Ο Δρόμος για το Πρωτάθλημα: Ανασκόπηση των Fnatic

Οι Fnatic είναι από τις παλαιότερες και δυνατότερες ομάδες του League Of Legends

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

w640xh480_DSC00121_1_

Οι Fnatic είναι από τις παλαιότερες και δυνατότερες ομάδες του League Of Legends.Έχουν κερδίσει το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και από τότε έχουν «αποτύχει» μόνο μία φορά το 2012, όταν πήραν τη δεύτερη θέση στο ΙGN Pro League 5. Παρά την ιστορία τους, οι Fnatic δεν είχαν την καλύτερη απόδοση και  δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή ξανά. Αυτοί δεν είναι οι Fnatic.

Οι «καινούργιοι» Fnatic ξεκίνησαν το 2015 γύρω από μία κεντρική ιδέα: Τη νίκη. Έως τώρα, έχουν αρκετές νίκες στην Ευρώπη. Κατάφεραν να παραμείνουν ανίκητοι την κανονική σεζόν μέχρι τους τελικούς ενάντια στους Origen, όπου έχασαν δύο παιχνίδια. Από την εμφάνισή τους στο Mid-Season Invitational όπου κέρδισαν δύο παιχνίδια από τους SK Telecom T1, έχουν βελτιωθεί.

Το ίδιο φυσικά, έχουν κάνει και άλλες  μεγάλες ομάδες. Οι Fnatic είναι μια καινούργια ομάδα που έχει την μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος( από την Σεζόν 1). Παρόλα αυτά, θα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέο περιβάλλον, καθώς προστίθενται συνεχώς νέα patches/updates και οι αντιθέσεις που υπήρχαν έχουν αυξηθεί.

Αν οι καινούργιοι Fnatic περιμένουν μία εύκολη νίκη, δεν θα τους πειράξει να «χωριστούν» στη μέση. Δεν θα τους ένοιαζε να στοιχηματίσουν σε ένα ταλέντο που βρήκαν τυχαία, σε ένα παιχνίδι προπόνησης. Αλλιώς, δεν θα ήταν οι καινούργιοι Fnatic. Σε ενάμισι μήνα, ο κόσμος θα ξέρει αν είναι αρκετό.

Η διαδρομή ως τώρα

cropped_IMG_4334

Όπως θα θυμούνται οι οπαδοί των Fnatic,  ήταν κάπως χειρότερο. Το δεύτερο παιχνίδι των Fnatic ενάντια στους OMG, έχει χαραχθεί στην μνήμη μας ως ένα από τα πιο διασκεδαστικά και ταυτόχρονα στρατηγικός χειρότερα παιχνίδια του 2014. Το Nexus των OMG έμεινε με ένα πόντο ζωής πριν ανακάμψουν.

Αφού δεν κατάφεραν να  περάσουν στα προημιτελικά, ήρθε μία βίαιη offseason. Το AD carry Martin «Rekkles» Larsson έφυγε από τους Fnatic για τους Alliance, μία ομάδα όπου οι προσδοκίες της για το Παγκόσμιο ξεπέρασαν αυτές των Fnatic. Όλα τα παραπάνω, μόνο και μόνο για να βρεθούν  στην ίδια ακριβώς θέση. Οι αποχωρήσεις των  Paul «sOAZ» Boyer, Enrique, «xPeke» Cedeño και Lauri «Cyanide» Happonen που ακολούθησαν, άφησαν μόνο του τον Bora «YellOwStaR» Kim  να ξαναφτιάξει την ομάδα.

Παρά το ρεκόρ και την δημοσιότητα του xPeke, ο πυρήνας των Fnatic ήταν ήδη ο YellOwStaR.

Ο YellOwStaR έπαιξε μόνο για τους Fnatic το 2013. όταν οι κανονισμοί δεν επέτρεπαν στον Rekkles να συμμετέχει στο LCS ως ανήλικος παίκτης. Ακόμα και σαν αναπληρωτής στη θέση του ΑD Carry όμως, ο YellOwStaR είχε προδιαγραφές αρχηγού ομάδας.

cropped_IMG_4353

Μπορεί οι Fnatic να απέτυχαν στο Group Stage στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014, αλλά η επίσκεψή τους στην Κορέα στο bootcamp θεωρήθηκε σημαντική για τον ανασχηματισμό τους. Στη Seoul, η ομάδα αναμετρήθηκε σε ένα παιχνίδι προπόνησης με τον Heo «Huni» Seunghun και τους συμπαίκτες του, όταν ζούσαν στο σπίτι των Samsung. Oi Fnatic νικήθηκαν πολύ εύκολα.

Στον ανασχηματισμό της ομάδας, ο ιδιοκτήτης των Fnatic θυμήθηκε τον Huni και αφού τον εντόπισε,  του έδωσε την προσφορά που ήθελε. Ταυτόχρονα συμμετείχε και ο jungler Kim «Reignover» Yeujin, που γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά. Οι δύο παίχτες Κορεατικής καταγωγής πήγαν στην Ευρώπη με τους Fnatic, για να συναντήσουν τους δύο τελευταίους συμπαίκτες τους.

Ο Fabien «Febiven» Diepstraten ξεχώρισε στους H2K Gaming σαν ανερχόμενο αστέρι του mid lane. Όποιος τον παρακολουθούσε, ήξερε ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα(απλά όχι άμεσα). Με τα «flashy Zed plays» του Febiven, κατάφερε να περάσει την ομάδα του (H2K) στο Ευρωπαϊκό LCS από το Challenger. Θα έπρεπε να παραμείνει όμως σταθερός.

Το AD Carry, Pierre «Steeelback» Medjaldi, είχε  λιγότερη εμπειρία από τον Febiven. Συναγωνίστηκε στους SK Gaming Prime με σχεδόν καθόλου αξιοσημείωτα επιτεύγματα, πριν τον εντοπίσουν οι Fnatic. Ο Steeelback αντιπροσώπευε μια σταθερή προσθήκη σε ένα roster, όπου η ομάδα ήλπιζε ότι πως θα ‘ξεχειλίσει’ από αστέρια. Μαζί βέβαια με ένα προπονητή, που ήθελε να βλέπει «outplays».

Προοπτικές για το Παγκόσμιο

Οι Fnatic και οι οπαδοί τους έχουν μεγάλες προσδοκίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε με μεγάλο ρίσκο, για να έχει τη δυνατότητα αυτό τον Οκτώβριο να νικήσει. Οι Fnatic είχαν ένα από τα  πιο εντυπωσιακά splits, στην ιστορία του Ευρωπαϊκού LCS.

cropped_DSC00133_1_

Οι Fnatic έχουν απογοητευτεί αρκετές φορές μέσα στον χρόνο αυτό και δεν υπάρχει κάτι που να τους απωθεί να νικήσουν το παγκόσμιο. Όσο απογοητευτικό και αν ακούγεται, η Ευρώπη δεν «μεγάλωσε» πολύ το καλοκαίρι αυτό. Οι περισσότερες ομάδες παρέμειναν «σταθερές», ενώ είδαμε τους Fnatic και τους Origen να κάνουν μεγάλη πρόοδο.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών, θα εξαρτηθούν από τους αντίπαλους της κλήρωσης των προημιτελικών. Αναμένεται οι Fnatic να περάσουν στα προημιτελικά. Αυτό μπορεί πιθανότατα να ειπωθεί για τις ομάδες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, που θα είναι παρόντες.

 

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Ένα Ps2 κάνει όλη την αρχή για να παίξεις λίγο και να σε βάλει στο τρυπάκι. Από Ν64, playstation 1 & 2, μέχρι dreamcast και Game boy color (με pikachu κασέτα εννοείται) πρόλαβα αρκετά ωστέ να ξεκινήσω την ζωή του απλού gamer. Τώρα πια γράφοντας για αυτά, η ζωή είναι καλύτερη και μπαίνοντας στον κόσμο τους με πιο ευχάριστο τρόπο