Σημειώσεις ενημέρωσης 5.12

Καλώς ορίσατε στην ενημέρωση 5.12 – όπου φέρνουμε ξανά στο παιχνίδι τους ήρωες ζούγκλας Ισχύος Ικανότητας

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Καλώς ορίσατε στην ενημέρωση 5.12 – όπου φέρνουμε ξανά στο παιχνίδι τους ήρωες ζούγκλας Ισχύος Ικανότητας, πιστοί στο πνεύμα της ποικιλίας ηρώων (φανταζόμαστε αυτές τις εισαγωγές στις σημειώσεις ενημέρωσης ως πολύ μεγάλους τίτλους επεισοδίων σειράς). Αν έχετε κουραστεί να μας βλέπετε να μιλάμε συνεχώς για ποικιλία, μπορούμε να το θέσουμε κι αλλιώς: τα πάντα είναι θέμα επιλογής. Η αντίληψη των παικτών όσον αφορά στην αξιολόγηση της «βιωσιμότητας» των ηρώων στους αγώνες του League Of Legends είναι, φυσικά, εξαιρετικά σημαντική. Έτσι, ελπίζουμε ότι, μέσα από τις προσπάθειές μας, η επιλογή της βιωσιμότητας θα εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και το στυλ, αντί για την αξιολόγηση με βάση την ισχύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προσπαθειών μας αποτελεί η παρουσίαση της νέας ενίσχυσης ζούγκλας, της Ρουνικής Λεπίδας. Αυτό είναι ένα αντικείμενο που ελπίζουμε να επαναφέρει στο παιχνίδι πολλούς ήρωες ζούγκλας Ισχύος Ικανότητας, για τους οποίους πολλοί πίστευαν προηγουμένως ότι δεν ήταν επαρκείς για αυτόν το ρόλο.

Στη συνέχεια, έχουμε ορισμένες αλλαγές στο δέντρο των αμυντικών εξειδικεύσεων, ώστε οι επιλογές εξειδικεύσεων που κάνετε να είναι λίγο πιο ουσιαστικές. Παρόλο που οι αλλαγές δεν είναι ριζικές όσον αφορά στον τρόπο κατανομής των πόντων εξειδίκευσης, πιστεύουμε ότι αξίζει να επισημάνουμε ότι πλέον υπάρχουν περισσότερες επιλογές και οι αποφάσεις είναι πιο ουσιαστικές. Θέλουμε οι εξειδικεύσεις να έχουν τέτοια μορφή, ώστε να νιώθετε ότι οι αποφάσεις σας έχουν πραγματικό αντίκτυπο και ότι με αυτές προσαρμόζετε το προσωπικό σας στυλ κι ελπίζουμε ότι αυτές οι αλλαγές κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτά τα λίγα για τη σημερινή ενημέρωση! Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να δείτε τις τέσσερις νέες ενημερώσεις οπτικών εφέ (και το ιστολόγιο προγραμματιστών!) και να ρίξετε μια ματιά στις παρασκηνιακές αλλαγές που κάνουμε στα ευθύγραμμα βλήματα / επιδέξιες βολές. Τα λέμε, φίλοι!

Ενημερώσεις οπτικών εφέ

Όπως είπαμε και στο ιστολόγιο προγραμματιστών για οπτικά εφέ, το LoL είναι ένα παιχνίδι που εξελίσσεται συνεχώς και οι προσδοκίες μας γι’ αυτό αυξάνονται καθημερινά. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βρίσκουμε πάντοτε ευκαιρίες για βελτίωση, όταν πιστεύουμε ότι δεν έχουμε πιάσει ταβάνι. Όπως και οι προηγούμενες εργασίες μας στις υφές, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια διαδικασία εκσυγχρονισμού των οπτικών εφέ σε μερικούς παλαιότερους ήρωες, για να μειώσουμε τα περιττά γραφικά τους, ειδικά σε ομαδικές μάχες, όπου μπορεί να υπερκαλύψουν τα υπόλοιπα συμβάντα της μάχης. Στην έκδοση 5.12 έχουμε τέσσερις ενημερώσεις, ενώ μερικές ακόμη θα συμπεριληφθούν στο μέλλον. Στη συνέχεια, θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και, αν θέλετε, θα συνεχίσουμε με περισσότερα!

Οι ακόλουθοι ήρωες έχουν ενημερώσεις στα οπτικά εφέ των ικανοτήτων τους:

 • Μπραντ
 • Κόρκι
 • Γκάλιο
 • Νότιλους

Συστήματα παιχνιδιού

Επανακωδικοποίηση ευθύγραμμων επιδέξιων βολών

Οι περισσότερες ευθύγραμμες επιδέξιες βολές έχουν επανακωδικοποιηθεί, ώστε να εντοπίζουν συγκρούσεις με μεγαλύτερη σαφήνεια και συνέπεια. Εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Αναλυτικά, με τεχνικές λεπτομέρειες: εδώ και αρκετό καιρό εκκαθαρίζουμε τους κώδικες του παρασκηνίου και πιο πρόσφατος στόχος μας είναι μια ομάδα ικανοτήτων που ονομάζονται «ευθύγραμμα βλήματα». Φανταστείτε τα ευθύγραμμα βλήματα ως επιδέξιες βολές. Για παράδειγμα, τα Q / W / R του Έζρεαλ είναι επιδέξιες βολές, αλλά οι βασικές επιθέσεις του δεν είναι. Πριν μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, ας μιλήσουμε για τις αλλαγές: αυτή η επανακωδικοποίηση θα διορθώσει δύο βασικά ζητήματα: πρώτον, πιστεύουμε ότι έχουμε διορθώσει το σφάλμα, όπου οι επιδέξιες βολές βλημάτων διαπερνούσαν ορισμένες φορές μια μονάδα και δεύτερον, ο εντοπισμός σύγκρουσης στις επιδέξιες βολές θα λειτουργεί με βάση το πλαίσιο κρούσης μιας μονάδας, αντί για το κέντρο του μοντέλου της.

Βέβαια, έχει πολύ μεγάλη διαφορά να «ονομάζεται» επιδέξια βολή και να κωδικοποιείται ως τέτοια. Δεν είναι όλες οι επιδέξιες βολές ευθύγραμμων βλημάτων ίδιες και αυτό ακριβώς ισχύει και εδώ.

Επειδή ασχολούμαστε με συγκεκριμένους κώδικες, αυτή η αλλαγή θα διορθώσει πολλά ζητήματα, αλλά όχι όλα. Μερικές φορές κάτι που φαίνεται να είναι επιδέξια βολή είναι στην πραγματικότητα υπηρέτης-βλήμα (όπως στη Σίντρα!). Με άλλα λόγια, αυτό είναι το πρώτο μας βήμα για την εκκαθάριση της κωδικοποίησης των επιδέξιων βολών βλημάτων, αλλά δεν αποτελεί και την τελική λύση. Λογικά, θα υπάρχει περισσότερη συνέπεια στις συγκρούσεις των επιδέξιων βολών και στον εντοπισμό του πλαισίου κρούσης, όπως, για παράδειγμα, οι επιδέξιες βολές δεν θα περνούν μέσα από τους στόχους (εστιάζουμε κυρίως σε αυτό), αλλά θα υπάρχουν εξαιρέσεις. Μην διστάσετε να μας ενημερώσετε, αν συναντήσετε τυχόν ζητήματα. Θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τι επηρεάστηκε και τι όχι (λαμβάνοντας υπόψη και το φανταστικό φαινόμενο placebo).

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι, επειδή θέλουμε η αλλαγή να εφαρμοστεί με ασφάλεια, θα ενεργοποιηθεί αργότερα και αρχικά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να παρακολουθήσουμε την επίδρασή της. Αν όλα πάνε καλά, θα την εφαρμόσουμε σε όλες τις περιοχές και θα το γνωρίζετε στην επόμενη ενημέρωση.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΟ ΒΛΗΜΑ Διορθώθηκαν τα περισσότερα σφάλματα, όπου ορισμένες φορές τα βλήματα «διαπερνούσαν» έναν αντίπαλο ήρωα (ενδέχεται να μην διορθωθούν όλες οι περιπτώσεις, διαβάστε παραπάνω για λεπτομέρειες)
ΜΕ ΛΕΣ ΧΟΝΤΡΟ; Η σύγκρουση επιδέξιας βολής βλήματος θα εντοπίζεται πλέον λίγο νωρίτερα στους περισσότερους ήρωες, καθώς οι επιδέξιες βολές θα προσκρούουν στο άκρο της μονάδας, αντί για το κέντρο της.

Αλλαγές στην Επαναφορά

Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Ας είμαστε ρεαλιστές: Όσοι συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την Επαναφορά με το κατάστημα ανοικτό θα πεθαίνουν και πάλι. Εδώ, η πιο σημαντική αλλαγή θα είναι το πιο κανονικοποιημένο χρονικό περιθώριο επαναφοράς. Με άλλα λόγια, όλοι οι παίκτες θα γνωρίζουν πλέον ακριβώς πότε θα μπορούν να διακόψουν την επαναφορά ενός εχθρού και πότε αυτό δεν θα είναι δυνατό. Προηγουμένως, υπήρχε ένας βαθμός τυχαιότητας (παρόλο που το χρονικό περιθώριο ήταν πολύ μικρό), αλλά πλέον θα υπάρχει συνέπεια. Κάθε φορά.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ Αν είχατε ανοικτό το κατάστημα αντικειμένων κατά την επαναφορά και αυτή διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο, πλέον το κατάστημα θα κλείνει υποχρεωτικά.
ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ Το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου μπορείτε να δεχτείτε ζημιά πριν την ολοκλήρωση της επαναφοράς, χωρίς αυτή να διακοπεί κανονικοποιείται πλέον στα 0,1 δευτερόλεπτα (προηγουμένως ήταν τυχαίο, μεταξύ 0 και 0,25 δευτερολέπτων)

Ήρωες

image_005 Ας

Η Συγκέντρωση του Ιχνηλάτη αποκτά πλέον μόνο μία στοίβα από το W και το R.

Η Συγκέντρωση του Ιχνηλάτη έχει στόχο να παρέχει μεγάλη προσωρινή αύξηση ζημιάς, αν ο παίκτης επενδύσει χρόνο για τη συσσώρευση στοιβών Συγκέντρωσης. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει τώρα, καθώς οι επίδοξοι δήμιοι της Τοξότριας των Πάγων πέφτουν νεκροί από έναν καταιγισμό βελών πριν καν ξεκινήσει η μάχη (αυτό συμβαίνει συχνά εξαπολύοντας μια Ομοβροντία σε ένα κύμα υπηρετών ή σε μια ομάδα αντίπαλων ηρώων) και επειδή η Ας έχει αμέσως πρόσβαση στην ενίσχυσή της. Η αφαίρεση της άμεσης πρόσβασης στην πανίσχυρη ενίσχυση ζημιάς αποκαθιστά την ισορροπία για τους εχθρούς της, καθώς πρέπει να παραμένει σε εγρήγορση, για να τους αντιμετωπίσει.

Q – Συγκέντρωση του Ιχνηλάτη
ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πλέον δίνει μόνο 1 στοίβα ανά Ομοβροντία ή Μαγικό Κρυστάλλινο Βέλος

image_007 Μπράουμ

Η ζημιά του Q αυξήθηκε και το κόστος Μάνα μειώθηκε.

Αν παίζετε με τον Μπράουμ για πολύ καιρό (και πραγματικά, ποιος δεν το κάνει), αυτές οι αλλαγές πιθανόν να σας φανούν οικείες, καθώς αποτελούν εν μέρει επαναφορά των αλλαγών που είχαμε κάνει πριν από περίπου έναν χρόνο, ώστε να μετριάσουμε τις δυνατότητές του για παρενόχληση στη λωρίδα και για εφόρμηση στη μάχη. Τι έχει αλλάξει;

Είναι βέβαιο ότι το φάσμα των ηρώων υποστήριξης που χρησιμοποιούνται στη λωρίδα διδύμου είναι πολύ διαφορετικό. Για παράδειγμα, οι επιθετικές δυνατότητες ενός κυρίως αμυντικού ήρωα που θεωρούνταν υπερβολικά ισχυρές δεν είναι πλέον το ίδιο ισχυρές (πάντα ανάλογα με την περίσταση), καθώς η ενεργοποίηση των Χτυπημάτων Διάσεισης δεν σημαίνει αυτόματα και κυριαρχία στη λωρίδα. Τώρα πλέον ο Μπράουμ δεν μπορεί να σκοτώνει κατά βούληση με την παθητική του και γι’ αυτό του επιστρέφουμε μέρος της ισχύος του Κεντριού του Χειμώνα, ενώ πλέον μπορεί να παρενοχλεί τους αντιπάλους του με περισσότερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στην προσπάθειά του να πάρει το προβάδισμα στη μάχη.

Q – Κεντρί του Χειμώνα
ΖΗΜΙΑ 60/105/150/195/240 ⇒ 70/115/160/205/250
ΚΟΣΤΟΣ 55/60/65/70/75 Μάνα ⇒ 45/50/55/60/65 Μάνα

image_012 Έκκο

Το Μάνα ανά επίπεδο αυξήθηκε, η συνολική Ταχύτητα Επίθεσης μειώθηκε. Η βασική ζημιά της παθητικής και η αναλογία του Q μειώθηκαν. Το R έχει κόστος Μάνα και μικρότερο πεδίο επιρροής.

Η λίστα αλλαγών του Έκκο είναι κάπως περίπλοκη και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τα πάντα με λεπτομέρεια. Επί της αρχής, η απόλυτη ζημιά του Έκκο είναι υπερβολικά μεγάλη για πολλούς αντιπάλους, καθώς συχνά δεν έχουν αρκετό χρόνο, για να αντιδράσουν στο τριπλό χτύπημά του, πριν συνεχίσει την επίθεση ή επιστρέψει στην αρχή με το χρονικό ρήγμα. Εστιάζουμε συγκεκριμένα στη μείωση της απόλυτης ζημιάς που μπορεί να εξαπολύσει αμέσως, αντί για τη ζημιά που χρειάζεται χρόνο, για να προκαλέσει, όπως το δεύτερο χτύπημα του Χρονοστρόβιλου ή χρονική έκρηξη 4 δευτερολέπτων του Χρονικού Ρήγματος. Αυτό μειώνει επιπρόσθετα την αποτελεσματικότητα των ανθεκτικών εκδόσεων του ήρωα που εξαρτώνται μόνο από τη βασική ζημιά για τα μεγαλύτερα οφέλη από τις καθυστερημένες επιδράσεις του Χρονικού Ρήγματος.

Τέλος, για να μείνουμε πιστοί στην παράδοση και να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι ήρωες είναι πιο αδύναμοι, όταν ξεμένουν από Μάνα, το Χρονικό Ρήγμα κοστίζει πλέον Μάνα. Ίσως σε κάποια άλλη χρονική διάσταση, μεγάλε.

Γενικά
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΝΑ 40 Μάνα ⇒ 50 Μάνα
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 0,644 ⇒ 0,625
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 3% ⇒ 3,3%
Παθητική – Αντήχηση Συσκευής Z
ΒΑΣΙΚΗ ΖΗΜΙΑ 15 + 12 ανά επίπεδο ⇒ 10 + 10 ανά επίπεδο
Q – Χρονοστρόβιλος
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ 0,2 Ισχύος Ικανότητας ⇒ 0,1 Ισχύος Ικανότητας
R – Χρονικό Ρήγμα
ΚΟΣΤΟΣ Χωρίς κόστος ⇒ 100 Μάνα
ΑΚΤΙΝΑ ΖΗΜΙΑΣ 400 ⇒ 375

image_013 Ελίζ

Το W της Μορφής Αράχνης χάνει μέρος της θεραπείας που μεταφέρεται στο R. Πλέον το Ραπέλ δίνει Μπόνους ζημιάς και θεραπείας από τις επιθέσεις του R μετά την προσγείωση.

Η τέως Βασίλισσα της Ζούγκλας Ελίζ είναι μια ηρωίδα που οι βασικοί μηχανισμοί της εξασφαλίζουν ότι θα είναι σχεδόν πάντα βιώσιμη. Το πλήθος δυνατοτήτων, όπως η αλλαγή μορφής, η ικανότητα καταστολής πλήθους, καθώς και ένας θανατηφόρος συνδυασμός ευκινησίας, ζημιάς και διατήρησης (μεταξύ άλλων) εξαρτάται από πολλούς μηχανισμούς. Για εμάς, αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα μεγάλο αριθμό στοιχείων που μπορούμε να τροποποιήσουμε στο κιτ ικανοτήτων της (όπως εμβέλειες, απόλυτοι αριθμοί ή μηχανισμοί), ώστε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένες αλλαγές και να επιτύχουμε άμεσα αποτελέσματα.

Τι θέλουμε, λοιπόν, να πετύχουμε για την Ελίζ αυτήν τη φορά; Τροποποιούμε το μηχανισμό διατήρησης και τον καθιστούμε διαρκώς ενεργό, ώστε να έχει πλήρη Ζωή στη ζούγκλα και να μπορεί να μεταμορφωθεί σε αράχνη-τανκ (αυτό είναι κάτι που πιστεύουμε ότι αποτελεί σημείο διαφοροποίησης μεταξύ αρχάριων και έμπειρων παικτών της Ελίζ). Από την άλλη, η παρουσία της στην τελική φάση του αγώνα πάντοτε άφηνε στους παίκτες την εντύπωση ότι έχει στη διάθεσή της μόνο το Κουκούλι, καθώς δεν μπορεί να προκαλέσει φυσικά μεγάλη ζημιά με το κιτ ικανοτήτων της, αφότου οι υπόλοιπες ικανότητές της φτάσουν στη μέγιστη βαθμίδα. Οι αλλαγές στο Ραπέλ σε συνδυασμό με τη θεραπεία της Μορφής Αράχνης θα βοηθήσουν την Ελίζ, ώστε να έχει καλύτερη απόδοση στα πρώτα και στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όπου δείχνει να χρειάζεται την περισσότερη βοήθεια.

W – Φρενήρης Κίνηση
αφαιρέθηκεΦΡΕΝΗΡΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Δεν περιλαμβάνει πλέον θεραπεία κατά το χτύπημα στις βασικές επιθέσεις της Ελίζ και των Αραχνιδίων
E – Ραπέλ
Νέο: ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Αυξάνει την Μπόνους ζημιά και την Μπόνους θεραπεία από τις επιθέσεις της Ελίζ σε Μορφή Αράχνης κατά 40/55/70/85/100% για 5 δευτερόλεπτα μετά την προσγείωση
R – Μορφή Αράχνης
Νέο: ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ ΓΟΥΣΤΟ Κάθε βασική επίθεση της Ελίζ σε Μορφή Αράχνης τη θεραπεύει για 4/6/8/10 (+0,1 Ισχύος Ικανότητας)

image_018 Γκάλιο

Η βασική ζημιά του R μειώθηκε ελαφρώς, αλλά έχει σημαντικά μεγαλύτερη μέγιστη ζημιά.

Το Άγαλμα του Ντουράντ κάποτε έσπερνε τον τρόμο στις ομαδικές μάχες όπως ακριβώς η Θύελλα Κορακιών και η Κατάρα της Θλιμμένης Μούμιας. Ωστόσο, η σημερινή του κατάσταση στο τοπίο του παιχνιδιού δεν είναι καλή. Η πλήρης διοχέτευση της ικανότητας χωρίς να διακοπεί από την αντίπαλη ομάδα (και πάνω στους σωστούς στόχους, φυσικά) δεν είναι εύκολη δουλειά και γι’ αυτό αυξάνουμε την αποτελεσματικότητα της πλήρους διοχέτευσης.

R – Άγαλμα του Ντουράντ
ΒΑΣΙΚΗ ΖΗΜΙΑ 220/330/440 ⇒ 200/300/400
ΑΥΞΗΣΗ ΖΗΜΙΑΣ 5% ανά χτύπημα ⇒ 10% ανά χτύπημα
ΟΡΙΟ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ 40% ⇒ 80%
ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΖΗΜΙΑΣ 308/462/616 (+0,84 Ισχύος Ικανότητας) ⇒ 360/540/720 (+1,0 Ισχύος Ικανότητας)

image_019 Γκράγκας

Η Αναπλήρωση Ζωής έχει μειωθεί. Το Q έχει πιο αδύναμη επιβράδυνση, αλλά βελτιώνεται αναλογικά με τη διάρκεια.

Ο Γκράγκας βρίσκεται στην αφρόκρεμα της αγωνιστικής σκηνής εδώ και αρκετό καιρό, χάρη στα αργές, αλλά αναπόφευκτες και αλλεπάλληλες ακινητοποιήσεις των εχθρών του και στην υπερβολική διατήρησή του. Αυτός ο συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμα κουραστική εμπειρία για τον παίκτη και δυσκολίες στην αντιμετώπιση του Γκράγκας από τους αντιπάλους. Μειώνοντας την αναπλήρωση και την αποτελεσματικότητα της γρήγορης χρήσης του Βαρελιού, διακόπτονται οι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι χρήσης επιδράσεων καταστολής/ενέδρας και δίνονται δυνατότητες στους αντιπάλους να αντιδράσουν.

Γενικά
ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΖΩΗΣ 8,675 ⇒ 5,5
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΖΩΗΣ 0,85 ⇒ 0,5
Q – Κύλιση Βαρελιού
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗΣ 2 δευτερόλεπτα ⇒ 1,3 δευτερόλεπτα
ΑΣ’ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ Η διάρκεια επιβράδυνσης της Κύλισης Βαρελιού αυξάνεται επίσης έως 150%, καθώς το βαρέλι βράζει μέσα σε 2 δευτερόλεπτα

image_022 Τζάρβαν ο Δ’

Ο Χρόνος Επαναφόρτισης του E μειώθηκε.

Παρόλο που στο μυαλό των παικτών θεωρείται κυρίαρχη επιλογή στην επαγγελματική σκηνή, ο Τζάρβαν έχει κάνει κοιλιά τελευταία. Δεν είναι βέβαια σε πολύ άσχημη κατάσταση. Με τις τελευταίες αλλαγές που του κάναμε, μετατράπηκε από «καλή γενική επιλογή» που παρέχει πολλή υποστήριξη σε οποιαδήποτε σύνθεση ομάδας σε ήρωα που κάνει κυρίως εφορμήσεις, χρησιμοποιώντας τη σημαία του για να βρεθεί στα μετόπισθεν και να χτυπήσει στόχους προτεραιότητας. Παρόλο που θα επωφελούταν από ακόμη μικρότερο Χρόνο Επαναφόρτισης, ώστε να εφορμά ακόμη πιο αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας δύο σημαίες ταυτόχρονα, αυτό θα τον καθιστούσε αρκετά ισχυρό, ώστε να είναι επιλογή γενικής χρήσης και αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αρχές μας.

E – Ντεμασιανό Λάβαρο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 13 δευτερόλεπτα σε όλες τις βαθμίδες ⇒ 13/12,5/12/11,5/11δευτερόλεπτα
ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗ Το Ντεμασιανό Λάβαρο δεν επηρεάζει πλέον τις διαδρομές των τεράτων της ζούγκλας

image_024 Τζαξ

Η Θωράκιση και η Αντίσταση Μαγείας του R αυξάνονται.

Οι δυνατότητες του Τζαξ να παραμένει σε επαφή με το στόχο και να μονομαχεί αποτελεσματικά στη μεσαία και στην τελική φάση του αγώνα είναι πιο μεγάλες από ποτέ. Όμως, σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι συνθέσεις ομάδων κρούσης θανάτου και ανθεκτικών ηρώων, ο Δεξιοτέχνης μοιάζει περισσότερο με αρχάριο και καταρρέει πιο γρήγορα απ’ όσο πρέπει, όταν μπει μέσα στο ρινγκ. Η μικρή τροποποίηση της προσωρινής ανθεκτικότητάς του δεν θα επηρεάσει πολύ τις δυνατότητές του για μονομαχίες, ενώ θα τον διευκολύνει στην εμπλοκή του σε αψιμαχίες, ώστε να νιώσει και πάλι την αύρα του πρωταθλητή.

R – Δύναμη του Δεξιοτέχνη
ΜΠΟΝΟΥΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ 20/35/50 ⇒ 30/50/70

image_025 Λουξ

Το W δίνει ασπίδα αμέσως. Γίνονται μερικές μικρές βελτιώσεις στο E.

Οι αλλαγές στη Λουξ σε αυτήν την ενημέρωση εμπίπτουν πιο πολύ στην κατηγορία των «αισθητικών βελτιώσεων», παρά σε αυτήν της τροποποίησης απόλυτων αριθμών. Οι ικανότητες που απαιτούν δεύτερη χρήση για να προκαλέσουν έκρηξη ήταν πάντοτε πιο δύσκολες στη χρήση από παίκτες που δεν έχουν χαμηλό ping. Έτσι, προσθέτουμε μια επιλογή «πρώιμης ανατίναξης» (παρόμοια με την Κύλιση Βαρελιού του Γκράγκας και τον Σάκο Εκρηκτικών του Ζιγκς) στη Λαμπρή Μοναδικότητα. Επίσης, η ασπίδα από το Πρισματικό Φράγμα δίνεται αμέσως, ώστε να μπορεί να αυτοπροστατεύεται και να χρησιμοποιεί τις ίδιες τακτικές με τους άλλους ήρωες που έχουν ασπίδες.

W – Πρισματικό Φράγμα
ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΦΩΣ Η Λουξ αποκτά αμέσως ασπίδα κατά τη χρήση
E – Λαμπρή Μοναδικότητα
ΑΚΤΙΝΑ ΖΩΝΗΣ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗΣ 300 ⇒ 350
ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά όσο το βλήμα είναι στον αέρα, για να ανατιναχτεί κατά την άφιξη
ΟΜΟΡΦΑ ΦΩΤΑ Πλέον στροβιλίζεται ελαφρώς, για να υποδείξει πότε η ικανότητα είναι έτοιμη για έκρηξη

image_031 image_031Μάλφαϊτ

Η βασική ζημιά του W είναι μικρότερη, αλλά αυξάνεται αναλογικά με τη Θωράκιση και έχει μεγαλύτερο πεδίο επιρροής.

Όπως είπαμε και στις σημειώσεις ενημέρωσης 5.11, οι αλλαγές στα Βάναυσα Χτυπήματα του Μάλφαϊτ είχαν ως στόχο να βελτιώσουν τη στρατηγική του συνολικά. Τώρα που ρίχνει πέτρινες σφαλιάρες δεξιά κι αριστερά, επανερχόμαστε για λίγο στην ικανότητα για να την τροποποιήσουμε κατάλληλα. Συγκεκριμένα, επωφελείται πλέον περισσότερο από τις αγορές Θωράκισης και βοηθά ακόμη περισσότερο τους παίκτες τόσο εναντίον κυμάτων υπηρετών όσο και στις ομαδικές μάχες.

W – Βάναυσα Χτυπήματα
ΖΗΜΙΑ 25/40/55/70/85 (+0,15 Ισχύος Ικανότητας) ⇒ 15/30/45/60/75 (+0,1 Ισχύος Ικανότητας) + (0,1 συνολικής Θωράκισης)
ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 200 ⇒ 225
ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΒΡΑΧΟΙ Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου τα Βάναυσα Χτυπήματα ήταν ορατά μέσα από την ομίχλη πολέμου

image_032 Ράιζ

Τι να πούμε εδώ!

Ο Ράιζ έχει πολλές αλλαγές και για να τις αναλύσουμε καλύτερα, πρέπει να εντοπίσουμε με ακρίβεια τα ζητήματα που προκύπτουν από τις δυνατότητες «μόνιμης ακινητοποίησης» που έχει, ώστε να μην σπάσετε κι άλλα πληκτρολόγια.

Ας εντοπίσουμε το πρώτο ζήτημα: τακτικές αντιμετώπισης. Πολλές φορές μιλάμε γι’ αυτό και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε: αντιμετώπιση δεν σημαίνει πάντοτε ότι η x ικανότητα θα γίνει επιδέξια βολή. Αυτό μπορεί να γίνει σε στοχευμένες ικανότητες με μεταβλητά στοιχεία, όπως διάρκεια ή χρόνος επαναφόρτισης. Στην περίπτωση του Ράιζ, η υπερφόρτιση πρακτικά παραβιάζει όλες τις παραπάνω αρχές, καθώς εκτός από τους στόχους που είναι άτρωτοι σε επιδράσεις καταστολής πλήθους, όλοι οι υπόλοιποι ουσιαστικά παραλύουν.

Ζήτημα, επίσης, είναι η ταχύτητα με την οποία μπορεί να αποκτήσει τόση ισχύ. Ο Ράιζ ήταν πάντοτε ήρωας με έμφαση στην τελική φάση του αγώνα και σε πολλούς αγώνες πάλευε ουσιαστικά με το χρόνο, όπως ο Νάσους και ο Κογκ’Μο. Όταν μπορεί να αποκτήσει τόση ισχύ ήδη από το επίπεδο 3 ή το επίπεδο 5, κανείς δεν προλαβαίνει να αποκτήσει παρόμοια ισχύ (ή, βασικά, να κάνει ο,τιδήποτε άλλο) για να τον αντιμετωπίσει.

Πώς, λοιπόν, θα διορθώσουμε αυτά τα ζητήματα; Ξεκινάμε μειώνοντας το μέγιστο δυναμικό της ακινητοποίησης από τη Ρουνική Φυλακή (έτσι αυξάνεται το χρονικό διάστημα «μη ακινητοποίησης» των εχθρών). Επίσης, για να πετύχει τη μέγιστη επίδραση για πρώτη φορά απαιτείται η χρήση της Υπερφόρτισης, κάτι που μετατοπίζει χρονικά τη στιγμή που μπορεί να εξαπολύσει όλα τα όπλα του στους εχθρούς, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ότι δεν θα είναι άτρωτος όταν φτάσει σ’ αυτήν την κατάσταση.

Γενικά
ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΤΡΕΪΛΕΡ; Τα στοχευμένα ξόρκια του Ράιζ (W – Ρουνική Φυλακή, E – Σφαίρα Μαγείας) δεν ακυρώνουν πλέον τις ενεργές εντολές Κίνησης ή Επίθεσης
Παθητική – Μαγική Εξειδίκευση
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ 6 δευτερόλεπτα ⇒ 2,5 δευτερόλεπτα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΟΙΒΑΣ 12 δευτερόλεπτα ⇒ 10 δευτερόλεπτα
ΟΡΙΟ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 0,25 δευτερόλεπτα ⇒ αφαιρέθηκε
Q – Υπερφόρτιση
Νέο: Παθητική Αυξάνει τη διάρκεια της υπερφορτισμένης επίδρασης της Μαγικής Εξειδίκευσης σε 3/3,5/4/4,5/5 δευτερόλεπτα
ΒΑΣΙΚΗ ΖΗΜΙΑ 65/95/125/155/185 ⇒ 60/95/130/165/200
ΚΟΣΤΟΣ 30/35/40/45/50 Μάνα ⇒ 40 Μάνα σε όλες τις βαθμίδες
ΠΛΑΤΟΣ ΒΛΗΜΑΤΩΝ 50 ⇒ 55
W – Ρουνική Φυλακή
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 0,75/1/1,25/1,5/1,75 δευτερόλεπτα ⇒ 1,0/1,1/1,2/1,3/1,4 δευτερόλεπτα
ΒΑΣΙΚΗ ΖΗΜΙΑ 65/95/125/155/185 ⇒ 80/100/120/140/160 ζημιά

image_036 Τραντλ

Το R κλέβει περισσότερη Ζωή.

Ο Τραντλ από ανέγγιχτος ήρωας έχει αποκτήσει σταθερή παρουσία στις σημειώσεις ενημέρωσης. Ας μιλήσουμε λίγο γι’ αυτό. Ο Τραντλ είναι ένας ήρωας απλός αλλά και αποτελεσματικός: εφορμάς, σπας τα με το ρόπαλό σου και κλείνεις τις εισόδους με το βράχο (παγώνοντας ταυτόχρονα τα πάντα γύρω). Όλα αυτά είναι φανταστικά. Γιατί, λοιπόν, κάνουμε τις αλλαγές;

Για να το πούμε απλά, ο Τραντλ εξαρτάται πολύ από τη σύνθεση των αντιπάλων και μάλιστα περισσότερο από την πλειοψηφία των μαχητών στο LoL. Για παράδειγμα, ο Όλαφ και η Σιβάνα θα προτιμούσαν οι αντίπαλοί τους να μην έχουν πολλά περιθώρια να ξεφύγουν από τα νύχια τους, ο Τραντλ χρειάζεται επιπλέον από τους αντιπάλους του να έχουν στατιστικά που να αξίζει να κλέψει. Αν δαγκώσει τον Μάλζαχαρ θα ωφεληθεί πολύ λιγότερο απ’ το να δαγκώσει έναν ήρωα με πολλή Ζημιά Επίθεσης, όπως η Ρίβεν. Επίσης, αν υποτάξει μια ομάδα δολοφόνων και μάγων θα κερδίσει πολύ πιο λίγα απ’ το να υποτάξει τον Νούνου ή τον Νάσους που έχουν πολλή Ζωή και Αντιστάσεις.

Τι σημαίνει αυτό για τον Τραντλ; Όπως με τις αλλαγές στον Παγωμένο Βράχο στην ενημέρωση 5.9, στόχος μας είναι να φέρουμε τις ικανότητες σε τέτοια θέση, ώστε όταν είναι καλές, να είναι πολύ καλές. Η υποταγή ενός Γίγαντα ήταν πάντα ωφέλιμη. Η περαιτέρω ενίσχυση, όμως, της βασιλικής του παρουσίας θα καθιερώσει τον Τραντλ ως τον ήρωα που είναι απόλυτα αποτελεσματικός εναντίον τανκ, κάτι για το οποίο είναι γεννημένος. Ζήτω ο Βασιλιάς.

R – Καθυπόταξη
ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΖΩΗΣ 20/24/28% ⇒ 20/27,5/35%

image_037 Τρίνταμερ

Τα Καίρια Χτυπήματα του Τρίνταμερ είναι πλέον σε αντιστοιχία με τις βασικές του επιθέσεις.

Ο Τρίνταμερ είναι μια από τις πιο τρομακτικές απειλές στο LoL και κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους ήρωες, όσον αφορά το επίπεδο ισχύος. Όταν έχει το προβάδισμα, είναι ένας από τους λίγους με τη δυνατότητα να τα βάλει με μια ολόκληρη βάση (και μαζί με όσους ανόητους θελήσουν να την υπερασπιστούν). Όταν, όμως, είναι πίσω στο παιχνίδι, μπορεί να καταλήξει στον κουβά, καθώς ορμά συνεχώς σε μάχες, όπου ακινητοποιείται πάντοτε και κάθε φορά πεθαίνει. Στο παρελθόν, ήμαστε πολύ προσεκτικοί και δεν θέλαμε να αλλάξουμε αυτήν τη λεπτή ισορροπία μεταξύ των δύο άκρων. Ωστόσο, ακόμη κι ο βάρβαρος βασιλιάς του split-push θα μπορούσε να ωφεληθεί από μια αισθητική βελτίωση.

Θα είμαστε σαφείς: το κινούμενο σχέδιο του Καίριου Χτυπήματος του Τρίνταμερ είχε λίγο μεγαλύτερη διάρκεια από την βασική του επίθεση. Το αποτέλεσμα ήταν πολλές φορές εκνευριστικό, καθώς οι παίκτες ακύρωναν την επίθεση κατά λάθος, μόνο και μόνο γιατί δεν υπολόγιζαν σωστά τους χρόνους. Με αυτήν τη διόρθωση θα μπορείτε να εκτελείτε τους εχθρούς σας λίγο πιο εύκολα, καθώς πατάτε πάνω στα πτώματά τους, στο δρόμο για τη βαθμίδα Διεκδικητή. (Σε όλους τους υπόλοιπους που το διαβάζουν, ένα πράγμα μόνο: Απλώς πάρτε τον Νάσους.)

Γενικά
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠ’ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙ Το καρέ επίθεσης καίριου χτυπήματος του Τρίνταμερ αυξάνεται κατά 16% (πλέον αντιστοιχεί στο καρέ βασικής επίθεσης)

image_038 Ζίλεαν

Δεν έχουμε να πούμε πολλά εδώ. Παρατηρήσαμε ότι η αλληλεπίδραση ήταν αργή και βάλαμε στο πρόγραμμα μια μικρή βελτίωση, ώστε οι συνδυασμοί του Ζίλεαν να είναι πιο γρήγοροι.

W – Επιστροφή
ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου ο συνδυασμός Q-W-Q του Ζίλεαν είχε μεγαλύτερη καθυστέρηση από όσο προοριζόταν.

Ενημέρωση σκίτσου της Ανίβια

Το σκίτσο της Ανίβια ενημερώθηκε!

image111

Αντικείμενα

image_039 Νέο: Ενίσχυση – Ρουνική Λεπίδα

Η ενίσχυση ζούγκλας Μάγος έχει αντικατασταθεί από την ενίσχυση Ρουνική Λεπίδα. Τώρα θα γράψουμε ένα δοκίμιο για το λόγο που αυτό είναι σημαντικό.

Αρχικά, να πούμε ότι θέλαμε να αυξήσουμε τον αριθμό (ή την ποικιλία, αν θέλετε) των ηρώων που να μπορούν να εκμεταλλευτούν ένα αντικείμενο ζούγκλας Ισχύος Ικανότητας. Το βασικό πρόβλημα με τον Μάγο ήταν ότι δεν καθιστούσε τους ήρωες ουσιαστικά καλύτερους στη ζούγκλας (όπως, π.χ., ο Φλεγόμενος Γίγαντας). Αντίθετα, έδινε σε ήρωες που ήταν ήδη καλοί στη ζούγκλα μια σχετικά μεγάλη ενίσχυση στατιστικών στο μέσο του αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με τον Απόηχος του Λούντεν ή το Προκλητικό Πλήγμα στην πάνω λωρίδα: μια περιορισμένη ομάδα ηρώων που καθορίζεται από την καλή χρήση ή όχι του αντικειμένου.

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για τον Φίντλστιξ, επειδή είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρωα που χρησιμοποιεί καλά τον Μάγο (εδώ ισχύει η συνταγή «ισχυρό βασικό κιτ ικανοτήτων + στατιστικά = ευτυχία»), αλλά παράλληλα δεν επωφελείται καθόλου από αυτήν την αλλαγή αντικειμένου. Πρώτον, πιστεύουμε ότι ο Φίντλστιξ είναι εξαιρετικά ισχυρός στη ζούγκλα εδώ και καιρό και δεν θεωρούμε ότι αυτή η αλλαγή αντικειμένου θα τον αποδυναμώσει σημαντικά, ιδιαίτερα καθώς πολλοί παίκτες που έχουν τον Φίντλστιξ βασικό έχουν αρχίσει να αφήνουν στην άκρη την αναβάθμιση του Μάγου, για να αγοράζουν νωρίς την Κλεψύδρα της Ζόνια. Βέβαια, επειδή αυτό καταλήγει ν’ ακούγεται φτηνή δικαιολογία, προτιμούμε να μιλήσουμε από μια δεύτερη οπτική: αυτήν των εξαιρέσεων.

Για κάθε αντικείμενο, υπάρχει μια ευρεία ομάδα ηρώων που μπορούν να το αξιοποιήσουν, ορισμένοι πιο αποτελεσματικά από άλλους. Όταν αυτή η ομάδα γίνει υπερβολικά ευρεία, καταλήγουμε να κάνουμε ένα από τα εξής: είτε να ισορροπήσουμε το αντικείμενο για όλο το φάσμα των ηρώων (και να γίνει μέτριο για όλους) είτε να περιορίσουμε τη χρηστικότητά του μόνο για μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα (με κίνδυνο να εξαρτάται η ισορροπία της ομάδας άμεσα από το αντικείμενο). Οι αλλαγές μας στον παλιό Μαύρο Θεριστή ήταν χαρακτηριστικές ιδίως της πρώτης περίπτωσης, ενώ οι αλλαγές μας στον Μάγο εστιάζουν κυρίως στη δεύτερη περίπτωση. Εν συντομία, όπως και με τις αλλαγές από το Θωρηκτό στον Φλεγόμενο Γίγαντα, θα υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις ηρώων που δεν θα ωφελούνται τόσο πολύ από την αγορά, αλλά θα υπάρχουν και πολλοί περισσότεροι που θα είναι βιώσιμοι με το νέο αντικείμενο. Θα παρακολουθήσουμε στενά την κατάσταση, για να δούμε από ποιους ήρωες θα χρησιμοποιηθεί.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ Αντικείμενο Ζούγκλας 2ης βαθμίδας + Λαμπερό Σπαθί + 200 Χρυσός (2250 συνολικός Χρυσός)
ΙΣΧΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 40
ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 10% ⇒ 10%ω
ΜΑΝΑ 200
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ Λεπίδα Ξορκιών – Μετά τη χρήση ικανότητας, η επόμενη βασική επίθεση μετατρέπεται σε μαγική και προκαλεί Μπόνους ζημιά κατά το χτύπημα ίση με 75% της Ζημιάς Βασικής Επίθεσης (+0,3 Ισχύος Ικανότητας) σε πεδίο επιρροής γύρω από το στόχο και αναπληρώνει Μάνα ίσο με το 8% του Μάνα σας που λείπει
Ενίσχυση – Φλεγόμενος Γίγαντας

Δεν ενεργοποιείται πλέον παρά μόνο όταν μπείτε στη μάχη.

Υλοποιήσαμε μια έκδοση αυτής της αλλαγής με τον αρχικό Φλεγόμενο Γίγαντα, όπου ξεκινούσε να προκαλεί ζημιά αύρας μόνο σε τέρατα της ζούγκλας, όταν μπαίνατε στη μάχη. Με όλες τις υπόλοιπες μονάδες (υπηρέτες, ήρωες κ.λπ.), ο Φλεγόμενος Γίγαντας απλώς προκαλούσε συνεχώς ζημιά. Με αυτήν την αλλαγή απενεργοποιείται πλέον παντού η συνεχής ζημιά. Αν ο κάτοχος του Φλεγόμενου Γίγαντα δεν μπει στη μάχη (αν, δηλαδή, δεχτεί επίθεση ή επιτεθεί ο ίδιος), δεν θα προκαλεί ζημιά πύρινης αύρας. Έτσι, τώρα μπορείτε να περάσετε μέσα από ένα κύμα υπηρετών που μάχεται με άλλο χωρίς να απενεργοποιηθούν οι Μπότες Κινητικότητας, εκτός αν ένας υπηρέτης σάς χτυπήσει.

ΑΟΡΑΤΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ Ο Φλεγόμενος Γίγαντας ενεργοποιεί πλέον την αύρα ζημιάς του μόνο όταν ο ήρωας μπει στη μάχη ο ίδιος (ή δεχτεί επίθεση)

image_040 Αμυντικές εξειδικεύσεις

Εδώ τα πράγματα είναι περίπλοκα και γι’ αυτό θα μιλήσουμε αναλυτικά!

Στόχος μας ήταν να δώσουμε περισσότερα οφέλη σε όσους κάνουν μεγάλες επενδύσεις στις αμυντικές εξειδικεύσεις. Βέβαια, γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή τόσων πολλών αλλαγών μέσω του συστήματος εξειδικεύσεων στο μέσο της σεζόν δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τους παίκτες, αλλά θεωρήσαμε ότι μπορούμε να κάνουμε θετικές αλλαγές (περισσότερες επιλογές! περισσότερη εξατομίκευση!) όπου αυτό είναι δυνατόν.

Ας μιλήσουμε, τώρα, για μερικές από τις μικρότερες, συγκεκριμένες αλλαγές. Μερικοί από εσάς μπορεί να απορήσετε από την μετακίνηση της Καταπίεσης σε εξειδίκευση Βαθμίδας 5 (παράλληλα με μια αποδυνάμωση). Αυτή η εξειδίκευση ήταν στατιστικά μια από τις ισχυρότερες στο παιχνίδι, επειδή επηρέαζε επιπλέον αντικείμενα με μόνιμη αύρα, όπως η Παγωμένη Καρδιά (ναι, η επιβράδυνση των επιθέσεων θεωρείται ως «μειωμένη δυνατότητα κίνησης», ας μην μπλέξουμε με τη σημασιολογία). Άλλες αλλαγές που πρέπει να επισημάνουμε είναι η μετακίνηση της Σβελτάδας στη Βαθμίδα 1, γαι να δούμε αν μπορεί να αποτελεί ανταγωνιστική επιλογή εναντίον ομάδων με μεγάλες δυνατότητες επιβράδυνσης (ιδιαίτερα για Σκοπευτές που επενδύουν 9 πόντους στην αμυντική εξειδίκευση). Τέλος, η προσθήκη της Ευπροσάρμοστης Πανοπλίας επιτρέπει στους ήρωες να αγοράζουν αντικείμενα με μεγάλη Θωράκιση ή Αντίσταση Μαγείας, για να επιβιώσουν στη λωρίδα τους, ακόμη κι αν η γενική σύνθεση της αντίπαλης ομάδας έχει μεγάλες δυνατότητες πρόκλησης Μαγικής Ζημιάς ή Ζημιάς Επίθεσης, αντίστοιχα. Προτείνουμε να δείτε μερικές από αυτές τις νέες εξειδικεύσεις και να διαπιστώσετε πώς λειτουργούν στους αγώνες σας!

Καταπίεση
ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ Αλλάζει θέση με τη Ρουνική Ευλογία (πλέον είναι Βαθμίδας 5)
ΜΕΙΩΣΗ ΖΗΜΙΑΣ 3% ⇒ 2%

Αφαιρέθηκε: Ρουνική Ευλογία
ΠΑΕΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 1 Αφαιρέθηκε από το παιχνίδι

Επίμονος
ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ Αλλάζει θέση με την Καταπίεση (πλέον είναι Βαθμίδας 3)
ΕΜΜΟΝΗ 15% ⇒ 10%

Θρυλικός Φρουρός
ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ Αλλάζει θέση με τον Επίμονο (πλέον είναι Τελευταία Βαθμίδα)
ΠΟΝΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 3 πόντοι εξειδίκευσης ⇒ 1 πόντος εξειδίκευσης
ΠΙΟ ΘΡΥΛΙΚΟΣ Δίνει 1/2/3/4 Θωράκιση και 0,5/1/1,5/2 Αντίσταση Μαγείας για κάθε κοντινό αντίπαλο ήρωα ⇒ Δίνει 3 Θωράκιση και 3 Αντίσταση Μαγείας για κάθε κοντινό αντίπαλο ήρωα

Μαγεμένη Πανοπλία
ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ Αλλάζει θέση με τον Θρυλικό Φρουρό (πλέον είναι Βαθμίδας 5)
ΠΟΝΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 4 πόντοι εξειδίκευσης ⇒ 2 πόντοι εξειδίκευσης
ΕΠΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Αυξάνει τη Μπόνους Θωράκιση και τη Μπόνους Αντίσταση Μαγείας κατά 2,5/5% ⇒ Αυξάνει τη Μπόνους Θωράκιση και τη Μπόνους Αντίσταση Μαγείας κατά 2,5/5/7,5/10%

Σβελτάδα
ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ Αλλάζει θέση με τη Μαγεμένη Πανοπλία (πλέον είναι Βαθμίδας 1)
ΠΟΝΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 1 πόντος εξειδίκευσης ⇒ 2 πόντοι εξειδίκευσης
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ 10% αντίσταση στην επιβράδυνση ⇒ 7,5/15% αντίσταση στην επιβράδυνση

Νέο: Ευπροσάρμοστη Πανοπλία
ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ Πλέον παίρνει τη θέση που είχε προηγουμένως η Σβελτάδα (Βαθμίδα 4)
ΠΟΝΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 1 πόντος εξειδίκευσης
ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ Αποκτάτε 4% της Μπόνους Θωράκισής σας ως Αντίσταση Μαγείας, αν έχετε περισσότερη Μπόνους Θωράκιση από ό,τι Μπόνους Αντίσταση Μαγείας Ή αποκτάτε 4% της Μπόνους Αντίστασης Μαγείας σας ως Θωράκιση, αν έχετε περισσότερη Μπόνους Αντίσταση Μαγείας από ό,τι Μπόνους Θωράκιση

Φαράγγι των Επικαλεστών

Πύργοι βάσης

Πλέον τα λέιζερ της βάσης δεν επιβραδύνουν και δεν μειώνουν τη ζημιά που προκαλούν οι στόχοι τους.

Στην παρούσα φάση, η τρέχουσα στρατηγική του LoL περιλαμβάνει συνθέσεις ομάδων με μεγάλες δυνατότητες για ομαδικές μάχες, ιδιαίτερα σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε περισσότερη ποικιλία στρατηγικών επιλογών (ή αλλιώς ποικιλία στρατηγικών), ανακαλύψαμε ότι τα λέιζερ θανάτου των πύργων αποτρέπουν την υλοποίηση εναλλακτικών στρατηγικών (όπως το split push). Αντιλαμβανόμαστε ότι, στην αρχή της σεζόν, προσθέσαμε αυτούς τους μηχανισμούς για να αποτρέψουμε τη στρατηγική split-push, αλλά τώρα οι αλλαγές μας έχουν στόχο την προώθηση ουσιαστικών αλλαγών στη στρατηγική. Αυτό ενδέχεται, επίσης, να ωφελήσει ομάδες που εφορμούν σε πύργους, όταν προσπαθούν να τελειώσουν τον αγώνα (κάτι που δεν είναι κακό), αλλά κυριότερος στόχος μας είναι να δώσουμε ξανά τη δυνατότητα split-push.

Αφαιρέθηκε: ΤΑ ΛΕΪΖΕΡ ΣΤΟ ΑΡΓΟ Δεν επιβραδύνει πλέον το στόχο
Αφαιρέθηκε: ΤΑ ΛΕΪΖΕΡ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΖΗΜΙΑΣ Δεν μειώνει πλέον τη ζημιά που προκαλεί ο στόχος

Διορθώσεις σφαλμάτων

 • Οι ήρωες δεν παγιδεύονται πλέον σε τοίχους, όταν προσπαθούν να μετακινηθούν από το σιντριβάνι στην πάνω/κάτω λωρίδα με εντολή κίνησης στο μίνι χάρτη
 • Οι παίκτες δεν χάνουν πλέον περιστασιακά την ικανότητα να βλέπουν το δικό τους κείμενο συνομιλίας, μετά την ακύρωση μιας ουράς
 • Το W – Ρήγμα Κενού του Βελ’Κοζ δεν δημιουργεί πλέον μονάδα με δυνατότητα στόχευσης τη στιγμή της έκρηξης
 • Η Δύναμη της Τριάδας και η Εντροπία δίνουν πλέον σωστά Μπόνους Ταχύτητα Κίνησης κατά την εκτέλεση μονάδας
 • Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου η Παθητική – Φεγγαρολεπίδα της Ντιάνα δεν προκαλούσε πλήρη ζημιά σε πύργους
 • Η παθητική του Λαμπρού Θυμιατού εφαρμόζεται πλέον σε κλώνους ηρώων
 • Ο Βαρόνος Νάσορ δεν μπορεί πλέον να σκοτώσει τον Γαριδρομέα
 • Οι Δίδυμες Σκιές εμφανίζονται πλέον σε κάθε χάρτη, όταν γράφετε «pink» στο κατάστημα αντικειμένων
 • Ο φωνογράφος της Μαφιόζας Τζινξ παίζει και πάλι μουσική, όταν αυτή χορεύει
 • Το σωματίδιο αυτόματης επίθεσης της Λεόνα έχει αφαιρεθεί από διάφορους ήρωες που δεν λατρεύουν τον ήλιο

Ανταμοιβές για το Πάρτι στην πισίνα

Οι ανταμοιβές κοινότητας που αποκτήθηκαν κατά την Ομαδική Εβδομάδα θα δοθούν κατά την ενημέρωση 5.12! Επισκεφτείτε τη σελίδα της εκδήλωσης για λεπτομέρειες.

Επερχόμενες αμφιέσεις

Οι νέες αμφιέσεις Στην Πισίνα θα κυκλοφορήσουν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης 5.12!

Draven_4

 • Ντρέιβεν στην Πισίνα
 • Λούλου στην Πισίνα
 • Μούντο στην Πισίνα
 • Ρεκ’Σάι στην Πισίνα
 • Ζακ στην Πισίνα

Πακέτα Αποχρώσεων

Με τα Πακέτα Αποχρώσεων μπορείτε να αλλάξετε τα βασικά χρώματα ηρώων και αμφιέσεων και να προσαρμόσετε την εμφάνισή σας στο πεδίο της μάχης! Μεταβείτε εδώ για να δείτε ξανά τις λεπτομέρειες.

Η 2η φάση θα κυκλοφορήσει αργότερα κατά την ενημέρωση 5.12, μαζί με τα ακόλουθα νέα Πακέτα Αποχρώσεων:

Βασικά πακέτα αποχρώσεων

Επαναστάτρια Κέιτλιν

Caitlyn

Βιονικός Ντάριους

Darius

Στοιχειωμένη Μοργκάνα

Morgana

Ζακ Γλύκισμα

Zac

Πακέτα παραλλαγών αμφιέσεων

Πανκ Ρουκετοκόριτσο Τριστάνα

RocketGirlTristana

Χτύπημα Κυνηγού Κεφαλών Μάστερ Γι

HeadhunterMasterYi

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends