Περίοδος προετοιμασίας 2016 προ των πυλών!

Καλώς ορίσατε στην Περίοδο Προετοιμασίας 2016. Με τον Τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

header_1280x720

Καλώς ορίσατε στην Περίοδο Προετοιμασίας 2016. Με τον Τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος να βρίσκεται τόσο κοντά, προσπαθούμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Σύντομα, όμως, θα καταφτάσει στο PBE ένα βουνό αλλαγών και θέλουμε να ξεκινήσουμε να εξηγούμε τους στόχους μας για την φετινή μας στρατηγική παιχνιδιού. Μετά το Παγκόσμιο, θα έχετε νέα και από άλλες ομάδες στη Riot – με πολλές πληροφορίες που δεν αφορούν απλά τον τρόπο παιχνιδιού! – αλλά εδώ θα συγκεντρωθούμε στις αλλαγές που θα φτάσουν στο PBE σ’ αυτή την περίοδο προετοιμασίας και κατά τη διάρκεια της περιόδου 2016!

Οι στόχοι μας αυτή τη σεζόν!

Μπορεί να έχετε ήδη δει τις πρώτες μας κινήσεις με τις αλλαγές στα αντικείμενα ισχύος ικανότητας στις σημειώσεις ενημέρωσης 5.13 που εφαρμόστηκαν στην ενημέρωση των Κολοσσών 5.16, όμως ο στόχος μας για το 2016 είναι να κάνουμε κάθε παιχνίδι League of Legends να φαντάζει μοναδικό. Ακόμα και σε επίπεδο επιλογής των ηρώων και τον αντικειμένων που χρησιμοποιείτε, μέχρι και τις εξειδικεύσεις που προτιμάτε – θέλουμε οι αποφάσεις σας να έχουν βάρος και ξεκάθαρη σημασία για το πως θα εκτυλιχθεί το παιχνίδι.

Πρόλογος τέλος – σ’ αυτή την προετοιμασία περιόδου εστιάζουμε σε…

Ενημερώσεις των Σκοπευτών

Εδώ και πάρα πολύ καιρό, οι σκοπευτές δεν παρουσίαζαν κάποιες ιδιαίτερες διαφορές, καθώς ο πυρήνας της ταυτότητας τους επικεντρωνόταν σε ένα μόνο πράγμα: να προκαλούν μεγάλη ζημιά από απόσταση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν κρίνεσαι μόνο βάση ενός ανταγωνιστικού στοιχείου (Ζημιά), καταλήγεις να έχεις μια σαφέστατη τοποθέτηση, χωρίς κάποιο ουσιαστικό στρατηγικό βάθος.

Ο στόχος μας είναι παρόμοιος με την πορεία που ακολουθήσαμε με τους Κολοσσούς, όπου εστιάσαμε σε μια ομάδα ηρώων (στην προκειμένη περίπτωση έξι σκοπευτές – Κόρκι, Μις Φόρτσουν, Γκρέιβς, Κέιτλιν, Κογκ’Μο και Κουίν) που λίγο πολύ κατείχαν παρόμοιες στρατηγικές θέσεις και αυξήσαμε τη… μοναδικότητα τους. Η αλλαγή θα κινηθεί σε διπλό επίπεδο, τον ατομικό τρόπο παιχνιδιού του σκοπευτή, και τις αλληλεπιδράσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Για το πρώτο κομμάτι, από τη στιγμή που οι σκοπευτές επικεντρώνονται τόσο πολύ στις βασικές επιθέσεις τους, θέλαμε η κάθε μια να αφήνει διαφορετική εντύπωση. Έπρεπε τελικά να είχατε φέρει εκείνη τη καραμπίνα σε μια μάχη με ακόντιο; Ίσως! Όσον αφορά τη δεύτερη προσέγγιση, θέλουμε να φτάσουμε το εύρος των ικανοτήτων που προσφέρει ο σκοπευτής στα όρια. Με τον ίδιο τρόπο που διαλέγετε την Ας επειδή είναι τόσο αποτελεσματική στην εξουδετέρωση των αντιπάλων, τη Σίβιρ επειδή θέλετε να τρέξετε γρήγορα ή τη Μις Φόρτσουν εάν θέλετε λίγο wombo για το combo σας, θέλουμε οι ομάδες να σκέφτονται διαφορετικά, ανάλογα με τον ήρωα που μπουκάρει στην ομάδα κάθε φορά.

marksmen_itemization

Αντικείμενα Σκοπευτών

Παράλληλα με τις αλλαγές που κάνουμε στους ίδιους τους σκοπευτές, σκοπεύουμε να κάνουμε πολύ σημαντικές αλλαγές και στα αντικείμενά τους, όπως ακριβώς έγινε και με τα αντικείμενα Ισχύος Ικανότητας και τον εξοπλισμό για τους Κολοσσούς.

Όταν πρωτοαντιμετωπίσαμε τα αντικείμενα ισχύος ικανότητας, θέλαμε να διευκολύνουμε τους μάγους όταν ανατίναζαν τους ευάλωτους ήρωες, προσφέροντας ταυτόχρονα ίσες ευκαιρίες σε όσους έλεγχαν το πεδίο μάχης. Όμως όσον αφορά τα αντικείμενα Ζημιάς επίθεσης, οι σκοπευτές θα εστιάζουν πάντα σε οτιδήποτε τους δίνει τη δυνατότητα να προκαλέσουν μεγαλύτερη Ζημιά ανά πάσα στιγμή. Γνωρίζοντας το, προσφέρουμε περισσότερες επιλογές όσον αφορά ποιόν (ή τι) θέλετε να αντιμετωπίσετε, και πως θα συνεισφέρετε στην ομάδα σας μέσω της επιλογής σας. Άρα, είτε θέλετε να το παίξετε μοναχικοί καβαλάρηδες, μονομαχώντας μακριά από τον πυρήνα της δράσης, ή ευκίνητοι μάγοι, ή πολιορκητικές μηχανές που παίρνουν σβάρνα τους πύργους, θα έχετε στη διάθεση σας όλα τα σωστά αντικείμενα για κάθε είδους στόχου.

keystone_masteries_v2

Θεμελιώδεις Εξειδικεύσεις

Ενημερώνουμε το σύστημα των εξειδικεύσεων για να σας προσφέρουμε στοχευμένες επιλογές, αυξημένης αποτελεσματικότητας, αντί για μια σωρεία από λεπτεπίλεπτες μαθηματικές βελτιστοποιήσεις. Κάθε εξειδίκευση θα έχει τρεις βαθμίδες. Για κάθε συνεχόμενη βαθμίδα στην οποία επενδύετε, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε στατιστικά και μια από τρεις προσφερόμενες εξειδικεύσεις (μπορείτε να διαλέξετε μόνο μια!) Ενώ είναι καλό να τις έχετε, οι εξειδικεύσεις πρώτου επιπέδου δεν θα σας αλλάξουν και τη ζωή, ενώ οι εξειδικεύσεις δευτέρου επιπέδου έχουν αξιοπρεπή ισχύ. Οι εξειδικεύσεις τρίτου επιπέδου όμως – αυτές που θα ονομάσουμε Θεμελιώδεις Εξειδικεύσεις – θα είναι εκείνες που ενισχύουν αποφασιστικά το στυλ παιχνιδιού σας. Ακόμα πειραματιζόμαστε στον τομέα αυτό, αλλά για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα, σκεφτείτε μια Θεμελιώδη Εξειδίκευση η οποία κάνει τις ικανότητες που προκαλούν Ζημιά να προκαλούν και αιμορραγία σε αντίπαλους ήρωες, για ένα μέρος της μπόνους Ζημιάς Επίθεσης και Ικανότητας Ισχύς. Ή μια εξειδίκευση που προσφέρει ενίσχυση ταχύτητας τη στιγμή που προκαλείτε ένα μεγάλο ποσοστό Ζημιάς στον αντίπαλο ήρωα.

Συγκεντρώνοντας την ισχύ σε ξεκάθαρα κρίσιμα σημεία, οι εξειδικεύσεις που διαλέγετε από παιχνίδι σε παιχνίδι, θα πρέπει να επιδρούν πάνω στο στυλ παιχνιδιού σας, και θέλουμε να σας προσφέρουμε πολλαπλές εναλλακτικές εξειδίκευσης για πολλούς από τους ήρωες στο League.

vision

Αντικείμενα Ενόρασης και Υποστήριξης

Πριν από δύο σεζόν ανανεώσαμε το σύστημα ενόρασης σε μεγάλο βαθμό, με την εισαγωγή Λίθων Ενόρασης, Φυλαχτών και περιορισμών για τα Μάτια. Αυτή τη σεζόν, προσθέτουμε περισσότερες επιλογές για όσους πάνε ν’ αρματωθούν (επίσης: σας χαιρετούμε). Ο στόχος μας όσον αφορά την Ενόραση είναι διπλός: καταρχάς, θέλουμε να συνεχίσουμε να προωθούμε την στρατηγική Ματιού ως ομαδική προσπάθεια και δεύτερον, θέλουμε να της δώσουμε μια νέα δυναμική σε σχέση με το παρελθόν.

Για να υλοποιήσουμε το πρώτο μέρος, κάνουμε πράγματα όπως τις δωρεάν ενημερώσεις των Φυλαχτών για όλους. Επίσης, θα έχετε την επιλογή να αναβαθμίσετε τα αντικείμενα υποστήριξης πρώτης βαθμίδας είτε σε ισχυρά αντικείμενα τρίτης βαθμίδας ή σε αναβαθμίσεις Λίθων Όρασης.

Σχετικά με το δεύτερο μέρος του στόχου μας, αφαιρούμετα Αόρατα Μάτια από το κατάστημα, ώστε να πιέσουμε τις ομάδες να στηριχτούν περισσότερο στο ροζ φυλαχτό (και το μπλε Μάτι!) για να πετύχουν τον τρόπο που επιθυμούν να επιτηρούν τον χάρτη. Ωστόσο, παράλληλα με αυτή την αλλαγή, προσθέτουμε επίσης νέες ιδιότητες στα «απομεινάρια» των Ματιών, αφού καταστραφούν. Προσφέροντας σας τη δυνατότητα να δείτε τα απομεινάρια των Ματιών που μας άφησαν χρόνους, θα μπορέσετε να μάθετε περισσότερα για τις συνήθειες ορατότητας του αντιπάλου σας, όπως και τις δικές σας.

starting_items_v2

Βασικά Αντικείμενα

Στην προσπάθειά μας να σας φέρουμε μια πολυποίκιλη περίοδο προετοιμασίας, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά και στα αντικείμενα για την αρχή του αγώνα. Όταν υπάρχουν κάποιοι καθιερωμένοι συνδυασμοί αντικειμένων για την αρχή κάθε παιχνιδιού League, το αποτέλεσμα είναι πως αυτοί οι συνδυασμοί καταλήγουν να ευνοούν (ελάχιστα παραπάνω) ορισμένους ήρωες σε σχέση με άλλους. Υιοθετούμε μια διαφορετική προσέγγιση σ’ αυτή τη περίοδο προετοιμασίας, προσφέροντας πιο ξεκάθαρα «μονοπάτια», ώστε να μπορούν οι παίκτες να μεταβάλλουν το στυλ τους με επιλογές που κάνουν τη διαφορά, χωρίς να περιορίζονται μόνο σε ένα δυνατό ξεκίνημα. Αυτές οι αλλαγές θα εκδηλωθούν σε δυο ξεχωριστά σετ αντικειμένων: τα βασικά αντικείμενα ισχύς και τα αντικείμενα άμυνας.

Όσον αφορά τα αντικείμενα που συνήθως χρησιμοποιούνται για παιχνίδι λωρίδας, έχουμε ως ένα σημείο αναφοράς για γενική εφαρμογή το σετ του Ντόραν (ξίφος, δαχτυλίδι και ασπίδα) που συνήθως επηρεάζει με ευρύ τρόπο όλα τα στατιστικά που θέλετε. Ξεκινώντας από αυτό το σημείο, διευρύναμε τις επιλογές μας για να παρέχουμε μερικές πιο «εξειδικευμένες» προσεγγίσεις, όπως τον Αποδεκατισμό – ένα ελαφρύ αντικείμενο αψιμαχίας για την αρχή του παιχνιδιού, το οποίο μπορεί να προσφέρει λιγότερα στατιστικά άμυνας από το Ξίφος του Ντόραν, αλλά σας δίνει πρόσθετο Χρυσό για έναν συγκεκριμένο αριθμό νεκρών υπηρετών.

Σε ότι αφορά τα αντικείμενα άμυνας, ξεκινήσαμε με τα φίλτρα Ζωής και Μάνα. Ανεβάζουμε τις τιμές στα Φίλτρα Ζωής για να τα χαρακτηρίσουμε καλύτερα ως αγορές για όσους χρειάζονται κάποια υποστήριξη στη πρώτη φάση του παιχνιδιού. Όποια μορφή μακροπρόθεσμης υποστήριξης είχαμε, την βασίζουμε τώρα σε «επαναφορτιζόμενα» φίλτρα (και τις επακόλουθες αναβαθμίσεις) ώστε να ορίσουμε, τέλος πάντων, την ταυτότητα τους (καθώς πριν,η στρατηγική υποστήριξης ήταν απλά ένα… φιαλίδιο και το φίλτρο ξεχωριστά). Από την άλλη, καταργούμε τα Φίλτρα Μάνα. Η απόφαση μας να καταργήσουμε τα Φίλτρα Μάνα κινείται στην ίδια φιλοσοφία που εφαρμόζουμε στα υπόλοιπα βασικά αντικείμενα. Οι 100 μονάδες Μάνα τείνουν να ευνοούν ορισμένους τύπους ηρώων σε σχέση με άλλους (καθώς το κόστος Μάνα εξισορροπείται ατομικά για κάθε ήρωα) και ταλαντεύονται πολύ απότομα ανάμεσα στο να είναι μια μέτρια αγορά ή μια εξαιρετικά συμφέρουσα κατάκτηση. Με την αφαίρεση των Φίλτρων Μάνα, μπορούμε να εξισορροπήσουμε καλύτερα το κόστος των ικανοτήτων των ηρώων με την ανανέωση του Μάνα, ενώ βελτιστοποιούμε ουσιαστικά τις στρατηγικές βιωσιμότητας του League.Ο Κήρυκας του Φαραγγιού

Δεν είναι μυστικό ότι οι παίκτες που αγωνίζονται στην επάνω λωρίδα, μακριά από τις εξελίξεις, καταλήγουν να νιώθουν μοναξιά χωρίς έναν δράκο να παλέψουν. Αντί να φέρουμε τούμπα τον χάρτη, εξερευνούμε νέους δρόμους για να συνδέσουμε τον βορρά με τον υπόλοιπο χώρο, ώστε να μπορούν και οι παίκτες της πάνω λωρίδας να αισθάνονται ότι αλληλεπιδρούν με την ομάδα τους στα πρώτα 15 λεπτά.

Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στις λεπτομέρειες, αλλά μπορείτε να περιμένετε νέες συναντήσεις στο Φαράγγι των Επικαλεστών στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού, πριν κάνει ο Βαρόνος την είσοδο του. Αν νικήσετε το νέο τέρας, θα αποκτήσετε μια ενίσχυση ειδικά σχεδιασμένη για την αρχή του παιχνιδιού που θα σας βοηθήσει να πιέσετε στη λωρίδα σας.

Κλείνοντας…

Έχουμε μερικές ακόμη αλλαγές στα σκαριά, αλλά όλα τα παραπάνω ήταν κάποια από τα μεγαλύτερα μας σχέδια γι’ αυτή την περίοδο προετοιμασίας. Αυτό δεν σημαίνει οτι σταματάμε εδώ την κουβέντα. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους όσο προοδεύουμε, ενώ θα μοιραστούμε μαζί σας και τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, άρα μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα πάνω στην περίοδο προετοιμασίας και την σεζόν 2016!

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends