Dota 2 Reborn: Η επόμενη μέρα

Κάθε αλλαγή φέρνει μαζί της καλά και κακά. Τι βλέπουμε στη Dota 2 Reborn;

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Κάθε αλλαγή φέρνει μαζί της καλά και κακά. Τι βλέπουμε στη Dota 2 Reborn;

reborn_beta_day3_engine_and_install

Σήμερα η Dota 2 έχει γίνει ένα σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότ κάποιοι Heroes επιλέγονται περισσότερο από άλλους, όλοι έχουν τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους σε συγκεκριμένες στρατηγικές θέσεις. Πλέον η Dota 2 Reborn δε βρίσκεται σε Beta και είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να παίξουν ένα match στο παιχνίδι.

Η Reborn εισάγει ένα σωρό ενδιαφέροντα στοιχεία στο παιχνίδι. Πλέον υπάρχουν σωστά ward spots στην άκρη του map όπου οι παίκτες μπορούν να πιάσουν ακόμα και τους πιο ύπουλους heroes όπως οι Batrider και Tinker. Υπήρχαν και πριν, αλλά ο σχεδιασμός του map κάνει πιο προφανές το γεγονός ότι μπορείτε σε αυτά τα συγκεκριμένα σημεία να βάλετε wards και ακόμα και να σταθείτε εκεί. Επίσης, αποχαιρετούμε τις εποχές κατά τις οποίες αν αγοράζαμε ένα επιπλέον courier, αυτό έμενε αδρανές αφού το AI programming για το delivery αντικειμένων ήταν αμφίβολο. Το courier AI είναι πλέον εξυπνότερο από ποτέ και οι παίκτες μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως το space courier.

j2y7LUZ

Ωστόσο, κάθε νέα κυκλοφορία συνοδεύεται από πληθώρα bugs. Πολλοί παίκτες σημείωσαν πτώση στα FPS τους σε πρώιμα builds, οπότε το παιχνίδι δεν έχει βελτιστοποιηθεί πλήρως, όπως θα έπρεπε. Σε γενικές γραμμές το ping έχει βελτιωθεί, αλλά υπήρχε ένα bug ακόμα το οποίο ταλαιπωρούσε την Dota 2: το αυτόματο stacking των Dire Ancients. Το spawn συνεχιζόταν ακόμα και αν ο παίκτης βρισκόταν σε restricted area ή αν έβαζε ένα ward.

Σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι όπως η Dota 2, όλοι λατρεύουν stats όπως το μέσο Gold Per Minute (GPM) και τις ‘Player Scouting reports’. Η Dota 2 Reborn εισάγει μια ανανεωμένη Player Profile page όπου βλέπουμε το Play style Pentagram καθώς και Lifetime stats. Στην ουσία αυτό κάνει τους παίκτες να αναρωτηθούν εάν έχει βελτιωθεί η απόδοσή τους στο παιχνίδι. Φυσικά κάποιοι δεν τα βλέπουν όλα τόσο ανταγωνιστικά και απλά παίζουν Dota 2 για να περάσουν καλά χωρίς να τους νοιάζει η νίκη, αλλά ένα καλό παιχνίδι έχει ισορροπία ώστε να ικανοποιήσει και τους δύο τύπους παικτών.

PlaystyleGraph

Οι απόψεις διίστανται όσον αφορά στη Dota 2 Reborn. Καθετί καινούριο στο χώρο σίγουρα υφίσταται σκληρή κριτική. Μετά την κυκλοφορία οι παίκτες ανέφεραν διάφορα bugs, ενώ άλλοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους γιατί τους φαίνεται περίπλοκη η νέα Dota 2. Κατά τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας, οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα παίξουν στη Source 1 ή στη Reborn. Η πλειοψηφία επέλεξε τη δοκιμασμένη λύση της Source 1.

Τώρα όως που η Valve κατέβασε τη Source 1, όλοι παίζουν αναγκαστικά στη Reborn. Στο Reddit διβάζουμε παράπονα για ping spikes, προβλήματα στα γραφικά και κάποια bugs με heroes ή items.

Επαγγελματίες παίκτες όπως ο Artour “Arteezy” Babaev εξέφρασαν τη γνώμη τους για τη Dota 2 Reborn.

KTlrMaM

Η Valve διορθώνει σιγά-σιγά αυτά τα bugs. Το stacking των Dire Ancients επισκευάστηκε ήδη μεταξύ άλλων. Κάποιοι παίκτες επαίνεσαν τη Valve για τις προσπάθειές της και είναι ευχαριστημένη με τη Reborn ως τώρα.

Εν μέσω παραπόνων, bugs, και game crashes, οι παίκτες δεν εγκαταλείπουν τη Dota 2. Ο συνολικός αριθμός των παικτών στη Dota 2 ξεπέρασε τους 12 εκατομμύρια. Χρειάζεται χρόνος μέχρι να σταθεροποιηθεί η Reborn. Ας θυμηθούμε, εξάλλου ότι ουτε η beta της Source 1 ήταν εξ’ αρχής τέλεια. Αντίθετα, χρειάστηκαν χρόνια για να ισορροπήσει πλήρως. Προς το παρόν αυτό που μπορούν να κάνουν οι παίκτες είναι να αναφέρουν στη Valve τα όποια προβλήματα αντμετωπίζουν και να ελπίζουν ότι η εταιρεία θα μπορεί να τα διορθώσει.

Πηγή: Inquirer.net

Περισσότερα νέα για το Dota 2

Beep Bloop Blop Bleep Bloop.