Hearthstone Season 18: Road to Legend!

Νέος μήνας, νέα Season στο Hearthstone και ο δρόμος για το Legend Rank φαίνεται και πάλι δύσβατος… ή μήπως όχι;

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Νέος μήνας, νέα Season στο Hearthstone και ο δρόμος για το Legend Rank φαίνεται και πάλι δύσβατος… ή μήπως όχι;

maxresdefault

Hearthstone. Ένα απλό παιχνίδι με κάρτες για τους μη γνώστες του αντικειμένου, αλλά για αυτούς που έχουν δαπανήσει κάποιες ώρες παίζοντας έχουν συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί ένα παιχνίδι, αν μη τι άλλο στρατηγικής, αλλά και ένα παιχνίδι που δεν φτάνεις εύκολα και άκοπα στα «μεγάλα σαλόνια» του. Πως καταφέρνει κάποιος να φτάσει στο λυτρωτικό Legend Rank; Απλά φτιάχνοντας Deck με τις δυνατότερες και σπανιότερες κάρτες του παιχνιδιού, γνωστές και ως Legendary, και κάπως έτσι φτάνετε στο Legend Rank…Φυσικά και αστειεύομαι. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και οι Legendary Cards και μόνο δεν φέρνουν την λύτρωση. Για να «σκαρφαλώσει» κανείς στο Ladder δεν αρκεί να έχει απλά ένα δυνατό Deck. Πρέπει αυτό το deck να έχει συνοχή μεταξύ των καρτών του καθώς και γνώση του ίδιου του παίκτη για το deck που έχει συνθέσει ο ίδιος. Πάλι όμως, κάτι τέτοιο μπορεί να μην αρκεί τις περισσότερες φορές για να ανέβει «ψηλά» στο Ladder κάποιος. Χρειάζονται και άλλα στοιχεία τα οποία θα σας κάνουν τον «Legendary» παίκτη. Τέτοια είναι, φυσικά, η εμπειρία με το ίδιο το παιχνίδι όσο και με το Deck το οποίο έχετε κατασκευάσει αλλά και γνώση άλλων «διάσημων» Decks που χρησιμοποιούνται στο Meta . Ας μην σας κουράσω άλλο με τις φλυαρίες και τις «αμπελοφιλοσοφίες» μου για το πως είναι ο απόλυτος παίκτης, κατά την γνώμη μου, και ας σας δείξω λοιπόν κάποια Decks και μυστικά τους που θα σας ανεβάσουν στο Ladder και γιατί όχι και στο Legend Rank.

Top 3 Meta Decks για το Season 19:

1)Mid-range Druid Druid Portrait_0

Το αγαπημένο μου Deck για αυτή την Season το οποίο όπως και στην προηγούμενη Season αποτέλεσε ένα ισχυρό deck για πολλούς Pro, και μη, του χώρου και τους οδήγησε με σωστούς χειρισμούς στο Legend Rank, καθώς και σε άλλες διακρίσεις σε τουρνουά που συμμετείχαν. Ενώ το Deck δεν άλλαξε δραστικά μετά το The Grand Tournament, η εισαγωγή των Darnassus εισήγαγε έναν άλλο τρόπο για την αύξηση του Mana στον Ramp, και βελτίωσε τη συνοχή και έδωσε άλλη πνοή στο πρόωρο παιχνίδι . Η συγκεκριμένη κάρτα αποτελεί τον καλύτερο «παρτενέρ» για τις παλιές, καλές κάρτες Ιnnervate και Wild Growth, επιτρέποντας στον Druid  να επιταχύνει και να κερδίζει έδαφος γρήγορα στο Mid Game. Ενώ η συγκεκριμένη κλάση (Druid) υποφέρει από την έλλειψη κάθε είδους κάρτας που καθαρίζει το Board (Board Clear Cards ) εκτός του Swipe,  βάζοντας μεγαλύτερα minions, όπως το Druid of the Claw ή το Ancient of Lore στο Board, νωρίτερα από το συνηθισμένο,  μπορούν συχνά να εγείρουν τις πιθανότητες υπέρ του Malfurion . Το παιχνίδι μπορεί να καταλήξει συχνά πολύ γρήγορα υπέρ του Druid εξαιτίας της μεγάλης πίεσης που ασκούν minions όπως τα παραπάνω, αλλά αν κάτι τέτοιο δεν έχει φέρει τον αντίπαλό σας στην υποχώρηση, το παλιό combo των Force of Nature και Savage Roar θα αποτελέσει το τελευταίο καρφί για το «φέρετρο της ήττας» του αντιπάλου . Ο Druid, συνήθως, θεωρείται ως, τουλάχιστον, ένα κάπως πιο ευνοϊκό Matchup εναντίον του Patron Warrior και, ορισμένες φορές, επιθετικό deck, καθιστώντας το να αποτελεί ακόμη μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στο Meta του παιχνιδιού. To Deck δέχεται και έχει δεχθεί αρκετές αλλαγές, με παίκτες που το χρησιμοποιούν να έχουν δώσει την δική τους πινελιά στον Mid-Range Druid. Εδώ είναι ένα δείγμα του Decklist:

Jab's Midrange Druid

 

2) Demon Handlock

Warlock Portrait_6

O Handlock είναι ένα ενδιαφέρον Deck για το Meta. Από τη μία πλευρά, αγωνίζεται ενάντια σε πολύ επιθετικά Decks, όπως ο Face Hunter, καθώς και ορισμένες παραλλαγές του Secret Paladin. Από την άλλη πλευρά, αποτελεί μια φυσική αντίθεση για τον Patron Warrior (ή καλύτερα αποτελούσε καθώς μετά από το nerf που θα δεχθεί η Warsong Commander, ο Patron Warrior θα δεχθεί ένα βαρύ χτύπημα).  Βρίσκεται στον αριθμό 2 στη λίστα αυτής της Season, με το μισό της κορυφής των 8 του πρωταθλήματος Αμερικής να τον επιλέγουν. Ενώ τα matchups του ήταν και είναι λίγο αμφίβολα, κάποιοι παίκτες έχουν αρχίσει να στρέφονται προς την παραλλαγή του Demon Deck, που όπως είναι αναμενόμενο γίνεται για να αντιμετωπίσει καλύτερα Decks που τα παραδοσιακά Handlock Decks χωλαίνουν μπροστά τους. Όπως πάντα, οι παίκτες θα προσπαθήσουν να ρίξουν Twilight Drake ή Mountain Giant στο Turn 4, Molten Giant στο End Game, και δίνοντάς τους Taunt με τον Sunfury Protector ή τον Defender of Argus. Η παραλλαγή με στοιχεία Demon, εισάγει την πρόσθετη δύναμη στο Mid Game με την κάρτα Voidcaller, η οποία επιτρέπει στους παίκτες να ρίξουν  τους Mal’Ganis ή Lord Jaraxxus στο Board πολύ νωρίτερα. Αποτελεί ένα πολύ καλό και δυνατό Deck, αλλά συνάμα και πολύ ακριβό για την απόκτησή του. Εδώ ένα δείγμα του Decklist:

Vlps Demon Handlock

 

3)Secret Paladin

Uther_Lightbringer(257)

Όπως με τον Patron Warrior έτσι και εδώ, κανείς δεν πίστευε ότι μια κάρτα όπως ο Mysterious Challenger θα αποτελέσουν τόσο δυνατό κρίκο για μια νέα εποχή για τους Paladin.  H μυστική φόρμουλα επιτυχίας του Secret Paladin που θυμίζει παρόμοια με του Aggro Paladin, αλλά αυτή τη φορά με ισχυρές προσθήκες που βασίζονται στον έλεγχο του board και όχι στα να ‘κάψετε» κάρτες. Μπορείτε να εφαρμόσετε πίεση από νωρίς με 1-2 mana minions , όπως τα Shielded Minibot, Abusive Sergeant και Argent Squire. Αν πάλι δεν είστε σε θέση να εξασφαλίσετε το παιχνίδι από νωρίς,  ένα Τurn 6-8 παίζοντας τον Mysterious Challenger στο board, συνήθως, θα τελειώσει το παιχνίδι. Το συγκεκριμένο Deck αποτελείται από ένα μεγάλο ποσό καρτών κόστους 1 Mana καθιστώντας το αρκετά εκνευριστικό για τον αντίπαλο στο Early Game. Σε περίπτωση που δεν έχετε τραβήξει τον  Mysterious Challenger στο Turn 6, είναι πιθανό να έχετε ένα Divine Favor στο χέρι σας, που θα σας επιτρέψει να τραβήξετε ένα σημαντικό ποσό νέων καρτών. Το Deck μπορεί να κλέψει νίκες χωρίς να γίνεται χρήση  Mysterious Challenger και κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται με ένα καλό εναρκτήριο χέρι, όπως ο συνδυασμός των Secret Keeper μαζί με κάποια Secrets, κάτι το οποίο κάνει το Deck εξαιρετικά ευέλικτο. Αυτό που πραγματικά κάνει το Deck τόσο ισχυρό, είναι το γεγονός ότι ο  Challenger παίζεται στο Turn 6, σε μια ευνοϊκή ή ουδέτερη κατάσταση του board και είναι σχεδόν αδύνατο να χάσει.  Και αυτό γιατί καθώς δημιουργείται ένα Body 6/6 για 6 Mana και ρίχνονται 4-5 Secrets στο παιχνίδι – ανάλογα με το Decklist που εκτελείται, και με τον συνδυασμό των 1-mana minions αποτελεί ένα άκρως εκνευριστικό και συνάμα αδιαπέραστο Deck για τον αντίπαλο. Εδώ ένα δείγμα του Decklist:

80

 

Αυτά είναι 3 από τα πιο ισχυρά και συγχρόνως πιο αποδοτικά Decks για να ανέβει κανείς στο Ladder του Ranked Mode του παιχνιδιού και να φτάσει στο δρόμο για το Legend Rank . Κανείς όμως δεν σας υπόσχεται πως αν φτιάξετε ένα από τα παραπάνω Decks θα πάτε κατευθείαν στο Legend Rank. Όπως σας τόνισα και στην αρχή, δεν αρκεί ένα Deck και μόνο για να φτάσεις και να αγγίξεις το λυτρωτικό χρυσό πολύγωνο στο Rank Mode του παιχνιδιού. Πρέπει, εκτός από το να φτιάξετε ένα Deck, να γνωρίζετε καλά την κάθε κάρτα που βάλατε σε αυτό και πιο το καλό σημείο για να την «ρίξετε» στο παιχνίδι. Επίσης, πρέπει να μάθετε τα Decks των αντιπάλων σας σε βαθμό που θα καταλαβαίνεται τον κορμό τους και τις αδυναμίες τους. Τέλος, μια δόση τύχης όλοι την χρειάζεστε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μιας κι αποτελεί παιχνίδι με μπόλικο RNG και μια έκφραση από  Developer ως απάντηση στο RNG του παιχνιδιού ήταν «ESports!». Οπότε καλή τύχη από εμένα στον δρόμο σας για το Legend Rank και μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα Decks αλλά και γενικά νέα του Hearthstone, μόνο στο Gamespace.

 

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft

Λάτρης των παιχνιδιών από πολύ μικρή ηλικία. Πρώτη επαφή με το gaming σε ηλικία 4ετών και παιχνίδια όπως το Mario Bros, Crash Bandicoot , Spyro,κτλπ. Ξεκίνησε ως λάτρης των κονσολών χάρη στην αγαπημένη του σειρά (κονσόλας) το God of War αλλά κατέληξε στο αγαπημένο, πλέον για αυτόν, αντικείμενο τον υπολογιστή. Εκεί ήρθε σε επαφή με πληθώρα από games ξεχωρίζοντας από αυτά την σειρά GTA, Battlefield, Assassins Creed και Hearthstone. Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (CSD).