Dragon Quest Heroes – Review

Το Dragon Quest Heroes είναι ένας action/hack and slash τίτλος με πολλά στοιχεία RPG

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Όταν το Dragon Quest συναντά τη σειρά Warriors

dragon quest heroes

Το Dragon Quest Heroes είναι ένας action/hack and slash τίτλος με πολλά στοιχεία RPG. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Omega Force και εκδόθηκε από την Square Enix. Κυκλοφορεί για Playstation 3 και Playstation 4 και συνδυάζει τον παραμυθένιο κόσμο της σειράς Dragon Quest με την ασύλληπτη δράση της σειράς Warriors.

Πλοκή

Η ιστορία ξεκινάει στο βασίλειο της Arba, μια πόλη όπου άνθρωποι και τέρατα ζουν αρμονικά. Μια μέρα, ένα σκοτεινό σύννεφο καλύπτει την πόλη και τα τέρατα αρχίζουν να επιτίθενται στους ανθρώπους. Οι πρωταγωνιστές Luceus και Aurora ,μαζί με το βασιλιά της Arba, καταφέρνουν να διώξουν τα τέρατα και ξεκινάνε ένα ταξίδι, ώστε να επαναφέρουν την τάξη στον κόσμο του παιχνιδιού.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους γνωρίζουν πολλούς νέους χαρακτήρες ,που προέρχονται από κάποιον άλλο κόσμο και που θα τούς βοηθήσουν στην αποστολή τους. Οι χαρακτήρες αυτοί, είναι από άλλους Dragon Quest τίτλους και ανάμεσα τους βρίσκονται ο Yangus από Dragon Quest VIII, η Alena από το Dragon Quest IV, καθώς και πολλοί άλλοι.

12132601_10208312700442315_1295573660557219656_o

Gameplay

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το παιχνίδι θυμίζει πάρα πολύ την σειρά Warriors, μόνο που έχουν προστεθεί πολλά νέα στοιχεία, που το κάνουν να ξεχωρίζει από αυτήν. Βρίσκεστε μέσα σε μεγάλες περιοχές μαζί με την ομάδα σας, ενώ σας δίνονται διάφοροι στόχοι, όπως να προστατέψετε κάποιον χαρακτήρα ή να παλέψετε μέσα από ορδές εχθρών, για να φτάσετε στον προορισμό σας. Έκπληξη προκαλεί η ύπαρξη μεγάλων boss fights, κάτι που η Omega Force δεν μας έχει συνηθίσει. Πολλές φορές στα boss fights σάς δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον προς όφελος σας. Βέβαια, το gameplay πάσχει από κάποια σοβαρά προβλήματα, όπως δύσχρηστη κάμερα, αλλά και το πολύ κακό guard system. Πιο συγκεκριμένα, όταν πάτε να κάνετε άμυνα ο χαρακτήρας αργεί πολύ να ανταποκριθεί, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορείτε να κουνηθείτε.

Στην διάθεσή σας έχετε μια πληθώρα από χαρακτήρες, όπου ο καθένας έχει τις δικές του επιθέσεις και στατιστικά, για να διαλέξετε αυτόν που σάς ταιριάζει. Στις μάχες η ομάδα σας αποτελείται από τέσσερα άτομα και μπορείτε να εναλλάσσετε μεταξύ τους ανά πάσα στιγμή. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο co-op mode, κάτι που θα ήταν πάρα πολύ θετικό για το παιχνίδι. Κάθε χαρακτήρας έχει μέχρι και τρεις ειδικές επιθέσεις, ενώ όσο παλεύετε μπορείτε να μπείτε σε high tension mode. Στο mode αυτό δε δέχεστε ζημιά, οι επιθέσεις σας είναι πιο δυνατές και κινήστε πιο γρήγορα. Μάλιστα, όταν είστε σε high tension, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία καταστροφική επίθεση, την λεγόμενη Coup de Grace, η οποία είναι διαφορετική σε κάθε χαρακτήρα.

10014733_10208312700482316_7344520314882756318_o

Όταν σκοτώσετε κάποιον εχθρό, υπάρχει η πιθανότητα να πάρετε κάποιο monster medal. Με τα medals αυτά μπορείτε να καλέσετε κάποιο τέρας, ώστε να σάς βοηθήσει στην μάχη. Τα monster medals χωρίζονται σε χρυσά sentry medals και σε ασημένια savior medals. Με τα sentry medals εμφανίζετε ένα τέρας με την δικιά του μπάρα ζωής, το οποίο θα αντιμετωπίσει όσους εχθρούς δει στο σημείο που το εμφανίσατε. Τα savior medal εμφανίζουν ένα τέρας, το οποίο θα πραγματοποιήσει μια κίνηση. Η κίνηση αυτή μπορεί να είναι μια μεγάλη επίθεση ή κάποια βοηθητική ενέργεια, όπως να σας γεμίσει τους πόντους ζωής και τους πόντους μαγείας. Υπάρχει ένα όριο για το πόσα monster medals μπορείτε να κουβαλήσετε, αλλά όσο προχωράτε στο παιχνίδι, το όριο αυτό μεγαλώνει.

Όσο χρησιμοποιείτε τους χαρακτήρες σας, εκείνοι ανεβαίνουν επίπεδο, ανεβάζοντας έτσι τα στατιστικά τους, ενώ ταυτόχρονα παίρνουν και skill points. Με τα skill points μπορείτε να πάρετε νέες ιδιότητες για τους χαρακτήρες σας, όπως κάποια έξτρα στατιστικά ή αναβαθμίσετε τις ειδικές επιθέσεις σας. Ανάλογα το επίπεδο, τότε θα παίρνετε και περισσότερα skill points. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας μπορεί να οπλιστεί με διαφορετικά όπλα ή orbs, τα οποία ανεβάζουν την άμυνα. Αυτά, μπορείτε να τα φτιάξετε μέσω alchemy ή να τα αγοράσετε από μαγαζιά.

12141147_10208312699762298_5935241885413592999_o

Μέσω alchemy μπορείτε να δημιουργήσετε κάποια αξεσουάρ, τα οποία σάς δίνουν διάφορες αντιστάσεις κατά τη διάρκεια της μάχης, κάτι που απαιτεί αντικείμενα που βρίσκονται από διάφορα τέρατα. Ωστόσο, χρειάζεται συνταγές, που μπορείτε να βρείτε στο πεδίο της μάχης ή να αγοράσετε. Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να λιώσετε δύο αξεσουάρ μεταξύ τους, ώστε να βγάλετε ένα πιο δυνατό.

Μπορείτε να επισκεφτείτε ξανά περιοχές που έχετε τελειώσει ,ώστε να μαζέψετε αντικείμενα, λεφτά, αλλά και για να ανεβάσετε το επίπεδο των χαρακτήρων σας. Επίσης, σάς δίνεται η ευκαιρία να αναλάβετε διάφορα quests, τα οποία απαιτούν να σκοτώσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό τεράτων, να μαζέψετε αντικείμενα ή να περάσετε κάποιες μικρότερες πίστες. Το έπαθλο που παίρνετε από τα quests είναι χρήματα ή κάποια σπάνια αντικείμενα για alchemy.

12087299_10208312700402314_8455442152161143562_o

Επίσης, μπορείτε να πάρετε κάποια ειδικά αντικείμενα, όπως αξεσουάρ, καλύτερα όπλα ακόμα και συνταγές με χρήση mini medals. Τα mini medals μπορείτε να τα βρείτε σε κουτιά μέσα στο παιχνίδι, σαν επιβράβευση για κάποια quest, σκοτώνοντας πολλές φορές τα ίδια τέρατα ή ακόμα και όταν παίρνετε trophies.

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη των εχθρών δε βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πολλές φορές, κάποιοι εχθροί απλά θα κάθονται και απλά θα σας κοιτάνε, χωρίς να πραγματοποιούν κάποια κίνηση , ενώ υπάρχουν και κάποιοι που κάθονται και χορεύουν. Επιπλέον, θα παρατηρήσετε ότι κατά την διάρκεια των free battles, οι εχθροί καμιά φορά αργούν να εμφανιστούν.

12091361_10208312699802299_1176797203894835298_o

Γραφικά/Ήχος

Το παιχνίδι έχει cel shaded γραφικά και συνδυάζει λεπτομερές γραφικό περιβάλλον με μοναδικούς χαρακτήρες. H κάθε περιοχή του παιχνιδιού είναι σχεδιασμένη λεπτομερώς και γεμάτη ζωντάνια, ενώ ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι δουλειά του παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Akira Toriyama. Στην οθόνη σας θα βλέπετε ταυτόχρονα πολλούς και διαφορετικούς εχθρούς, ενώ επίσης θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο frame rate.

Η μουσική του παιχνιδιού είναι από τον Koichi Sugiyama. Παραμένει πιστό στις ρίζες της σειράς, κρατώντας επίσης πολλά από τα ηχητικά εφέ. Περιλαμβάνει αγγλικό και ιαπωνικό voice acting, με το πρώτο να έχει πολλά προβλήματα στο lip sync. Τέλος, οι κάτοχοι ps4 θα παρατηρήσετε ότι πολλοί από τους διαλόγους ακούγονται από το ηχείο του χειριστηρίου.

12091468_10208312699962303_5155929232758688604_o

Overview

Το Dragon Quest Heroes κατάφερε να συνδυάσει τον παραμυθένιο κόσμο της σειράς Dragon Quest με το γεμάτο δράση gameplay της σειράς Warriors. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετά προβλήματα στον χειρισμό, αλλά η συνολική εμπειρία που προσφέρει είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

12113355_10208312699882301_4895140475686024045_o

Θετικά

  • Μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων για να διαλέξετε
  • Αγγλικό και Ιαπωνικό voice acting
  • Πανέμορφος κόσμος

Αρνητικά

  • Δύσχρηστη κάμερα
  • Άχρηστο guarding system

Όταν το Dragon Quest συναντά τη σειρά Warriors Το Dragon Quest Heroes είναι ένας action/hack and slash τίτλος με πολλά στοιχεία RPG. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Omega Force και εκδόθηκε από την Square Enix. Κυκλοφορεί για Playstation 3 και Playstation 4 και συνδυάζει τον παραμυθένιο κόσμο της σειράς Dragon Quest με την ασύλληπτη δράση της σειράς Warriors. Πλοκή Η ιστορία ξεκινάει στο βασίλειο της Arba, μια πόλη όπου άνθρωποι και τέρατα ζουν αρμονικά. Μια μέρα, ένα σκοτεινό σύννεφο καλύπτει την πόλη και τα τέρατα αρχίζουν να επιτίθενται στους ανθρώπους. Οι πρωταγωνιστές Luceus και Aurora ,μαζί με το βασιλιά της Arba, καταφέρνουν να διώξουν τα τέρατα και ξεκινάνε ένα ταξίδι, ώστε να επαναφέρουν την τάξη στον κόσμο του παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους γνωρίζουν πολλούς νέους χαρακτήρες ,που προέρχονται από κάποιον άλλο κόσμο και που θα τούς βοηθήσουν στην αποστολή τους. Οι χαρακτήρες αυτοί, είναι από άλλους Dragon Quest τίτλους και ανάμεσα τους βρίσκονται ο Yangus από Dragon Quest VIII, η Alena από το Dragon Quest IV, καθώς και πολλοί άλλοι. Gameplay Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το παιχνίδι θυμίζει πάρα πολύ την σειρά Warriors, μόνο που έχουν προστεθεί πολλά νέα στοιχεία, που το κάνουν να ξεχωρίζει από αυτήν. Βρίσκεστε μέσα σε μεγάλες περιοχές μαζί με την ομάδα σας, ενώ σας δίνονται διάφοροι στόχοι, όπως να προστατέψετε κάποιον χαρακτήρα ή να παλέψετε μέσα από ορδές εχθρών, για να φτάσετε στον προορισμό σας. Έκπληξη προκαλεί η ύπαρξη μεγάλων boss fights, κάτι που η Omega Force δεν μας έχει συνηθίσει. Πολλές φορές στα boss fights σάς δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον προς όφελος σας. Βέβαια, το gameplay πάσχει από κάποια σοβαρά προβλήματα, όπως δύσχρηστη κάμερα, αλλά και το πολύ κακό guard system. Πιο συγκεκριμένα, όταν πάτε να κάνετε άμυνα ο χαρακτήρας αργεί πολύ να ανταποκριθεί, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορείτε να κουνηθείτε. Στην διάθεσή σας έχετε μια πληθώρα από χαρακτήρες, όπου ο καθένας έχει τις δικές του επιθέσεις και στατιστικά, για να διαλέξετε αυτόν που σάς ταιριάζει. Στις μάχες η ομάδα σας αποτελείται από τέσσερα άτομα και μπορείτε να εναλλάσσετε μεταξύ τους ανά πάσα στιγμή. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο co-op mode, κάτι που θα ήταν πάρα πολύ θετικό για το παιχνίδι. Κάθε χαρακτήρας έχει μέχρι και τρεις ειδικές επιθέσεις, ενώ όσο παλεύετε μπορείτε να μπείτε σε high tension mode. Στο mode αυτό δε δέχεστε ζημιά, οι επιθέσεις σας είναι πιο δυνατές και κινήστε πιο γρήγορα. Μάλιστα, όταν είστε σε high tension, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία καταστροφική επίθεση, την λεγόμενη Coup de Grace, η οποία είναι διαφορετική σε κάθε χαρακτήρα. Όταν σκοτώσετε κάποιον εχθρό, υπάρχει η πιθανότητα να πάρετε κάποιο monster medal. Με τα medals αυτά μπορείτε να καλέσετε κάποιο τέρας, ώστε να σάς βοηθήσει στην μάχη. Τα monster medals χωρίζονται σε χρυσά sentry medals και σε ασημένια savior medals. Με τα sentry medals εμφανίζετε ένα τέρας με την δικιά του μπάρα ζωής, το οποίο θα αντιμετωπίσει όσους εχθρούς δει στο σημείο που το εμφανίσατε. Τα savior medal εμφανίζουν ένα τέρας, το οποίο θα πραγματοποιήσει μια κίνηση. Η κίνηση αυτή μπορεί να…

8.5

Πολύ Καλό!

Δράκοι, γίγαντες και ατελείωτες μάχες

To Dragon Quest Heroes φέρνει πολλούς από τους χαρακτήρες της σειράς σε ένα μέρος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εκρηκτική δράση, πανέμορφα τοπία, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία επιλογών στο gameplay.

Διάρκεια

9

Gameplay

8

Γραφικά

9

Ήχος

8

User Rating : Be the first one !
9

Περισσότερα νέα για το Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.