Σημειώσεις ενημέρωσης 5.18

Καλώς ορίσατε στην ενημέρωση 5.18, με την οποία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

patch-notes

Καλώς ορίσατε στην ενημέρωση 5.18, με την οποία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό είναι βαρύ φορτίο για μια ενημέρωση (και για να είμαστε ειλικρινείς, η 5.18 έχει αγχωθεί λίγο), αλλά πιστεύουμε στη δυνατότητά της να προσφέρει μια ομαλή εμπειρία για επαγγελματίες, θεατές και για τον μέσο παίκτη.

Ας μιλήσουμε λίγο πιο αναλυτικά γι’ αυτό. Η ενημέρωση 5.18 δεν έχει στόχο να ρίξει τους Κολοσσούς στα τάρταρα (και δεν θα ενισχύσει μόνο τη Δύναμη της Τριάδας). Θα προσφέρει ουσιαστικές επιλογές. Είναι το ίδιο σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, όπου οι ομάδες έχουν την επιλογή να επενδύσουν σε μη δημοφιλείς επιλογές ή ασυνήθιστες στρατηγικές με το να μπορούν να τις εφαρμόσουν στην πράξη, όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή. Οι αλλαγές σε αυτήν την ενημέρωση αντικατοπτρίζουν την επένδυσή μας σε αυτόν τον τρόπο σκέψης, καθώς αποδυναμώνουν τις κυρίαρχες επιλογές που απειλούν την ποικιλία ηρώων στο παιχνίδι (για σένα λέμε, Ντάριους), ενώ παράλληλα παρέχουν μερικές μικρές ενισχύσεις σε ήρωες που κάποτε κυριαρχούσαν στην επαγγελματική σκηνή (όπως ο Τουίτς), ώστε να ανακατευτεί η τράπουλα και να έχουμε πεδία μάχης με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Αυτά είχαμε να πούμε. Παρόλο που η ενημέρωση αφορά μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού, στόχος μας δεν είναι να εμβαθύνουμε σε κάποιον συγκεκριμένο ήρωα. Ελπίζουμε να εξετάσετε όλες αυτές τις επιλογές που προσφέρουμε, αντί να κρατήσετε ως άσο στο μανίκι σας την Πόπι, όπως κάνετε συνήθως. Κάποτε μιλούσαμε για Μορντεκάιζερ Ζημιάς Επίθεσης και δείτε πού βρισκόμαστε τώρα.

Ήρωες

AniviaΑνίβια

Το παγωμένο Μπόνους του E της Ανίβια εφαρμόζεται στο Δράκο και το Βαρόνο.

Παρόλο που δεν είναι η χειρότερη στην κατάληψη ουδέτερων στόχων, χάρη στις καταπληκτικές της δυνατότητες δημιουργίας ζώνης, η ατρωσία του Δράκου και του Βαρόνου σε επιδράσεις καταστολής πλήθους σήμαινε ότι η Μπόνους ζημιά από την αλληλεπίδραση με το Κρυοπάγημα της Ανίβια δεν λειτουργούσε. Αυτό άλλαξε για την Ας κατά τον επανασχεδιασμό της και μιας και λατρεύουμε τη συνέπεια, είπαμε να το δώσουμε ως ενίσχυση και στα παγωμένα πουλιά απανταχού της Γης των Ρούνων.

Frostbite E – Κρυοπάγημα
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Πλέον ο Δράκος και ο Βαρόνος θεωρούνται «παγωμένοι» και δέχονται διπλάσια ζημιά από το Κρυοπάγημα, αν έχουν χτυπηθεί από το Παγάκι ή από την Θύελλα Παγετώνα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

BraumΜπράουμ

Το κόστος του Q αυξάνεται.

Στην ενημέρωση 5.12, ενισχύσαμε γερά τη δυνατότητα του Μπράουμ να χτυπά με το Q και να ξεκινά περισσότερες μάχες με μικρότερο κόστος. Βλέποντας τους επαγγελματικούς αγώνες με τις τελευταίες ενημερώσεις, φαίνεται ότι το κάναμε με επιτυχία. Μας αρέσει πολύ να χρησιμοποιείται ο Μπράουμ για τις επικές στιγμές που μπορούμε να ζήσουμε χάρη στον Άθραυστο και το Παγετώδες Ρήγμα, αλλά θα επαναφέρουμε μια από τις αλλαγές που κάναμε τότε, ώστε η αναλογία ρίσκου/ανταμοιβής του Κεντριού του Χειμώνα να μην ξεφύγει από τα όρια. Εν γνώσει μας δεν κάνουμε μεγάλες αλλαγές σ’ αυτόν το γίγαντα. Δεδομένης, όμως, της κυριαρχίας του πρόσφατα, θεωρούμε ότι είναι σωστό να πληρώνει τα άστοχα Κεντριά του, χωρίς να μειώνουμε την ανταμοιβή του.

BraumQ Q – Κεντρί του Χειμώνα
ΚΟΣΤΟΣ 45/50/55/60/65 μάνα ⇒ 55/60/65/70/75 μάνα

CaitlynΚέιτλιν

Το κόστος και ο χρόνος επαναφόρτισης του W μειώνονται.

Έχεις δικαίωμα να έχεις νεύρα. Η Κέιτλιν παραμένει ιδανική επιλογή για εκκολαπτόμενους σκοπευτές, αλλά ο ιδιαίτερος στρατηγικός της ρόλος για πίεση στη λωρίδα και πολιορκίες έχει χάσει πολλή από την αίγλη του, εξ αιτίας σκοπευτών, όπως η Τζινξ και η Τριστάνα. Βέβαια, όταν υπερεπωμιστές, όπως η Βέιν και ο Κογκ’Μο σπέρνουν το χάος, είναι στο μακρύ χέρι (εμβέλειας 650 μονάδων) του νόμου να τους βάλει στη θέση τους. Η ενίσχυση των παγίδων της βοηθά τη δυνατότητά της να κρατά τους αντίπαλους σκοπευτές εγκλωβισμένους στον πύργο τους, χωρίς να την κάνει απαραίτητα πιο ικανή να κάνει κλικ σε ήρωες κοντινών αποστάσεων και να τους κάνει να κλαίνε.

CaitlynYordleTrap W – Δόκανο για Γιόρντελ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 20/17/14/11/8 δευτερόλεπτα ⇒ 16/14/12/10/8 δευτερόλεπτα
ΚΟΣΤΟΣ 50 μάνα ⇒ 30 μάνα

DariusΝτάριους

Η Θεραπεία του Q ανά μονάδα μειώνεται, αλλά η μέγιστη Θεραπεία και το κόστος Μάνα αυξάνονται.

Ο Ντάριους είναι ο λιγότερο ευκίνητος από τους γίγαντες της ενημέρωσης 5.16 και η φαινομενικά ατέλειωτη αντοχή του σε μάχες καθιστά την παρουσία της Δύναμης της Νόξους από ενδεχόμενη σε προδιαγεγραμμένη, με αποτέλεσμα τον βέβαιο θάνατο όσων άτυχων βρέθηκαν στην εμβέλειά της. Βλέποντας πόσο απότομη ήταν η επανεμφάνισή του (και πόσο πιεστικός για τους άλλους ήρωες είναι τώρα), προσεγγίζουμε ξανά το ζήτημα, πιο συγκρατημένα, ώστε να βρούμε μια μέση οδό, όπου ο Ντάριους να έχει τη δυνατότητα να κερδίζει μάχες, αλλά να πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο, ώστε να πετύχει τα ίδια εντυπωσιακά κατορθώματα σε σχέση με πριν.

DariusCleave Q – Αποδεκατισμός
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΑ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ 15% της Ζωής που λείπει ⇒ 12% της Ζωής που λείπει
ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 30% της Ζωής που λείπει ⇒ 36% της Ζωής που λείπει
ΚΟΣΤΟΣ 30 Μάνα σε όλες τις βαθμίδες ⇒ 30/35/40/45/50 Μάνα

EliseΕλίζ

Η ζημιά των Αραχνιδίων μειώνεται.

Τώρα που έχουμε παρατηρήσει στη διάρκεια αρκετών ενημερώσεων τις επιδράσεις των αλλαγών που κάναμε στα Αραχνίδια στην ενημέρωση 5.14, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ενισχύονται υπέρ το δέον καλά για μια ηρωίδα που το βασικό της πλεονέκτημα είναι η μεγάλη επίδραση που ασκεί στην αρχή του αγώνα. Επιλέξαμε να μειώσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά αντί της ενίσχυσης, ώστε να διατηρήσουμε τα αντισταθμίσματα των επιλογών αντικειμένων της. Αν, λοιπόν, αγοράζετε αντικείμενα ζημιάς, η ζημιά σας θα εξακολουθεί να αυξάνεται, αλλά οι πιο ανθεκτικές Ελίζ δεν πρέπει να αξιοποιούν τόσο μεγάλο μέρος της ζημιάς, ενώ παράλληλα επιβιώνουν στις μάχες.

EliseR R – Μορφή Αράχνης
ΒΑΣΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΑΡΑΧΝΙΔΙΩΝ 10/20/30/40 ⇒ 10/15/20/25

EzrealΈζρεαλ

Το E ενισχύεται πλέον με τη Ζημιά Επίθεσης. Έρχεται το τέλος του κόσμου.

Οι παίκτες του Έζρεαλ ήταν πάντα χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα: αυτοί που χρησιμοποιούν το Ξόρκι Τηλεμεταφοράς για να διαφεύγουν τον κίνδυνο και αυτοί που το χρησιμοποιούν για να τον αντιμετωπίζουν κατάματα. Δεν ενθαρρύνουμε απαραίτητα τις παράτολμες στρατηγικές, αλλά το ελεγχόμενο ρίσκο με τον Έζρεαλ θα πρέπει να έχει και την αντίστοιχη ανταμοιβή. Το Ξόρκι Τηλεμεταφοράς μπορεί να είναι πάντοτε περισσότερο αμυντικό εργαλείο παρά το κερασάκι σε μια σειρά επιθέσεων, αλλά η αύξηση της ζημιάς του ανταμείβει την επιθετική προσέγγιση, καθώς θα πρέπει να θυσιάσει την ασφάλειά του για να την πετύχει. Θέλει κανείς να ξεφύγει;

EzrealArcaneShift E – Ξόρκι Τηλεμεταφοράς
Νέο: ΑΝΑΛΟΓΙΑ Πλέον αυξάνεται αναλογικά με 0,5 Μπόνους Ζημιάς Επίθεσης

FioraΦιόρα

Η βασική Θωράκιση, η βασική Ζωή και η Ζωή ανά επίπεδο μειώνονται.

Καθώς η Φιόρα είναι εξαιρετική μονομάχος, το νέο σετ ικανοτήτων της, της προσφέρει μια μεγάλη σειρά εργαλείων, για να αποφεύγει τακτικά ή να μετριάζει την εισερχόμενη ζημιά με χάρη. Το ζήτημα δεν είναι να χρησιμοποιούνται έξυπνα οι ελιγμοί της, αλλά η αποτελεσματικότητά της, όταν δεν τους πετυχαίνει. Αυτήν τη στιγμή, κερδίζει τους αντιπάλους ό,τι κι αν συμβαίνει. Η μείωση των βασικών στατιστικών σημαίνει ότι οι μονομαχίες με την Φιόρα (ιδιαίτερα πριν το επίπεδο 6) δεν θα εξαρτώνται τόσο από το ποιος έχει τα πιο μεγάλα στατιστικά, αλλά θα είναι πιο ενδιαφέρουσες και η Φιόρα θα αναγκάζεται να πολεμά έξυπνα ή να πληρώνει τα λάθη της με αίμα.

Γενικά
ΒΑΣΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ 27 ⇒ 24
ΒΑΣΙΚΗ ΖΩΗ 570 ⇒ 550
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΩΗΣ 92 ⇒ 85

FioraQ Q – Ξιφισμός
ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Πλέον αποκαλύπτει την Φιόρα στο στόχο της, αν αυτή τον χτυπήσει τη στιγμή που βρίσκεται εντός της Ομίχλης πολέμου

FioraW W – Απόκρουση
ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ; Η Απόκρουση αποκρούει πλέον σωστά τη Θανατική Καταδίκη του Θρες
ΝΑΙ, ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗ Η επεξήγηση εργαλείου της Απόκρουσης υποδεικνύει σωστά τις «Αποδυναμώσεις» στη λίστα των επιθέσεων που μπλοκάρει

GalioΓκάλιο

Πάντα θεωρούσαμε ότι ο λόγος που μπορεί να αποτύχει η υπέρτατη ικανότητα του Γκάλιο είναι η θέση κι όχι η εκτέλεσή της. Περιορίζοντας τις περιπτώσεις κατά τις οποίες θα μπορούσατε να χαλάσετε τη μεγάλη σας στιγμή κατά λάθος, θα μπορείτε να αφοσιώνεστε σ’ αυτά που έχουν σημασία, όπως το να πετύχετε με την υπέρτατη ικανότητά σας και τους 5 αντιπάλους (και να πετύχετε, πιθανότατα, τη νίκη).

GalioIdolOfDurand R – Άγαλμα του Ντουράντ
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ Το Άγαλμα του Ντουράντ δεν μπορεί να ακυρωθεί από εντολές κίνησης για τα πρώτα 0,25 δευτερόλεπτα της διάρκειάς του, αν χτυπήσει τουλάχιστον έναν ήρωα

GarenΓκάρεν

Βάζουμε τάξη στην Κακία.

Ο Γκάρεν είναι απλός άνθρωπος: περιστρέφεται, ουρλιάζει και, το σημαντικότερο όλων, πολεμά για τους φίλους του. Ως προστάτης των αδυνάμων και των ταπεινών, δεν είχε και πολύ νόημα να σκοτώνεις τον ήρωα και να δαχτυλοδείχνεσαι αμέσως ως ο κακός, όταν είναι απλώς κομμάτι της δουλειάς. Θέλουμε η αντιεπωμιστική δράση του Γκάρεν να διαχέεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σαν εκδικητική καυτή πατάτα, αλλά δεν θα πρέπει να ζημιώνεστε, όταν σκορπάτε τα όνειρά του στη λωρίδα.

GarenR R – Ντεμασιανή Δικαιοσύνη
Αφαιρέθηκε: ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ Όταν ένας ήρωας σκοτώνει τον Γκάρεν, δεν αποκτά πλέον Κακία
Αφαιρέθηκε: ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΛΩΝΩΝ Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου όταν ένας ήρωας σκότωνε έναν κλώνο συμμάχου του Γκάρεν αποκτούσε Κακία

GangplankΓκάνγκπλανκ

Η Μπόνους ζημιά σε ήρωες και η Διείσδυση Θωράκισης του Βαρελιού με Μπαρούτι μειώνονται.

Ακόμη γεμάτος μίσος, ο Γκάνγκπλανκ τρώει πορτοκάλια και είναι πιο ισχυρός από ποτέ, καθώς τα επίπεδα ισχύος του είναι εκτός ορίων, παρά τις προσπάθειές μας να τον αποτελειώσουμε στην ενημέρωση 5.17. Συχνά βλέπετε στις Σημειώσεις ενημέρωσης να μιλάμε για την ανάδειξη μιας αδυναμίας ενός ήρωα, ώστε να διατηρήσουμε άθικτα τα πλεονεκτήματά του. Ωστόσο, για τον Γκάνγκπλανκ, η ισχύς του είναι απλώς υπερβολικά ισχυρή. Η συνεισφορά των βαρελιών στη δυνατότητά του να κυριαρχήσει πλήρως στον αγώνα είναι υπερβολικά μεγάλη στο τέλος του αγώνα και γι’ αυτό μειώνουμε τόσο τα βασικά στατιστικά όσο και τη διείσδυση, ώστε να μην χτυπά τόσο δυνατά ευάλωτους, αλλά και ανθεκτικούς ήρωες.

GangplankE E – Βαρέλι με Μπαρούτι
ΜΠΟΝΟΥΣ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΗΡΩΕΣ 80/110/140/170/200 ⇒ 60/90/120/150/180
ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ 50% ⇒ 40%

JarvanIVΤζάρβαν ο Δ’

Η βασική Θωράκιση αυξάνεται πολύ λίγο.

Ω, Τζάρβαν. Πρίγκηπας της Ζούγκλας, Βασιλιάς του Ντάνκσιρ, ο τέταρτος, που κάποτε η αρχή του αγώνα ήταν γι’ αυτόν η μεγαλύτερη στιγμή, στην τελευταία σειρά αποδυναμώσεων αφαιρέσαμε την αύρα Θωράκισης του Ντεμασιανού Λαβάρου και η παρουσία του Τζάρβαν του Δ’ στη ζούγκλα εξαφανίστηκε μια και καλή. Τον διώξαμε δίνοντάς του λίγη παραπάνω βασική Θωράκιση ως παρηγοριά, αλλά είναι προφανές ότι δεν αρκούσε για να συναγωνιστεί την Ρεκ’Σάι, τον Γκράγκας και άλλους κορυφαίους ήρωες που κινούνται στον ίδιο ρόλο μ’ αυτόν.

Βέβαια, δεν σκοπεύουμε να γυαλίσουμε τον θρόνο του ξανά. Ο θανατηφόρος συνδυασμός των ενεδρών στην αρχή του αγώνα και των δυνατοτήτων του να ξεκινήσει μάχες στο τέλος του αγώνα τον έχουν καταστήσει βασική επιλογή, όταν θεωρείται βιώσιμος και συχνά η στρατηγική αφορά κυρίως το ποιος είναι καλός και ποιος όχι εναντίον του Πρίγκηπα. Έχοντας αυτό υπόψη, βρήκαμε την ευκαιρία με τις βελτιώσεις στην Ενίσχυση Πολεμιστής να βοηθήσουμε λίγο τον Τζάρβαν, ώστε να μην πάθει κατάθλιψη. Δεν θα σας δείξουμε τα ατέλειωτα υπολογιστικά φύλλα που γεμίσαμε με τους ακριβείς υπολογισμούς που μας πήραν μήνες. Θα σας πούμε μόνο ότι στο τέλος καταλήξαμε σε 2 πόντους Θωράκισης.

Γενικά
ΒΑΣΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ 27 ⇒ 29

LuluΛούλου

Λιγότερη Ζωή ανά επίπεδο, αλλά ο Πιξ μπορεί πλέον να εφαρμόσει δύο φορές την παθητική χρυσού του Κλέφτη Ξορκιών.

Η Λούλου είναι σταθερή αξία στις σόλο λωρίδες, αλλά η προσωπική της ασφάλεια είναι κάπως υψηλή για την αξιοπιστία της ως ενισχύτρια των συμμάχων της. Επικεντρωνόμαστε στη Ζωή της, ώστε να την καταστήσουμε πιο ευάλωτη (η προσωπική αδυναμία είναι ελαφρώς πιο σημαντικό στατιστικό για τη Λούλου στη σόλο λωρίδα απ’ ό,τι στη λωρίδα διδύμου), πριν ξεκινήσει να μοιράζει πανίσχυρες ασπίδες και να κρατά τα πάντα σε απόσταση. Για (μερικό) αντιστάθμισμα, δίνουμε μια μικρή ώθηση στο εισόδημα της Λούλου σε ρόλο υποστήριξης.

Γενικά
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΩΗΣ 82 ⇒ 74

Lulu_PixFaerieCompanion Παθητική – Πιξ, ο Νεραϊδοβοηθός
ΝΕΡΑΪΔΟΚΛΕΦΤΗΣ Ο Πιξ μπορεί πλέον να ενεργοποιήσει τον Φόρο (από τη σειρά αντικειμένων Κλέφτη Ξορκιών) μία φορά ανά βασική επίθεση της Λούλου

MordekaiserΜορντεκάιζερ

Τα βασικά στατιστικά μειώνονται στην αρχή του αγώνα. Το W έχει πλέον και ιδιόχρηση, έχει κόστος σε Ζωή, αλλά η ζημιά δεν αλληλεπικαλύπτεται πλέον με αυτήν του συμμάχου. Η Θεραπεία αυξάνεται εναντίον ηρώων, αλλά είναι μικρότερη εναντίον υπηρετών.

Ίσως ο πιο διαβόητος από τους γίγαντες, ο Μορντεκάιζερ έχει δύο ειδών προβλήματα αυτήν την περίοδο: καθώς είναι ήρωας διδύμου λωρίδας, η διατήρησή του και η δυνατότητά του να καθαρίζει κύματα υπηρετών δίνουν ακόμη και στους πιο σκληρούς αντιπάλους του ελάχιστο ή καθόλου περιθώριο να εκμεταλλεύονται την έλλειψη εμβέλειάς του. Από την άλλη, ο Μορντεκάιζερ σε σόλο λωρίδα δεν έχει αρκετή διατήρηση, ώστε η απόδοσή του είναι μειωμένη, όταν βρίσκεται υπό πίεση και καταρρέει, όταν ο αντίπαλος παγώνει τη λωρίδα ή όταν εμπλέκεται αντίπαλος από τη ζούγκλα.

Οι παρακάτω αλλαγές έχουν στόχο να κλείσουν την ψαλίδα μεταξύ των διαφορετικών τύπων Μορντεκάιζερ. Η μείωση στην αποτελεσματικότητα της ζώνης που μπορούν να δημιουργήσουν οι Θεριστές σημαίνει ότι ο Μορντεκάιζερ σε λωρίδα διδύμου θεραπεύεται λιγότερο, προκαλεί λιγότερη ζημιά και η ασπίδα του είναι πιο αδύναμη στις αρχικές αψιμαχίες στη λωρίδα και στις γενικές επιθέσεις, όπου ο Μορντεκάιζερ έχει σαφές πλεονέκτημα. Η δυνατότητα ιδιόχρησης της ικανότητας από τον Μορντεκάιζερ θα του ξαναδώσει μέρος της ισχύος στη σόλο λωρίδα, αλλά σ’ αυτήν την ενημέρωση μας ενδιαφέρει περισσότερο να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, πριν σχεδιάσουμε την επόμενη κίνησή μας.

Γενικά
ΘΩΡΑΚΙΣΗ 24,88 ⇒ 20
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ 3,5 ⇒ 3,75

MordekaiserCreepingDeathCast W – Θεριστές της Θλίψης
Νέο: ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ιδιόχρηση είναι δυνατή, ακόμη κι όταν είναι μόνος
Αφαιρέθηκε: ΜΗΝ Μ’ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΜΟΥ Η ζημιά δεν διπλασιάζεται πλέον, όταν οι ζώνες αλληλεπικαλύπτονται
ΚΟΣΤΟΣ Χωρίς κόστος ⇒ 25/35/45/55/65 Ζωή
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΖΩΝΗΣ 0,6 Ισχύος Ικανότητας ⇒ 0,9 Ισχύος Ικανότητας
ΖΗΜΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ 50/70/90/110/130 ⇒ 70/95/120/145/170
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ 33% ⇒ 25%
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΙ 3 στόχοι ⇒ 2 στόχοι

MorganaΜοργκάνα

Το κόστος Μάνα του Q μειώνεται.

Απλώς μια μικρή ενίσχυση στην τακτική της Μοργκάνα να χρησιμοποιεί τα Δεσμά του Σκότους, ιδιαίτερα για τους παίκτες υποστήριξης που ζορίζονται με το Μάνα τους. Εσείς είστε τα πραγματικά αστέρια του αγώνα.

DarkBindingMissile Q – Δεσμά του Σκότους
ΚΟΣΤΟΣ 50/60/70/80/90 ⇒ 50/55/60/65/70

SkarnerΣκάρνερ

Η παθητική είναι πιο αδύναμη στην αρχή του αγώνα. Η επιβράδυνση του E μειώνεται.

Ο Σκάρνερ δεν δέρνει πια όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο του, αλλά είναι σαφές ότι σε γενικές γραμμές εξακολουθεί να είναι υπερβολικά ισχυρός. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο Σκάρνερ είναι απ’ αυτούς που είναι ασταμάτητοι στη ζώνη τους, αλλά είναι πιο ικανός στο κυνήγι απ’ όσο θα έπρεπε για έναν Κολοσσό. Έτσι, ο Σκάρνερ δεν είναι πια τόσο ενοχλητικός και δεν έχει τις ακούσιες ενισχύσεις στην αρχή του αγώνα (ουπς!) και πλέον θα μπλέκεται μεν σε μονομαχίες, αλλά δεν θα βγαίνει πάντα νικητής.

Skarner_Passive Παθητική – Κρυστάλλινοι Πύργοι
ΥΠΕΡΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου η Ταχύτητα Επίθεσης και η Ταχύτητα Κίνησης της Κρυστάλλινης Φόρτισης ενισχύονταν υπερβολικά γρήγορα στα αρχικά επίπεδα και υπερβολικά αργά στα τελευταία επίπεδα

SkarnerFracture E – Θρυμμάτισμα
ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ 45/50/55/60/65% ⇒ 30/35/40/45/50%

SyndraΣίντρα

Το Μάνα ανά επίπεδο αυξάνεται. Ο συνδυασμός E – Q έχει περισσότερη συνέπεια.

Σε αυτήν την ενημέρωση ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά από τα προβλήματα της Σίντρα. Συγκεκριμένα, ασχολούμαστε με το φαινόμενο να ξεμένει από Μάνα μια ηρωίδα που χρειάζεται να χρησιμοποιεί τόσα πολλά ξόρκια διαδοχικά και διορθώνουμε κι άλλα σφάλματα που είναι αιτίες αποτυχίας του συνδυασμού E – Q. Συνεχίζουμε να μελετούμε βαθύτερες αλλαγές στη Σίντρα με σκοπό να διορθώσουμε τις μέτριες επιδόσεις της, αλλά μερικές βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις στη Σκοτεινή Βασίλισσα δεν κάνουν κακό (εκτός αν είστε αντίπαλός της). Αυτό μάλλον είναι πολύ κακό).

Γενικά
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΝΑ 50 ⇒ 63

SyndraE E – Καταδίωξη των Αδυνάτων
ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΩΘΕΙ ΟΛΑ Απωθεί σωστά σφαίρες, όταν χρησιμοποιείται άμεσα μετά από μια Σκοτεινή Σφαίρα μέγιστης εμβέλειας

TahmKenchΤαμ Κεντς

Ο συνδυασμός Q+W είναι πιο εύκολο να εκτελεστεί κανονικά. Πλέον οι παίκτες με αχρωματοψία μπορούν να βλέπουν τη Γκρίζα Ζωή του E.

Ο Ταμ είναι συχνός καλεσμένος στις Σημειώσεις ενημέρωσης από την ημέρα της κυκλοφορίας του, καθώς ανακαλύπτουμε νέους τρόπους να εξομαλύνουμε τον τρόπο παιχνιδιού του για όλους τους εμπλεκόμενους. Αυτήν τη φορά, αυξήσαμε τη σαφήνεια της Γκρίζας Ζωής του Ταμ Κεντς στη λειτουργία αχρωματοψίας, κάτι που προηγουμένως εμπόδιζε τους αντιπάλους να βλέπουν αν είχε γκρίζα ζωή ή όχι (κάτι που είναι πολύ σημαντικό, φυσικά). Σε συνδυασμό με μια βελτίωση της χρηστικότητας του συνδυασμού Q+W, έχουμε μια μικρή λίστα αλλαγών που θα κάνει τη διαφορά σ’ αυτήν την ενημέρωση.

TahmKenchQ Q – Γλωσσοκοπάνα
ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΗΣ Εξομαλύνθηκε η αλληλεπίδραση του συνδυασμού Γλωσσοκοπάνας και Καταβροχθίσματος σε κανονική χρήση. Πλέον, με τη χρήση του Καταβροχθίσματος οποιαδήποτε στιγμή, όταν η γλώσσα είναι έξω θα μπορείτε να τρώτε ένα τέρας ή έναν υπηρέτη από απόσταση, αντί να χρειάζεται να κάνετε αριστερό κλικ για καταβρόχθισμα στη διάρκεια της ικανότητας.

TahmKenchE E – Χοντρόπετσος
ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ Το χρώμα της γκρίζας ζωής του Ταμ για τον ίδιο και τους εχθρούς έχει αλλάξει στη λειτουργία αχρωματοψίας, ώστε να είναι ορατό.

TwitchΤουίτς

Ο Τουίτς γίνεται αόρατος πιο γρήγορα, όταν είναι σε μάχη.

Το τοπίο του παιχνιδιού έχει αλλάξει αρκετά από την τελευταία φορά που ο Τουίτς ήταν κυρίαρχη επιλογή, αλλά βλέποντας τον ανταγωνισμό στο ρόλο του υπερεπωμιστή, ο αρουραίος ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή. Βλέπουμε ήδη να χρησιμοποιείται σε ειδικές περιπτώσεις για τις μοναδικές δυνατότητες δολοφονίας που προσφέρει από την κάτω λωρίδα. Έτσι, αυτές οι αλλαγές, σε συνδυασμό με τις τροποποιήσεις στην Ενέδρα στην ενημέρωση 5.16, θα τον διευκολύνουν να στήνει ενέδρες ή να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις.

TwitchHideInShadows Q – Ενέδρα
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΟΤΑΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΖΗΜΙΑ 6 δευτερόλεπτα ⇒ 4,5 δευτερόλεπτα

VeigarΒέιγκαρ

Το Q δίνει Ισχύ Ικανότητας για βοήθειες. Η καθυστέρηση του W μειώνεται.

Ο Βέιγκαρ δεν είναι πολύ πίσω από το μέσο όρο όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα, αλλά δεν τα πάει καλά σε σχέση με μερικούς πιο παραδοσιακούς μάγους. Μειώνουμε την καθυστέρηση της Σκοτεινής Ύλης και αυξάνουμε την Ισχύ Ικανότητας που αποκτά από την εκτέλεση ηρώων στα πλαίσια ποιοτικών αλλαγών, ώστε ο κόσμος να τον πάρει κάπως πιο πολύ στα σοβαρά.

VeigarBalefulStrike Q – Οδυνηρό Χτύπημα
ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ Πλέον δίνει Ισχύ Ικανότητας σε βοήθειες εκτέλεσης ηρώων, εκτός από τις εκτελέσεις ηρώων.

VeigarDarkMatter W – Σκοτεινή Ύλη
ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ Τα εφέ της Σκοτεινής Ύλης εμφανίζονται στη αρχή του κινουμένου γραφικού χρήσης αντί για το τέλος. Η καθυστέρηση και ο χρόνος επαναφόρτισης μειώνονται πρακτικά κατά 0,25 δευτερόλεπτα

ZyraΖάιρα

Τα φυτά της Ζάιρα είναι πολύ πιο συνεπή στην επιλογή στόχου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Αν είστε παίκτης της Ζάιρα, ξέρετε ότι τα φυτά σας δεν συμπεριφέρονται σωστά (ή μερικές φορές απλώς σταματούν… να κάνουν ο,τιδήποτε), όταν αυτό που θέλετε είναι να κομματιάζουν τους αντιπάλους σας. Αυτό το έχουμε ζήσει όλοι και γι’ αυτό τα εξετάσαμε από τη ρίζα για ν’ αλλάξουμε τον τρόπο συμπεριφοράς τους. Το αποτέλεσμα ήταν τρομακτικό. Δεν έχουμε αντίρρηση σε περισσότερες αλλαγές (αν χρειαστούν), αλλά τώρα πια που τα φυτά επιτίθενται σε περιπτώσεις όπου δεν το έκαναν, η Ζάιρα είναι πολύ πιο ισχυρή. Έτσι, σ’ αυτήν την ενημέρωση φυτεύουμε τους σπόρους και περιμένουμε να δούμε τι θα φυτρώσει.

ZyraSeed W – Ανεξέλεγκτη Βλάστηση
ΕΞΥΠΝΑ ΦΥΤΑ Τα φυτά θα αλλάξουν το στόχο τους, όταν ο κύριος στόχος μπει εντός της ομίχλης του πολέμου, αντί να σταματήσουν να επιτίθενται εντελώς.
ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ Τα φυτά επιτίθενται πλέον στο πιο πρόσφατο στόχο στον οποίο επιτέθηκε η Ζάιρα, αντί για τον πιο κοντινό στόχο στον οποίο επιτέθηκε στα 4 τελευταία δευτερόλεπτα. Οι ήρωες που δέχτηκαν επίθεση πιο πρόσφατα θα είναι ψηλότερα στην προτεραιότητα από ό,τι οι υπηρέτες.

Αντικείμενα

image Ενίσχυση – Αδηφάγος

Η Μαγική Ζημιά ανά στοίβα μειώνεται.

Ο Χορτάτος Αδηφάγος βρίσκεται στην κορυφή του κουαρτέτου των Ενισχύσεων Ζούγκλας, κάτι που δεν είναι αυτό που θέλουμε για ένα αντικείμενο μεγάλου ρίσκου. Οι μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση είναι βασικό χαρακτηριστικό του αντικειμένου, αλλά η γενική επιτυχία του δείχνει να διαστρέφει την ισορροπία του παιχνιδιού στα περισσότερα επίπεδα ικανότητας παικτών. Δεν θέλουμε να χαλάσουμε τις καλές συνέργειες που έχουν οι ήρωες με το Χτύπημα-Φάντασμα, αλλά η μείωση της καθαρής ζημιάς κατά το χτύπημα που έχει το αντικείμενο καθώς ενισχύεται θα κρατήσει τους παίκτες ζούγκλας που βασίζονται στον Αδηφάγο μακριά από το πεδίο δράσης του Πολεμιστή στην αρχή του αγώνα. Έτσι, θα διατηρηθεί η ισορροπία των εναλλαγών ισχύος μεταξύ αυτών των αντικειμένων.

ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΑΓΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΑΝΑ ΣΤΟΙΒΑ 1 ⇒ 0,67
ΖΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΑΤΟΥ ΑΔΗΦΑΓΟΥ 60 ⇒ 50

image_001 Ενίσχυση – Πολεμιστής

5 Ζημιά Επίθεσης

Έχει περάσει πολύς καιρός από την αρχή του 2015, όπου οι παίκτες ζούγκλας με τον Πολεμιστή κυριαρχούσαν και το εύρος της ποικιλίας περιοριζόταν στην επιλογή μεταξύ Τζάρβαν και Λι Σιν. Από τότε, ο Φλεγόμενος Γίγαντας, η Ρουνική Λεπίδα και τώρα ο Χορτάτος Αδηφάγος έχουν μπει στο παιχνίδι ως επιλογές για την υλοποίηση και την υποστήριξη ενός μεγαλύτερου εύρους στυλ, αφήνοντας τον Πολεμιστή συγκριτικά στο περιθώριο.

Παρόλο που από άποψη μηχανισμού η Διείσδυση Θωράκισης δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, είναι αρκετή ώστε να διαφοροποιείται η χρήση της από τα υπόλοιπα (η Σταθερή Διείσδυση Θωράκισης είναι πραγματικά καλή για την πλήρη καταστροφή πιο ευάλωτων ηρώων). Γι’ αυτό αυξάνουμε και πάλι τη ζημιά, για να βοηθήσουμε τους ήρωες στην αρχή του αγώνα να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.

ΖΗΜΙΑ ΕΠΙΙΘΕΣΗΣ 40 ⇒ 45

image_003 Προάγγελος του Ζέκε

Η Θωράκιση μειώνεται. Η διάρκεια φόρτισης μειώνεται.

Ο Ζέκε έχει σίγουρα πετύχει στην αποστολή του να παρέχει έναν πολλαπλασιαστή επίθεσης τόσο για σκοπευτές όσο και για μάγους, αλλά η ευρεία αποδοχή του ως πρώτο αντικείμενο για ήρωες υποστήριξης υποδεικνύει ότι η αποδοτικότητα των στατιστικών του ενδέχεται να είναι κάπως εκτός ορίων για αντικείμενο που χρειάζεται καλό συντονισμό για να επιτύχει. Επίσης, σκοπεύουμε να μετριάσουμε κάπως τη συνέπεια με την οποία οι ομάδες μπορούν να «σχεδιάσουν» την ενεργοποίηση του Ζέκε, θέτοντας την ευθύνη στους Προάγγελους να ξεκινήσουν τη μάχη εναντίον αντιπάλων, όταν είναι έτοιμοι για δράση.

ΘΩΡΑΚΙΣΗ 35 ⇒ 30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ 8 δευτερόλεπτα ⇒ 5 δευτερόλεπτα (το Μπόνους Καίριου Χτυπήματος/Ισχύος Ικανότητας του Ζέκε παραμένει στα 8)

image_002 Θώρακας του Νεκρού

Γιατί αν μεταμορφωθείς σε σκιουράκι, μάλλον θα χάσεις μέρος της ορμής σου.

ΑΝΤΟΡΙΜΠΟΥΣ Η W – Μεταμόρφωση της Λούλου μειώνει πλέον την ορμή του στόχου.

Διόρθωση για βλήματα που εξαφανίζονται

Όπως είπαμε κάποιες φορές τους τελευταίους μήνες, είμαστε στη διαδικασία αντιμετώπισης των τεχνικών αδυναμιών του LoL. Αυτήν τη φορά, ασχολούμαστε με ένα σφάλμα, όπου η εφαρμογή του παιχνιδιού (στον υπολογιστή σας) μπορούσε εσφαλμένα να ακυρώσει ένα ξόρκι που εξακολουθούσε να υπάρχει στον σέρβερ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περιπτώσεις, όπου ένα ξόρκι μπορούσε να εμφανιστεί στιγμιαία στην οθόνη και μετά τα γραφικά του να εξαφανιστούν αμέσως, αλλά να χτυπά εχθρούς παρ’ όλα αυτά. Ακούγεται απλό. Γιατί όμως αφιερώνουμε μια τεράστια ενότητα γι’ αυτό στις σημειώσεις ενημέρωσης;

Ναι μεν υπήρχαν κάποιες πολύ εμφανείς περιπτώσεις αυτού του σφάλματος στο παρελθόν, δεν αφορούσαν συγκεκριμένες ικανότητες. Αντίθετα, το σφάλμα εντοπιζόταν στον τρόπο ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των σέρβερ και της εφαρμογής του παιχνιδιού. Βασικά, η εντολή ακύρωσης του σέρβερ ήταν πολύ γενική: αντί να λέει «σταμάτα αυτό το πράγμα», απλώς έλεγε στην εφαρμογή του παιχνιδιού «σταμάτα κάτι». Σε περιπτώσεις όπου πραγματοποιούνταν πολλές παρόμοιες ενέργειες ταυτόχρονα πολύ γρήγορα και διαδοχικά, η εφαρμογή του παιχνιδιού έπρεπε να υποθέσει τι προσπαθούσε να σταματήσει ο σέρβερ και αυτό το σφάλμα εμφανιζόταν όταν δεν υπέθετε σωστά.

Παρομοίως με παλαιότερες προσπάθειές μας, όπως η Επανακωδικοποίηση ευθύγραμμων επιδέξιων βολών και οι προσπάθειες αλλαγής των δεσμών ενεργειών των ηρώων σε πιο πρόσφατες ενημερώσεις, ξανακοιτάξαμε τον πυρήνα του κώδικα ροής ξορκιών και κάναμε εκκαθαρίσεις, για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει κανένας παράγοντας τυχαιότητας στην ακύρωση ξορκιών. Εδώ και αρκετό καιρό ελέγχουμε εξονυχιστικά αυτήν την ενημέρωση, αλλά όπως πάντα θα παρακολουθούμε την πορεία της, καθώς αυτή γίνεται διαθέσιμη, και θα κάνουμε τυχόν απαραίτητες αλλαγές σε μελλοντικές ενημερώσεις.

ΚΡΥΦΤΟΚΥΝΗΓΗΤΟ Διορθώθηκε μια σπάνια αλληλεπίδραση, όπου τα γραφικά βλημάτων εν πτήσει εξαφανίζονταν, ενώ μπορούσαν να χτυπήσουν εχθρούς
ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΡΩΤΗΣΕΤΕ Αυτή η αλλαγή θα διορθώσει περιπτώσεις, όπου τα δόρατα της Νίνταλι εξαφανίζονται μόνο λόγω αυτού του σφάλματος, αλλά το σφάλμα, όπου τα δόρατα δεν εμφανίζονται ποτέ εξ αρχής είναι ξεχωριστό ζήτημα

Μαινόμενη Άβυσσος

Κινούμενα γραφικά επαναφοράς

Γιατί πρέπει όλοι μας να μπορούμε να σπαμάρουμε την επαναφορά του Ρένεκτον στην Πισίνα, καθώς περιμένουμε να έρθουν οι υπηρέτες.

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ Η επαναφορά θα παίζει το κινούμενο γραφικό επαναφοράς της αμφίεσής σας και τα οπτικά/ηχητικά εφέ, αν έχει (οι μπλε ακτίνες λέιζερ της Επαναφοράς δεν θα παίζουν και δεν θα δείτε γραμμές χρήσης ή διοχέτευσης. Τυχόν ζημιά θα εξακολουθεί να διακόπτει το κινούμενο γραφικό).

Ενημερώσεις στις ενδείξεις οθόνης (HUD)

Απλώς μια ακόμη σειρά ενημερώσεων, χάρη στα ατέλειωτα, μοναδικά σας σχόλια.

 • Τα ονόματα επικαλεστή εμφανίζονται πλέον στον πίνακα βαθμολογίας
 • Τα πλαίσια ομάδων πάνω από τον μίνι χάρτη είναι μεγαλύτερα και πιο ευανάγνωστα
 • Τα χρονόμετρα υπέρτατων ικανοτήτων στις Ενδείξεις οθόνης θεατή είναι μεγαλύτερα και πιο ευανάγνωστα
 • Προστέθηκε κουμπί σήματος στο μίνι χάρτη

Σύστημα άμεσων σχολίων

Προσθέσαμε μια σειρά νέων λειτουργιών στο Σύστημα άμεσων σχολίων. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στοιχεία στην ανακοίνωση. Εδώ τα παραθέτουμε συνοπτικά:

 • Το σύστημα μπορεί να εντοπίζει επαναλαμβανόμενες αυτοκτονίες
 • Οι κάρτες συμμόρφωσης είναι προσβάσιμες εντός της εφαρμογής
 • Οι περιορισμοί συνομιλίας και κατάταξης έχουν προστεθεί στις ποινές που μπορεί να επιβάλει το σύστημα

Διορθώσεις σφαλμάτων

 • Η μέγιστη εμβέλεια μετακίνησης της E – Ελαστικής Σφεντόνας αντιστοιχεί πλέον στο δείκτη
 • Η αποδυνάμωση του Προκλητικού Πλήγματος μπορεί πλέον να αφαιρεθεί σωστά από τον Εξαγνισμό
 • Ο Ντάριους δεν αποκτά πλέον την ενίσχυση Δύναμη της Νόξους από την Παθητική – Αιμορραγία, αν η εφαρμογή της πέμπτης στοίβας αίματος μπλοκαριστεί από ασπίδα ξορκιών
 • Διορθώθηκαν ορισμένες περιπτώσεις, όπου ο Βίκτορ αποκτούσε Μάνα όταν δεχόταν χτύπημα από ορισμένες ικανότητες
 • Το W – Μίασμα της Κασσιόπης δεν είναι πλέον αόρατο ορισμένες φορές στην αντίπαλη ομάδα
 • Το R – Τείχος του Αυτοκράτορα του Αζίρ δεν απωθεί/δεν προκαλεί ζημιά πλέον στις Πύλες Ζζ’Ροτ.
 • Η επεξήγηση εργαλείου της W – Απόκρουσης της Φιόρα αναφέρει πλέον ότι μπλοκάρει όλες τις αποδυναμώσεις

Επερχόμενες αμφιέσεις

Η παρακάτω αμφίεση θα κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης 5.18:

Πρωταθλήτρια Καλίστα

Kalista_2

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends