Αποκάλυψη ήρωα: Ταμ Κεντς, ο Βασιλιάς του Ποταμού

Ο επόμενος ήρωας του League θα είναι ένα πραγματικό τέρας

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ο επόμενος ήρωας του League θα είναι ένα πραγματικό τέρας!

TK_Splash_WP

Ο Ταμ Κεντς είναι ένα ανθεκτικό τανκ, ιδανικό για λωρίδες ενός ήρωα ή για υποστήριξη, που έχει μια πελώρια λαχτάρα για… σχεδόν οτιδήποτε. Καταβροχθίζει με μεγάλη χαρά τους αντίπαλους ήρωες, τους αποθηκεύει στο τεράστιο στομάχι του (και τους βγάζει από τη μάχη), ενώ οι σύμμαχοί του αξιοποιούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Όμως το στομάχι του Ταμ Κεντς δεν είναι μόνο για τους εχθρούς τους: μόλις καταπιεί έναν σύμμαχο, το αμφίβιο αυτό τανκ μπορεί να βυθιστεί σε μια λίμνη και να τους μεταφέρει στην καρδιά της αντίπαλης ομάδας.

Ικανότητες

TK_Passive Παθητική: Ιδιαίτερη Γεύση

Ο Ταμ Κεντς εφαρμόζει μια στοίβα Ιδιαίτερης Γεύσης σε όλους τους αντίπαλους ήρωες με τις βασικές του επιθέσεις ή τις ικανότητες που προκαλούν ζημιά. Μόλις εφαρμόσει τρεις στοίβες, μπορεί να αλληλεπιδράσει… διαφορετικά μαζί τους.


 

TK_Q Q: Γλωσσοκοπάνα

Ο Ταμ Κεντς ακινητοποιείται μόνος του για λίγο και εκτοξεύει τη γλώσσα του σε μια στοχευμένη θέση. Η Γλωσσοκοπάνα σταματά μόλις χτυπήσει έναν στόχο, προκαλώντας ζημιά και ακινητοποιώντας υπηρέτες και τέρατα, ενώ προκαλεί ζημιά και επιβραδύνει τους αντίπαλους ήρωες. Αν οι αντίπαλοι ήρωες έχουν τρεις στοίβες Ιδιαίτερης Γεύσης, τότε ακινητοποιούνται αντί να επιβραδυνθούν.


 

TK_W W: Καταβρόχθιση

Ο Ταμ Κεντς καταπίνει προσωρινά μια κοντινή στοχευμένη μονάδα. Οι εχθροί δέχονται Μαγική Ζημιά ίση με ένα ποσοστό της μέγιστης Ζωής τους. Επιπλέον:

  • Υπηρέτες και τέρατα: Όταν ο Ταμ Κεντς καταβροχθίζει έναν εχθρικό υπηρέτη ή τέρας, μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά την ικανότητα για να τους φτύσει σε μια στοχευμένη κατεύθυνση. Αν χτυπήσουν κάποιον στόχο, του προκαλούν ζημιά.
  • Σύμμαχοι ήρωες: Όταν ο Ταμ Κεντς καταβροχθίζει έναν σύμμαχο ήρωα, κάνει τον σύμμαχό του άτρωτο σε ζημιά και αποκτά επιπλέον Ταχύτητα Κίνησης όταν κινείται προς την κατεύθυνση αντίπαλων ηρώων. Τόσο ο Ταμ Κεντς, όσο και ο… φαγώσιμος σύμμαχός του μπορούν να επιλέξουν πότε θα βγει ο δεύτερος.
  • Αντίπαλοι ήρωες: Ο Ταμ Κεντς μπορεί να καταβροχθίζει αντίπαλους ήρωες, μόνο αν έχουν τρεις στοίβες Ιδιαίτερης Γεύσης. Όταν έχει στο στομάχι του έναν αντίπαλο ήρωα (ο οποίος θα βλέπει μόνο ό,τι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση γύρω από τον Βασιλιά του Ποταμού), η Ταχύτητα Κίνησής του μειώνεται σε μεγάλο βαθμό.

 

TK_R E: Χοντρόπετσος

Παθητική: Όλη η ζημιά που δέχεται ο Ταμ Κεντς μετατρέπεται σε γκρίζα Ζωή. Όταν δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση μάχης, η γκρίζα Ζωή πέφτει και τον θεραπεύει για ένα μέρος της γκρίζας Ζωής που έχει αποκτήσει.

Ενεργή: Ο Ταμ Κεντς μετατρέπει την γκρίζα Ζωή που έχει σε ασπίδα που εξαντλείται γρήγορα.

 

TK_E R: Ταξίδι στην Άβυσσο

Παθητική: Όλη η ζημιά του Ταμ Κεντς προσαρμόζεται ανάλογα με τη μέγιστη Ζωή του.

Ενεργή: Ο Ταμ Κεντς ανοίγει το στόμα του και επιτρέπει σε έναν σύμμαχο να μπει στο στομάχι του. Όταν μπει μέσα ή αν ο Ταμ Κεντς αποφασίσει να συνεχίσει μόνος του, διοχετεύει ενέργεια και ανοίγει μια δίνη κάτω από τα πόδια του. Στη συνέχεια, βουτά μέσα στη λίμνη και εμφανίζεται μετά από λίγα δευτερόλεπτα στη στοχευμένη τοποθεσία. Το Ταξίδι στην Άβυσσο έχει τεράστια εμβέλεια, αλλά ο μεγάλος χρόνος χρήσης της ικανότητας προειδοποιεί κάθε αντίπαλο.

 

 

Promo_TK_Reveal_Comic_thumb

Υποστήριξη

Ο Ταμ Κεντς μπορεί να γίνει πολύ καλός υποστηρικτής, χάρη στην ασύγκριτη ικανότητα που έχει να διασώζει τους ευάλωτους σκοπευτές από βέβαιο θάνατο. Όταν έχει συμπαίκτη στη λωρίδα, βασικός του στόχος είναι να μένει κοντά στο σύμμαχό του για να τον προστατεύει και να τον βοηθά να φαρμάρει. Αν ο αντίπαλος καταφέρει να επιβραδύνει ή να ακινητοποιήσει το σύμμαχό του, ο Ταμ Κεντς απλά τον καταβροχθίζει και τον παίρνει μαζί του σε ένα ασφαλές σημείο. Η επίδραση αυτή διαρκεί περισσότερο από τις περισσότερες ικανότητες καταστολής πλήθους, επομένως ο Ταμ Κεντς έχει τη δυνατότητα να αρπάξει τον σύμμαχό του και να τον «καθαρίσει» από τις αρνητικές επιδράσεις, ακόμη και αν ο αντίπαλος κατάφερε να τον παγιδέψει ιδανικά. Επιπλέον, ακόμα και αν αναγκαστεί να ανοιχτεί στις επιθέσεις του εχθρού ενώ υποχωρεί, το Χοντρόπετσος αναπληρώνει αποτελεσματικά τη Ζωή του και του επιτρέπει να αντέχει. Τέλος, στην περίπτωση που η αντίπαλη ομάδα επιτεθεί κατά μέτωπο στη λωρίδα, ο Ταμ Κεντς μπορεί να επικεντρωθεί στον αντίπαλο ήρωα με τη μεγαλύτερη ζημιά, να τον πασαλείψει με την παθητική του και να τον καταβροχθίσει, δίνοντας ένα σύντομο, αλλά ισχυρό αριθμητικό πλεονέκτημα στην πλευρά του.

Η ευελιξία του ευνοεί πολύ και τους αιφνιδιασμούς. Πέρα από την προστασία που μπορεί να προσφέρει σε έναν σύμμαχο όταν δέχεται επίθεση από υπεράριθμους αντιπάλους, είναι πολύ χρήσιμος στο στήσιμο αιφνιδιασμών για την ομάδα του. Για παράδειγμα, ο Ταμ Κεντς μπορεί να βγει από τη λωρίδα του προσποιούμενος ότι βάζει Μάτια, να συναντηθεί με τον ήρωα ζούγκλας της ομάδας του και να τον μεταφέρει με το Ταξίδι στην Άβυσσο δημιουργώντας συνθήκες αιφνιδιασμού.

«Μικρέ, ο κόσμος είναι ποταμός, κι εγώ ο Βασιλιάς του. Σ’ όλα τα μέρη έχω βρεθεί, και σ’ όλα ξαναπάω»

Μόνος σε λωρίδα

Ο Ταμ Κεντς είναι αρκετά ανθεκτικός ώστε να αντέχει αρκετό ξύλο, επομένως η ιδανική θέση για αυτόν είναι ανάμεσα στους υπηρέτες όταν παίζει μόνος του στη λωρίδα. Από εκεί, ο Βασιλιάς του Ποταμού έχει τη δυνατότητα να δίνει το τελικό χτύπημα σε υπηρέτες ή να επιτίθεται σε αντίπαλους ήρωες, ανάλογα με την περίσταση. Αυτό που πρέπει να έχετε στο νου σας για τον Ταμ Κεντς είναι ότι συνήθως βγαίνει νικητής στις μονομαχίες σώμα με σώμα, χάρη στην παθητική επίδραση του Χοντρού Πετσιού, η οποία αναπληρώνει αρκετή Ζωή ώστε να κάνει πιο ελκυστικές ακόμη και τις πιο αμφίρροπες μονομαχίες. Αν ο αντίπαλος δείχνει ότι τον ξεπερνά σε ζημιά, ο Ταμ Κεντς μπορεί να τον καταβροχθίσει και να του προκαλέσει μια ικανοποιητική ποσότητα ζημιάς, ενώ παράλληλα θεραπεύεται ή, αν ο αντίπαλος δεν έχει αρκετές στοίβες από την παθητική του ικανότητα, μπορεί να ενεργοποιήσει το Χοντρόπετσος για να αποκτήσει μια ασπίδα που μπορεί να του σώσει τη ζωή.

Τι μπορεί να κάνει όμως αυτός ο δαίμονας με τη βελούδινη φωνή όταν δεν αμύνεται; Σε γενικές γραμμές, οι πιο ασφαλείς και ενοχλητικές του επιθέσεις στην αρχή του παιχνιδιού γίνονται με τη Γλωσσοκοπάνα. Αν καταφέρει να πετύχει απευθείας τους αντίπαλους ήρωες ή, ακόμα καλύτερα, αν καταφέρει να τους ακινητοποιήσει, ο Ταμ Κεντς μπορεί να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στην περισσότερες αναμετρήσεις του ως τανκ. Ωστόσο, αν καταφέρει να εφαρμόσει πλήρως την Ιδιαίτερη Γεύση στον στόχο του, τότε έχει στη διάθεσή πολύ πιο ωραία κόλπα από μια απλή ακινητοποίηση. Η Καταβρόχθιση είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη ικανότητα που δίνει άπειρες επιλογές στον Βασιλιά του Ποταμού, ακόμη και στις αρχές ενός παιχνιδιού. Μπορεί να μασουλήσει τον αντίπαλό του στη λωρίδα, καθώς πλησιάζει στον πύργο και, αν συγχρονιστεί σωστά, να τον φτύσει πίσω από τον πύργο καθώς εξοντώνει τους τελευταίους του υπηρέτες. Ακόμη καλύτερα, ο Ταμ Κεντς μπορεί να καταβροχθίσει τον αντίπαλό του λίγο πριν καταφτάσει ο ήρωας ζούγκλας της ομάδας του ώστε να τον περικυκλώσουν με την ησυχία τους. Το ανήμπορο θύμα του δεν θα μπορεί να δει καν τι το περιμένει, λόγω της περιορισμένης ορατότητας που έχει στο στομάχι του Ταμ Κεντς. Μόλις βγει έξω, δεν θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, εκτός από το να δεχτεί τη μοίρα του.

«Η πείνα φταίει μικρούλα μου, αυτή είναι η κατάρα. Συγχώρεση ζητώ λοιπόν, κυρίως από σένα, δεν θα φάω άλλο πιά, τέρμα το φαί για μένα.»

Αψιμαχίες

Ήδη από το επίπεδο έξι, ο Ταμ Κεντς μπορεί να αρχίσει να τριγυρνά ελεύθερα στο χάρτη και να αναδύεται πίσω από τους ανυποψίαστους εχθρούς του με το Ταξίδι στην Άβυσσο. Χάρη στο τεράστιο στομάχι του, ο Βασιλιάς του Ποταμού μπορεί να μεταφέρει και τους συμμάχους του όταν χρησιμοποιεί την υπέρτατη ικανότητά του, το Ταξίδι στην Άβυσσο. Για παράδειγμα, αν βρίσκεται κοντά στον ήρωα ζούγκλας, μπορεί να τον πάρει μαζί του και να μεταφερθεί γρήγορα στη μεσαία λωρίδα, δημιουργώντας έναν αιφνιδιασμό τριών εναντίον ενός. Ακόμη και αν ο στόχος του αιφνιδιασμού χρησιμοποιήσει την Ταχυμεταφορά για να επιστρέψει στον πύργο του, ο Ταμ Κεντς μπορεί να ηγηθεί της πολιορκίας του πύργου, χάρη στο Χοντρόπετσος του που μπορεί να απορροφά τις βολές του πύργου, ενώ οι συμπαίκτες του τελειώνουν τη δουλειά.

Αυτές οι τακτικές μπορούν να φανούν χρήσιμες και σε ουδέτερους στόχους. Αν χρησιμοποιήσει την υπέρτατη ικανότητα μαζί με τον παίκτη ζούγκλας της ομάδας, ο Ταμ Κεντς μπορεί να μεταφερθεί γρήγορα στον Βαρόνο ή στον Δράκο για να παρενοχλήσει την αντίπαλη ομάδα ή να κλέψει την εκτέλεση. Όταν το ζευγάρι φτάσει στον προορισμό του, ο Βασιλιάς του Ποταμού αναλαμβάνει να παρενοχλεί τους αντιπάλους με τη Γλωσσοκοπάνα, ενώ φυλάει την Καταβρόχθιση σε περίπτωση που οι σύμμαχοί του χάσουν πολλή Ζωή. Το Χοντρόπετσος είναι χρήσιμο και σε αυτό το σενάριο, καθώς προστατεύει το γλοιώδες τομάρι του Ταμ Κεντς σε περίπτωση που οι αντίπαλοι στραφούν εναντίον του. Όταν έρθει η ώρα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να καταβροχθίσει τον αντίπαλο ήρωα ζούγκλας και να τον τραβήξει μακριά από τον στόχο. Αν και μπορούν θεωρητικά να χτυπούν με το Πλήγμα ακόμα και όταν είναι μέσα στο στομάχι του Ταμ Κεντς, οι ήρωες ζούγκλας δεν μπορούν να στοχεύσουν κάτι, αν δεν το βλέπουν.

Ομαδικές μάχες

Όταν ξεκινούν οι ομαδικές συμπλοκές, ο ρόλος του Ταμ Κεντς στρέφεται γύρω από την εξής ερώτηση: ποιον πρέπει να φάει; Στα πρώτα στάδια της μάχης, πρέπει να παρακολουθεί προσεκτικά τις γραμμές Ζωής όλων των ηρώων, ενώ χτυπά τους πιο επικίνδυνους αντίπαλους ήρωες που τον πλησιάζουν με τη Γλωσσοκοπάνα για να τους επιβραδύνει ή να τους ακινητοποιήσει, αν έχει καταφέρει να βρει στόχο με τις βασικές επιθέσεις του. Η σωστή τοποθέτηση είναι εξαιρετικά σημαντική σε αυτήν την περίπτωση. Αν σταθεί κοντά στην αντίπαλη ομάδα, ο Ταμ Κεντς θα έχει τη δυνατότητα να διακόπτει και να παρενοχλεί τους πιο ισχυρούς ήρωες της αντίπαλης ομάδας. Η ασπίδα του Χοντρού Πετσιού απορροφά ζημιά και του επιτρέπει να παραμείνει ζωντανός αρκετή ώρα ώστε να εφαρμόσει πλήρως την Ιδιαίτερη Γεύση. Μόλις γίνει αυτό, είναι ώρα για μάσα. Αν καταφέρει να θέσει έναν ισχυρό αντίπαλο εκτός μάχης έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί πολλές φορές να ανατρέψει εντελώς μια μάχη, καθώς οι υπόλοιποι συμπαίκτες έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν από τη μέση (ή να αποτελειώσουν) σημαντικούς ήρωες της αντίπαλης ομάδας, προτού ξεράσει και πάλι ο Ταμ Κεντς τον τελευταίο επιζώντα της αντίπαλης ομάδας. Ναι, είναι λίγο αηδιαστικό, αλλά και πολύ αποτελεσματικό.

Εναλλακτικά, ο Ταμ Κεντς μπορεί να μείνει στα μετόπισθεν και να διασπά τις γραμμές των αντιπάλων, ενώ κρατάει την Καταβρόχθιση για τους συμμάχους του. Η επιβράδυνση της Γλωσσοκοπάνας καθυστερεί τους ήρωες που θα προσπαθήσουν να σπάσουν τις γραμμές σας, αλλά ακόμα και αν αποτύχει αυτό, ο Ταμ Κεντς έχει ακόμα έναν άσο στο μανίκι… στα λέπια του… κάπου, τέλος πάντων. Βλέπετε, όταν μια ομάδα καταφέρει να πλησιάσει έναν αντίπαλο σκοπευτή, αυτός είναι λίγο-πολύ καταδικασμένος. Όχι όμως, αν έχει στο πλευρό του τον Βασιλιά του Ποταμού. Αν πλησιάσει και καταβροχθίσει τον σύμμαχό του, ο Ταμ Κεντς μπορεί να απομακρυνθεί γρήγορα και να τον αφήσει σε πιο ασφαλές μέρος. Στη συνέχεια, επιστρέφει αμέσως στη μάχη. Τώρα που οι αντίπαλοι εκτελεστές και μαχητές δεν έχουν πλέον τις ικανότητες που τους επιτρέπουν να καλύπτουν γρήγορα αποστάσεις, ο Ταμ Κεντς και ο σύμμαχός του θα μπορούν να κάνουν ζημιά από μακριά.

Συνέργεια

Συνεργάζεται πολύ καλά με τους εξής ήρωες:

SwainΣουέιν, ο Τρανός Στρατηγός

Όταν ο Σουέιν συμμαχεί με τον Ταμ Κεντς, η προσέγγιση είναι όλα τα λεφτά. Ο Τρανός Στρατηγός μπορεί να γίνει ο φόβος και ο τρόμος της αντίπαλης ομάδας αν καταφέρει να πλησιάσει τις γραμμές της, αλλά συνήθως δεν έχει τα μέσα για να φτάσει γρήγορα εκεί που θέλει. Ο Ταμ Κεντς μπορεί άνετα να γεμίσει αυτό το κενό. Με ένα Ταξίδι στην Άβυσσο απευθείας στην πλάτη της αντίπαλης ομάδας, ο Σουέιν μπορεί να πεταχτεί έξω, να πατήσει τα κουμπιά του και να σπείρει το θάνατο.

KogMawΚογκ’Μο, το Στόμα της Αβύσσου

Ο Ταμ Κεντς ταιριάζει απόλυτα με μια σύνθεση ομάδας που στρέφεται γύρω από την προστασία του Κογκ’Μο. Καθώς οι αντίπαλοι εστιάζουν τα πυρά τους στον πιο χαριτωμένο σκυλάκο του League, ο Ταμ Κεντς μπορεί να τον καταβροχθίσει και να τον φτύσει εκεί που θα είναι ασφαλής. Με λίγα λόγια, ο Ταμ Κεντς έχει ακριβώς το κατάλληλο εργαλείο (στόμα, για την ακρίβεια) για να καλύψει την αδυναμία του Κογκ’Μο στη διαφυγή από τον κίνδυνο.

SejuaniΣεζουάνι, η Οργή του Χειμώνα

Η Σεζουάνι και ο Ταμ Κεντς συνεργάζονται ιδανικά στα μεταγενέστερα στάδια του παιχνιδιού, όταν ξεκινούν οι πρώτες πολιορκίες. Αν η ομάδα του δυσκολεύεται να υπερασπιστεί έναν πύργο, ο Βασιλιάς του Ποταμού μπορεί να πάρει τη Σεζουάνι σε ένα Ταξίδι στην Άβυσσο πίσω από την αντίπαλη ομάδα, περικυκλώνοντάς τους αντιπάλους με μία κίνηση και δημιουργώντας μια ιδανική ευκαιρία για να εκμεταλλευτεί σωστά η Σεζουάνι την Παγωμένη Φυλακή της.

Δυσκολεύεται ενάντια στους εξής ήρωες:

VayneΒέιν, η Κυνηγός της Νύχτας

Η Καταβρόχθιση του Ταμ Κεντς είναι πολύ αποτελεσματική ενάντια στους περισσότερους σκοπευτές, αλλά η Βέιν μπορεί να ξεφύγει με την Τούμπα της. Ακόμα χειρότερα, τα Ασημένια Βλήματα καταστρέφουν γρήγορα τους ήρωες με πολλή Ζωή, όπως είναι ο Βασιλιάς του Ποταμού. Όταν είναι αντιμέτωπος με τη Βέιν, ο Ταμ Κεντς δυσκολεύεται να φάει ακόμα και τους συμμάχους του. Μπορεί να αναγκάσει τον Ταμ Κεντς να απομακρυνθεί από το σύμμαχό του, ενώ, ακόμη και αν καταφέρει να καταβροχθίσει τον σκοπευτή τη ομάδας, η Βέιν μπορεί να τον κυνηγήσει με τον Κυνηγό της Νύχτας και να συνεχίσει την επίθεση με τις ικανότητές της που έχουν μικρό Χρόνο Επαναφόρτισης.

JannaΤζάνα, η Οργή της Καταιγίδας

Όταν η αντίπαλη ομάδα έχει την Τζάνα στο πλευρό της, δεν είναι και τόσο ελκυστικό να επιτίθεσαι στα νώτα του εχθρού. Αν ο Ταμ Κεντς χρησιμοποιήσει το Ταξίδι στην Άβυσσο στην πλάτη της αντίπαλης ομάδας, η Τζάνα μπορεί να απαντήσει με το Μουσώνα και να μετατρέψει μια ευνοϊκή αναμέτρηση πέντε εναντίον πέντε σε ένα φιάσκο δύο εναντίον πέντε. Ακόμη και αν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του Ταμ Κεντς προσπαθήσουν να μπουν στη μάχη, η Τζάνα έχει στη διάθεσή της μια σειρά από επιταχύνσεις, επιβραδύνσεις και κινήσεις εξουδετέρωσης που της επιτρέπουν να διατηρεί το πλεονέκτημα για την ομάδα της.

GnarΓκναρ, ο Χαμένος Κρίκος

Σίγουρα, ο Ταμ Κεντς αντέχει το ξύλο στις σόλο λωρίδες, αλλά όχι το ξύλο που ρίχνει ο Γκναρ. Όταν είναι μικρόσωμος, έχει την εμβέλεια, την ευελιξία και την ποσοστιαία ζημιά που του επιτρέπουν να νικά τον Βασιλιά του Ποταμού με το μπούμεράνγκ του. Όταν μεταμορφώνεται σε μεγα-Γκναρ, εξακολουθεί να προκαλεί τεράστια ζημιά, ενώ έχει την απαραίτητη αντοχή για να απορροφήσει τις αντεπιθέσεις του Ταμ Κεντς.

«Πολύ καλό το γεύμα αυτό.Καιρό είχα να χορτάσω. Και κλάψε τώρα όσο θες, έσυ είσαι ο φταίχτης. Σού’ δειξα δρόμο να σωθείς, μα’ θελες συμφωνία. Εσύ σα βλάκας δέχτηκες, μ’ άφησες νά μπω μέσα!»

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends