Σημειώσεις ενημέρωσης 5.11

Στην ενημέρωση 5.11, ενισχύουμε την Κέιτλιν και παρουσιάζουμε αλλαγές στο Δάσος της Σύγχυσης

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Καλώς ορίσατε στην ενημέρωση 5.11, στη οποία ενισχύουμε την Κέιτλιν και παρουσιάζουμε μερικές αρκετά σημαντικές αλλαγές στο Δάσος της Σύγχυσης. Η ενίσχυση της Κέιτλιν δεν αποτελεί ορόσημο αυτή καθεαυτή, αλλά αν σκεφτείτε πόσο καιρό έχουμε να ασχοληθούμε με την Σερίφη του Πιλτόβερ (πολύ καιρό!), αξίζει τουλάχιστον να την μνημονεύσουμε στον πρόλογο. Αυτά, λοιπόν, είναι για σένα, Κέιτλιν. Μια αναφορά στον πρόλογο και μια σημείωση ενημέρωσης.

Πάμε παρακάτω.

Καθώς το LoL συνεχίζει να εξελίσσεται στην κανονική σεζόν, εξακολουθούμε να δεσμευόμαστε για τη βελτίωση της ποικιλίας ηρώων με όσο το δυνατόν περισσότερους διαφορετικούς τρόπους. Σήμερα εξετάσαμε μερικούς από τους πρώτους και τους τελευταίους ήρωες στην κλίμακα βιωσιμότητας ηρώων και επιλέξαμε κάποιους που θα μπορούσαμε να ωθήσουμε προς τη μέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως με την Καταρίνα, τη ΛεΜπλάν και τον Χέκαριμ), είχαμε ήρωες που είχαν μεγάλη ισχύ που επηρέαζε τους αντιπάλους (ίσως σε ενοχλητικό βαθμό), κάτι που μας οδήγησε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω διερεύνηση, ώστε να μετριάσουμε μερικά πλεονεκτήματα (ή να αναδείξουμε αδυναμίες), χωρίς να τα εξαλείψουμε πλήρως. Στην άλλη πλευρά του φάσματος, θέλαμε να αναδείξουμε ορισμένα πλεονεκτήματα σε υποτιμημένους ήρωες με αλλαγές, όπως η αναβάθμιση της Βολής στο Κεφάλι της Κέιτλιν, η πιο αιματηρή παθητική του Άατροξ και η ενισχυμένη εμβέλεια απομόνωσης (πρακτικά είναι μειωμένη, αλλά με θετικό αποτέλεσμα).

Επίσης, έχουμε μερικές αρκετά μεγάλες ενημερώσεις για το αγαπημένο όλων (ίσως και μοναδικό) Δάσος της Σύγχυσης. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία μεγάλου ελέγχου συνέπειας μεταξύ χαρτών για όλες τις λειτουργίες εναλλακτικών χαρτών στο League Of Legends (θα θυμάστε ίσως το έργο μας στη Μαινόμενη Άβυσσο) και θεωρήσαμε ότι μπορούμε, επίσης, να κάνουμε παράλληλα μερικές ευρείες προσαρμογές στην ισορροπία. Διαβάστε την ενότητα για το Δάσος της Σύγχυσης στις σημειώσεις ενημέρωσης για περισσότερες πληροφορίες (και είναι πολλές!).

Και μ’ αυτό ολοκληρώνουμε τη σύνοψη των περιεχομένων αυτής της ενημέρωσης. Για όλους εσάς που δυσκολεύεστε να πιάσετε ρυθμό στους αγώνες σας στο LoL, προσπαθούμε διαρκώς να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνετε στη θάλασσα χωρίς πηδάλιο. Βέβαια, αν δεν έχετε αποτέλεσμα με τα συμβατικά μέσα, προσέξτε από ποιον θα ζητήσετε βοήθεια. Πολλά κακά πνεύματα παραφυλάνε, για να εκμεταλλευτούν τα πάθη των απελπισμένων. Ο δυστυχής μένει μόνος του, αλλά ο πρόσχαρος ποτέ. Έτσι λένε, τουλάχιστον.

Πολύ αινιγματικό αυτό, ε;

Προσαρμογή κειμένου μάχης

Παρέχουμε συνεχή υποστήριξη. Αυτήν τη φορά κάνουμε μερικές μικροαλλαγές, για να επιλυθούν ζητήματα αιωρούμενου κειμένου μάχης. Συγκεκριμένα, τα Καίρια Χτυπήματα αναγνωρίζονται πιο γρήγορα και οι πηγές πρόκλησης ζημιάς παρουσιάζονται με καλύτερο τρόπο, όταν χρησιμοποιούνται πολλές ικανότητες ζημιάς στη διάρκεια του χρόνου.

ΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ Τα κινούμενα στοιχεία, το χρώμα και το εικονίδιο των Καίριων Χτυπημάτων προσαρμόστηκαν, ώστε να έχουν περισσότερη αντίθεση με το κείμενο κανονικής ζημιάς
ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ Κάναμε ορισμένες αισθητικές αλλαγές και διορθώσεις σφαλμάτων για το αιωρούμενο κείμενο μάχης

Ήρωες

imagee Άατροξ

Ο Χρόνος Επαναφόρτισης του Πηγαδιού Αίματος μειώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα.

Ο Άατροξ είναι ένας ήρωας που στόχος του είναι να τα δίνει όλα και να τιμωρεί τους εχθρούς που δεν έχουν πάρει καλή θέση ορμώντας κατευθείαν στην καρδιά της μάχης. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα αυτής της στρατηγικής ήταν ο τεράστιος χρόνος επαναφόρτισης του Πηγαδιού Αίματος. Όχι πια! Η ισχύς των αρχικών εφορμήσεων του Άατροξ δεν θα αλλάξει, αλλά πλέον η ομάδα του δεν θα πρέπει να περιμένει χρόνια, μέχρι να είναι έτοιμος να δώσει το μεγάλο χτύπημα στην τελική φάση του αγώνα (γιατί, άλλωστε, επιλέγετε έναν αρχαίο θεό του αίματος;).

Παθητική – Πηγάδι Αίματος
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 225 δευτερόλεπτα σε όλα τα επίπεδα ⇒ 225/200/175/150 (στα επίπεδα 1/6/11/16)

image_002 Ας

Πρόσφατα κάναμε μερικές αρκετά μεγάλες αλλαγές στην παλιότερη Σκοπευτή του LoL και, παρόλο που είναι σίγουρα πιο ευχάριστο το παιχνίδι της, η ζημιά που προκαλεί είναι κάπως υπερβολική για ήρωα που βασίζεται σε ικανότητες υποστήριξης. Θα μειώσουμε κάπως τη δυνατότητά της να κυριαρχεί στη λωρίδα και να καταστρέφει πύργους, ώστε να διατηρήσουμε τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ως περισσότερο «carry υποστήριξης». Παράλληλα θα εξετάσουμε σε βάθος το πώς θα διαμορφωθεί η θέση της στο αγωνιστικό τοπίο για τυχόν μελλοντικές αλλαγές.

Γενικά
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ Ενημερώθηκαν τα προτεινόμενα αντικείμενα
Q – Συγκέντρωση του Ιχνηλάτη
ΧΤΥΠΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ Ο καταιγισμός βελών 5 στοιβών δεν ενεργοποιείται πλέον κατά τις επιθέσεις εναντίον πύργων
W – Ομοβροντία
ΖΗΜΙΑ 40/50/60/70/80 ⇒ 20/35/50/65/80
E – Γερακοβολή
ΟΠΤΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ 1500 ⇒ 1000
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ Τα γεράκια ανανεώνουν το οπτικό τους πεδίο πιο συχνά κατά την κίνησή τους

image_005 Μπραντ

Το R του Μπραντ επηρεάζει και κοντινούς στόχους, ακόμη κι αν ο στόχος του χρησιμοποιήσει την Κλεψύδρα της Ζόνια.

Εξετάζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο του Μπραντ ως μάγου της κόλασης που σπέρνει το χάος (αυτός θα μπορούσε, ενδεχομένως, να είναι και ο επίσημος τίτλος του), διαπιστώσαμε ότι το Παρανάλωμα Πυρός ήταν το καλύτερο σημείο εκκίνησης για εμάς. Στην πραγματικότητα, εδώ εφαρμόζουμε τις μισές αλλαγές που θέλαμε (και θα επιδιώξουμε τη συμπερίληψη των άλλων μισών το συντομότερο δυνατό), αλλά τελικός μας στόχος είναι ο εξής: αντί το Παρανάλωμα Πυρός να είναι μια στοχευμένη ισχυρή επίθεση που επηρεάζει διαδοχικά όλους τους άλλους στόχους, είναι περισσότερο μια κόλαση που προκαλεί ζημιά πεδίου επιρροής, ξεκινώντας από ένα σημείο που επιλέγει ο παίκτης (δηλαδή η στοχευμένη χρήση του). Ωστόσο, το μικρό μας Πυράκι (όπως το λέμε χαϊδευτικά) πάει όπου του αρέσει, ψάχνοντας στην τύχη κοντινούς στόχους, για να τους βάλει φωτιά.

Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση σύντομα, όταν τροποποιήσουμε το Παρανάλωμα Πυρός έτσι, ώστε αν ποτέ επιχειρήσει να χτυπήσει έναν εχθρό που δεν είναι δυνατή η στόχευσή του (είτε επειδή πεθαίνει τη στιγμή που το βλήμα είναι στον αέρα είτε επειδή χρησιμοποιεί την Κλεψύδρα της Ζόνια είτε επειδή ο Βάρδος χρησιμοποιεί σε αυτόν την υπέρτατη ικανότητά του), απλώς θα προσπεράσει και θα χτυπήσει έναν άλλο στόχο, αντί να σβήσει σ’ αυτό το σημείο.

R – Παρανάλωμα Πυρός
Νέο: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑ Αν γίνει αδύνατη η στόχευση του αρχικού εχθρού που πρόκειται να χτυπήσει το Παρανάλωμα Πυρός τη στιγμή που το βλήμα είναι στον αέρα, αυτό θα κινηθεί προς έναν άλλο στόχο, αντί να σβήσει σ’ εκείνο το σημείο

image_008 Κέιτλιν

Η Βολή στο Κεφάλι είναι καλύτερη εναντίον ανθεκτικών στόχων και το R δίνει ορατότητα κατά τη χρήση.

Όπως είπαμε και στον πρόλογο, η Κέιτλιν έχει αρκετό καιρό να εμφανιστεί στις σημειώσεις ενημέρωσης. Αυτό δεν σημαίνει από μόνο του ότι θα ασχοληθούμε με κάθε ήρωα που έχουμε χρόνια να ενημερώσουμε, αλλά όταν η τρέχουσα στρατηγική ευνοεί πλέον τους Σκοπευτές που εξειδικεύονται στην πρόκληση ζημιάς από απόσταση και η Σερίφης αγνοείται, θεωρούμε ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Δεν έχουμε να πούμε πολλά για κάποιες γενικές βελτιώσεις σε σφαλματάκια (ειδικά όσον αφορά στο R και στην Ορατότητα). Πλέον, όμως, η Μπόνους Διείσδυση Θωράκισης της Βολής στο Κεφάλι (που επηρεάζει τη Μπόνους Θωράκιση, όπως το R του Υασούο) θα βοηθήσει την Κέιτλιν να ρίχνει αποτελεσματικές βολές στην τελική φάση του αγώνα εναντίον τανκ και μαχητών, καθώς θα μπορεί να τις χρησιμοποιεί πιο συχνά.

Παθητική – Βολή στο Κεφάλι
Νέο: ΠΙΛΤΟΒΕΡΙΑΝΗ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ Πλέον αγνοεί το 50% της Μπόνους Θωράκισης του στόχου (μόνο εναντίον ηρώων)
W – Δόκανο για Γιόρντελ
ΧΡΟΝΟΣ ΟΠΛΙΣΗΣ 1,0 δευτερόλεπτο – 1,25 δευτερόλεπτα ⇒ κανονικοποιείται στα 1,1 δευτερόλεπτα
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου ορισμένες εφορμήσεις πάνω από τις παγίδες δεν ενεργοποιούσαν την ακινητοποίηση
R – Άσος στο Μανίκι
ΕΞΑΣΚΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ Πλέον δίνει ορατότητα στη αρχή της χρήσης, αντί για την αρχή της διοχέτευσης

image_014 Έκκο

Η Ταχύτητα Κίνησης, μειώθηκε και η σαφήνεια αυξήθηκε για τους αντιπάλους, για τα W και R.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ταξιδευτής στο χρόνο, για να διαπιστώσει ότι ο Έκκο ήταν κάπως χρονο-χαλασμένος στην ενημέρωση 5.10. Είναι νωρίς ακόμη, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε δεδομένα και να εξετάζουμε το πώς οι παίκτες προσαρμόζονται στον τρόπο παιχνιδιού του που είναι κυρίως αψιμαχίες, αλλά μπορούμε να δούμε εύκολα ότι χρειάζεται να κόψουμε κάτι από την ισχύ του (και τα μαλλιά του, είδατε πώς είναι;). Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, κάνουμε μερικές προσαρμογές στους αριθμούς και αυξάνουμε την σαφήνεια (χωρίς να επηρεάσουμε σημαντικά τη ζημιά που προκαλεί) για τους αντιπάλους του, για να εξομαλύνουμε την κατάσταση, καθώς συνεχίζουμε να αξιολογούμε την απόδοση του Έκκο σε κάθε χρονική διάσταση.

Γενικά
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ 345 ⇒ 340
W – Παράλληλη Σύγκλιση
ΚΟΣΤΟΣ 30/40/50/60/70 μάνα ⇒ 50/55/60/65/70 μάνα
ΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Δίνεται κατά τη χρήση ⇒ Δίνεται 2 δευτερόλεπτα μετά τη χρήση
ΣΑΦΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗ Η ζώνη έκρηξης είναι πλέον πιο ευανάγνωστη στους αντιπάλους
R – Χρονικό Ρήγμα
ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΟ Αυξήθηκε η ορατότητα του χρονοκλώνου του Έκκο που τον ακολουθεί, για την αντίπαλη ομάδα

image_015 Χέκαριμ

Εκκαθαρίζουμε την Παθητική και το E, ώστε να μην ενισχύονται υπερβολικά με τον Φύλακα της Εστίας.

Και οι δύο αλλαγές έχουν συγκεκριμένα ως στόχο την ιδιαίτερα καλή συνέργεια του Χέκαριμ με τον Φύλακα της Εστίας και την Τηλεμεταφορά. Για έναν ήρωα που ήδη είναι εξαιρετικός στο να ξεκινά μάχες και να προκαλεί ζημιά, η Διαδρομή Πολέμου και η Σαρωτική Έφοδος πρόσθεταν τόση πολλή ζημιά που σε αυτήν την ακραία περίπτωση κανένας δεν μπορούσε να αντισταθεί, εκτός αν είχε τόση Θωράκιση όση ο Μάλφαϊτ. Πέρα από αυτήν τη συγκεκριμένη περίπτωση, είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση του Χέκαριμ και γι’ αυτό οι αλλαγές μας θα έχουν χειρουργική μορφή.

Παθητική – Διαδρομή Πολέμου
ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ 1 δευτερόλεπτο ⇒ 0,25 δευτερόλεπτα
E – Σαρωτική Έφοδος
ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Συσσωρεύεται πολλαπλασιαστικά με άλλα Μπόνους Ταχύτητας Κίνησης ⇒ Συσσωρεύεται προσθετικά με άλλα Μπόνους Ταχύτητας Κίνησης

image_019 Τζέις

Η Μεταμόρφωση έχει πλέον 1 βαθμίδα, οι ικανότητες του Τζέις έχουν 6.

Για τον μέσο παίκτη, η αναβάθμιση του R ήταν παγίδα και σπάνια ήταν ουσιαστική. Γι’ αυτό προσθέτουμε 6 βαθμίδες στις ικανότητές του Τζέις και του δίνουμε τα Μπόνους από τη Μεταμόρφωση, ενώ τα αποκτούσε χωρίς κόστος. Κάτω από αυτό κρύβονται πολλοί αριθμοί, αλλά η ουσία είναι ότι πλέον ο Τζέις έχει πολύ διαφορετική εξέλιξη ισχύος σε σχέση με άλλους ήρωες. Επίσης, ο χαρακτηριστικός συνδυασμός Ηλεκτροφόρου Πλήγματος / Πύλης Επιτάχυνσης είναι πολύ πιο ισχυρός, δίνοντας κίνητρο να κάνει αντίστοιχες επιλογές σε μια αποκλειστική στρατηγική παρενόχλησης/πολιορκίας.

Q – Στα Ουράνια!
ΒΑΣΙΚΗ ΖΗΜΙΑ 20/65/110/155/200 ⇒ 30/70/110/150/190/230
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 16/14/12/10/8 δευτερόλεπτα ⇒ 16/14/12/10/8/6 δευτερόλεπτα
ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ 30/35/40/45/50% ⇒ 30/35/40/45/50/55%
Q – Ηλεκτροφόρο Πλήγμα
ΖΗΜΙΑ 60/115/170/225/280 ⇒ 70/120/170/230/270/320
W – Πεδίο Καταιγίδας
ΖΗΜΙΑ 100/170/240/310/380 ⇒ 100/160/220/280/340/400
W – Υπερ-εφόρμηση
ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ 70/80/90/100/110% ⇒ 70/78/86/94/102/110%
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 13/11/9/7/5 δευτερόλεπτα ⇒ 13/11,4/9,8/8,2/6,6/5 δευτερόλεπτα
E – Κεραυνοβόλο Πλήγμα
ΖΗΜΙΑ 8/11/14/17/20% της μέγιστης Ζωής του στόχου ⇒ 8/10,4/12,8/15,2/17,6/20% της μέγιστης Ζωής του στόχου
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 14/13/12/11/10 δευτερόλεπτα ⇒ 15/14/13/12/11/10 δευτερόλεπτα
E – Πύλη Επιτάχυνσης
ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 30/35/40/45/50% Ταχύτητα Κίνησης ⇒ 30/35/40/45/50/55% Ταχύτητα Κίνησης
R – Μεταμόρφωση
Νέο: ΦΥΣΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Τα παλιά οφέλη της αύξησης επιπέδου δίνονται τώρα στα επίπεδα 6/11/16

image_027 Καταρίνα

Η αρχική αναλογία ζημιάς του E μειώθηκε.

Δεν θα πούμε πολλά εδώ: Το Σούνπο της Καταρίνα τής είναι απαραίτητο, για να κινείται και να πετυχαίνει πολλαπλές εκτελέσεις, όταν έχει έτοιμο το Λωτό Θανάτου, αλλά η βασική ζημιά και η αναλογία συνεισέφεραν πολύ περισσότερο στην ισχύ της στο μέσο του αγώνα από όσο προοριζόταν ως ικανότητα ευελιξίας. Με τη μείωση της ζημιάς πρέπει να προσπαθεί περισσότερο και να είναι πιο προσεκτική στο πότε θα μπει στη μάχη, αν θέλει να μείνει ζωντανή.

E – Σούνπο
ΒΑΣΙΚΗ ΖΗΜΙΑ 60/85/110/135/160 ⇒ 40/70/100/130/160
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 0,4 Ισχύος Ικανότητας ⇒ 0,25 Ισχύος Ικανότητας

image_028 Κα’Ζιξ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ

Απλώς βελτιώνουμε κάπως την ακτίνα απομόνωσης του Κα’Ζιξ. Ο Κα’Ζιξ δεν έχει φυσικούς τρόπους απομόνωσης των αντιπάλων του, γι’ αυτό και αναζητούμε μια μέση λύση, ώστε να μην μπορεί να σας σκοτώνει, ενώ είστε μαζί με τον συμπαίκτη σας, αλλά και να μην υποχρεώνεται να δρα μόνο αν τύχει να σας βρει εκτός θέσης.

Q – Μυρωδιά του Φόβου
ΑΚΤΙΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ 500 ⇒ 425

image_032 ΛεΜπλάν

Ήρθε η ώρα.

Η ΛεΜπλαν είναι μια από τις πιο διαβόητες ηρωίδες στο League Of Legends και ο λόγος που βρίσκεται σε αυτές τις σημειώσεις ενημέρωσης είναι παρόμοιος με αυτόν της Ρίβεν και του Ζεντ. Είναι εντυπωσιακή και δύσκολη στην εκμάθηση, αλλά γίνεται πολύ δύσκολος αντίπαλος αν ξεκινήσει να ενισχύεται υπερβολικά. Οι αλλαγές στη ΛεΜπλαν σε αυτήν την ενημέρωση έχουν όλες ως στόχο να βοηθήσουν τους αντιπάλους της να αντιδρούν στις επιθέσεις της. Η σχεδόν απαράμιλλη ικανότητά της να εξοντώνει στόχους υψηλής προτεραιότητας (ή να χτυπά με διπλή Διαστρέβλωση τα μετόπισθεν, προκαλώντας πολύ μεγάλη ζημιά) παραμένει αμετάβλητη, αλλά τώρα είναι πιο εύκολο για τους αντιπάλους να αποφύγουν το συνδυασμό επιθέσεών της, κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας πολύ καλής εκτέλεσης του συνδυασμού και μιας αδέξιας εκτέλεσης του τύπου υψηλού ρίσκου/υψηλής απόδοσης που χαρακτηρίζει τη ΛεΜπλαν.

W – Διαστρέβλωση
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΒΛΗΜΑΤΟΣ 1600 ⇒ 1300
E – Αιθέριες Αλυσίδες
ΠΛΑΤΟΣ ΒΛΗΜΑΤΩΝ 70 ⇒ 55
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ Ελέγχει αν ο στόχος έχει σπάσει το νήμα τέσσερις φορές πιο γρήγορα
ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΕΜΕΝΟΙ Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου οι Αιθέριες Αλυσίδες δεν δένονταν στη Μαύρη Ασπίδα της Μοργκάνα, ακόμη κι αν την διαπερνούσαν
R – Μίμηση: Διαστρέβλωση
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΒΛΗΜΑΤΟΣ 1600 ⇒ 1300
R – Μίμηση: Αιθέριες Αλυσίδες
ΠΛΑΤΟΣ ΒΛΗΜΑΤΩΝ 70 ⇒ 55
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ Ελέγχει αν ο στόχος έχει σπάσει το νήμα τέσσερις φορές πιο γρήγορα
ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΕΜΕΝΟΙ Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου οι Αιθέριες Αλυσίδες δεν δένονταν στη Μαύρη Ασπίδα της Μοργκάνα, ακόμη κι αν την διαπερνούσαν

image_036 Μάλφαϊτ

Το W επανασχεδιάστηκε, ώστε να δίνει Θωράκιση παθητικά. Ενεργοποιήστε το για να ρίχνετε πέτρινες σφαλιάρες στους εχθρούς.

Αυτές οι αλλαγές στον Μάλφαϊτ αφορούν το «μοτίβο παιχνιδιού», δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο ένας ήρωας εκτελεί τις ικανότητές του στον αγώνα. Ο Μάλφαϊτ είναι, θα λέγαμε, μονοδιάστατος. Αφού χρησιμοποιήσει την Ασταμάτητη Δύναμη και μπει στην καρδιά της μάχης, ξεμένει γρήγορα από ικανότητες και καταλήγει να περιμένει τους χρόνους επαναφόρτισής του (ελπίζοντας, παράλληλα, ότι ο αντίπαλος δεν θα ξεφύγει ή δεν θα τον σκοτώσει στο μεταξύ). Γι’ αυτό αλλάζουμε τα Βάναυσα Χτυπήματα, ώστε να έχουν πιο ουσιαστική χρήση και να έχει κάτι να κάνει για να σκοτώσει την ώρα του. Γνωρίζουμε ότι πρόσφατα έχει αρχίσει να γίνεται πιο δημοφιλής ο Μάλφαϊτ Ισχύος Ικανότητας και, παρόλο που μας αρέσει η ποικιλία στο στήσιμο ηρώων, μας ενδιαφέρει περισσότερο η ευελιξία στον τρόπο παιχνιδιού του Μάλφαϊτ. Θα τροποποιήσουμε την κλιμάκωση της ικανότητας, αν χρειαστεί, αλλά η ιδέα είναι να δώσουμε στον κινούμενο βράχο μας μια καλή εναλλακτική, όταν οι βασικές του ικανότητες δεν πετυχαίνουν πλήρως το στόχο.

W – Βάναυσα Χτυπήματα
ΠΑΘΗΤΙΚΗ Οι βασικές επιθέσεις προκαλούν 30/38/46/54/62% Ζημιά Επίθεσης σε κοντινούς εχθρούς ⇒ Ο Μάλφαϊτ αποκτά 10/15/20/25/30% επιπλέον Θωράκιση
ΕΝΕΡΓΗ Ο Μάλφαϊτ αποκτά Θωράκιση και Ζημιά Επίθεσης ⇒ Οι βασικές επιθέσεις προκαλούν επιπλέον 25/40/55/70/85 (+0,15 Ισχύος Ικανότητας) Σωματική Ζημιά στο στόχο και τις κοντινές μονάδες
ΣΑΦΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑ Τα Βάναυσα Χτυπήματα εμφανίζουν πλέον ένα οπτικό εφέ που υποδεικνύει την περιοχή δράσης
ΩΡΑ ΓΙΑ ΞΥΛΟ Πλέον, όταν είναι ενεργά τα Βάναυσα Χτυπήματα, οι βασικές επιθέσεις χρησιμοποιούν την κίνηση Καίριου Χτυπήματος του Μάλφαϊτ

image_038 Οριάνα

Το κλείδωμα του R κατά την επιστροφή στην Οριάνα αυξήθηκε ελαφρώς.

Πριν αρχίσετε να οργίζεστε για μια ενδεχόμενη αποδυνάμωση της Οριάνα, να πούμε με απλά λόγια τι θα γίνει: Αυτός ο αυξημένος Χρόνος Επαναφόρτισης επηρεάζει μόνο το Ωστικό Κύμα, όταν η μπάλα επιστρέφει στην Οριάνα επειδή βγήκε εκτός εμβέλειας, κάτι που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσετε κατά λάθος την υπέρτατη ικανότητα ακριβώς πάνω σας, αν δεν το θέλετε. Όταν χρησιμοποιείτε την Εντολή: Προστασία στον εαυτό σας (ή όταν απλώς πηγαίνετε και μαζεύετε τη μπάλα), δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Έτσι μπράβο! Να λέμε τα πράγματα εντός πλαισίου!

R – Εντολή: Ωστικό Κύμα
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ 0,5 δευτερόλεπτα ⇒ 0,75 δευτερόλεπτα

image_039 Ράιζ

Το W και το E δεν δίνουν πλέον παθητικά στοίβες / δεν ενεργοποιούν επιδράσεις Χρόνου Επαναφόρτισης. αν τα χρησιμοποιήσει τη στιγμή που πεθαίνει ο στόχος.

Ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό!

Παθητική – Μαγική Εξειδίκευση
ΟΥΠΣ Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου ο Ράιζ μπορούσε να χρησιμοποιήσει το W – Ρουνική Φυλακή και το Ροή Μαγείας σε έναν ετοιμοθάνατο στόχο, για να αποκτήσει παθητικά στοίβες χωρίς να ολοκληρώσει τη χρήση της ικανότητας (ή να χρησιμοποιήσει Μάνα)

image_041 Σεζουάνι

Επαναλαμβανόμαστε, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η αλλαγή εφαρμόζεται πλέον από την ενημέρωση 5.10. Η Μπόνους ζημιά του W κατά το χτύπημα ισούται πλέον με μικρότερο ποσοστό της μέγιστης Ζωής του στόχου.

Επαναλαμβανόμαστε, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η αλλαγή εφαρμόζεται πλέον από την ενημέρωση 5.10. Θα μπορούσαμε να ξαναπούμε τα ίδια: για μια ανθεκτική, θωρακισμένη ηρωίδα με έμφαση στην καταστολή πλήθους, η Σεζουάνι προκαλεί τεράστια ζημιά, πέρα από τις παγωμένες δυνάμεις της που διακόπτουν τον αντίπαλο. Η μείωση αυτής της ζημιάς μάς επιτρέπει να εστιάσουμε στις πιο σημαντικές ικανότητες της Σεζουάνι: να είναι μια ανθεκτική, θωρακισμένη ηρωίδα με έμφαση στην καταστολή πλήθους (ναι, το ξαναείπαμε αυτό).

W – Κεφαλοθραύστης των Βόρειων Ανέμων
ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΑΓΙΚΗ ΖΗΜΙΑ 4/5,5/7/8,5/10% της μέγιστης Ζωής του στόχου ⇒ 4/4,5/5/5,5/6% της μέγιστης Ζωής του στόχου

image_045 Σεν

Η Παθητική και το E είναι βελτιωμένα στην τελική φάση του αγώνα. Επίσης, ο Σεν έχει επιτέλους Αντίσταση Μαγείας ανά επίπεδο.

Αχ, ο Σεν. Ο Σεν ήταν κάποτε ο καλύτερος εκπρόσωπος της τακτικής split-push, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Η ιδιαίτερη στρατηγική του (καθολική πίεση) εφαρμόζεται πλέον από τη συντριπτική πλειοψηφία των ηρώων πάνω λωρίδας, λόγω της παρουσίας της Τηλεμεταφοράς στο σύγχρονο τρόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού. Το γεγονός ότι η Τηλεμεταφορά επιτρέπει σε ένα μεγάλο εύρος ηρώων να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα από μια τόσο απομονωμένη θέση είναι θετικό για εμάς. Έτσι, παρόλο που δεν θα λύσουμε το πρόβλημα τώρα, βοηθάμε τον Σεν με μερικές ενισχύσεις για την τελική φάση του αγώνα, ώστε να είναι αποτελεσματικός εκεί όπου δυσκολεύεται περισσότερο. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλες αλλαγές που είναι αυτονόητες, αλλά το Χτύπημα Κι είναι η πιο σημαντική. Τα τανκ στο LoL πρέπει να τραβούν σταθερά την προσοχή του αντιπάλου (διαφορετικά, δεν αξίζει να τα χτυπήσεις, δεδομένου ότι είναι τόσο ανθεκτικά) και αυξάνοντας σημαντικά την απόδοση των Χτυπημάτων Κι, ο Σεν μπορεί να ξαναγίνει επικίνδυνος σε όλον το χάρτη και να απειλεί αρκετά τους πύργους, ώστε να αξίζει της προσοχής των αντιπάλων.

Γενικά
ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ 30 ⇒ 32,1
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ 0 ⇒ 1,25
Παθητική – Χτύπημα Κι
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 9 δευτερόλεπτα ⇒ 9/8/7 δευτερόλεπτα (στα επίπεδα ήρωα 1/7/13
E – Τρέξιμο Σκιάς
ΚΟΣΤΟΣ 100 Ενέργεια ⇒ 100/95/90/85/80 Ενέργεια

image_053 Σιβάνα

Το W δίνει στη Σιβάνα πιο δυνατές βασικές επιθέσεις για το διάστημα που είναι ενεργό.

Παρά την βελτίωσή της στην αγωνιστική σκηνή χάρη στον Γίγαντα/στη Σπάθα του Ατάκτου, η Σιβάνα παραμένει μια ηρωίδα που δείχνει να έχει μείνει πίσω στο παιχνίδι. Γι’ αυτό, την ενισχύουμε με πιο δυνατές βασικές επιθέσεις, όταν το Παρανάλωμα είναι ενεργό, ώστε να νιώθετε πιο αποτελεσματικοί κατά τις εφορμήσεις σας.

W – Παρανάλωμα
ΚΑΙΟΜΕΝΟ ΔΑΧΤΥΛΟ Πλέον προκαλεί 25% της Ζημιάς Πεδίου Επιρροής του Παραναλώματος ανά βασική επίθεση (εξακολουθεί να προκαλεί Μαγική Ζημιά Πεδίου Επιρροής ανά δευτερόλεπτο)
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου το Παρανάλωμα είχε διπλάσια αναλογία Μπόνους Ζημιάς Επίθεσης, μόνο στη Μορφή Δράκου

image_051 Σίβιρ

Η αύξηση ταχύτητας του R είναι μικρότερη σε μεγαλύτερες βαθμίδες.

Πριν πάμε στην Σίβιρ, ας μιλήσουμε λίγο για την ποικιλία. Όπως με την Άγρια Έκλαμψη, τον Γίγαντα και, αυτήν την περίοδο, τον Απόηχο του Λούντεν, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στο LoL μια επιλογή (παρότι μοναδική) να γίνει η «καλύτερη» και να καταστήσει τις άλλες μη βιώσιμες. Ένας από τους απώτερους στρατηγικούς στόχους της Ποικιλίας Ηρώων είναι όχι μόνο να εξασφαλίσουμε ότι κάθε ήρωας έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο, αλλά και ότι υπάρχουν αρκετοί ρόλοι που συνυπάρχουν και συνθέτουν ένα ενδιαφέρον στρατηγικό τοπίο.

Ποια είναι, λοιπόν, η θέση της Σίβιρ εδώ;

Ο ιδιαίτερος ρόλος της Σίβιρ ήταν πάντοτε σαφής: να κάνει την ομάδα της πιο γρήγορη από την αντίπαλη (και συνήθως να χύνεται πολύ αίμα στο τέλος), με αντιστάθμισμα να προκαλεί μειωμένη ζημιά ως επωμίστρια. Το ευρύτερο πρόβλημα είναι ότι σε ένα παιχνίδι, όπου τα τανκ έχουν αποκτήσει ξανά την αξία τους και όπου αντικείμενα, όπως η Ενάρετη Δόξα βοηθούν άμεσα όσους ξεκινούν τις μάχες, η Σίβιρ δεν είναι πλέον ηρωίδα που επιλέγεται για στρατηγικές άμεσης εμπλοκής σε μάχες, αλλά αντίθετα μετατρέπει κάθε ομάδα στην οποία βρίσκεται σε ομάδα άμεσης εμπλοκής , ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της (αν παίζετε αρκετό καιρό και θυμάστε τη Νίνταλι πριν από τον επανασχεδιασμό της, αυτό ήταν παρόμοιο πρόβλημα – δηλαδή, δεν επιλέγατε τη Νίνταλι σε μια σύνθεση ομάδας με στρατηγική παρενόχλησης, αλλά η ομάδα μετατρεπόταν σε ομάδα με στρατηγική παρενόχλησης μόνο και μόνο επειδή η Νίνταλι βρισκόταν σε αυτήν).

Ερχόμαστε, λοιπόν, στο σήμερα, όπου οι παίκτες επιλέγουν τη Σίβιρ με ήρωες μεγάλης εμβέλειας και δυνατότητες παρενόχλησης και, καθώς δεν υπάρχουν εγγενείς αδυναμίες, η ποικιλία των αγωνιστικών συνθέσεων μειώνεται δραματικά. Αυτή η αλλαγή είναι ουσιαστικά επαναφορά στην κατάστασή της Σίβιρ στην ενημέρωση 4.13 (τότε που δεν υπήρχαν τα τανκ και η Ενάρετη Δόξα). Βέβαια, θα παρακολουθούμε το πότε και το πώς επιλέγεται η Σίβιρ από τις ομάδες, τώρα που δεν φέρει το βάρος της άμεσης εμπλοκής από μόνη της.

R – Στο Κυνήγι
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 2/4/6 δευτερόλεπτα ⇒ 2/3/4 δευτερόλεπτα

Αντικείμενα

image_047 Απόηχος του Λούντεν

Ο Απόηχος του Λούντεν αποκτά λιγότερες φορτίσεις ανά χρήση ικανότητας και η ενίσχυσή του ανάλογα με την Ισχύ Ικανότητας είναι μικρότερη

Η συνέχεια θα είναι μακροσκελής, γιατί θέλουμε να μιλήσουμε για τη φιλοσοφία μας σχετικά με τα αντικείμενα. Τονίζουμε εξ αρχής το εξής: Ο Απόηχος του Λούντεν είναι ισχυρό αντικείμενο. Ωστόσο, οι αλλαγές περιλαμβάνουν πολύ πιο περίπλοκες διαδικασίες από μια απλή αποδυνάμωση και στη συνέχεια θα εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό. Πρώτον, τι καθιστά «ισχυρό» ένα αντικείμενο, όπως ο Απόηχος του Λούντεν, και γιατί αποτελεί πρόβλημα; Πέρα από τα ζητήματα ισορροπίας, θα ήμαστε πολύ πιο ευχαριστημένοι, αν ο Απόηχος του Λούντεν ήταν ισχυρός κατά περίσταση, δηλαδή αν η αγορά του έδινε μεγάλη ισχύ μόνο την κατάλληλη στιγμή και όχι σε κάθε περίπτωση. Δυστυχώς, ο Απόηχος του Λούντεν είναι ισχυρό αντικείμενο ούτως ή άλλως και γι’ αυτό αποτελεί μόνιμη επιλογή για όλους τους ήρωες Ισχύος Ικανότητας που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Οι συνέπειες αυτού του φαινομένου είναι οι εξής: ένα πολύ ισχυρό αντικείμενο στο «οικοσύστημα» του παιχνιδιού επηρεάζει τη βιωσιμότητα των ηρώων, ανάλογα με το ποιος ήρωας μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα αυτό το αντικείμενο και όχι το αντίθετο (άλλα παραδείγματα είναι το Προκλητικό Πλήγμα στην πάνω λωρίδα ή η παλιά Άγρια Έκλαμψη).

Αυτό είναι λοιπόν το πλαίσιο του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.

Δεύτερον, όταν θέλουμε να επιλύσουμε ζητήματα με ένα ισχυρό αντικείμενο, όπως ο Απόηχος του Λούντεν, θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα αποκτήσει έναν μοναδικό ρόλο, ώστε όταν το αγοράσει ένας μάγος, να το κάνει για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Για παράδειγμα, το Καπέλο του Ράμπαντον είναι ένα αντικείμενο που αγοράζουν νωρίς οι παίκτες, όταν θέλουν να αποκτήσουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση Ισχύος Ικανότητας στην τελική φάση που μπορεί να δώσει ένα αντικείμενο. Από την άλλη, ο Απόηχος του Λούντεν δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αρχή του αγώνα με τη δυνατότητα πρόκλησης μεγάλης βασικής ζημιάς κατά το χτύπημα. Συνεπώς, αποφασίσαμε να μειώσουμε την αναλογία Ισχύος Ικανότητάς του, ώστε να μην υπάρχει αλληλεπικάλυψη ρόλων με το Καπέλο του Ράμπαντον στην τελική φάση του αγώνα. Η μείωση συσσώρευσης φορτίσεων κατά τη χρήση ικανότητας είναι, επίσης, στα πλαίσια της φιλοσοφίας μας για την ταυτότητα του Λούντεν. Συγκεκριμένα, θέλουμε να είναι ένα αντικείμενο που να ωφελεί σημαντικά μάγους που θέλουν να κρατούν τους εχθρούς σε απόσταση, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει πάντοτε να είναι αποτελεσματικότερο με συνεχή κίνηση και χρήση ικανοτήτων (αλλά όχι αποκλειστικά με μία από τις δύο δραστηριότητες). Αν κάνουμε στο μέλλον περισσότερες αλλαγές στον Απόηχο του Λούντεν, αυτές θα αφορούσαν στην περαιτέρω ενίσχυση αυτών των χαρακτηριστικών. Ωστόσο, αυτή η επεξηγηματική σημείωση είναι ήδη πολύ μεγάλη και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε κάποιες άλλες λεπτομέρειες της φιλοσοφίας μας σχετικά με τα αντικείμενα. Λυπούμαστε γι’ αυτό.

ΦΟΡΤΙΖΩ ΤΑ ΛΟΥΝΤΕΝ ΜΟΥ Οι φορτίσεις του Απόηχου του Λούντεν συσσωρεύονται με ρυθμό 20 στοιβών ανά χρήση ικανότητας ⇒ 10 στοιβών ανά χρήση ικανότητας
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 0,15 ⇒ 0,1
ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ Αυτή η φόρτιση περιλαμβάνει, επίσης, τις εκδόσεις του Απόηχου του Λούντεν για το Δάσος της Σύγχυσης και την Κυριαρχία

Δάσος της Σύγχυσης και Κρυστάλλινη Ουλή

Ενημερώσεις γραφικών

Η Κρυστάλλινη Ουλή και το Δάσος της Σύγχυσης υστερούσαν κάπως στον τομέα των γενικών βελτιώσεων γραφικών, όπως οι κινούμενες οθόνες νίκης/ήττας, τα γραφικά οθόνης φόρτωσης και τα νέα μοντέλα υπηρετών. Συμπεριλάβαμε αυτές τις βελτιώσεις σε όλους τους αγώνες Κυριαρχίας / Δάσους της Σύγχυσης και, επιπλέον, κάναμε μια ολοκληρωμένη ανανέωση υφών, ώστε αυτοί οι χάρτες να μοιάζουν περισσότερο με τον μεγάλο τους αδερφό.

ΦΟΡΤΩΣΗ… Η οθόνη φόρτωσης για αγώνες στην Κρυστάλλινη Ουλή και στο Δάσος της Σύγχυσης έχουν πλέον εικόνα φόντου
ΣΠΑΡΤΑΡΑΕΙ Τα banner νίκης/ήττας στο τέλος του αγώνα κινούνται πλέον!
ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Η βλάστηση πλέον σείεται και κινείται, όταν οι ήρωες κινούνται μέσα σε αυτήν
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΥΠΗΡΕΤΩΝ (ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΟΥΛΗ) Τα μοντέλα υπηρετών έχουν αντικατασταθεί με ανανεωμένα στοιχεία από το ενημερωμένο Φαράγγι των Επικαλεστών .
(ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΟΥΛΗ) ΛΕΙΑ ΣΑΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ Οι υφές σε όλο το χάρτη έχουν ενημερωθεί, ώστε να μειωθούν τα περιττά γραφικά και να έχει παρόμοια αίσθηση με τους άλλους χάρτες
(ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΟΥΛΗ) ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Όλες οι υφές, τα σωματίδια και τα στοιχεία του περιβάλλοντος χρήστη έχουν πλέον μπλε/κόκκινο χρώμα
(ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ) ΑΝΤΙΟ, ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΣ Τα μοντέλα υπηρετών, ινχίμπιτορ και νέξους έχουν αντικατασταθεί με ανανεωμένα στοιχεία από το ενημερωμένο Φαράγγι των Επικαλεστών. Έχουμε κρατήσει τα μπλε και μωβ χρώματα, μιας και το κόκκινο δεν ταιριάζει στη θεματολογία του Δάσους της Σύγχυσης.
(ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ) ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Η βλάστηση έχει προσαρμοστεί, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η κάθε μία θα δίνει την ίδια ορατότητα στη λωρίδα με την αντίστοιχή της στην άλλη μεριά του χάρτη
(ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ) ΚΑΥΤΑ ΒΡΥΑ Τα Γκόλεμ έχουν ανανεωμένη υφή
(ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ) ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΖΩΗΣ Τα κτίρια έχουν πλέον προσαρμοσμένες γραμμές Ζωής

image_048 Άρπαξ του Λόρδου Βαν Νταμ

Πλέον προκαλεί αιμορραγία κατά το Καίριο Χτύπημα, αντί να αυξάνει τη ζημιά Καίριου Χτυπήματος.

Δεν έχουμε αντίρρηση να συμπεριλάβουμε τον πολλαπλασιαστή ζημιάς Καίριου Χτυπήματος της Αιχμής του Απείρου σε άλλους χάρτες, αλλά θα ήταν κάπως τυχαίο να τον βάλουμε με το έτσι θέλω, αλλοιώνοντας τη μοναδική ταυτότητα του Σατανικού Τσεκουριού. Ο Άρπαξ έχει πλέον την επίδραση αιμορραγίας του Σατανικού Τσεκουριού, κατάλληλα ενισχυμένη. Έτσι κι αλλιώς, αυτή είναι μια κίνηση συνέπειας.

Νέο: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ – ΚΑΙΡΙΑ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Τα Καίρια Χτυπήματα κάνουν τους εχθρούς να αιμορραγούν και να δέχονται επιπλέον Μαγική Ζημιά ίση με το 150% της Μπόνους Ζημιάς Επίθεσης για 3 δευτερόλεπτα και αποκαλύπτουν τη θέση τους για τη διάρκεια της επίδρασης
Αφαιρέθηκε: ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΥΑΣΟΥΟ Τα Καίρια Χτυπήματα δεν προκαλούν πλέον 250% ζημιά, αντί για 200%

image_049 Σατανικό Τσεκούρι

Μικρή ενίσχυση. Πάμε παρακάτω.

ΠΟΙΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗ; ΜΟΝΑΔΙΚΗ Παθητική: Τα Καίρια Χτυπήματα κάνουν τους εχθρούς να αιμορραγούν και να δέχονται επιπλέον Σωματική ⇒ Μαγική Ζημιά ίση με το 60% της Μπόνους Ζημιάς Επίθεσης για 3 δευτερόλεπτα.

image_054 Ματωμένη Πανοπλία του Άρχοντα

Η Ματωμένη Πανοπλία ήταν πάντα κάπως βαρετό αντικείμενο, καθώς έδινε μια ενίσχυση Ζωής και είχε μια παθητική που λειτουργούσε υπό συνθήκες. Η προσθήκη του Κρυστάλλινου Δακτυλίου την κάνει κάπως πιο ελκυστική, ενώ εξομαλύνει τη σειρά αντικειμένων που χρειάζονται για την αγορά της.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ Ζώνη του Γίγαντα + Ρουμπινένιος Κρύσταλλος + 1055 Χρυσός ⇒ Ζώνη του Γίγαντα + Κρυστάλλινος Δακτύλιος + 900 Χρυσός
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ 2455 Χρυσός ⇒ 2500 Χρυσός
ΖΩΗ 850 ⇒ 800
Νέο: ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΖΩΗΣ +100% Βασική Αναπλήρωση Ζωής
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗΚατά την εκτέλεση ήρωα ή τη βοήθεια σε εκτέλεση, αναπληρώνει 300 Ζωή σε 5 δευτερόλεπτα (αμετάβλητο)

Δάσος της Σύγχυσης

Εδώ θα αναπτύξουμε λίγο το θέμα: όταν κάναμε τον έλεγχο συνέπειας στους εναλλακτικούς χάρτες, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικές μικροαλλαγές με βάση τα σχόλια παικτών όσον αφορά σε μεγαλύτερα ζητήματα ισορροπίας / ρυθμού παιχνιδιού για το Δάσος της Σύγχυσης. Αυτές θα τις δείτε στα πλαίσια των περισσότερων αλλαγών που κάναμε, γι’ αυτό διαβάστε παρακάτω για αναλυτικές πληροφορίες. Βέβαια, θα παρακολουθούμε την επίδρασή τους στο ρυθμό του παιχνιδιού στο Δάσος της Σύγχυσης και θα κάνουμε τις αντίστοιχες προσαρμογές, αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Καθολικές αλλαγές ροής παιχνιδιού

Επειδή αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν περίπλοκες μαθηματικές πράξεις, θα μείνουμε στα βασικά: οι απαιτήσεις για αύξηση επιπέδου και η διάρκεια θανάτου μεταβάλλονται πλέον με μεγαλύτερη συνέπεια από επίπεδο σε επίπεδο.

ΚΑΜΠΥΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Εξομαλύνθηκε
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ Εξομαλύνθηκε

Αλλαγές στη ζούγκλα

Οι φωλιές έχουν μικρότερο βαθμό δυσκολίας και εμφανίζονται λίγο νωρίτερα

Ένα από τα πιο ελκυστικά στοιχεία του Δάσους της Σύγχυσης είναι οι ευέλικτες στρατηγικές του: όταν η τακτική διδύμου στη λωρίδα και η τακτική ζούγκλας είναι και οι δύο ανταγωνιστικές, χρησιμοποιείται μεγαλύτερο εύρος ηρώων και στρατηγικών. Αυτήν τη στιγμή, ωστόσο, οι φωλιές του Δάσους είναι τόσο δύσκολες που η χρήση ηρώων ζούγκλας δεν είναι πια δημοφιλής. Κάνουμε μερικές καθολικές αλλαγές, ώστε να βοηθήσουμε στην αναβίωση αυτής της στρατηγικής.

Σημείωση: καθώς οι φωλιές εμφανίζονται πλέον στο επίπεδο 2, δείχνουμε τις τιμές εμφάνισης (παλιό επίπεδο 1 και νέο επίπεδο 2) αντί για τις βασικές τιμές.

Γενικές αλλαγές
ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΦΩΛΙΑΣ 1:40 ⇒ 1:35
ΑΡΧΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΩΛΙΑΣ Επίπεδο 1 ⇒ Επίπεδο 2
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Οι παίκτες ζούγκλας μπορούν πλέον να φτάσουν το επίπεδο 2 μετά την εκκαθάριση 1 φωλιάς και το επίπεδο 3 μετά από μια πλήρη εκκαθάριση
Μεγάλο Γκόλεμ
ΖΩΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 1440 ⇒ 1240
ΖΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 73 ⇒ 70
Γκόλεμ
ΖΩΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 540 ⇒ 480
ΖΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 35 ⇒ 33
Πνεύμα
ΖΩΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 1200 ⇒ 1050
ΖΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 55 ⇒ 52
Μικρό Πνεύμα
ΖΩΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 250 ⇒ 230
ΖΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 20 ⇒ 18
Γιγάντιος Λύκος
ΖΩΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 1320 ⇒ 1120
ΖΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 42 ⇒ 40
Λύκος
ΖΩΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 420 ⇒ 390
ΖΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 16 ⇒ 15

Βάιλμο

Πλέον χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να σκοτώσετε τον Βάιλμο, είναι πιο δύσκολο να τον σκοτώσετε μόνοι σας και δίνει μια αύρα ενίσχυσης υπηρετών, αντί για ενίσχυση στατιστικών.

Για απέθαντος θεός-αράχνη, ο Βάιλμο δεν ήταν ποτέ ουσιαστικός στρατηγικός στόχος. Αντίθετα, οι ομάδες τον αντιμετωπίζουν συνήθως ως τον τελευταίο στόχο στην πορεία προς μια σαρωτική νίκη. Αν το συγκρίνουμε με το Φαράγγι των Επικαλεστών, όπου οι ομάδες διαμορφώνουν συχνά τις στρατηγικές τους με βάση το Βαρόνο/το Δράκο, είναι σαφές ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Αποφασίσαμε να αυξήσουμε το χρονικό διάστημα που μπορεί ο αντίπαλος να επέμβει στις επιθέσεις εναντίον του Βάιλμο, καθώς και να δώσουμε στο Έμβλημα της Ισοπεδωτικής Οργής (μπράβο σε όσους αναγνωρίσουν το όνομα) μια σαφή ταυτότητα ως εργαλείο πολιορκίας. Τα σαφή κίνητρα θα δώσουν τη δυνατότητα στις ομάδες να εφαρμόσουν έξυπνες τακτικές με βάση τον Βάιλμο, όχι μόνο με την καλή χρήση της ενίσχυσης, αλλά και προετοιμάζοντας την επίθεση, ανταλλάσσοντας άλλους στρατηγικούς στόχους, ακόμη και επηρεάζοντας τη σύνθεση ηρώων της ομάδας.

Γενικά
ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΖΩΗΣ Ο Βάιλμο έχει πλέον προσαρμοσμένη γραμμή Ζωής. Είναι ωραία.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗΣ 5 λεπτά ⇒ 6 λεπτά
ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ Τώρα έχει!
Αλλαγές στα στατιστικά μάχης
ΖΩΗ 3500 ⇒ 5500
ΖΗΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 113 ⇒ 100
ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΕΔΙΟΥ ΕΠΙΡΡΟΗΣ Το εύρος αυξήθηκε ελαφρώς, το πεδίο επιρροής μειώθηκε ελαφρώς
ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Η καθυστέρηση κατά την επίθεση μειώθηκε
Νέο: ΙΣΤΟΙ ΑΡΑΧΝΗΣ Πλέον οι επιθέσεις του Βάιλμο μειώνουν την Ταχύτητα Επίθεσης, ενώ εξακολουθούν να μειώνουν τη Θωράκιση και την Αντίσταση Μαγείας
ΟΧΤΩ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ Αφαιρέθηκαν ορισμένες «τυφλές ζώνες», όπου οι ήρωες μπορούσαν να στέκονται για να αποφύγουν τις επιθέσεις του Βάιλμο κατά τη μάχη
Έμβλημα της Ισοπεδωτικής Οργής
Νέο: ΠΟΛΥ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ Κατά την εκτέλεση του Βάιλμο, οι ήρωες γίνονται φαντάσματα και μπορούν να διαπεράσουν μονάδες για το διάστημα που διαρκεί η ενίσχυση. Επιπλέον, οι κοντινοί υπηρέτες αποκτούν Μπόνους Αύρας (δείτε παρακάτω) και για μικρό διάστημα τρομοκρατούν τους εχθρικούς υπηρέτες κατά την πρώτη επαφή (πολύ τρομακτικό).
ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ Θωράκιση και Αντίσταση Μαγείας +20, Ταχύτητα Επίθεσης +20%, Ζημιά Επίθεσης +15, Εμβέλεια Επίθεσης +75
ΜΑΓΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ Θωράκιση και Αντίσταση Μαγείας +10, Ταχύτητα Επίθεσης +10%, Ζημιά Επίθεσης +20, Εμβέλεια Επίθεσης +100
ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ Θωράκιση και Αντίσταση Μαγείας +30, Ταχύτητα Επίθεσης +10%, Ζημιά Επίθεσης +50, Εμβέλεια Επίθεσης +750
ΙΣΧΥΡΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ Θωράκιση και Αντίσταση Μαγείας +10, Ταχύτητα Επίθεσης +10%, Ζημιά Επίθεσης +10
Aφαιρέθηκε: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ARAM Δεν δίνει πλέον Μπόνους Αναπλήρωση Ζωής, Αναπλήρωση Μάνα, Μείωση Χρόνου Επαναφόρτισης και Ταχύτητα Επίθεσης
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 λεπτά ⇒ 3 λεπτά

Αλλαγές στους βωμούς

Αλλάξαμε τις ενισχύσεις των βωμών, ώστε να μην ενισχύουν υπερβολικά τους παίκτες και να είναι πιο ενδιαφέρουσες. Όπως ο Βάιλμο. Οι συνεπείς στόχοι είναι καλοί στόχοι.

Ενίσχυση 1 βωμού

Το πρόβλημα με την καθαρή προσθήκη εισοδήματος σε μια ενίσχυση είναι ότι οι ομάδες τείνουν να χάνουν τον έλεγχο της ενίσχυσης όταν μένουν πίσω στον αγώνα. Όταν η διαφορά μεταξύ εισοδημάτων γίνει σαφής, η αντίπαλη ομάδα δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να αυξήσει στη διαφορά, αλλά το παιχνίδι φροντίζει από μόνο του γι’ αυτό. Έτσι, την αντικαθιστούμε με μια μεγάλη ενίσχυση Ταχύτητας Κίνησης που εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο αν κλαπεί, αλλά δεν θα ενισχύσει υπερβολικά κάποιον, εκτός αν η αντίπαλη ομάδα εκμεταλλευτεί την έλλειψή του.

Νέο: ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ Πλέον δίνει Ταχύτητα Κίνησης +10%
αφαιρέθηκεΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ARAM Δεν δίνει πλέον +3 Χρυσό κατά την εκτέλεση μονάδας
Νέο: Ο ΧΡΥΣΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΕΕΙ Η προεπιλεγμένη τιμή Χρυσού όλων των υπηρετών/τεράτων αυξήθηκε κατά 3 για αντιστάθμισμα

Ενίσχυση 2 βωμών

Η απώλεια ενός βωμού για μια ομάδα σημαίνει ότι η άλλη ελέγχει και τους δύο. Και πάλι, αυτό σημαίνει συνήθως ότι η μια ομάδα έχει πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Η ανταμοιβή για τον έλεγχο και των δύο βωμών είναι μια βόμβα ενίσχυσης στατιστικών που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την ανατροπή της κατάστασης και την επαναφορά της ισορροπίας στον αγώνα, επειδή η ομάδα που έχει την ενίσχυση των 2 βωμών είναι πιο ισχυρή σε κάθε περίπτωση. Έχουμε τροποποιήσει την ενίσχυση 2 βωμών, ώστε να δίνει τη δυνατότητα πολιορκίας στρατηγικών στόχων (όπως η νέα ενίσχυση του Βάιλμο), προσθέτοντας έναν συγκεκριμένο τύπο ισχύος που έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Νέο: ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ Πλέον αναπληρώνει Ζωή ίση με το 1% της μέγιστης Ζωής κατά την εκτέλεση υπηρέτη ή τέρατος
Αφαιρέθηκε: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ARAM Δεν δίνει πλέον +10% Μπόνους Ζημιά Επίθεσης και Ισχύ Ικανότητας

Αλλαγές στους πύργους

Οι πύργοι είναι πιο ανθεκτικοί και έχει προστεθεί ένας ακόμη σε κάθε λωρίδα.

Οι πύργοι είναι αρκετά ευάλωτοι στο Δάσος, με τρανό παράδειγμα τον πύργο του Νέξους που μπορεί να καταστραφεί από ένα και μόνο κύμα ισχυρών υπηρετών, χωρίς την παρέμβαση ηρώων. Ενισχύουμε τις άμυνες σε όλο το χάρτη και κάνουμε πιο ισχυρούς τους πύργους των Νέξους και των Ινχίμπιτορ, ώστε οι ομάδες να πρέπει να επιδιώξουν ενεργά τον έλεγχο των στρατηγικών στόχων.

Καθολικές αλλαγές στις στρατηγικές εφόρμησης σε πύργους
ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ Όλοι οι πύργοι αποκτούν 75 ⇒ 200 Θωράκιση και Αντίσταση Μαγείας, αν δεν υπάρχουν κοντά εχθρικοί υπηρέτες
Νέο: Εξωτερικοί πύργοι

Καθώς οι εσωτερικοί πύργοι βρίσκονταν αρκετά πίσω, οι ομάδες θα έπρεπε να βρεθούν στην καρδιά της περιοχής του αντιπάλου, για να καταστρέψουν κάποιο κτίριο. Δεδομένης της έλλειψης εργαλείων αύξησης του οπτικού πεδίου στο χάρτη, οι περισσότεροι δεν θέλουν να πάρουν αυτό το ρίσκο στην αρχή του αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι η πτώση του πρώτου πύργου είναι κακός οιωνός για τη συνέχεια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι ευάλωτοι/δυσκίνητοι ήρωες είχαν εξ αρχής κακή απόδοση στο Δάσος της Σύγχυσης.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα, προσθέτουμε μια νέα σειρά εξωτερικών πύργων, ως στρατηγικό στόχο στην αρχή του αγώνα. Αυτοί είναι σκόπιμα πιο αδύναμοι από τους εναπομένοντες πύργους, καθώς στόχος μας δεν είναι να αυξήσουμε τη χρονική διάρκεια των αγώνων.

Νέο: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΥΡΓΟΙ Και οι δύο ομάδες έχουν πλέον έναν τρίτο πύργο στην πάνω και στην κάτω λωρίδα
ΖΩΗ 1850
ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ 50
ΖΗΜΙΑ 152
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ 100
Εσωτερικοί πύργοι
ΖΩΗ 2050 (αμετάβλητη)
ΖΗΜΙΑ 190 ⇒ 160
ΘΩΡΑΚΙΣΗ 67 ⇒ 100
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ 100 (αμετάβλητη)
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ 150 ⇒ 125
Πύργοι Ινχίμπιτορ
ΖΩΗ 2350 (αμετάβλητη)
ΖΗΜΙΑ 170 (αμετάβλητη)
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 0,83 ⇒ 1,25
ΘΩΡΑΚΙΣΗ 60 ⇒ 100
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ 100 (αμετάβλητη)
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ 150 ⇒ 100
Πύργος Νέξους
ΖΩΗ 2650 (αμετάβλητη)
ΖΗΜΙΑ 180 ⇒ 150
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 0,83 ⇒ 2,50
ΘΩΡΑΚΙΣΗ 67 ⇒ 100
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ 100 (αμετάβλητη)
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ 150 ⇒ 100

Aφαιρέθηκε: Αντικείμενα ενίσχυσης οπτικού πεδίου

Η απουσία των ματιών στο Δάσος της Σύγχυσης δίνει μια αύρα φόβου κατευθείαν από τα Νησιά της Σκιάς, αλλά σημαίνει επίσης ότι οι ευάλωτοι ήρωες δεν έχουν πολλούς τρόπους να κινούνται με ασφάλεια στο χάρτη. Επίσης έχει ως αποτέλεσμα (ναι, θα το πούμε) υπερβολική ενίσχυση: όποιος έχει το προβάδισμα, έχει περισσότερο έλεγχο στο χάρτη, περισσότερη ισχύ σε μάχες στη ζούγκλα και έχει λιγότερα να χάσει αν κάθεται και περιμένει μέσα στη βλάστηση. Βρήκαμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ορισμένα από αυτά τα ζητήματα με την υποδοχή φυλαχτού, για να δώσουμε στους παίκτες περισσότερες ουσιαστικές επιλογές απ’ το να μπαίνουν στη ζούγκλα στα τυφλά ή να αράζουν δίπλα στον πύργο.

Η άμεση αλλαγή παρακάτω μπορεί να φανεί ότι δεν έχει νόημα εδώ (ενώ λέμε πόσο πολύ μπορεί η ορατότητα να αλλάξει τις ισορροπίες, αφαιρούμε αντικείμενα ενίσχυσης του οπτικού πεδίου), αλλά αν δείτε την από κάτω λίστα αλλαγών, θα παρατηρήσετε ότι προσθέτουμε ένα φυλαχτό! Γι’ αυτό… διαβάστε παρακάτω.

Τα ακόλουθα αντικείμενα έχουν αφαιρεθεί από το Δάσος της Σύγχυσης:

 • Φανάρι Ενόρασης Ψυχών του Γκρεζ
 • Τόξο του Φωτός
 • Μαγοτεχνικός Καθαριστής

image_057 Νέο: Φυλαχτό Μαγοτεχνικού Καθαριστή

Αυτή η αφαίρεση ήταν πολύ προσωρινή. Ο νέος Μαγοτεχνικός Καθαριστής δίνει ορατότητα για μικρό χρονικό διάστημα και αποκαλύπτει αόρατες μονάδες στη στοχευμένη περιοχή.

Αντί να υποχρεώσουμε τις ομάδες να επενδύσουν πολλά σε αντικείμενα ενίσχυσης του οπτικού πεδίου (και να τονίσουμε ακόμη περισσότερο την τρέχουσα κατάσταση ισορροπιών του Δάσους της Σύγχυσης), μεταφέρουμε τις δυνατότητες οπτικού πεδίου σε ένα σύστημα φυλαχτών, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Βέβαια, δεν έχουμε ως στόχο να ελαχιστοποιήσουμε τη σημασία του οπτικού πεδίου και γι’ αυτό θα παρακολουθούμε την πορεία του νέου φυλαχτού και θα κάνουμε, αν χρειαστεί, τις απαραίτητες αλλαγές.

ΕΝΕΡΓΗ Μάτι του Κυνηγού: Μια ομίχλη που εντοπίζει κρυμμένους ήρωες, αποκαλύπτει μια στοχευμένη περιοχή για 5 δευτερόλεπτα, καθώς και τις παγίδες και τους αντίπαλους ήρωες που μπαίνουν σε αυτήν για 3 δευτερόλεπτα
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 60 δευτερόλεπτα

image_058 Aφαιρέθηκε: Τα Ξυράφια του Μάντρεντ

Με την αφαίρεση του Φαναριού Ενόρασης Ψυχών του Γκρεζ, τα Ξυράφια δεν αναβαθμίζονται σε κάποιο αντικείμενο πλέον. Αυτό είναι στενόχωρο και γι’ αυτόν το λόγο τα διαγράφουμε.

Aφαιρέθηκε: ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Δεν είναι πλέον αντικείμενο

Εκπαίδευση μάχης

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΦΡΟΥΡΟ Η οθόνη φόρτωσης για την Εκπαίδευση μάχης έχει ενημερωθεί

Ενημερώσεις κατάταξης

Απόκτηση ΠΠ στην Αδαμάντινη 5

Η αλλαγή αυτή εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης 5.10, αλλά θέλαμε να πούμε περισσότερα γι’ αυτήν εδώ. Πολλοί παίκτες, μόλις προβιβαστούν από την Πλατινένια στην Αδαμάντινη, φτάνουν σε ένα αδιαπέραστο όριο ΠΠ, καθώς με τις νίκες αποκτούν λιγότερους πόντους, ενώ με τις ήττες χάνουν περισσότερους. Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό δεν ήταν σφάλμα, αλλά συνέπεια του γεγονότος ότι η Αδαμάντινη αντιπροσώπευε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος ικανότητας παικτών από όσο είχαμε σχεδιάσει.

Πέρα από τις τεχνικές επεξηγήσεις, οι παίκτες της Αδαμάντινης θα πρέπει και πάλι να προσπαθήσουν σκληρά για να προβιβαστούν σε υψηλότερες βαθμίδες, αλλά δεν θα έχουν πλέον την αίσθηση ότι αυτό είναι αδύνατο.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΠ ΣΤΗΝ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗ 5 Εξομαλύνθηκε για τους περισσότερους παίκτες. Οι παίκτες της Αδαμάντινης 5 που βρίσκονται κοντά στον υποβιβασμό θα εξακολουθήσουν να αποκτούν λιγότερους ΠΠ, έως ότου το MMR τους φτάσει σε επίπεδο Αδαμάντινης.

Εξειδίκευση ήρωα

ΣΤΥΛ: Η έκφραση Εξειδίκευσης ήρωα βαθμίδας 5 είναι πλέον ορατή στην αντίπαλη ομάδα.

Διορθώσεις σφαλμάτων

 • Οι στρατιώτες του Αζίρ δεν εκτελούν πλέον συνεχώς την κίνηση επίθεσης, όταν είναι αδρανείς
 • Οι γραμμές φόρτισης των πύργων του Χαϊμερντίνγκερ έχουν επιστρέψει στη σωστή θέση τους
 • Διορθώθηκαν ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, όπου η ενίσχυση του Γκρομπ, η αύρα του Γίγαντα και η δυνατότητα πρόκλησης ζημιάς στη διάρκεια του χρόνου για αντικείμενα ζούγκλας σκότωναν μεγάλα τέρατα, αντί να τα αφήσουν με 1 πόντο Ζωής
 • Το Μουραμάνα δεν καταναλώνει πλέον Μάνα κατά την επίθεση σε μάτια
 • Οι παίκτες παίρνουν βοήθειες κατά την εκτέλεση από την παθητική του Λαμπρού Θυμιατού, ακόμη κι αν αυτή εφαρμόζεται με τη θεραπεία ενός συμμάχου που έχει πλήρη Ζωή

Επερχόμενες αμφιέσεις

Οι παρακάτω αμφιέσεις θα κυκλοφορήσουν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης 5.11:

 • Προϊστορική Ανίβια
 • Προϊστορικός Τσο’γκαθ
 • Προϊστορικός Ρένεκτον

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends