν το παιχνίδι να μοιάζει όλο και πιο αμφίρροπο!

Οι OG κέρδισαν fight στο jungle τους (χωρίς να κάψουν το immortal του slark αλλά ρίχνοντας 3 heroes). Ακολούθησε fight στο mid με τους Secret να κερδίζουν τα trades αυτή τη φορά (σκοτώνοντας μάλιστα και τον alchemist). Μόνο ένα λεπτό αργότερα έγινε αποτυχημένο smoke-gank στον eternal envy από τους OG το οποίο μετατράπηκε σε smoke gank για τους Secret στους OG το οποίο άφησε μόνο τον clockwerk και τον dazzle ζωντανούς. Αφού έγιναν τα respawn, έπειτα από απόπειρα του Slark για initiate (κάτι που τον έβαλε σε κακό position) οι OG κατάφερανα να τον σκοτώσουν και στην συνέχεια να κυνηγήσουν τα υπόλοιπα μέλη των Secret και να ρίξουν τα bottom barracks. Μετά το respawn του Slark οι Secret κέρδισαν ένα fight (με triple-kill του slark και wipe όλων των OG) όμως παρά το fight αυτό η μοίρα του game ήταν στα χέρια των OG αφού ακολούθησε (3 λεπτά αργότερα) teamfight με την queen of pain να πεθαίνει πρώτη και το υπόλοιπο team να υποχωρεί με τον slark να ακολουθεί την queen of pain πέφτοντας από τα auto-attacks του Alchemist μέσα σε 2 δευτερόλεπτα από full health! Χωρίς buyback διαθέσιμο για τον slark αφήνοντας τους Secret χωρίς carry, οι OG απλά μπήκαν στην βάση τους από το bot (εφόσων είχαν ήδη σπάσει τα barracks από πριν) και τελείωσαν το παιχνίδι.

Game #3

OG: Shadow Fiend, Tusk, Bane, Sven, Earthshaker

Team Secret: Dazzle, Slardar, Ancient Apparition, Wraith King, Lina

Το 3ο game άνηκε στους Secret από νωρίς. Εκτός από το first blood που πήραν οι Secret σκοτώνοντας τον Moon και από το pick stage ο Wraith king φάνηκε πολύ δυνατή επιλογή, καθώς το requiem του Shadow Fiend (τον οποίο άφησαν un-banned οι secret) δεν απασχολεί ιδιαίτερα ένα hero σαν τον Wraith king ο οποίος μπορεί πολύ απλά να ξανασηκωθεί. Επίσης ήταν ξεκάθαρο ότι οι Secret έπρεπε να κάνουν counter το aggressive gamestyle των OG και η Lina βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό. Πολλές απόπειρες για ganks μέσω πολλαπλών rotation από μεριάς των OG έγιναν χωρίς επιτυχία, όμως οι Secret προέβλεπαν τις συγκεκριμένες κινήσεις και υποχωρούσαν με αποτέλεσμα οι OG να χάνουν χρόνο (που ισούται με experience και gold).

Με το experience και gold advantage τους οι Secret πήραν τον Roshan και έπειτα από αποτυχημένη απόπειρα του Tusk και Shadow Fiend των OG να κάνουν contest τον Roshan μέσα στο pit κάνοντας τα combo τους, οι Secret κατάφεραν να αντέξουν το damage και στην συνέχεια να σκοτώσουν όλο το team των OG. Έπειτα από άλλο ένα fight στο mid lane φάνηκε πως το damage του Shadow Fiend δεν ήταν αρκετό για να ρίξει το lineup των Secret, καθώς ο earthshaker δεν είχε καν την ευκαιρία να κάνει ένα καλό echo slam με αποτέλεσμα οι Secret να πάρουν ένα εύκολο fight και αμέσως μετά τον Roshan. Σε αυτό το σημείο το game έχει σχεδόν λήξει καθώς η στρατηγική δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη. Ο Eternal Envy (με τον Shadow fiend και τον Tusk ακόμα νεκρούς από το προηγούμενο wipe) ήταν ελεύθερος να ανέβει στο high ground στο top lane των OG και απλά να ρίξει objectives μέχρι οι OG να κάνουν force κάποιο fight (για να προστατεύσουν τα objectives τους) όπου θα ακολουθήσει το υπόλοιπο team των Secret όπως και έγινε φυσικά και έδωσε στους Secret το πρώτο τους win στον τελικό τους απέναντι στους OG.

Game #4

OG: Doom Bringer, Shadow Fiend, Lich, Rubick, Brewmaster

Team Secret: Dazzle, Slardar, Bane, Juggernaut, Alchemist

Οι 2 ομάδες στο τελευταίο game έπαιζαν ανάποδα. Οι OG ήθελαν να τελειώσουν το game όσο πιο νωρίς γινόταν, ενώ οι Secret ήθελαν να πάει late-game για να έχουν geared juggernaut και alchemist. Το γεγονός ότι οι Secret δεν έκαναν ban τον Shadow fiend τους κόστισε πολύ, καθώς ο Miracle από νωρίς πήρε μεγάλο προβάδισμα στο net worth παρά την ύπαρξη alchemist στην μεριά των Secret! Με first blood για τον Shadow fiend εναντίον του Slardar και μερικά picks εναντίον των Secret σε μικρά fights οι OG είχαν πάει ήδη 2 βήματα πιο κοντά στην νίκη. Το early on aggression που έγινε από τους OG δεν έδωσε ευκαιρία στους Secret να ακολουθήσουν την late-game στρατηγική τους.

Έριξαν tier 3 tower στο 16ο λεπτό και barracks στο 18ο (ύστερα και από ένα κακό split push του Eternal Envy με fake tp-out), πράγματα που άφηναν τους Secret χωρίς επιλογές παρά μόνο την νίκη ενός Teamfight ώστε να εξισορροπήσουν την κατάσταση. Η ευκαιρία αυτή τους δώθηκε μετά από ένα κακό call των OG για fight στο top secret shop των Secret, όπου δεν είχαν vision και με κακή συνεννόηση πέθαιναν ένας προς ένας δίνοντας στον juggernaut το gold για το battlefury του. Ακολούθησε ένα μεγάλο fight στο οποίο οι OG έκαναν outlast τους Secret και συνέχισαν το push στο mid tier 3 tower όπου και σφραγίστηκε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Το initiate έγινε από τον slardar που κατάφερε να πιάσει 3 άτομα με το stun του όμως το Requiem του Miracle έκανε πολύ damage σε ένα team του οποίου ο Dazzle ήταν ακόμα νεκρός οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα για shallow grave σε κάποιο από τα 2 carry! O slardar πέθανε σχεδόν αμέσως μετά το initiate του (με τον bane να ακολουθεί) και ο Juggernaut με τον Alchemist αναγκάστηκαν να τρέξουν πίσω λόγω του Requiem. Οι Team Secret έγραψαν GG και οι OG έγιναν οι νικητές του πρώτου Dota 2 Major με τελικό score 3-1.

og_wins.0.0

Χωρίς κανένα περιθώριο για λάθος, μέσα από το Loser Bracket έδειξαν σε όλους όσους περίμεναν τους Evil Genuises να παίζουν με τους Team Secret για την πρώτη θέση, πως είναι δυνατότεροι και από τους δύο κατακτώντας έτσι το Dota 2 Frankfurt Major και προϊδεάζοντάς μας για την συνέχεια της ομάδας τους καθώς μην ξεχνάμε ότι, πρόκειται για ένα καινούργιο team που δεν είχε ακόμα τον χρόνο να «δέσει» αλλά και το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη επαφή του Miracle σε event τέτοιου επιπέδου που μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι μπορεί να κάνει στο μέλλον αποκτώντας περισσότερη εμπειρία…

 

Περισσότερα νέα για το Dota 2